62
  • narumon
    #62
    Magic: ÉS mekkora tápod van? Nekem egyébként szinte ugyanez a config és semmivel sincs bajom. Ja a Biosban ugye kikapcsoltad az ACPIt?
  • Laalee
    #55
    szia csaba
  • Jockey
    #37
    srácok akkor egy gyors kérdés:
    566os cee-ém van ami 850en fut..
    aboite 2es alapom, ram van dögivel..
    érdemes e vajon lecserélnem egy 1ghz-es p3-ra a procit?
    azért gondolkodom rajta mert p4et most nem akarok még venni(proci még rendben is van, de ram, meg alap már sok lenne)
    elvileg szerintem még egy jó bő évig nem kell hogy gondd legyen az 1ghz-el..
    vélemény????
  • MuldR
    #35
    Vampire: Jatszottal mar a Max Payne-vel (min 1024x768 minden maxra) Nah annyival nincsennek azert lemaradva a jatekgyartok :)
  • MuldR
    #26
    Mi a F@sznak ekkora gep? 900 MHz folott nincs erezheto kulonbseg. Mondom ezt en, aki 850@933 rol upgradelt 1,2 GHz re es nem veszem eszre a kulonbseget :P
  • Dikkma
    #17
    Nincs igazad.
  • Joe
    #6
    Az AMD-Intel háborúban most feljött az Intel. A PIV 1.8 GHz-en már egy szintre került az AMD Athlon 1.4 GHz-es procijával, 2 GHz-en pedig már gyorsabb.
    Fontos még, hogy az Athlon közelében van a maximális frekvenciájának. Ez azt jelenti, hogy hiába nő az órajel, a teljesítmény már csak kis mértékben emelkedik. A PIV egyenlőre majdnem lineárisan skálázódik.
    Az AMD viszont kapott egy kis segítséget a VIA-tól, a KT266A chipset képében, ami a jelenlegi leggyorsabb DDR-es chipset a piacon és csak AMD procikhoz létezik. (5-15%-al gyorsabb az eddigieknél _minden_ tesztben)

    A jövőben midkét cégnek vannak aduászai: Az PIV
    órajelét az egekbe lehet vinni, amit az AMD rövid távon nem valószínű, hogy tud követni. Az AMD-hez ki fog jönni az NForce chipset, ami egy kategóriával jobb minden eddigi chipsetnél. Az AMD ki fogja adni palomino Athlonokat, de egyenlőre senki sem tudja, hogy azoknak az órajelét meddig lehet emelni, hol van a határ.

    Lassan el fog készülni mindkét cég 64 bites processzora és lehet, hogy belekerülnek az otthoni gépekbe, de lehet, hogy csak szerverekbe fogják használni őket.

    A következő fél év igencsak érdekes lesz processzor fronton...
  • Null Pointer
    #2
    Hát, összefutottam már pár lama szülővel, aki a gyereknek Pentiumot akart venni.