qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • mrzed001
    Nos, kb egykorúak lehetünk.
    Én talán 10 évesen kezdtem el az informatikával foglalkozni, és láttam nemegy védelem mellett is összeomlott rendszert.

Ne legyél naív, szerinted bárki szabadon csatlakozhat bárkinek a gépére, ha nincs tűzfal? :)
    Egyébként nem tudom mennyire vagy jártas az informatikában, de ki kell hogy ábrándítsalak, bizony bármely gép kapcsolódhat bármely gépre.
    Alapból elég sok nyitott port van a gépeden, amelyekre bárki rákapcsolódhat.

SŐT még tűzfal mellett is, mert azon is nyitva hagyhatsz (legtöbször kell) portokat, amin keresztül megy a kommunikáció. Egy tűzfal feladata nem csak a kapcsolat ellehetetlenítése, hanem az engedélyezett portokon való kommunikáció tartalmi vizsgálata is. Miért ? Mert egy jól megfogalmazott utasítással owerflow idézhető elő, és akkor már fut is egy progi a gépeden, vagy összeomlasztható a rendszered (alapból elsőre a firewall progi összeomlasztása a cél), vagy alap windows share-eken keresztül fel-le másolhatók tőled/neked bármi ....

Egyszer futtass le egy portscant a gépedre, hogy megtudd ugyan hány nyitott és védetlen kapud van a világ felé (ezzel kezdik a hackerek is, szépen megnézik, hogy mennyire vagy láma, és mennyire nyitott a géped. több nyitott portra is megvannak a jólbevált easy-to-use hacker tool-ok)