• Joe
    #9
    Jellemző volt mindig is a "tudományos elit"-re, hogy az igazán nagy koponyákat ki nem állhatják. J. Brunót például megégették, mert szerinte a föld gömbölyű volt. Hawkins valószínűleg kielemezte matematikailag, hogy hova is tart a világ és a fenti kellemetlen eredményre jutott. Mivel a világot senki sem tudja irányítottan megváltoztatni, ezért az egyetlen megoldás a túlélésre valóban az űr kolonizálása.

    A "tudományos elit"-hez tartozó Preiser az ősemberek túlélőképességét hangoztatta. De az ősembereknek csak "véletlen" katasztrófával kellett számolnia. Nem kellett túlélnie például egy nanomashine vírus támadását, ami 10.000 évig aktív és csakis embereket öl, 10 perc alatt és képes átrágnia magát 10 méter acélon. (Ez egy fegyver lesz majd 100 év múlva...)

    Ahogy a technika halad, egyre brutálisabb fegyvereket alkotunk. Az oroszok a 60-as években elkészítették egy hajó méretű hidrogén bomba terveit, ami képes lett volna megsemmisíteni az egész földet. Szerencsére néhány vezetőjük túl drágának találta a tervet.