Ez ellen nem harcolni kell, hanem megfelelő alternatívát kínálni. Egyik szóban forgó cég sem jótékonysági intézmény, nem létfenntartáshoz szükséges termékeket gyártanak. Érthető, hogy nem a kispénzű, warez másolattal szutymorgó felhasználókból tevődik ki a potenciális vevőkörük. Sokan, sok helyen hagoztatják, hogy az Intel és a Microsoft is szarik az ügyfeleikre. Hát történesen a hazai Microsoft support meglehetősen korrekt, feltéve ha ugyi regisztrált páciensként fordul hozzájuk az ember. (Prociknál pl. a lesarkazás kivédése érdekében nem tudom mivel segíti az AMD az ügyfeleit.) A Windows is képes stabil és megbízható műküdésre, de foglalkozni kell vele, akárcsak a Linux-szal. Szerintem meglehetősen téves az a kialakult nézet, hogy csak telepíted és élvezed az előnyeit.
Kőkemény üzletről van szó, az AMD-nek is sokkal agresszívabb hozzáállásra lenne szüksége és persze komoly parnterekre. Azért nem véletlen, hogy az egyre telítettebb piacon egymást érik a különböző fúziók, pl. Fujitsu-Siemens, HP-Compaq stb.
Az új AMD mérleg:
"Az AMD bejelentette, hogy szeptember 30-án zárult pénzügyi negyedévében 100 millió dollár körüli veszteséget fog elérni, forgalma pedig 22 százalékkal lesz alacsonyabb az előző negyedévénél.
Körülbelül 100 millió dollárral csökkentek a flash-memória eladások a megelőző negyedévhez képest. A processzorgyártó pro forma üzemi vesztesége (az átszervezési és egyéb költségeket nem számítva) 80 és 110 millió dollár körül fog alakulni."
Hogy sok részvényest vesztettek, az annak is köszönhető, hogy 2 nagy cég is az Intelt választotta beszállítóként. A drasztikusan lenyomott proci áraknak a végfelhasználók persze örülnek, de ha ez nem hoz megfelelő nyereséget, sőt, inkább veszteséget eredményez, akkor ennek súlyos következményei vannak/lesznek.
Szerintem is szükség lenne egy (vagy több) erős "ellenfélre", de ehhez nem elegendő a rövid távú "olcsó, de gyorsabb" taktika.