269
Ruins of Myth Drannor - az első D&D 3E CRPG
  • KH
    PC Guruban First Look cikk a béta verzióról
    nem egyértelműen pozitív, de inkább az (Lily)
  • M.A.D.
    Dantrag:Te ilyen naív vagy? Asszem a hétvégén meglesz. Mindennapi sávszéllességünket add meg nekünk. Ámen!
  • KH
    oké, megvan már valakinek?
    gyerünk, nyilatkozzatok :)
    (mert azt már tudom, hogy játszanak vele emberek, csak kíváncsi vagyok eljutott-e ide)
    egyébként inkább 26 volt a megjelenés, mint 25
  • skorpio7
    Bocs mindenkitől , de kellett ide egy kis OFFTOPIC is . :)
  • skorpio7
    A legjobb példa erre a Commandos 2 ( bár a többi játék megjelenés is sántít eléggé ).

Gone Gold
    Commandos 2 Eidos 09/26/01 Gold

Még nem is javították ki a megjelenést sem és nem írták oda a REALASED-et sem , pedig 19.-én már kijött a játék .

GAMESTAR ONLINE

Megjelent a Commandos 2 - 09:44
    A tengeren túlon hamarosan megjelenik az Eidos Interactive nagyon régóta készülő Commandos 2: Men of Courage című akciójáték. A jelek szerint már elkezdték kiszállítani a boltokba, és, ha minden jól megy, szeptember 20-tól, vagyis holnaptól már kapható lesz. A hazai megjelenésről egyelőre nincs pontos adat. Ha meg akarod tekinteni a legújabb játék közbeni bemutatót, látogass el erre az oldalra.
  • skorpio7
    Ok !
    Én is ki akarom már próbálni , készülve a NWN-ra . :)
  • skorpio7
    Bocsi de a a Gone Gold nem éppen a pontos adatairól híres .
    Inkább olvasd el az Avault , Gamespot , Gamesdomain híreit , megjelenési dátumait .Ezek a site-ok egy picikét tájékozottabbak . :)
  • Jockey
    na okoztál ezzel egy kellemes kis napot nekem, úgyis nagyon szarul indult..
    már nagyon várom, akkor hónap kérnék tőled jelentést -ha nem gáz- hogy hogy néz ki a gamma:)))
  • skorpio7
    Ma ugye 24.-e van megjelenni pedig 25.-én fog , ami annyit tesz , hogy 99% az esélye annak , hogy vagy ma éjszaka vagy pedig a holnapi éjszaka kerül ki a netre ( warez , ftp ) a játék .
    Már igazán nincs sok hátra a megjelenéséből ! :)
  • KH
    én a Gone Goldon most azt láttam hogy 26/09/2001...
  • Jockey
    na, mik a híreka megjelnéssel kapcsolatosan?
  • Rincewind
    A szem jobb volt! De ez se rossz, csak, hát az enyém jobb!!! :D
  • Petyus_
    3 nap... :)
  • Shiver
    hi all, na ide is betévejedsz Jockey :)))

ÁMULJATOK A LOGÓMON :DDDD
  • Jockey
    na fijjuk, tudtok mar rola valamit? van mar warez pl/ny?
  • skorpio7
    Kössz mindekinek a felvilágosítást !
  • skorpio7
    Én is várom már !
    Csak szép csendben . :)
    Nem igazán tudom , de ugye ez a játék is 3D-s RPG lesz ( úgy mint a később megjelenő NWN ) ?
    A játékból kivett movie , nem igazán mutatta , hogy valójában milyen is .
    Szóval , hogy nem BG jellegű , azaz 3D izometrikus .
  • Petyus_
    Na, temetni kell a topicot?! Mingyá megjelenik, lássak már egy kis lelkesedést! :)
  • Petyus_
    Na, teljesen elsüllyedünk itt...
  • Petyus_
    Jahh, már csak 19-et kell aludni, de ha közbecsúszik pár jobbfajta buli, akkor lehet, hogy csak 12-t, 13-at. :D
  • skorpio7
    És egy másik online lap híre ! :

GAMEKAPOCS

Aranyosan csillogó Pool of Radiance
    2001. szeptember 5, Szerda - liquid
    Közel egy éves késés után az SSI végre kiizzadta magából a a jó öreg Pool of Radiance folytatását, a Ruins of Myth Drannor-t. A fiatalabbak kedvéért: a POR egy jó kis AD&D alapú RPG volt még valamikor az ősidőkban, és a folytatás is ezt a nemes hagyományt fogja követni, méghozzá az új 3rd edition AD&D szabályrendszer (elsőkénti) alkalmazásával. Az SSI hálistennek gondolt a netfüggő multiplayer addiktokra, melynek eredményeképp hajnalig írthatjuk majd egymást (no meg a gonosz monsztereket) a random generált dungeon-ök mélyén. A boltokban való megjelenésig még jó sokat kell aludni, mert az csak szeptember 25-e magasságában várható.
  • skorpio7
    Na végre ! :)
    Ha esetleg kétséges lett volna valakinek is , hogy megjelenik ebben a hónapban a játék , akkor íme egy friss hír .:

PCDOME

Arany a Pool of Radiance

Elkészült végre a Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor. A régi RPG folytatása az D&D harmadik kiadására épül és természetesen grafikailag megfelel a kor követelményeinek. A játék pénteken érte el az arany állapotot és hamarosan a boltokban lesz.
  • Petyus_
    Tudjátok mi lenne a legnagyobb poén?

A Pool of Radience 1-ből importálható karakter! :) Szerintetek lenne akkora fanatikus, akinek meglenne a régi karaktere? :D
  • Petyus_
    Még nem biztos! :)

• skorpio7
    Szóval alig egy óra múlva már mondhatom , hogy ebben a hónapban biztos , hogy megjelenik a játék ! :)))
  • Petyus_
    Friday, August 31, 2001 - 1:48 pm CT
    Pool of Radiance II Progress Report
    Pool of Radiance II: The Ruins of Myth Dranor is said to be on the verge of completion and on schedule for a late September release. Two sources who spoke on the condition of anonymity told the Adrenaline Vault that the sequel to Strategic Simulations' classic AD&D role-playing game should be mastered this weekend or by Monday at the latest. This does not mean the game has gone gold or is about to go gold, as publisher Ubi Soft has not made an announcement. Representatives at developer Stormfront Studios and publisher Ubi Soft had not commented before the publication of this news brief.
  • Petyus_
    Na, ennyire ne menjünk már süllyesztőbe! :)
  • Petyus_
    Hehe, most találtam meg egy 99 decemberi 576-ot, amiben a hírek rovatban azt írják, hogy az IWD után "nem sokkal" várható... már tényleg illenne kijönnie, elvégre nem Blizzard játék, hogy ennyit késsen. :)
  • Jockey
    hát lehet kevésbé lesz jó, de engem nem érdekel már az se..:) talán nagyon elcseszni nem cseszik el..
    rohadt régóta nézegetem már a screeneket róla, és már kezd dühíteni hogy nincs még kint..
    én adok neki egy esélyt, lesz ami lesz..:)
  • Petyus_
    Hehe, a hack and slashről csak ennyit:

- a jellem nem fog szerepet játszani a sztoriban, a készítők indoklása szerint "nem akarják, hogy a játékosok bármiből kimaradjanak a jellemük miatt"... jó duma! Azért szerintem a BG2-t pl. jó és gonosz csapattal is végigvinni egy külön élmény...

- A FR ismerői tudják, hogy a helyszín, Myth Drannor egy kihalt város ugye... élő ember nem nagyon téved oda... nagy beszélgetések, városi élet így nem lesz (bár lehet a zombik is kocsmáznak, járnak piacra, stb...)

- A játékot 1-4 karakterrel indíthatjuk, ehhez NPC-k még csatlakozhatnak, max. 6 karink lehet... ez nagyon Eye of the Beholder megoldás, és a régi klasszikus SSI játékokban nem volt divat a partyn belüli beszélgetés...

-lesz viszont dungeon, szörny minden mennyiségben, ami azért nem lenne rossz annyira érdekes fejtörőkkel megspékelve, de a harc a körökre osztott rendszer miatt iszonyat monoton/lassú lesz, 5 percig is eltarthat egy szoba kiírtása... és szoba lesz bőven... hát, nekem a BG után más igényeim lennének a játékmenettel kapcsolatban...

Ami pozitívum:
    -a csak CRPG-t játszók (mint én) kipróbálgatják a 3. kiadást "élőben"
    -újítás a BG-hez képest, hogy a tárgyakat szét lehet törni, mozgatni, stb.
    -gyönyörű grafika (a 2d hátterek/varázslatok mindenképpen a szuper kategóriába tartoznak szerintem, és állítólag a 3d animációk is)
    -hátha lesz más is

Én a magam részéről egyáltalán nem várok sokat a játéktól, de mindenképp adni fogok neki egy esélyt, már csak a szépemlékű eredeti Pool, EOB1-2-3, Dark Sun, stb. játékok miatt is :)

Szóval, remélem az egykor szép napokat látott SSI valami széppel, jóval lep meg minket, és feltámad poraiból...
  • Frank
    Osztom Dauby nezetet.A Betrayal at Krondor-tol jobbat meg nem talaltam!

Imadom a Baldur sorozatot is de egy kicsit lehangolo mikor minden lepeskor 10 monster esik az ember nyakaba! Ebben a tekintetben a BG1 meg a legjobb.
  • Demeter
    Okés megadom magam! :))
    De ha mégis nekem lesz igazam akkor jöttök egyel ( oksa cimbi :) ).
    Viszont az lehet, hogy nem lesz a storyline olyan " bonyolult " mint a Baldur's saga esetében, de ha valaki egy kicsit is utánaolvasott akkor ez a " Ragyogás Medencéje " tartogat még jó néhány meglepetést, gyanutlan kalandorok számára. :)

Hogy Elminstert idézzem: " An unspeakable ancient evil has reaweakened...."
  • skorpio7
    Ja igen !
    És reméljük , hogy tényleg így lesz ! :)))
  • skorpio7
    Talán ezt a két cikket érdemes elolvasni ahhoz , hogy képben legyünk a játékot illetően .

SUPERGAMEZ

PCDOME

A megjelenést pedig az Avault honlapon Szeptember 25.-ére ( SEPTEMBER 25 2001 - Pool of Radiance - UBI SOFT ) és a Gamespot-on is ( amit az egyik legjobban értesült online játéklapnak tartanak ) szintén Szeptember 25.-ét jegyezik megjelenési időpontként ( Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor (PC) Release Date: 09/25/2001 ) .
    Ezt a játékot én is a nagyon beszerzendők között tartom számon .
  • marlowe
    Hm.. lehet segít kihúzni az NWN-ig? :))
  • Demeter
    Petyus:
    Igen ezt én is tudom, csak valahogy nem igazán tudom, hogy úgymond - elhinni - ha érted mire gondolok. Mondjuk az biztos, hogy - téged idézve - nem sok esélye lesz a NWN-al szemben, de nem is ez a célja. A célja, hogy egy kicsit kizökkentsen az amúgy egyhangú ( már akié :) ) betondzsungel mindennapi forgatagából. Hogy egy kis színt vigyen a szürke hétköznapok egyszerû magányába.
    Szóval egyszerûen egy kis Fantasy és kész.
    De még milyen Fantasy!!! Baldur's rettegj trónodon! :))
  • Petyus_
    Demeter: ez szerintem már eléggé kész állapotban van, illik is neki, elvileg az IWD-lel egyidőben kellett volna megjelennie...

Szurkoljunk a miharabbi megjelenésért, mert a NWN mellett nem sok esélye lesz, de addig tökéletes lesz ismerkedni a 3E szabályokkal! :)
  • Demeter
    Sajna Petyus erre a kijelentésedre ( mármint, hogy szept. 25 ) némileg mosolyra húzódik az orcám szeglete. :)
    Mert sajna abból sok minden lesz csak szept nem. De ha netalántán mégis így lenne, akkor emlékeztess, hogy jövök egyel neked. ;)

Amúgy a Never mellett ez az a progi amit nagyon de nagyon várok! Az eredeti annó olyan jó volt, hogy végignyomtam C64-en is aztán Amigán is.
    Felemelõ érzés volt! Eddíg nosztalgia szintjén gondoltam erre a " Ragyogás Medencéjére " de hála az UBI Soft & SSI párosnak egy legenda újraéled!! És nagyon remélem, hogy nem jut azon játékok " sorsára " melyeknek a mejelenési dátumán ez van " in year 2002 " .
  • Petyus_
    Szeptemberben megjelenik!

Nem lesz egy Baldur's Gate, de talán segít kihúzni a Messiás (NWN) megérkezéséig hátralévő időt! :)

Inkább harc/dungeon-orientált lesz, de nem kell azért Diablo-szintű alávaló dolgokra gondolni, inkább IWD. A harc egyébként körökre osztott lesz, úgyhogy nagy taktikusok előnyben! :)

Az eredeti állítólag nagyon jó volt a maga idejében, ez is SSI név alatt fog megjelenni. A fejlesztő a Stormfront Studios, kiadó UbiSoft.

MEGJELENÉS: SZEPTEMBER 25. (?)

www.poolofradiance.com