303
Windows Tippek Trükkök!!!
  • Kft.
    nekem a restore kvt kemény 667 Kb-ot foglal (Win ME)
  • TWN(c.)
    Tipp: %System\FONTS -> betűk
  • raven10010
    Thx
  • FormatC
    Szia Raven!

Tényleg nincs,de XP alól áttelepíthető és műxik is.

FC
  • raven10010
    W2k alatt hol van az msconfig.exe?
    Se én nem találom, se a win... nem tötöltem le!
  • Laalee
    kiveve ha olyan virus aminek eleg ha csak a prewiev mod elindul, ugyanis az outlook annyira igenyes hogy ezeket a macrokat kerdezes nelkül elinditja...
  • mikike
    DirectXet hogyan lehet UnInstallálni (beta expired)
  • RaZoR
    Outlook temaban jaratos valaki?

Hogy lehetne azt megcsinalni, hogy ha tobb fiokom van egyszerre, es csinalok mindegyiknek 1-1 mappat, akkor alapbol azokba a mappakba toltse le az uj leveleket?
    Mert most hiaba csinaltam, az osszes levelet a beerkezett levelek mappaba tolti, ami kicsit idegesito...

Koszi elore is a helpet!
  • Pace
    Tools menü, message rules ben
    meg lehet adni, hogy milyen témájó, feladójú leveleket ne fogadjon, illetve töröljön azonnal.
  • Bradock
    Sehogy.
    Egyébként a mellékleteket alapból nem nyitja meg, és ez a lényeg mert a vírus nem a levél szövegében van, hanem a csatolt állományban.
  • Kft.
    ez win ME-re is érvényes ??
    Egy egyszerű kérdésem lenne. Hogyan tudom beállítani az Outlook E.-t, hogy a kapott leveleket megnyitás nélkül törölni tudjam?
    Előre is kösz!
  • [HUN]Brabus
    hasznalj windows washert.....

ezt betudod allitani hogy bizonyos idokozonkent "at mosa a windost"

kitakarit am rendesen ;]
  • Mike
    talan az msconfig, de nem biztos, meg kene nezni, win2k-ban meg szinte mindent be lehet allitani, egy adott userhez
  • Borg
    Azaz helyesbitenék, a VIA éppen ma dobta ki az XPs IDE drivereit.
  • Borg
    Jaj, nehogy valaki igy cselekedjen!!!!
    Az egyéb alaplapi IDE drivereket CSAK akkor szabad XP alá feltenni, ha abbol már kifejezettem XPs létezik!!! Ilyen pedig nincs még! Ha felteszed egy akármilyen 98/2k IDE drivert pl Intel Ultra ATA storage drivert, a következö inditásnál szép kék képernyövel vár az XPd...
    Ha valaki beszól XP témában legalább valami tapasztalata legyen már..
  • Willy
    Nézd meg, hogy a XP milyen alaplapi vezérlőket telepített fel. Valószínü, hogy fel kellene telepítened az alaplaphoz kapott CD-ről a vezérlő programokat.
  • KeviN
    Valaki tud segiteni abba a kerdesben, hogy hogyan tudom beallitani, hogy hasznalja a quantum lct 20 40 Gb-s winyomnal az XP az UDMA modot, mert csak a pio modot hasznalja, es ez igy kisse kellemetlen. Tehat arra kene rajoni, hogyan lehet force modban UDMA hasznalatra kenyszeriteni az XP-t.

Elore is koszi : KeWiN
  • Red
    nekem WinMe alatt tökéletesen működik, amit a 27-es hozzászólásban leírtak
  • bob
    Van egy kis program Winoff.zip ezzel lehet kikapcsolni,és ujrainditani a Windowst Hová tegyem?
  • agyhalál
    Hogy lehet Win ME alatt létrehozni shut down parancsikont?
    A Win 98as itt már nem műxik.
  • TomBond
    Egy remek tipp, mellyel felgyorsíthatjuk Windows XP illetve Windows 2000 rendszerünket
    Powdy, 2001.10.19. 13:04

Valójában egy bugot kell manuálisan kijavítanunk.

Amikor feltelepítjük a rendszert, alapértelmezettként lesz beállítva a "scans shared files for Scheduled Tasks". Ha ez be van állítva (pedig alapjában véve ez aktivizálva van) az tapasztalható, hogy rengeteg időt (pontosan 30 másodpercet) kell várnunk arra, hogy elérjük a megosztott file-okat a hálózaton keresztül.

Ez azért van, mert a Windows 2000-nek és az XP-nek ilyen sok idő kell a távolban lévő gép elérésére, holott ez nem igaz. Windows 2000/XP felhasználók ezt leginkább az Internet mail/FTP szerver böngészési sebességben érzékelték. A beállítást a következőképpen változtathatjuk meg :

Nyissuk meg a Registry-t (Start->Run->regedit):
    Válasszuk a
    HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace bejegyzést.

Ezen belül válasszuk a
    {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}
    kulcsot és töröljük.

Ezek után nem szükséges újraindítás.

• mainruler
    A korábbi hozzászólásokat elolvasva felmerült bennem egy kérdés:
    Mi a fenének ad meg mindenki titáni méretű swap file-t a win98-nak????
    Ennek igazából semmi értelme, hisz már akár 128Mb RAM-nál is nyugodtan vissza lehetne venni a swap-ot, hisz a fizikális RAM sokkalta gyorsabb, mint az idióta virtuális memória. Ehhez hozzátartozik az is -én így tudom, s többen meg is erősítettek ebben-, hogy a gép először mindenképp a virtuálist preferálja a win használatakor, a fizikális mem.-hez csak külső program indításakor vagy végszükség esetén nyúl, így saját magával szúr ki az, aki Gb-os nagyságrendű swappal dolgozik. Win98-nak teljesen elegendő 32 Mb-s swap 256 RAM mellé, 128-hoz meg esetleg 64-128 Mb, semmivel se több, teljesen felesleges! Nálam otthoz így megy már jó rég óta, nem tölt annyit és eddig soha nem volt memóriaproblémám (most 256 van, de 128-al sem volt), ráadásul egy első kiadású Win98-am van (aminek még CTRL-lal kell hívni bootolásnál az indítómenüt, mert az F8-ra nem reagál...) mégcsak nem is Win98 SE, úgyhogy ha valahol kiütközne a virtuális memória hiánya, akkor az épp nálam lenne. De nem teszi, tehát: Gigantikus swap file-ok, pusztuljatok...
  • Borg
    Hát sima W95 elvileg még a FAT32t sem látja, nem hiába 98hoz van ez az NTFS cucc..
  • Ebola
    Naon Koszonom!
    Halam sirszelig...
  • Ebola
    A segitsegeteket kernem: Win2000et szeretnek telepiteni de egy olyan wincsin van ami NTFS... es W95 alol nem latom...
    Hogyan tudnam megcsinalni, hogy lassam?
    Koszi!
  • Sman2
    Hello mindenkinek itt a témanyitó
    Szorgal masan gyüjtöm a tippeket és a köv. allkalommal leadom

addig is:

ALT+PRT SC - csak az aktuális ablak másolása a vágólapra

na csá
  • Laalee
    ha kifagy nyomjatok reset et :)
  • Borg
    Azt alapbol csak az XP tudja..
  • bob
    Ez engem is nagyon érdekelne mert az XP alatt müködik de a Win98 alatt nem?
  • bob
    Azért próbáld meg egy másik rammal is,ha tudod mert én is igy jártam.Azt hittem hogy nálam is minden oké,és a végén kiderült hogy az egyik ram-mom volt a szar!!!Ugy derült ki,ha másoltam egy 5Mb-ál nagyobb filét állandó kék halál volt,de ha csak 2Mb ot másoltam akkor ment rendesen,egy darabig!
  • Borg
    Az biztos hogy melegedés/tulhajtás vagy RAM/Alaplap hiba miatt lesz...
  • John Rambo
    Tutijo kis hardware hiba lehet :)
    VIA-s alaplap, vagy VGA...vagy memoria :)
  • Bilux
    Inkább show desktop!!! :))
  • kozso
    Windows + M = Összes ablak MINIMIZE.
    Windows + Shift + M = Összes ablak MAXIMIZE.
  • TWN
    Tűzfalad?
  • TWN
    Az Alt+F4 kombináció sokkal 1*űbben zár be alkalmazásokat, mintha a Ctrl-Alt+Del gombokkal bíbelődnénk, ugyancsak okés a kilépés rövidítésére is :).
  • UnConnecteD
    Cel2 - 333 Mhz ? olyat se hallottam meg, es ahhoz kepest, hogy XP-hez 128 Mb ram a minimum, neked akkor eleg jol mehet.
  • Borg
    Az Xphez képest a win98 NEM kezeli a memóriát bakker:) Tudom én is, mert itthon XP van, bent meg szar 98SE, és szivok vele rendesen. Benti gépen van 128ram, meg mellé 1GB fix swap, namost, fut egy CADKEY19, photshop, dreamwaver4u, egy primitiv personal web szerver, és óránként restartolnom kell, mert kifogy a memóriából, és minden összefolyik a képen meg hasonlók. Namost akkor kérdem én, hülyeségből hoztam létre 1GB swap filet? Ezt azért ne nevezzük már memóriakezelésnek ha lehet.
    Itthon meg XPvel semmi gond nincs. Igaz, van 512ram hozzá, de ismerek olyant aki 128al futtatja, és semmi baja sincs. A legkülönbözöbb programokat futtathatod anélkül hogy valaha is restartolnod kellene erőforrás gond miatt..
  • Mike
    Kapd be!