-
Lehetni lehet, kérdés az, hogy stabilan múkodna-e :D upc az upc, be kell lássuk hogy akármekkora sebességet kínálnak, nincs olyan fejlett a hálózata, hogy stabilan annyival is töltsön /fel vagy le/
Én már csak tom, 5 évig voltam chellos.. :) 3 hónapja vagyok digis mégcsak.
chelonnál már akkor is képtelenség volt böngészni, amikor sedeltem, de hogy ne az illegalitásról ejtsek szót, délután/esténként még legálisan se tudtam maximummal tölteni. Nekik nem a sebességet kellene növelniük, hanem előbb a hálózat technológiáját fejleszteni olyan szintre, ami ezt a sebességet tudná is tartani. Ilyen szerintem egy jóideig még nem lesz, csak abban az esetben lenne, ha a Digi, nemcsak panelekben szolgáltatna netet, hanem kertes házakban is, akkor már komolyan elgondolkodna a upc, de így csúnyán fogalmazva leszarja a többi szolgáltatót, mert előnyben van így is.
Ha a Digi helyében lennék és sztem ez is fog megvalósulni, a panelekben marad a lanos kapcsolat, ha viszont terjeszkedni akarnak, ők is kiépítenek egy olyan kábeles hálózatot majd, mint a upc-nek van, természetesen ezt fejlettebb kivitelezésben, de erre még sztem jónéhány évig nem fog sor kerülni, ha valóban így fogják csinálni, de máshogy nem is tudnák, hiszen képtelenség a kertvárosokba lan-os kapcsolatot kiépíteni.. mégha lehetne is, az olyan hatalmas költségekbe kerülne nekik, hogy egyáltalán nem érné meg nekik.
Egyszóval, a upc nem érzi magát veszélyben, és míg ez fennáll, addig úgy húzza az emberekről le a bőrt, ahogy és amint tudja, persze internet terén. Aztán majd ha látja, hogy jó lenne lépni, mert az xy szolgáltató veszélyezteti az üzletpolitikájukat, na majd akkor fog beruházni, addig nem. Ehhez szerintem kell még legaláb 5 év, de ne így legyen persze.
Addig is Digi rulz :D / mellesleg örülnék neki ha a upc-sávszél emelésére, a Digi is reagálna, és egy olyan 5mbit-et emelne, :D de erre csak 50-50% esélyt látok./