1651
Szerintetek szenved a metál / rock zene itt Magyarországon ???
  • Astaroth
    Az új Sepu' újrakiadta egyes régi dalait,de eszméletlen szarok lettek:(
    Nekem a Polícia című szám a kedvencem.
  • DracoleWayda
    nahh szóbal az előhangulat-keltés ott kezdődött, hogy megittunk egy üveg viszkit... :)) aztán végre valahára 7 környékén elkezdtek beengedni bennünket.. mire beértünk, Norther már játszott is. NAgy csalódás volt, hogy Final Countdown feldolgozást nem játszották le. Aztán kezdett Hypocrisy Rosewell 47/Apocalypse -al, ami egy amolyan "visszaemlékezés a régi időkre" egyveleg lett, sajnos nem játszották végig ezt a 2 számot (amúgy a 2 kedvencem az együttestől). Hangosítás nem volt a legjobb, kurva halk volt az egész. Utána szünet jött, gyorsan elrohantunk sörért :) aztán kezdődött is a dimmu... hatalmas pogó volt, persze én végig bent voltam úgy az 5.-ik sor környékén (végére jól el is fáradtam) insight and the catharsis-ban Vortex (seeman) hozta a szokásos formáját, kibaszott jól énekelt... aztán ráadásként felvillantak a vörös fények, és elkezdték a Mourning Palace-t.. na az kibaszott jó volt... akkora hatalmas pogót produkáltunk :))) végén 3-an elkaptuk a dobverőt, de aztán nem az enyém lett sajnos :( utána meg elmentünk kocsmázni hajnalig :) először vmi kisebb helyre a tököli és a hungária körút sarkán, aztán meg a zuglói vonat állomás alatt fekvő étkezde szerűségbe, ahol "házis sört" ittunk... érdekes volt,... gyümölcs íze volt :)))) aztán valamikor fél8 körül, reggel értem haza :))
  • [HUN]PAStheLoD
    amugy nem tom ki mit mond de a metal/rock akár meg is halhat , én kihúznám a már meglévő Slipknot meg Ossian albumokkal :))
  • [HUN]PAStheLoD
    dimmu-ról nyugottan :)

• DracoleWayda
    Moonsorrow nagyon jó kis kocsmablacket játszik (finnek, igen) ilyen stílusban a másik nagy kedvencem a Finntroll. Koncertjükről sajna lemaradtam :( szerintem a Midnattes Winduner a legjobb albumuk.. arról is a Rivfader a kedvencem...

Amiért nagyon sír a szám, az hogy elmaradt az Aeternus koncert :((((( arra nagyon szívesen elmentem volna, bár a régebbi albumaik tetszettek a legjobban, akkor ilyen misztikus death/black zenét nyomtak... most már ez sima death emtal lett jó öblös hörgéssel. Másik amit nagyon sajnálok, hogy Mörk Gryningról lemaradtam, mert senki nem akart jönni velem, egyedül meg szar :(

a régi sepulturát nagyon szeretem, főleg chaos ad - roots korszakot... az új néger énekes végülis semmi újat nem tudott felmutatni. Az új album nekem nincs meg, csak hallottam, de ez már rég nem sepultura hangzás :( ezért nem is mentem el koncerjükre.

Dimmu Borgir / Hypocrisy koncerten ki volt? ha érdekel valakit írok egy kis élménybeszámolót..
  • Astaroth
    Nekem a Moonsorrow most új de marhán tetszik.Finnek nem?

Sepultura meg az etalon!
  • DracoleWayda
    egy kis koncertélmény:
    Tegnap voltam rocktogonban. Szép hely amúgy, csak a pultos csaj egy hülye ribanc. első zenekar a Taurin volt, extrém metalcore zenét játszottak, egész jó volt... aztán következett a Noise.. az már nekem nagyon numetál volt, de kiengeszteltek avval, hogy sepulturától lejátszották a roots c. számot!! aztán ráadásként ketten elénekeltük újra az énekessel (refrénkor átadta a mikrofont) meg bejött az énekes is pogózni, úgyhogy jó hangulatú koncert volt...
  • artschi
    Gyerekek, ne haljon már meg ez a topic!
  • artschi
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!! K**VA JÓ VOLT AZ IRON MAIDEN TEGNAP!!!!
    Volt vki?
  • Coine, The A&O
    A Passenger, pedig Anders Fridén (In Flames) énekel és a Guardenian gitárosa gitározik. Hangulatos kis death metal szerűség, bár idáig csak 1 számukat hallottam (az InReverse-t, nem rossz.
  • artschi
    A Moonspell-t meg kéne nézni, az új albumuk egész jó lett, a Lacuna Coil-t meg az énekes csaj miatt :D
  • Coine, The A&O
    LACUNA COIL, MOONSPELL, PASSENGER, POISONBLACK To Tour Europe

Jan. 02 - Budapest, HUN @ Petöfi Hall

yeeeyyeee
  • Coine, The A&O
    Wigwam nagyon süllyed...már rég nem az a színvonal, ez az én véleményem.
    Megyek inkább tanárhaverhoz főzőcskézni,kajálni,sörözni,filózni :)
  • Cat #669
    már fizetős, nyáron végig ingyen volt - gáz
  • Coine, The A&O
    nyah van Maidenre jegyem, mekkora mázlim van, amikor volt Summer Rocks nem voltam itthon :D
  • PResident Evil
    ozzyyyy :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • artschi
    For immediate release:
    Dream Theater - Train Of Thought
    Added on 09-12-2003

for immediate release:

Dream Theater's latest CD "Train Of Thought" is tentatively scheduled for release on November 11th 2003.

The track listing is:
    1. As I Am
    2. This Dying Soul
    3. Endless Sacrifice
    4. Honor Thy Father
    5. Vacant
    6. Stream Of Consciousness
    7. In The Name Of God

Akkor novemberben új DREAM THEATER album!!! :)
  • PResident Evil
    ozzzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :))))
  • Coine, The A&O
    2003. november 29.
    Ozzy Osbourne + HIM
    Budapest Sportaréna
  • PResident Evil
    de pont az ?
  • zakika
    en se mocskolodasra gondoltam, de az benne volt a pakliban, mert olyan nagy zenekar kellet, amire sokan kivancsiak
  • Cat #659
    nem mocskolásra, hanem sima pénzszerzésre mentek
    nagy üzlet, ráadásul ha vmi kollegistát bizott meg a jegyárulással még esélye is van kicsi hogy megussza
  • zakika
    erre ment ki a jatek

elismerem, jo otlet, de csak egyszer lehet eljaccani
  • PResident Evil
    az egyik kedvenc együttemesemet mocskolják :(((
  • Lateralus
    Akkor hallgassátok meg ezt !
    A teljes album letölthető, korlátozott minőségben:

Aebsence - Unusual

• Astaroth
    Ez a fórum is jó hogy felhívjuk egymás figyelmét ismeretlen de jó kis zenekarokra.
    Nekem például nagyon bejött a CAFB meg a Le Panic!
  • zakika
    nem szeretem az ajanlokat mert szubjektivek, es a 30- 40 masodperc se sokat mend egy szambol. pl. ha hallok egy szamot, meg nem biztos, hogy az egesz album teccik
  • Lteebee
    Azért pl. a Wan2 mag a Metalhammer is segíthet(bár utóbbi eléggé presszionálva volt a kiadók által régebben, amikor olvastam).

Van rengeteg fórum is a neten, ahol utánamehetsz a dolgoknak, meg ugye vannak az ingyenesen leszedhető 30-40 másodperces ízelitők is.
  • zakika
    talalo megnevezes,
    ahhoz hogy hozza tudj jutni alami ujhoz (szamodra ismeretlenhez) az kell, hogy valakinek a kornyzetedben meglegyen (mert ugyebar a radio nem nyomja, mashonnan meg honnnan ismerned). ha sokan halgatnak a barataid kozul rock/metal zenet, nem restek ujakat venni/leszedni (vagy mas haverjaiktol atjaccani) es kolcson is adjak, akkor sok ujat ismerhetsz meg (nem biztos, hogy teccik, de legalabb ismered es nem szuk a lato/hallokorod)

tegnap peldaul egy havertol hoztam ket CDnyi mp3 zenet - az egyiken Jetro Tull (oket nem ismerem)a masikon Deep Purple, Uriah Heep, Omega, Freddie Mercury... vagyis ami meg hianyzott a kolekciombol
  • Lteebee
    Szerintem az általánosítás egy kicsit félrevezető, mert még mindig több abba, haddaway, 2unlimited... feldolgozás van, mint rock, de tény, hogy a médiamágusok kb. 10 éve éheztetik a közönséget rockzenére, hogy aztán megint nagyot kaszálhassanak.

Az én véleményem továbbra is az, hogy igényes rockzenéhez mindig is hozzá lehetett és lehet jutni attól függetlenül, hogy a média csak gagyi popzenét(ide tartoznak az ilyen ugri-bugri strandmetál bandák is) nyomat.
  • artschi
    Hírolvasáshoz még ezt találtam:
    http://passzio.hu
  • Cat #649
    Attól függetlenül a nu metal (pl. linkin park) nagyon nyomul előre, és olyan tisztán popelőadók, mint a britney spears, five és más fiubandák is egyre gyakrabban "dolgoznak fel" régi, 15-20 éves sikeres rockzenéket

ez azért egyértelműen mutatja, hogy a közönség egyre nyitottabb a rock iránt, illetve méginkább azt, hogy megunta egy időre a house/trance/goa zenéket, újra/másra is vágyik
  • Coine, The A&O
    ehhe ehhe....

Index

A nagy Guns n' Roses svindli

Néhány napja plakátok tűntek fel Budapesten, melyek szerint a Guns n' Roses szeptember 26-án koncertet ad a budaörsi reptéren. Jegyeket állítólag a Lurdy-ház parkolójában árul valaki, valószínűleg többen vettek is a tizenkétezer forintos belépőből. Az együttes New York-i kiadójánál megtudtuk: Magyarországon nem lesz koncert. A reptér bejelentést tett a rendőrségen.

A plakátok szerint jegyet kizárólag a Lurdy-házban, és csak augusztus 23-tól 30-ig lehet vásárolni. A poszteren a fenti információkon túl még szerepel egy mobilszám, valamint a rejtélyes GNR European Management Kft. neve.

Tizenkétezer

Az Index könnyűzenei riporterei elmentek a Lurdy-házba, jegyirodát azonban nem találtak. Találkoztak viszont néhány igazi rajongóval, akik órák óta keringtek az üzletközpontban, és szívesen megosztották információikat az újságírókkal. A két fiatalember már öt órakor elment jegyet venni, ekkor tudták meg, hogy nincs jegyiroda, csak egy férfi áll a parkolóban, tőle lehet belépőt venni tizenkétezer forintért. Az árus azonban már akkor sem volt a parkolóban, bár a plakát szerint a jegyek este nyolcig kaphatók.

Külföldön árulják?

Az egyik jegyre váró elmondta, hogy ő már a reptérrel is beszélt, ahol megerősítették, hogy a helyszínt lefoglalták. A fiatalember szerint a szervezők azért korlátozták a jegyvásárlás idejét, mert a belépők nagy részét külföldön értékesítik. A Lurdy-ház információs pultjánál ülő hölgy kérdésünkre elmondta, hogy már sokan érdeklődtek, és többen jegyet is vettek, miután megtalálták az illetőt. Sokan voltak azonban azok is, akik hiába keresték a jegyárust és emiatt panaszt tettek.

Fórumozók mondták

Körülnéztünk az interneten is, ahol rögtön kiderült, napok óta ez a kérdés tartja izgalomban a rajongókat. Az Index fórumain általános a vélemény, hogy egyszerű átverésről van szó. A hozzászólók között akadt olyan is, aki elérte telefonon a jegyárust, és megtudta: "A GNR European Management Kft-nek sikerült elnyernie az európai szervezési jogokat, éppen ezért lesz az első koncert Magyarországon. Egy kis csúszás miatt a plakátok hamarabb az utcára kerültek, így láthatták sokan azokat Budapesten, noha a televíziók és rádiók még csak ezután kezdik a reklámozást. A Guns n' Roses biztos teltházat szeretne, ezért a jegyek csak korlátozott ideig kerülnek értékesítésre. A fennmaradó jegyeket a környező országokban értékesíti majd a menedzsment."

Többek szerint azonban érthetetlen, miért nem reklámozzák a koncertet rendesen, miért egy parkolóban árulják a jegyeket, külföldi oldalakon (köztük az együttes honlapján) miért nincs nyoma a budaörsi eseménynek, és hogy mitől lesz teltház attól, hogy korlátozott ideig árulják a belépőket.

Felhívtuk az együttes New York-i kiadóját, ahol közölték: nagyon sajnálják, de nem lesz magyarországi koncert. Azzal kapcsolatban semmit nem tudtak mondani, hogy tesznek-e jogi lépéseket az ügyben.

A budaörsi reptér igazgatója, Horváth Gyula elmondta: elhatárolják magukat az esettől és bejelentést tettek a rendőrségen. Horváth szerint már a Lurdy-ház vezetősége is intézkedett a jegyárusítás leállítása érdekében. A Lurdy-ház ügyvezető igazgatója közölte: ők valóban szerződést kötöttek a jegyárussal, ő azonban hétfő délután óta nem jelent meg a helyszínen. A ház vezetősége csak akkor léphet, ha feljelentés érkezik, mondta az igazgató. A biztonságiakat ugyanakkor már felkérték, hogy azonnal szóljanak, ha az illető megjelenik a parkolóban.

Nem lesz koncert

Többször is megpróbáltuk felhívni a plakáton látott számot, de senki sem vette fel. A GNR European Management Kft. a Cégbíróság nyilvántartása szerint nem létezik.
  • Galy
    anno imádtam ilyen koncertekre járni, majdnem minden hétvégére jutott egy, de az az idő már elmúlt.

ma már igencsak meggondolom milyen koncertre megyek el...
  • Coine, The A&O
    http://newera.fpn.hu/_dwad_/frameset.php?path=http://newera.fpn.hu/
  • Coine, The A&O
    Ki mit tud arról, hogy szept. 26-én a budaörsi reptéren Guns 'n Roses koncert lesz ? Mert tele van plakátozva a város!
  • Astaroth
    Szerintem aki megunja a techno-t nem fog a rockerek táborába menni!
    Másrészről szerintem is szenved a rock(egyéb.)
    És ez főként az anyagiak miatt van.Ugyanis a zenélés viszi a pénzt nem hogy hozná!(mp3 letöltések)
  • Match
    Hogy a magyar rockzene szenved az biztos....de nem csak a rock és a metal...
  • Coine, The A&O
    Magyar bandákra gondolsz vagy magára a koncertekre ? Mert, azért egyre több külföldi banda jön és nem is hinnéd mennyire jobbak vagyunk, mint pl. az osztrákok, arról nem is beszélve, hogy az itt járt bandák 80-90% élvezte a fellépést és általában visszajár.
  • Galy
    i see

szerintem szenved a metál / rock zene itt Magyarországon