13258
feenMUx.jpg
  • Kori
    nemtudom Te melyik meccset nézted?

Klasszisokkal jobb volt a NE!!!!!!!!!!!!!
  • [Jakuza]
    Ja es persze Robotnyk az NE iden se fogja megnyerni a SB-t, nem kell aggodni :D
  • [Jakuza]
    A Dallas a sajat hibai miatt kapott ki, egyaltalan nem volt sokkal jobb nala a NE.
    Az elso ket TD-t is jokora vedekezesi hiba elozte meg, mig Romo nagyon lassan melegedett be.
    Odaajandekoztak azokat a pontokat es utana elfaradtak a comebackben.
    Majd az Indi megint megmutatja 21:0-rol hogy kell megverni az NE-t a konferencia dontoben. :D
  • pipeppers
    Apám, lefáradtam, mire elolvastam. Gratulálok.
  • Winz
    Fáradás az télleg láccott rajtuk,de volt egy szép futásuk,a tsávó majdnem tácsdánt csinált.
    Nah majd éjjel jól felveszem vidire hogy ad a Falcons szájának a N.Y.Dzsájensz...lesz vagy 10 pont különbség.
    Igaz a Giants ötből kettőt elvesztett.
  • robotnyk
    az az interception már nem számított. azért kapott ki a dallas, mert elfáradt a D, illetve nem tudtak a fordítás után még egy jó védekezést összehozni, hogy megtartsák az előnyt. kár, egyelőre úgy játszik a pats offense, mint amikor Manning megdöntötte a TD rekordot az indyvel. remélem a Pats sem viszi többre idén, mint az a Colts. :p
  • Winz
    Függetlenül attól,hogy ennyire kikapott a Dallas sztem nagyon jók voltak,és Romo is ügyes volt mert csak egy interszepsönt csinált :)
    A 3.negyedig pariban voltak.
    T.Brady meg egy állat,majdnem 6 táccsdán passzt adott bázz:jajj
    Biztos szarul keres?
  • Etelkozi Vata
    Az én véleményem azért nem lenne autentikus, mert én a győztes csapat szurkolója vagyok...

De a 16-0 valahogy hidegen hagy, én február elején éjfélkor szeretném látni, amint a kezdőrúgásnál ott van a csapatom...

Ott pedig egy jót izgulni értük. De úgy érzem, ha már ott lesznek, akkor a másik ág bajnoka nem tudja legyőzni őket...

De ez szigorú elfogult magánvélemény
  • Dougie
    oké, egyezzünk ki

a Dallas elleni meccsről? hát igen, számítani lehetett valami ilyesmire, de még azt felül is múlta a győztes csapat

a kérdés: meglesz-e a 19-0-ás szezon
    egyébként mi a valószínűbb nekik? a 16-0 vagy a SB győzelem (szerintem a SB, bár mind a kettőre igen nagy esélyük van...)
  • Etelkozi Vata
    Ez a lista jogos, de míg egy csapatban van minimum 3 HB, meg 5-6 WR, akik közül 3, vagy 4 rookie, és filléreket kap /arról nem beszélve, hogy a RB-ben benne vannak a FB-k is, akik viszont tényleg alúl fizetettek a többi poszthoz képest/, addig a falban a posztokra max 2 ember jut, így ott nem romlik le úgy az átlag.

Ettől függetlenül elismerem, valóban nagyon sokat keresnek a védekező játékosok is, de azért lásd be, az NFL csapatai leginkább a sztár QB, WR, RB játékosokról ismerszenek meg, nem hagyva figyelmen kívűl persze a védő klasszisokat, mint Brian Urlacher, Ray Lewis, Champ Bailey, Ed Reed, satöbbi, satöbbi, satöbbi...

Egyezzünk ki döntetlenben.

Más: ki látta a tegnap éjszakai zúzást Dallasból???? Azért a győztes csapat nem pitlák, amit csinált... Hogy melyik az azt direkt nem írom le, hátha van, aki csak ezután nézi meg...

Vajon meg lehet-e őket verni idén????
  • pipeppers
    Egyezzünk ki abban, hogy ez egy csapatjáték, és mindenkire egyformán szükség van. Az irányító semmivel sem fontosabb, mint a rugó, sőt még a holder is, láthattunk már olyat, hogy kiesett a kezéből és nem tudta lerakni a rugónak.
    Csak hát ugye arról beszélnek sokat, akinél a labda van, ezért ismertebbek.
  • [Jakuza]
    Az lehet, hogy nem kell rugnia egyet sem, mert a csapata alulteljesit.
    Viszont nem egyszer az o rugasa kell a gyozelemhez, rengetegszer lattuk ezt mar rajatszasoknal SB-ben.
    Pont ezert fizetik, ha ilyen szituacio van, akkor berugja es gyozelmet hozzon a csapatanak.
  • Rincewind
    Teljesen egyetertek azzal, amit leirtal.
  • Bucser
    Ugye tudod, hogy fizetésnek nem csak az számít, hogy a cap alatt mennyit kap valaki... ÉS a sponzori szerződésekből az imsert emberek szakítanak. azok pedig a támadósor. (kivéve, ha kifejezetten defense csapatról van szó mint a Phins vagy a Bears.
  • pipeppers
    Aha, akkor mért várod el, hogy az emberek ismerjék a nevüket? Saját magadnak mondasz ellent. Annak a nevét ismerik a leginkább, akié a legtöbbet elhangzik. A QB RB WR. Viszont ha alakít egy olyant, mint Folk, vagy éppen Moorman, az emberek veszik a fáradságot, hogy megjegyezzék a nevüket. Nem értem, hogy ez mért baj?
  • Dougie
    nem tudom te mit látsz a listán, de én nem azt, hogy az ellenkezője lenne igaz, de te tudod

oké, akkor neked volt mindenben igazad mindig is (még akkor is amikor nem írtál semmit eddig, még akkor is)

haladhatunk tovább?
  • miilann
    'a legjobban kereső posztok amúgy nem a QB, RB, WR'

ehhez képest bekopizol egy listát amivel már is ellentmondasz magadnak

és most ne gyere ugyanazzal a manninges szöveggel,mert ettől függetlenül nem volt igazad
  • Dougie
    de szerintem hagyjuk az egészet, itt mindenki úgyis jobban tudja mind a másik...

("egyébként-is-az-én-apukám-félkézzel-felemeli-az-óvodát" típusú vitára nincs szükség, ahol senki nem tud bizonyítani semmit)
  • Dougie
    2007 Exclusive Franchise Player Costs by PositionPosition Cost
    Quarterback $12,615,000
    Offensive Linemen (includes Offensive Tackle, Offensive Guard, Center) $9,556,000
    Defensive End $8,644,000
    Wide Receiver $7,613,000
    Cornerback $7,790,000
    Safety $7,490,000
    Linebacker $7,206,000
    Running Back (includes all Fullbacks and Halfbacks) $6,999,000
    Defensive Tackle $6,775,000
    Tight end $4,371,000
    Punter or Kicker $2,078,000

csak azért az első a QB mert a Manning-féle embereknek képesek 100 milliós szerződést kínálni, így felviszik az átlagot

de úgy látom a RB-k 8-ak úgy hogy posztok össze vannak vonva előtte, úgyhogy bocs Vata, de tévedésben vagy
  • Dougie
    nehogy már megsajnáljam szegény rúgókat, hú de milyen nehéz dolguk van, míg a pálya szélén összevissza stresszelik magukat
    aztán lehet hogy a kezdő kickoff rúgás után a pálya közelébe se kell mennie mert 0-ra kikap a csapata, de azért keressen már milliókat, nem?
  • Etelkozi Vata
    Amúgy meg a legjobban kereső posztok az NFL-ben a QB, RB, WR....
  • [Jakuza]
    Nem ertek egyet en sem veled.
    Bizony a rugok lesznek a bunbakok (Colts-Vanderjag), ha kihagyjak az 50 Yardos fieldgolt es az MVP-t meg elviszik a QB-k, hiaba lovik be a Superbowl utolso pillanataiban a gyozelmet jelento golt es a merkozes kozben hiba nelkul az osszes rugast. (lasd New England dontoi)
    A QB is csak a merkozes vegen van hasonlo pszichikai nyomasnak kiteve, szoros merkozesallasnal, de van egy nagy elonye, hogy a palyan kevesbe kell jatek kozben ezt elszenvednie, viszont a rugo mivel nem tereli el a figyelmet a jatek, sokkal nehezebb helyzetben van. (Ha csak ragondol arra, hogy mi lesz ha kihagyom , mar el is hibazza) Es neki van ideje gondolkodni a palya szelen :D
    Raadasul ne feledkezzunk el arrol a tenyrol, hogy az sem felel meg a valosagnak amit allitasz, hogy csak tenni kell a dolgukat.
    A "csak" nagyon eros tulzas toled, hiszen a fieldgolok tavolsagaval es a nyomas nagysagaval no a hibaszazalek.
    Meglehet nezni a statisztikakat, mar 40 yard tavolsagnal lenyegesen megno a hibalehetoseg es akkor meg nem beszeltunk a korulmenyekrol, hiszen mar egy pici gorongy a palyan, szelfuvas, nedvesseg, rossz snap, idegallapot, es ki tudja meg mi dontenek a sikeres rugasrol.
    Es bizony a rugok is emberek ok is hibaznak, ezert nagy dolog ha valaki 50 Yard folottrol bevagja ketszer ugy a labdat, hogy kozben meg meg is zavarjak a koncentracioban, sose rugott ekkorat es sose volt ilyen eles szituacioban.
    Tehat igen is meg kell emelni az ilyen rugo elott a kalapot, nem pedig arrol beszelni, hogy "csak" a dolgat vegezte.
  • Dougie
    a legjobban kereső posztok amúgy nem a QB, RB, WR
    hanem a CB, LT, DE (nem véletlen)
    az nfl-en belül másképp állnak a dolgok, mint ahogy azt az átlag néző gondolná
  • Dougie
    nekem nem kimondottan a Dallas-szal van bajom, hanem az ilyen tipusú hozzáállással

a mostani héten se Brady-Moss vs Romo-Owens lesz, hanem Patriots off vs Dallas def és fordítva

nem is értem hogy lehet így nézni, nem is fognak találkozni a pályán, maximum a meccs előtt vagy után
  • Dougie
    nem is mondtam hogy aranyéletük van
    de a te példád is érzékelteti hogy nincsenek megbecsülve (az nfl-en belül, ami igaz) de meg is van rá az okuk
    a legkevesebb fizetést kapják, kirúgják őket szó nélkül és lecserélik őket egy másikra
    pont ezaz, az nfl-en belül alulértékeltek, a nézők szemében meg túlértékeltek (mert a néző azt látja hogy végülis ő rúgta be)

hiába ők nyerik a meccset, még mondjuk egy backup (tartalék) RG is több pénzt keres, azért ennek is van oka
    a rúgókat akkor cserélik le amikor akarják, ezt a pozíciót el lehet sajátítani sokkal könnyebben mint bármelyik másikat, mindentől függetlenül ugyanazt kell csinálnia mindig
    egy QB-nek is ugyanazt kell csinálnia mindig (végülis), de ott minden egyes play más és más, és azt nem lehet csak úgy egy tanfolyamon megtanulni...
  • pipeppers
    Szerintem Te paranoiás vagy. Ha valaki a Buffalo Bills-t szereti, tuti hogy nem őróluk beszél, ha meg Cowboys drukker, ugyan már mér olyan nagy probléma ez?
  • Rincewind
    Nem tudom honnan szeded azt, hogy az osszes kicker overrated. Nem is olyan regen volt tema egyik helyi ujsagban, hogy mennyire nincsenek elismerve. Senki nem ismeri oket, ha Nick Folk tul lenne ertekelve, akkor lehet, hogy nem kene egy Hetfoihez hasonlo meccset lezavarnia, hogy emberekben egyaltalan tudatosuljon, hogy letezik a vilagon.

Arrol nem is beszelve, hogy a Kicker az egyik legalacsonyabban fizetett pozicio az NFL-ben (volt errol valahol egy statisztika szinten valami helyi lapban), raadasul toluk szabadulnak meg a leghamarabb is. Csak gondolj bele hany Kicker-en ment at a Cowboys az elmult 3 evben. Most csak igy hasrautesre legalabb 4 jut az eszembe: Cundiff, Vanderjagt, a mexikoi srac (nem jut eszembe a neve), meg Folk (aki raadasul egy rookie tehat valoszinuleg nem keresi halalra magat).

A pszichikai nyomasrol meg nem is beszelve. Ha berugjak a fieldgoal-okat akkor az senkit nem erdekel (ahogyan te is mondtad az a dolguk), de ha a kicker-en mulik egy meccs, mint a most Hetfoi, es elkurjak, akkor hirtelen ok lesznek a bunbakok, hogy miattuk vesztett a csapat. Ugye lathattunk ilyet a tavalyi szezonban pont a cowboys'nal. Szerintem Kicker-nek lenni az NFL-ben egyaltalan nem valami aranyelet.
  • lord nihilus
    Basszus kár h a mostani Dallas-New Englandot is csak felvételről láthatom :(
  • Dougie
    mi unalmas ebben? itt is mindenki offense párti (mint mindenhol máshol a többség)

én meg sokkal jobban értékelek egy alacsonypontú defense-csatát (mondjuk 3-2-t) mint egy 50-49-es meccset

dehát ízlések és pofonok
  • robotnyk
    tudom értékelni a jó defenset, ha legalább egy offense van a pályán. viszont hiába van két jó D, ha 2 olyan offense játszik, mint amilyen pl hétvégén a 49ers-ravens meccsen, akkor nem értékelek, hanem elalszom.
  • Bucser
    Egyébként nem tudom hogy lehet az offense overrated... védekezéssel nem lehet kupát nyerni... ezt a Chicago minden évben bizonyítja... Izgalmasak a meccsek ade a defense jobban kifárad mint az offense...
  • robotnyk
    jajjmá, elég index fórumon ez az 'omg, offense overrated' rinya, unalmas.
  • Dougie
    Owens mindig is sok labdát szokott elejteni (tavaly is ő volt a rekorder meg az előtti években is mindig az "élen" volt ebben) a mellett persze nagyon jó WR, de mindig is sok volt a drop nála, ez tudott dolog
    (oké, most az átlagostól is több, az igaz)
    amúgy meg a kétpontosnál nem igazán volt hibás, az egy remek védekezés volt
    Jabari Greer (akinek a nevét persze senki nem tudja) védekezett ellene remekül
    a meccs más szakaszaiban meg Terrence McGee fogta igazán jól

persze mindenki Romoról meg TO-ról beszél, ha jól játszanak akkor azért, ha szarul akkor azért... ez már csak így megy...
  • Bucser
    Owens nem azért hibázott mert béna volt, hanem mert Romo szar helyekre dobált.
  • pipeppers
    Romo rendben van, de arról senki nem szól semmit, hogy Owens sem szokott ennyit hibázni.
  • Bucser
    Romo-t. Ugyanis ezt a Bills-t a Dallasnak le kellett volna mosnia legalább 14 ponttal...

Semmi nem múlasztja el azt hogy Romo 5 Interceptiont csinált a meccsen és 1 fumble-t is endzoneban.
  • Bucser
    Nem. Amerikai Foci.
  • pipeppers
    Igen, Moorman is klassz volt tényleg, az elején alakított nagyot igazán.
    És az nem zavar, hogy Romo a Dallas hőse? A többi nélkül ő se megy semmire. Neki meg az a dolga, hogy jó helyre dobja a lebdát, és ne intersepcion-öket. A spanjának meg az, hogy elkapja, ezen a meccsen pedig többször is rontott. A kicker viszont ritkábban van pályán, ha ront, kevésbé bocsátják meg. És kíváncsi lennék, kit okolnál, ha a végén kihagyta volna a 3 pontosat, őt-e, vagy T.O.-t, aki a 2 pontosat hagyta ki?
  • Dougie
    amúgy meg kiváncsi vagyok hány ember kapta fel a fejét erre a névre kb. a szezon kezdete előtt: Nick Folk
    azt se tudta senki, hogy ki ez gyerek, most meg ő a hős...
    (mi ez, tündérmese?)
  • Dougie
    ja, és ha jól rémlik Nick Folk rúgta azt a kickoffot is amiből kickoff return TD csinált a Bills
    nem azt mondom hogy az ő hibája, de azért benne volt egy kapott TD-ben is...