Terrorizmus a nagyvilágban
 • dogfish
  #3960
  mik vannak… :)

  a hamasz uszito mikieger-utanzattal celozza a gyerekeket. a miki hasonmas, akit “farfurnak” hivnak, egy gyerekeknej szant musroban, a “holnap pinirjai” cimu programban szerepel, a hamasz hivatalos tv-jen, az “aksza” csatornan.
  a babfigura az iszlam szupremaciorol, izrael hatalmi torekveseirol, az usa es a zsido allam gyuloleterol beszel, es az ellenallasra buzdit – amely ebben a kotextusban ertelemszeruen a terrorcselekmenyek tamogatasat jelenti.
  “farfur” egy masik musorvezetovel szerepel, ilyenkor a vallasos kontosbe bujtatott propaganda szovegek megoszlanak a tv-show szereploi kozott.
  az egyik adasban peldaul a kovetkezo parbeszed hangzott el:
  “figyeljetek az imaitokra, a napi otszori imadkozasra, latogassatok a mecseteket es legyetek az elso sorokban egeszen addig, amig vegul uralni nem fogjuk a vilagot”. –mondja a disney figurarol koppintott alak.
  “azert inditottuk el ezt a musort, hogy vezessuk a vilagot. a mag, a kiindulopont, allah akaratabol itt lesz, palesztinaban. mi fogjuk tovabbvinni az iszlam akaratat” replikazik Saraa, egy kislany, aki tars-musorvezeto a programban.
  “farfur” kerdez: Honnan Saraa? Gazabol, ramallahbol, vagy egesz palesztinabol?”
  jona valasz, amibol kiderul persze, egesz palesztinarol van szo, s vilagossa valik az uzenet: izrael elpusztitasa, valamint, hogy a “holnap pionirjai” nem allnak meg itt, “felszabaditjak” a muszlim orszagokat. vegul termeszetesen “a zsidok, a cionistak” elleni harcra fut ki a dialogus.