71
-
#71 "1 Ghz-nél vagy affölött már szerintem kevés lesz a 235 W-os tápegységem!"
Hát szerintem is dukál a 300W bár ez inkább azon múlik hogy mennyi minden van a gépedben... -
#70 Hát itt egy szegedi kiskerben (valószinű egyébként hogy nem ez a legolcsóbb) 21.490+Fa az 1Ghz Tb. -
#67 1Ghz-es TBnek nagyon lent van az ára.. szerintem akkor már ilyet inkább... -
#65 "Nem értem,mi nem osztható 32-vel ?"
A film felbontásának első fele. Pl 640 osztható 32vel de 615 már nem. Simán elosztod az első számot és ha nem egész szám akkor ugrott az overlay, meg a minőség is gyöngébb ez miatt. -
#62 "mert nekem a duronomon a jobb minőségű mpeg4 filmeknél lejjebb kell szednem a minőséget,hogy normálisan menjen"
Mekkora duronod van? Mert 700-as fölött egyik sem szaggat. Ha mégis szaggat akkor az azért van mert nem osztható 32-vel az x. Ezeket a legtöbb kártya nem tudja lekezelni és nem rakja overlaybe, magyarul a hardveres rásegités ugrott. Ha minden klappol és osztható 32vel akkor legalább 3-on kell mennie de a legtöbb filmnél 4en. Celeron az ilyenekben sokkal sokkal rosszabbul teljesit. Egyébként lemértük haver celeron 800@1Ghz és az én Duron 850@850-t DVD tömörítésnél. Mondanom sem kell hogy azóta neki is egy Duron 850 dobog a gépben. :) -
#61 "Egyébként a memóriára visszatérve ; valahol néztem P4-Rambus és P4-DDR tesztet és volt azért lemarádás a Rambus-oshoz képest."
Nem mondtam hogy nincs, csak nem olyan sok mint előtte mondtad. az ár meghát... -
#58 Meg az iszonyatbrutális ára... -
#57 Szerintem inkább az hogy a Xeonban ott az a baszottnagy 1MB cache... -
#54 "Hát nem nézted meg a videókódolásos tesztet, és a végén is írták,hogy csak abban tudta megverni az Athlont a Xeon,na meg az Mp3-ban"
Na jó de mondtam már hogy ne Xeonhoz hasonlitsunk, nem hiszem hogy valakinek van ilyen otthon. Nézd meg sima PIV-vel összehasonlitva. Pl ott a link amit beraktam. -
#50 http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1524&p=11 -
#49 "Ja egyébként nem azért bukott meg,mert nem sokkal gyorsabb,hanem azért,mert drága"
Természetesen. De ha teljesitményben lenne akkora különbség mint árban akkor nem lett volna/ lenne probléma. Az a gáz hogy dupla/tripla annyi mint a DDR de nincs dupla akkora teljesitmény. -
#48 "Hát nézd meg az aceshardware.com-on az Athlon MP 1.2 és a PVI Xeon 1.7 összehasonlítást"
Nem ezt kellett volna nézni. Hanem simán egy Athlon meg egy PIV összehasonlitást. Amikor az egyikben DDR van a másikban meg RDRAM. A fentiek kevés háztartásban fordulnak elő és Mellesleg egy olyan 1.7 Xeon árából kb 4-5db Athlon MPst tudsz venni.
"Ha Athlonhoz is gyártanának RDRAM-os alaplapot ,lehet,hogy csak a Q3-ban tudná a P4 megverni "
Nem azért de most nézem a teszteket, és igy se tudta megverni a PIV az Athlont semmiben. Akkor hol az RDRAM előnye? -
#45 z.p.e: Én eddig akármilyen videokodálst végeztem mindig az AMD nyert. Pont ezért vettem ilyet mert elég sokat tömizek DVDket, és 3D Studio miatt.
"Azért az RDRAM-nak nem 10% az előnye a DDR-rel szemben, hanem jóval több."
Hát akárhol mérték nézték a teszteredmények nemigen mutatnak többet. Ha sokkal több lenne az előnye akkor szvsz nem bukott volna meg... -
#43 "Te komolyan gondolod a 66kW-ot , mert szerintem az csak 66W ,de sebaj !"
Szerintem ezzel arra célzott hogy hú denagyon sokat eszik. Majdnem annyit mint egy égő.. -
#42 "Szerintem Yhossy a BUS-nal arra celzott, hogy az AMD-s alaplapok csak max. 400-on futnak mig az Intelesek 800-on."
Akkor itt most kurva nagy zavar van. Most akkor memoria sávszélességről beszélünk vagy mi? Ami már bebizonyosodott hogy a számok ellenére az RDRAM előnye a DDR RAM mal szemben olyan max 10%. És mindezt dupla vagy tripla áron.. Jó üzlet nemmondom ...
"Nos narumon a 66KW-os prociaram fogyasztas csak akkor gaz ha szar a hutoberendezesed a gepedben mert megesik, hogy ha szar akkor leeg a procid.
Ami kulonben az AMD-nel nem meglepo !"
Nekem nem szar a ventilátorom, ami egyébként egy FOP32-es de én anno intelen is mindig ezt használtam. Megsütni minden procit meg lehet csak normál használat esetén nem. Egyébként Abit KT7A alaplap figyeli a venti fordulatát és kikapcsol ha a megengedett érték alá menne.. -
gychristian #38 Még egyenlőre igen. És nekem is Tbirdem van. :) -
#37 "Kíváncsi vagyok hogyan marad időd a 3D Studio mellett számtechboltosnak is lenned..."
Hm mivel négyig dolgozok mint számteches marad még egy kis időm 3D Studiora ami egyébként hobby bár ez neked biztos fura...
"De nem baj, szakértő, az szakértő."
Nem vagyok szakértő csak a megnyilvánulásaid alapján több PIV és több Athlon gépet probáltam már mint te.
"Vegyél 2GHz-es TBird-öt, az majd jól leveri az 50 GHz-es P8-at is :)))))"
Látod erről beszéltem. Soha senki nem emlitette hogy az 1Ghzes Duron leveri a 2Ghzes PIv-et. Az meg már saját bajod hogy a tények ellenére sem hiszed el hogy az 1.4 Tbird viszont megteszi ezt az 1.7Ghz PIV-el. Természetesen fele áron. Gondolom a 2Ghz es PIV már gyorsabb csakhát az ára. ÉS hidd el rengeteg ember van (nem csak magyarországon) akinek számit az ár mégha nem is elsődleges. HA érdekel most adtunk el 50 gépet egy tervezőirodának és Tbirdöt választották. Pedig ott sem hülyék ülnek és eléggé körbetopogták a dolgot mielőtt döntöttek. -
#36 Kíváncsi vagyok hogyan marad időd a 3D Studio mellett számtechboltosnak is lenned... Az egyiket nem űzöd teljes odaadással, az biztos. De nem baj, szakértő, az szakértő. Vegyél 2GHz-es TBird-öt, az majd jól leveri az 50 GHz-es P8-at is :))))) -
#35 "Azt meg nem erdemes firtatni, hogy Amerikaban igy meg ugy. Magyaroszagon vagyunk és az itteni kinalatot kell figyelni mert mi mindig azt kapjuk mar amit az amcsik már nem vesznek meg! :O)"
Mint számtechboltos mondom. Itthon is megkapsz mindent amit kint, illetve megkapnál mert azért nem hozok a boltba egy 2Ghz-es PIV processzort hogy mindenki megnézze utána meg vegyen egy celeront vagy jobb esetben egy duront vagy Tbirdöt... -
#34 "Nem beszelve a BUS-okrol !"
Na itt aztán végképp nem tudom miről beszélsz? Milyen bus az amivel bajod van? El kell ismerni te vagy a korrekt ember. Mindenbe belekötsz csak hogy bebizonyitsd az intel milyen király. Egyetlen egy gond van. Naponta rakok össze gépeket ilyet is meg olyat is, de biztos ezért is nagyon hülye vagyok.... Szegény én.. -
#33 "Majd ha a szaros AMD procid nem 66KW-ot fog zabalni hanem 30-at akkor ugas ! Nem beszelve a BUS-okrol !"
És miért zavar az téged hogy 66KW-t zabál az AMD procim? Mert engem speciel kurvára nem zavar. Azonban ha téged zavar akkor engedd meg hogy alázatosan bocsánatot kérjek tőled amiért egy ilyet mertem venni. Nem is tudom mi lesz most hogy a proci 66KW-t zabál...
-
#32 "Emberek (AMD hivok) ebredjetek mar fel! P4 szejjelesz mindenhol, ahol nagyobb mennyisegu adatokkal kell dolgozni, es nem csak a hulye jatekaitokat meg tesztprogramjaitokat kell futtatni..."
Egyrészt nem az volt a kérdés hogy hol lesz PIV meg hol nem. ÉS a játék a legkevesebb amit nyomok. Jelenleg én 3D Studiozok haverok meg Autocadeznek. Na ezért van elsősorban AMD processzorom mert nem vagyok milliomos és ugyanazt a teljesitményt megkaptam kevesebb pénzért is. Ha ez hülyeség akkor hülye vagyok, de nyilván az az okos aki többet fizet ugyanazért. -
#31 Végre egy korrekt hozzászóló. Köszönjük szépen a csendes tömeg nevében is. Te most kint vagy? -
gychristian #30 Ha rám céloztál ezzel, én nem igy-meg úgyoztam, ha elolvastad volna figyelmesen amit irtam, akkor ugyanis rájöttél volna hogy azért irtam meg csak a gép valódi paramétereit, mert sokan fikázták a 128MB RAM, és a 20GB vincsi miatt. Ennyi. Amit meg arról irtál hogy otthon csak azt kapjuk amit az Amcsik meghagynak azt még te sem gondoltad komolyan... -
Nyiri #29 Hi!
Most ahogy olvasom ezt a forumot (kurva jo) azon gondolkodom, hogy ugy beszeltek mintha a ti zsebetekbe menne az eladott gépek ara! Ugy neztek ki mintha az AMD-INTEL marketing osztalya osszezordult volna! Figy: Mindenkinek megvan a kedvence: Az inteles nem fog AMD-t venni és forditva sem! Azert ne hagyjatok abba, mert kira a forum. :O)
Azt meg nem erdemes firtatni, hogy Amerikaban igy meg ugy. Magyaroszagon vagyunk és az itteni kinalatot kell figyelni mert mi mindig azt kapjuk mar amit az amcsik már nem vesznek meg! :O)
Nyiri
-
#26 Elegem van mar abbol, hogy az AMD procik annyira jok, hogy a 100 MHz-es Thunderbirdek verik a 20000THz-es P4-eket, de elorelathatolag meg a P8-akat is. Emberek (AMD hivok) ebredjetek mar fel! P4 szejjelesz mindenhol, ahol nagyobb mennyisegu adatokkal kell dolgozni, es nem csak a hulye jatekaitokat meg tesztprogramjaitokat kell futtatni... -
gychristian #25 Itt van a kezemben a mai ujság/vasárnap, USA/, és már benne van a fent emlitett Compaq 7000T gép is. Gyorsan el is mentem kipróbálni :)) Nem rossz :D De azért hanyatt sem estem. Ha valakit érdekel ebbel valójában 256MB RDRAM van, 60GB 7200rpm HDD, 12xCD-RW,V90 modem, IEEE1394 port!, 32MB GefMX/TVout, SBLive, 17" moncsi, éés 30 dollárért upgradelni lehet WinXP-re amint megjelenik. Mindez 1699 USD. Perverz.. De ha összeszámoljátok a benne levő cuccokat, és hogy ez az ár a debütálás után egy pár héttel 10-20%-ot esik még... -
#24 "Okostojasok a P4 ugy 5-10GHz-ig skalazhato, a kedvenc athlonotok meg 2 GHz-ig. Mikor majd jovo ev vegen 4GHz-es P4 lesz a gepemben, majd mosolyogva hallgatom az azonos orajelen dumatokat."
Én meg itt fogok röhögni hogy a Palominom vagy a Throughbread processzorom 3.2 Ghz sebességgel is lazán veri a PIV-edet, és nekem mégcsak alaplapot sem kellett cserélnem amig te már háromszor cseréltél! -
shabba #19 Csak az lenne a kérdésem hogy fog menni egy ilyen csúcs gépen az XP. Nem értem ha már ilyen drága, miért nem lehet bele minimum 256Mb Ramot rakni. Furcsa lesz egy ilyen csúcsgépen XP alatt futtatni egy komolyabb programot. Szerintem nagyon gáz amit ezek a nagy cégek művelnek. Nem igaz hogy nincs náluk néhány gondolkodó ember, aki össze tudna rakni egy normális konfigot. -
#9 Neked már régen harangozni kellett volna .
Még virágot is kaptál volna , csak ott lennél . -
#3 Nem tudod az árfolyamot ?
1499 $ nem 400...kevesebb...
-
#1 "A jövő héten debütáló, 2999 dolláros áron kapható Gateway Performance 2000XL típusú számítógépek alapkiépítésének részét képezi ugyanis az elmaradhatatlan 2 GHz-es Pentium 4-es chip, egy Nvidia GeForce3-as monitorkártya, egy 17 colos képátlójú lapos LCD monitor, egy surround hangfalrendszer és egy elég komoly szoftvercsomag is."
Adjon má nekem vki 2999 dolcsit, vennék egy ilyet! :)