655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
  • Rincewind
    Érdemes elolvasni a könyvet, mert legyen akármilyen jó a film, a könyv hangulát soha nem fogja tudni visszaadni! Márpedig ezt a könyvet minden embernek el kell olvasnia legalább egyszer életében! Én már 3-szor olvastam ki
    Arról nem is beszélve, hogy úgy sokkal érdekesebb lesz megnézni a filmet, hogy már ismered a történetet és lepten nyomon ismerősök bukkanak fel a vásznon és azt figyeled, hogy mennyire hitelesen sikerült megformálni a világot.
  • Efreet
    január... :(((((((((((((
  • mateos
    ÉN A KÖNYVET SE OLVASTAM EL
  • MuERTe
    mézzel=nézzen
    ma nem vagyok az igazi:)
  • MuERTe
    Akit érdekel a film ,mézzel el ide.
    http://www.tolkien.hu/home.html
  • Efreet
    nem hiszem, hogy olvastam elég külföldi írót. (persze, a legismertebbeket, meg pár kevésbé ismertet igen, de pl finn ismerősökkel dumcsizva olyan felsorolást kaptam ismert, nagy fantasy írókból (többszörös ez-az díjasok), hogy rájöttem, a nemzetközi palettából nagyon kevés jut csak el ide. bár azok kellemesen színvonalasak (Feist, Jordan így hirtelen 2), ezek mellett szépen elfér N.I. tényleg, megjelent ő külföldiül? mert Chapman pl Lengyelföldön szép sikert aratott.
  • Aquli
    MuERTe: Skandar Graun kiraly, olvastam Kaosz Papja, Szive, Éve, Káosza, Elszabadul, Virágai, Fényei, Dréniában, Kincsei, meg kene a Kaosz Sarkanyai ami nincs meg, meg kene meg a Tök Káosz is.
  • CSOCSO
    mikor jön már az a film..de mindenki anniyra istenti hogy olyan szar lesz a film hogy jujj!!én is istenitettem a final fantasyt aztán milyen a film?? nem rosz...ez sem lesz külömb..
  • MuERTe
    Csak annyiban vitatkoznék veled,ha muszáj,hogy szerintem nemzetközi szintéren is a legjobb 10-be sorolható.Alig csúszik le a dobogóról :)
  • Efreet
    mindigis hosszúra tervezte, és igazi sikere csak az Istencsászár után lett... amúgy a 7. kötet már gyakorlatilag kész volt halálakor, csak nem lett összefűzve. Az lett a sorozatból aminek indult.
  • Efreet
    Perszehogy. Itt van a polcon a Klasszikus meg az "új" Miniseries DVD is... persze, messze van mindkettő a Könyvektől.
    a 4-5-6 nak nem sok köze??? ott kezdődik a kiteljesedése annak, amit az első 3ban elkezdett.. és hát... legalább 3-4X kell az egész sorozatot odafigyelve kiolvasni, hogy az érthetőség (és még nem a megértés) határát kezdje súrolni.
    Nekem mondjuk a másik nagy kedvenc tőle A Dosadi Kísérlet. nagyon durva az is egy kicsit belegondolva...
  • Efreet
    na.. rövid reakció itt a mindenre. Én nagyon szeretem a paródiákat, van belőle rengeteg a polcon, de az a ... könyv nagy szerencséjére csak kölcsön volt nálam elolvasásra. Nekem nagyon nem jött be. Gáspár András megint más téma, írónak fordítónak tényleg nem rossz.

zakika: Dune... "nagyon elvontnak tunt" :))))))) nem csak tűnt... és sajnos nem tudta már befejezni :)) ha tudod olvasd el angolul is. A 4-5-6 nagyon húzós már...

MuERTe: Nemes István a jelenlegi magyar fantasy scene egyik legjobbja. lehet vele vitatkozni, de azt akkor majd vigyük át máshova.
  • MuERTe
    Pedig szerintem is egy mestermű :)))Dehát minden ember különbözik a másiktól.Az én kedvencem pl. Skandar Graun :)) Mások szerint viszont az a szemét:)))
  • Efreet
    azt NEM!!!! az egy szemét. kevés dolog van amit nem viselek el, de az egyike a keveseknek.
  • MuERTe
    A Gyűrűkúrát olvasta valaki? Na azt kellene még megfilmesíteni:))
  • Aquli
    na aki csak a filmen akarja latni a dolgokat az ne olvassa ell ezt. roviden a tortenet: Ez nem is a Gyuruk Uraval, hanem a A Babó (The Hobbit) cimu konyvvel indul. A babók, (hobbitok) apro, torpeknel kicsit kissebb lenyek, de nincsen szakalluk, altalaban nagyon nyugodt termeszetuek, semmilyen kalandokra nem vallalkoznak, de kozottuk is van nehany csodabogar, mint beldaul Bilbo Baggins (Zsákos Bilbó) aki a törpékkel, es egy Gandalf nevu magussal elindul egy kalandra hgoy egy sarkanytol visszaszerezzék a torpek kincset, es o is reszesedjen belole. Nem reszletezem, a lenyeg annyi, hogy utkozben talal az orkok barlangjaban (a forditasban helytelenul manóbarlang, ezt meg nem Arpi forditotta) egy gyurut, amirol egesz vegig ő, es az olvasok is csak annyit tudnak meg hogy lathatatlanna teszi azt aki az ujjara huzza, semmi utalas sincs a gyuru kiletere. Nos sikerul a kaland, es visszater a Megyébe (a babok egy Megye nevu orszagban laknak), azon belul Hobbitfalvára. Itt vege a Babó cimu konyvnek. A Gyuruk Ura elso reszebe Zsákos Frodónak, Bilbó unokaöccsének a szulei meghalnak, es Bilbo-hoz koltozik Hobbitfalvara (eddig asszem Bortelkén lakott???). Megjelenik Gandalf, tortenik eleg sok dolog, es Gandalf elmondja Bilbonak, hogy megtudott valamit a gyurujerol, a gyuru nagyon veszelyes, es mindenkeppen meg kell semmisiteni, de ez nagyon nehez, mert meg egy torpe kovacs tuze se tudna elegetni. El kell vinni a Vegzet(?) Katlanba, es ott elegetni beledobva a lavaba. Elindul hat Frodo (Bilbo mar nicns otthon, mert elkalandozott, mert nagyon oreg) a gyuruvel hogy megsemmisitse, ezt dolgozza fel a 3 resz. Szerintem nincs meg olyan koynv a vilagon mint ez. Ennel jobbat, meg nem irtak. Remelem a film jo lesz, de a konyvnek kozelebe sem erhet. Nekem megvan a A Babó, a Szilmarilok (lazan kapcsolodik a Gy. U.-hoz), az Elvesz Mesék Könyve (ez szinten kapcsolodik), de a Gyuruk Urat a konyvtarbol olvastam ki vagy 3szor.
    Remelm jol mondtam el, de ha valaki valami hibat talal, akkor mondja!
    Bye
  • ixyon
    én olyan 6000 pénzért(átszámítva) vettem meg a 3 kötetet 1ben angolul. mopst olvasom, nekem nmagyon teccik. kivétel az, hogy most már tudom, frodo mit fog csinálni, ha végre 1* megjkapja azt a gyűrűt... na mind1. remélem, még azért izgalmas lesz. ja, és csak annyit, hogy nekem tecik. meg a filmnek nálunk is decemberben lesz a bemutatója, mert az USAban is... ilyen gyorsan megy a szinkron???
    ja, meg az USAban láttam 1 télleg nagyoin díszkötetet ebből a könyvből. olyan $200 volt, és 3 kötetben, vasalt bőrkötés, sárgás lapok, ha a könyv be van csukva, olyan, mintha késsel vagdosták volna a szélét, meg adtak hozzá könyvespolcor(vasalva azt is. és ez volt vagy 20 kiló. hát nem mondom, eléggé impozáns volt, el tudnám képzelni az asztalomon:)
  • KiPéTa
    Én itt, Kaposváron vettem meg a teljes könyvet 6k-ért. A filmet én is várom.
  • Coine
    Nagggggggyon várom a filmet, a 2. rész asszem 2003 végén jön, láttam a bemutatóját, DE SOK VAN MÉG DECEMBERIG :-)))

• Laalee
    en valahogy az elsö kötettel voltam ugy hogy unalmas barmint a dune nel.
  • MuERTe
    irodalmi zanza rulez:)
  • Efreet
    nem... a fantasy :)))
  • Laalee
    hmm 3 könyv a fel könyvespolc? ajjaj :)
  • Efreet
    hmm... ennek megvan az az előnye, hogy nem akarod kölcsönkérni a fél könyvespolcomat :)
  • Laalee
    lehet de a fantasy ert amugy se rajongok tulsagosan, szoval ha a film se teccik tuti nem olvasom el :)
  • Efreet
    nem megfelelő a hozzáállásod. néztem én a Dune filmet is, a miniseries-t is, más volt mint a könyv, de egy külön mű. az összehasonlítás felesleges rossz.
  • Laalee
    az ugy nemjo... akor csak azt nezem hogy ez se igy volt az se igy volt és a vegen lehet hogy nem is teccik...
  • Efreet
    eehhh... csomó ismerős azért kéri el legalább az első kötetet, hogy mire jön a film valami fogalma legyen róla. :)
  • Laalee
    mindegy mostamr megvarom a filmet :)
    azt ha tecett lelejmolom valakitol :)
  • Efreet
    díszkötéses is van, de ami karácsonyra jött most ki keményborítós, abból a 3 kötetet megkapod 4K körül.
  • Laalee
    nemtom en egyszer neztem valami boltba az 15 környeken adta hat nemvoltkedvem megvenni... igaz az a diszkotet volt de akor is...
  • Efreet
    dióhéj? a világ legnagyobb diója lenne :)))
    na zanzásíccsunk. Frodó kap Egy Gyűrűt, elviszi az Ellenség földjére egy hegyhez, és elpusztítja.

hmm.. kicsit túlzásba vittem?
    ára? nekem eddig csak 3 különböző magyar, és 2 angol kiadás van meg... meg az összes kapcsolódó mű... öööö :))) a film meg jól át lesz írva, de akkoris jó lesz. :) világpremier meg rulz, és most már rengeteg%, hogy Árpi bácsi csinálja a szinkronszöveget is (merthogy ő fordította a Könyvet is :))
  • Laalee
    engem a könyv ara ilyesztett el...
  • Waterhorse
    Majd az Andrássy úti Trollbarlangba tervezem megnézni, ott mindenféle fantasy van. Csak azt nem tudom, hogy milyen sűrűn lehet ma megtalálni ezt a könyvet.
  • Dreet
    Szerintem ezt a könyvet iszonyú nehéz lenne dióhéjban elmesélni.
    Ám ha esetleg nem sikerül megvenned dobj egy mailt segíthetek.
  • Waterhorse
    December 20-án lesz a Premier. Nos én nem nagyon ismerem a könyvet, de a filmre kiváncsi vagyok.(Tulajdonképpen a könyvre is csak nem tudtam hozzájutni még) Ha valaki esetleg el mondaná a történetet dióhéjban....
    Ja és úgy tudom, hogy három részesre tervezik a filmet, ez lenne az első.