18
  • narumon
    #18
    "De ugye akkor nem lett belőle semmi..."

    Ez már csak olyan inteles dolog :)
  • narumon
    #16
    "Így meg leszóljátok.
    Savanyú a szőlő?"

    Senki nem szólta le, de ettől a PIV még nem lesz jobb merthogy semmi köze a fenti technologiához. Ha meg McKinleyt akarsz venni akkor hajrá...
  • narumon
    #15
    "amugy mondjatok valami programot ami nem futkarozik perfektul akarmelyik mai procin."

    Azért szomorú hogy a 2Ghz PIV alulmarad az 1.4 Athlonnal szemben 3D alatt... és akkor miért fizessek többet?

    http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1524&p=10
  • RiveX
    #13
    Ez a technológi a arról szól, hogy a processzorok végrehajtó-egységeinek gyalázatos kihasználtságát egy kicsit feljebb tornásszák: egyébként a komolyabb gépek tervezői (nem a PC-s népek!) már elég régóta tudnak róla, tehát nem tudom, az Intel hogy meri kisajátítani, és újításként tálalni!
    A processzorok elméletileg képesek egyszerre 4-8 utasítást elvégezni, de a programok sajátosságai miatt ez a gyakorlatban max 2-3 utasításra korlátozódik. Ez elég gyalázatos érték, és már ehhez is erősen optimalizált kód kell, pl GNU C: A C++ nem tudom, tud-e ilyet.
    Ha a végrehajtó-egységeket sikerülne független utasításokkal ellátni, akkor a kihasználtság megnőne: ehhez viszont az kell, hogy a procin nem egy, hanem több végrehajtási szál legyen. Így, ha egy szálban olyan utasításba ütközik, amit éppen nem tud végrehajtani, mert egy szükséges eredmény, vagy memóriatartalom még nem áll rendelkezésre, akkor egy másik szálból vehet be egy garantáltan független, végrehajtható utasítást. Ehhez persze kell olyan hardver, amelyik mindkét szálat kezeli, azaz dupla regiszterkészlet és vezérlőegység.
    Kell továbbá egy olyan oprendszer, ami támogatja a többprocesszoros működést, ugyanis a szoftver szempontjából teljesen úgy látszik, mintha többprocesszoros gépen futna.
    Ez lesz az a terület, ahol a Linux le fogja alázni a picipuhát: Linux alatt ugyanis a forráskód szinten rendelkezésre álló programot fordításkor lehet fejlettebb processzorra optimalizáni, és az SMP (többprocesszoros) mód is támogatva van.
  • Coine
    #7
    Igazad van.
  • Dikkma
    #6
    Ha a cikkben semmi más nem változna, csak az "intel" szót "amd" szóra cserélnénk, most itt verné mindenki a nyálát a saját Duronjára/TB-jére (mindennapos az ilyen). Így meg leszóljátok.
    Savanyú a szőlő?
  • narumon
    #5
    Meghát szokás szerint még csak papiron van úgyhogy még egyelőre annyit sem ér mint egy döglött veréb :)