13258
feenMUx.jpg
  • Dougie
    az aréna focira gondolsz szerintem

a leghíresebb az Kurt Warner, aki játszott az Arena Footballban és az NFL Europe-ban is

http://www.arenafootball.com

egyébként 1987 óta létezik ez a fajta sportág http://en.wikipedia.org/wiki/Arena_football
  • John Cena
    Srácok lehet hüyleséget kérdezek de van nem SZabdtéri NFl maygarán Terembe?? mert halottam róla valami ilyesmit
  • Lara Snake

FIGYELEM!
    Megalakítottunk egy Flag/Touch football ligát. Várjuk csapatok, baráti társaságok jelentkezését. Részvétel ingyenes!!! Célunk, egy jó amatőr bajnokság létrehozása. Mindenkit szeretettel várunk. Érdeklődni a hffl.freebase.hu-n lehet.
  • Soldiers
    nektek se jön be a nfl.hu
  • John Cena
    ITT VAN tessék szerintem ez leszs az nem csak NFL mezek
  • Dougie
    nem a holdfényteam-re gondolsz?
  • D00M
    Hello, van egy oldal (magyar) ahol lehet nfl mezeket vásárolni. Valami dream vagy valami hasonló van a webcímben, nem emlékszem rá és gugliban se találom :S
  • [Jakuza]
    Sajnos nem fogja oket lenullazni a Jax, ezen a heten meg bent maradnak.
    De mar csak ezen a heten, kovetkezo merkozesen kipottyannak :D
  • Soldiers
    mért nem jön be a nfl.hu?
  • Etelkozi Vata
    Az én tippjeim:

Indy, viszonylag!!! könnyen,
    Pats, talán nehezebben, de necces lesz...,
    GB,
    Giants...

• John Cena
    Go packers majd írjátok meg PLS hogy nyert-e a GB!
  • MrSpock
    Mondjuk ebben egyetértek,eléggé kicsit nagyképűnek tűnnek.
    Bár lehet ezzel magukat is hergelik,és belül tudják,hogy néha kevés amit nyújtanak.lehet pár játékossal így kell,egymást kicsit tuningolni,nekik kell ott tenni a dolgukat,és egymástközt lerendezni az adott pillanatban,nemlehetmindig edző bá,mostmit csináljak?
  • MrSpock
    Persze hogy ezt szeretném,most érzelmileg tippeltem,mert ha nem akkor beirom hogy,Colts,Patriots,Dallas,Seattle.
    De ebben semmi izgalom nincs:-)
    Ne legyen már papírforma:-)
  • robotnyk
    épp írni akartam. nagy csalódás ez a chargers nekem, ahogy viselkednek néha, az meg pláne nem tetszik (Rivers nagy arca, hisztijei, Rivers vs Tomlinson nagyjelenetek). szerintem a HC nem elég keménykezű oda. Holmgren például egy tarack, de seahawksnál legfeljebb ő üvölt a játékosokkal, nem a játékosok egymással.
  • MrSpock
    Minden meccs más,és lehet Chargersnek jobban fekszik majd Manningék passzjátéka.Most nemjátszottak jól,és nyertek,mi lesz ha igazán megy nekik? Én nemtartom annyira nagy favoritnak a Coltsot.
    Tennesse futáselleni védőjátéka jó volt,a belső falemberek masszívak voltak,és LT,sem remekelt,de szerintem aColts elleni meccs teljesen más lesz.
  • MrSpock
    Azon én is!
    Kemény meccs lesz az biztos!Jax védelem erős,és ha kitudják Bradyéket hozni a nagy magabiztosságukból akkor lehet esélyük.
    Egyik párharc sem tuti már itt.
    Dalalsnak elvileg kellene,de ha TO nemjátszik,és Romo nemhozza a jobbik formáját,baj lehet.
    Favre-ék nyugodtan játszhatnak,egy jó kis csapat,mind védekezésben,mint támadásban,és ha a klasszis keze jól sül el csodákra képes.
    Chargers is megfoghatja a Colts-ot,ha Rivers pontos lesz,és LT jól fut,és persze Gates is remélem felépül a tegnapi sérüléséből.
    Colts védelem sebezhető.P.Manning képes eladni a labdákat szorult helyzetben.
  • Bucser
    A San Diego csak vágyálom nem? (ez az SD ezt a Coltsot nem igen tudja megfogni szerintem...)
  • MrSpock
    Alakulni alakul,de lesz még ott 2 másik csapat is amelyik bejelentkezne a döntőre
    Tippjeim,amiket én szeretnék:-)
    San Diego
    Green Bay
    Dallas
    Jax
  • Bucser
    Mekkorát röhögnék, ha a Bradyéket lenullázná a Jax:)
  • [Jakuza]
    Alakul a Colts-Dallas nagydonto :D

Heti merkozesek

Colts-Chargers
    Green Bay-Seattle
    Dallas-New York
    Ne-Jax

Tippjeim.
    Colts
    Green bay
    Dallas
    Ne

• Rincewind
    Oks. Nem lattam a meccset, igy nem volt tiszta a szituacio. Csak felszemmel vettem eszre az utalast a hozzaszolasokban es gondoltam beleszolok (kar volt :).
  • MrSpock
    Remélem a 2. félidőben feltámad a Chargers,mert amit Riversék támadásban mutatnak az 0 jelenleg.
  • Dougie
    ja, nagyon ritka az ilyesmi (bár nem jött be, mert a védelem rögtön mozgott velük) de durva felállás volt, az tény
  • Soldiers
    a Titans micsoda furcsa play csinált remélem mindeki látta
  • Dougie
    ez igaz (de csak passznál)
    returnnél elég ha csak hozzáér
    pl. valakinek a lábához ér hátulról, akkor az már szabad labda (vagyis fumleként kezelendő)
    pl. a muffed the football (punt vagy kickoff returnnél) is fumble csak ott általában visszaszerzi a játékos, de ha nem szerzi vissza akkor szabad labda (tehát nem kell birtokolni), ez más mint a passz esetében)
  • Rincewind
    "Tehat ha hozzaert az elkapo es beviszik TD-t kell itelni, mert fumblenak minosul."

Csak egy rovid megjegyzes a temaban. Ha hozzaer egy receiver a labdahoz az nem eleg, birtokolnia kell a labdat (possession) ahhoz, hogy fumble kovetkezzen be. A fumble azt jelenti, hogy egy jatekos elveszti a labda birtoklasat(!), de ahhoz, hogy birtokolja eloszor el kell kapnia (complete catch or secure the ball). Ha csak hozzaer, az incomplete pass, abbol nem lehet fumble.
  • Dougie
    a bírók kb. 99 %-ban jól ítéltek, nem tudom mi ez a felháborodás
    az összes challenge-et, official review-t helyesen ítélték meg
    néhány holdingnál lehetett volna őket hibáztatni talán, de azok kb. sose egyértelműek, ha nagyon holding, akkor befújják, ha nem akkor hagyják
    meg elengedtek néhány unnecessary roughness-t max ennyi volt

kb. egyszer hibáztak (talán) a negyedik és 1-nél a goal line-nál, mikor pass interference-t ítéltek - de ez előfordul (ha nem ilyen szituációban történik, nem ilyen állásnál, nem negyedik down-nál akkor senkit nem érdekne az egész, de így szerencsétlenül jött ki a helyzet a bírók szemszögéből), ugyanis valószínűleg nem látták tisztán az esetet a bírók, csak annyit láttak, hogy Ward nem tudta elkapni a labdát, mert megakadályozták ebben - de 5 yardon belül lehet contact, és ebben az esetben nem az volt a kérdés hogy facemask volt-e (mert azt a büntetést a Jaguars nem kérte volna és akkor negyedikre nem sikerült a Steelersnek), hanem az volt a kérdés, hogy def. pass interference volt-e, szerintem nem - maximum illegal contact volt a védő részéről, ami ugyebár nem automatikus first down, és akkor újra negyedik jött volna, de ez sem volt egyértelmű - úgyhogy a bírókat nem lehet hibáztatni ezért, nem látszódott egyértelműen az eset, és ezt nem lehet visszanézni, ott így döntöttek és kész
  • Dougie
    szerintem a kickoff labdamegszerzési szabályzatát összekeverted a punt labdamegszerzési szabályzatával

ott tényleg az van, hogy ha a rúgó csapatból ér valaki hozzá először akkor a visszhordó csapat jön, onnan ahol hozzáértek
    de a kickoffot megszerezheti a másik csapat is (különbne mi értelme lenne az onside kicknek pl.) azzal a feltétellel hogy ha ők érnek hozzá először akkor halott lesz a labda, de ők jöhetnek
    és itt ez történt

ha a visszahordó csapatból bárki hozzáér és nem birtokolja (vagy birtokolta de utána elveszti) akkor az fumble-nek minősül (punt és kickoff esetében is) és azt bárki megszerezheti és futhat vele amerre akar, de itt nem ért hozzá senki - így nem ez a pont lépett érvénybe

ez a szabály direkt így van kitalálva (és ezzel nem is volt semmi gond, egyértelmű volt hogy nem ért hozzá senki, mert a labda lepattant a földre ahonnan átpattant a játékos fele fejett, és amikor megérintette a rúgó csapat egyik játékosa abban a pillanatban halott labda lett - ennyi) ezzel az ítélettel nem volt semmi gond (csak sokan nem tudják ezt a szabályt, mivel nagyon ritkán fordul elő ilyen eset)
  • [Jakuza]
    A Seattle jatekos hozzaert.
    Utana meg elpattogott hatra a labda amit felkapott az arra rohano jatekos es bevitte TD teruletre.
    Tehat ha hozzaert az elkapo es beviszik TD-t kell itelni, mert fumblenak minosul.
    Ha nem ert hozza az elkapo akkor a vedo jatekosok hozzaerhetnek es onnan jon az a csapat amelyik fele rugtak a labdat.
    Ebben az esetben egyik itelet sem lehetett korrekt. Ugyanis ha nem ert hozza a visszahordo, akkor nem johetett volna a Redkins, ha pedig hozzaert az elkapo, de nem tudta utana birtokolni, akkor viszont TD lett volna a helyes itelet.

• Dougie
    nem ez a mondat nem igazán érthető, de az a lényeg, hogy kickoff után nem ért hozzá senki, így nem volt szabad labda
  • Dougie
    annál az a szabály, hogy ha nem ér hozzá a másik csapatból senki a kickoffnál a labdához, hanem a másik csapatból valaki ér hozzá elsőnek (és túl van 10 yardon), akkor onnan jönnek ahol megérintették

egyébként a Jaguars - Steelers csak az év meccse volt, semmi különös...
  • Soldiers
    remélem jó meccsek lesznek ma is
  • [Jakuza]
    szerk: Ott nem is kerult a jatekos a foldre es hozza sem ertek, tehat nem is lehetett down by contact.
  • [Jakuza]
    Az egy masik eset volt egy interception return TD, gondolom most a Redskins merkozesre gondolsz.
    En arra az esetre gondolok, amikor a visszahordo hozzaert a labdahoz es a Washington jatekos elkapta es beszaladt vele a celteruletre.
    Ott nem is kerult a jatekos a foldre, tehat nem is lehetett down by contact.
  • robotnyk
    down by contact volt, azért nem adták meg.

viszont sajnos számomra vége a playoffnak, még mielőtt elkezdődött volna.
  • [Jakuza]
    Mind a ket meccs az volt.
    Csak a biraskodas mind ket merkozesen hagyott kivannivalot maga utan.

Eloszor is nem ertettem, hogy a Redskins 3. TD-t miert nem adtak meg.
    Ha egyszer a visszahordo hozzaert a labdahoz, akkor az szabadlabdanak minosul es belehet vele futni.
    Ennek ellenere nem adtak meg a TD-t hanem erthetetlen modon visszarendeltek, de a Washington kapta meg a labdat.
    A 2. erthetetlen hiba a masik merkozesen tortent, Ward latvanyosan face maskot rangatott a celteruleten belul, erre defensive pass interferencet fujnak be kulcshelyzetben.
    Amugy eddig a tippjeim 100%-ig bejottek, kivancsi vagyok a mai napi merkozesenken is igy tortenik e ?
    Bar az igazat megvallva egyedul a TB merkozesben nem voltam egeszen biztos.
  • Bucser
    Kurva jó a washington Seattle 4. negyed:)
  • Soldiers
    legalább a Sport 2 adják szombaton meg vasárnap a meccseket ez a jó
  • Dougie
    wildcard
  • Dougie
    szerintem redskins, jaguars, buccaneers, chargers