Méreg, vagy ártalmatlan ?
  • corleone
    #6
    Tény, hogy tele van a szám amalgámmal. A fogtömésre használt anyagban van higany, ami erős méreg (csak pár napja tudom). Ez a rágás során (igaz csak kis mértékben) kioldódik, ami folyamatosan mérgezi a szervezetet. Az amalgámot Svédországban és az angoloknál már betiltották, máshol pedig erősen korlátozva van a használata. Nálunk viszont még mindíg 90%-ban ezt használják. .A lassú kioldódás miatt a higany hatása csak évek mulva jelentkezik. (Mint nálam is.)
    Kb. 2 éve fájni kezdett a derekam, pontosabban a jobb lábamba sugárzik. Ha sokat ülök, maga a borzalom. (ülőzsába népiesen) Ez egy 80 évesnél mindennapos, de én 27 vagyok!!! Mindenféle kezelésen voltam (gyógytorna, fizikoterápia, stb.) gyógyszert is szedtem, de semmi lényeges változás. Mivel az átlaghoz viszonyítva inkább sovány vagyok, és rendszeresen sportolok is, nem tudtam a kiváltó okot. Pár napja viszont olvastam egy cikket és minden világos lett (Ideál Reforméletmód M. 2001/szept.): a problémámat a csigolyákban és izületekben lerakódott higany okozza! És ez még nem minden! A kezelés ellenére visszatérő bőrgombásodás, valamint a számban időnként felbukkanó afták is az amalgámból kiváló higany számlájára írhatók. 6-7 éve, mikor egy fogtömésen voltam, egy másik beteg épp arról beszélt a dokival, hogy az összes amalgámtömést kiveteti a szájából és mást tetet a helyére. Tök hülyének néztem. Ma már tudom, hogy milyen bölcs is volt.
    Jövő héten megyek a fogorvosomhoz, elkezdem én is kiszedetni a töméseket. Az eredményekről ti is tudni fogtok...
    Egyébként itt a neten is több helyen utánaolvastam a témának, és elsöprő többséggel a fent elhangzottakat igazolják a kutatások.