3009
Mit kene vennem?
-
#1768 Üdv!
Épp ma ment tönkre a Technika egerem görgője. Valami mini LED volt benne, hogy a görgő világítson kéken - nemtom miért és nem ezét vettem és mintha ezen akadt volna félre. Mindegy, lecseréltem egy régebbire, ami cirka 5 éves modell. PS/2-es ugyan, de optikai. Ennek ellenére úgy érzem többet kell rajta tolni, pontatlan és néha elcsúszik a kurzor valamelyik sarokba. :S Ez miért van?
Valaki tudna ajánlani egy ergonomikus, jobb kezes, méretes egeret? Ami nem drága és nincs rajta semmi extra egy scrollon kívül. -
#1767 Na, megtaláltam a tökéletes egeret (G9 után), Logitech M100 :]
Egy SC2-es oldalon olvastam róla, és tényleg f@sza, mindent tud, ami nekem kell. -
#1766 mikor felemeled az egeret, akkor nem mozdul az egér a monitoron -
#1765 Az mi pontosan, mert normalis leirast nem talaltam rola. -
#1764 Dear Fijjugok!
Használt és/vagy új egérben gondolkozom, kb. következő paraméterekkel:
- érzékeny gombok (nem csak a bal és jobb; hanem a középső is!);
- vezeték nélküli(!);
- jobb lenne az elemes, mint az akksis
- hüvelyk ujjnál legyen vmi back gomb féleség
Az állítható DPI-re nem vagyok ráizgulva;
Az, hogy optikai-vagy lézer Nekem mindegy (úgy tudom ennek az a jelentősége, hogy milyen felületen lehet jól, jobban használni);
Kényelmes (ami relatív)
Ha vannak bevált régi slágerek, Nekem az is jó, mert akkor talán lelek PH aprók között.
Köszi!
Nem játékra, napi használat. Net-ezés inkább. -
#1763 engem mindig az zavart hogy nemvolt ezelőtt.. sőt az enyémben még most sincs, és megőrülök hogy elmozdul a célról az egér amikor odébb rakom -
#1762 hm ez is érdekes, köszi
az anti-vibrate funkciót ki lehet kapcsolni? olvastam, hogy valakit zavar - lehet engem is zavarna, nem tudom, milyen élőben -
#1761 esetleg ez: A4Tech XL-760H ? -
#1760 A4-Tech X-710MK egérről van valami véleményetek? Igazából viszonylag kicsi, és nem túl púpos (mint a legtöbb Logitech egér, kivéve a G9) egeret keresek. -
ba32107 #1759 Üdv! Szeretnék egeret venni. A kikötések:
- legyen egy extra gombja a görgő körül, ami középső gombként használható. A lényeg, hogy ne a görgő legyen a középső kattintás.
- legyen vezetéknélküli, de ne bluetooth-os. Szóval rádiós :D
- legyen jó minőségű, ne gagyi, és a legfontosabb, hogy stabilan működjön, tehát ne legyen lekapcsolódás, stb.
- 5000 forint alatt legyen.
Tudtok segíteni? Köszönöm előre is! -
Marlie #1758 Sziaztok! :)
Milyen usb, 6-7 gombos egereket és padokat javasolnátok játékra és zeneszerkesztésre max 5000 Ft (körül)-ig, melyek akár giccses, de igényes design-al, esetleg pöpec kikapcsolható világítással is rendelkeznek, és válogathatnék belőlük?
Mennyire fontos, hogy optikai, lézeres, alacsony, vagy magas DPI-s legyen az? Esetleg más szempontok alapján kell gondolkodni?
(A konfigom egy PCIe R6850-PM2D1GD5 vgára épülő 4magos sandy, jelenleg egy AOC 19" wide lcd 19V 2ms monitorral, de le lesz majd cserélve egy erős, full hds nagyobbra (max 1-2 év múlva).)
Az egerek, amiket a neten találtam és belefér a keretbe mind ronda, vagy gyerekeknek és nőknek való. Ha nem szempont, hogy lézeres és magas dpi-s legyen, akkor megbarátkoznék az árban nekem megfelelő:
A4Tech WOP-49 2eFt vagy A4Tech X6-80D Glaser 2,4eFt.
Ha lézeresnek kell lennie, de nem kell magas dpi, akkor ezt néztem ki:
Canyon CNR-MSD06O vagy Canyon CNR-MSD06S 2,2eFt
Ha magasabb dpi kell, de nem fontos, hogy lézer legyen, akkor Canyon CNR-MSO02 találtam 2,5eFt (bár ez csak 5 gombos :S :D)
S, ha lézer és magas dpi nélkül ne vegyek ilyen célokra egeret akkor a még megfizethető, de már elfogadható design-el rendelkező:
Saitek GM2400 4eFt vagy A4Tech XL-750BH 5eFt
Melyike(ke)t válasszam és miért? Esetleg mást ajánlanátok? Gondolom hülye kérdés, de jó lenne tudnom, hogy ha nem írják a net áruházban, hogy programozhatóak a gombok, vagy pl 58 variálható parancs beállítása, attól még programozhatóak, vagy mindegyiknek el kell látogatni a gyártó oldalára, ahol minden le van írva?
Amúgy találtam egeret, amire saját mintát nyomtathatunk (Saitek Photo Mouse USB), és nagyon tetszik, de csak 3 gombos sajnos. Volna esetleg ilyesmi 6 gombosban is, vagy csak én nem találtam? -
#1757 Azért "kíváncsi lennék" annak a lánynak a lelki világára, akinek ez bejön. :) -
DIESEL DOG #1756 Az elsőt egész biztos hogy a pláza cica rétegnek fejlesztették...
A másosik meg nagyon hasonlít az én Razer Deathadder V.2-es egeremhez formailag... -
#1755 Jézus Mária, ez mi a hányás?!
Három új egérrel rukkolt elő a Microsoft
Ez viszont elég bejövős példány:
-
#1754 Miert nem vennel lezerest? Ugy tudom, hasznalatban annyi a kulonbseg, hogy a lezeres igenytelenebb a feluletet tekintve, vagyis elmegy szinte mindenen. Ami jol hangzik, nem akarok egerpadokat venni, vagy asztallapmintakkal bibelodni. Van hatranya a lezernek? -
microsoft intellimouse optical 1.1, ezzel járnál a legjobban és olyan 4-5e forint környéke. -
#1752 jó választás :) -
ddddd #1751 Köszönöm a válaszokat! El kezdek gondolkodni akkor a vezetékes egereken is. És 5000 ft-ért olyanba mit ajánlotok (ha lehet továbbra is ne ezeket a nagyon nagy egereket, hanem a vékonyabb fajtákat). Modelcar ezt ajánlotta: http://www.argep.hu/product_1190120.html
Még párat tudnátok írni, hogy ti milyet vennétek ennyiért, vagy annál nincsen jobb választás? -
Inquisitor #1750 Szerintem olyan 1012K alatt nincs is értelmesen használható wireless egér. És akkor még csak desktop témánál vagyunk. Játékra meg tényleg nem szokás venni wireless egeret. Még egy atomdrága bluetrackes egér is kevés oda. -
#1749 Minden hard játékra alkalmas egér vezetékes, nem véletlenül, "rádiós" válaszidő nagyon elmarad a vezetékeshez képest. Szerintem ha jó teljesítményű egeret akarsz, akkor kezd el barátkozni a vezetékkel. -
#1748 ilyen árban játékra vezetéknélkülit nem szabad venni.
próbálkozni lehet...link -
#1747 Jaja igen, bocs.
-
ddddd #1746 A formája tetszik, de ez vezetékes, ahogy nézem. Én meg ha lehet, vezetéknélkülit szeretnék. De azért köszi a választ és várom a további javaslatokat :) -
#1745 http://www.argep.hu/product_1190120.html ? ha belefér -
ddddd #1744 Hát főleg fps játékra(pl cod4). Azzal szoktam leggyakrabban játszani. -
#1743 mire használnád leggyakrabban? -
ddddd #1742 Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Tönkrement az ezelőtti egerem, úgyhogy újat szeretnék venni. 5000 Ft körüli összegre gondoltam az egérnél. Az a fő szempont, hogy vezetéknélküli egér legyen, és ne legyen olyan nagyon domború az egér(nem szeretném, hogy ilyen legyen: http://ipon.hu/webshop/product/_logitech_m305_usb_sotetszurke/115960). Mit ajánlanátok ezért az összegért. A válaszokat előre köszönöm! -
#1741 Honnan tudod, hogy ki van javítva? Legtöbb embernek ezek a hibák fel sem tűnnek. Kevesen képesek sajnos arra, hogy az egérpad egyik szélétől a másikig szépen áthúzzák az egeret, megnézi mekkorát fordult, majd átrántják és összehasonlítják. G5-öm így a táv negyedét lecsípte egy új QCK szövetpadon. Kis eltérések lehetnek persze, mert a mérés sem pontos, de nem ekkorák. -
#1740 irreleváns, régi teszt, előző generációs lézer optikákkal. -
#1739 esrealytin volt a teszt kb 1.5 eve. keresd meg, tuti meg fenn van, nagy port kavart az anno. -
#1738 mutasd a tesztet ahol a g9 elbukott -
#1737 Másrészt ezekből a zowie cuccokból én pénzt csinálok. Deathadderemet nem cserélném le és a jó öreg qck padomat. -
#1736 Normális műanyag pad mindenhol ennyi, ha neked a g9 a jó egér, akkor sajnállak. Lemezjátszós teszten az összes lézeres szutyok elbukott, erről ennyit. Razer Deathadder volt a legpontosabb. -
#1735 egyrészt az egérpad nevetségesen drága, másrészt ennyiért egérből kapsz egy normális g9-et. abszolut felejtősek ezen cuccok ennyiért. -
#1734 No, vettem egy monitort és ezt meg ezt kaptam mellé. Sugárzik a minőség mindkettőről, pad egyik fele mint a lekvár, másik mint a jég és nagyon pontos. Egér jó fogású, nagyobb kezűeknek is jó, teljesen razer deathadder érzésem van tőle, szóval ez is nagyon szuper, persze minden specifikációjában megfelel hc gamere. Hamarosan ez a márka be fog törni hozzánk, ugyanis nagyon jók a cuccaik, meg nagyon nagy játékos nevekkel vannak reklámozva, így nagyon könnyű eladni. Zowie gear létezik, abszolút csúcsminőséget gyártanak. -
#1733 kimaradt:
az icon egere nagyobbacska kézre lett szabva (palm grip), a razer egere inkább Claw Grip / Fingertip Grip -re van kialakítva.
mindenképp érdemes figyelembe venni azt, hogy hogyan fogod az egeret, mert lehet hogy baromi kényelmetlen lesz az egér ha pl nagy/domború/magas egeret veszel de közben csak ujjbeggyel irányítod a rágcsálót. -
#1732 ha nem zavar az icon7 kissé nagyobb/domborúbb kialakítása akkor én azt ajánlanám. viszont nem értem mi a gondod a logitech mx518-cal. kategóriájában az egyik legjobb egér. -
#1731 Két választási lehetőség közül ez nem szerepelt, talán nem véletlenül... de azért kösz. okosabb nem lettem. -
#1730 10ezres kategóriában logitech mx518 -
#1729 Melyik egeret vegyem meg szerintetek?
Icon7 Z500 vagy Razer Abyssus