655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
-
#129 egy dolog miatt nem konnyu. El kell viselni az ocsmány belgák képét és a hulye nyelvuket. -
#128 én faterom is itt diplomata , 1ébként tényleg nem könnyü :-( , Brüsszel elött Londonban voltam 5 és fél évig , London maga a Haven :-) -
#127 pedig igazsag szerint plasztik gandzsaman mint a zeneje -
#126 di gandzsaman, oridzsinal gandzsaman... valami ilyen szólt nemrég valami rádijóból... -
#125 A varázs-szó:ganja (ejtsd:gandzsa),ezt megértik bárhol a világon. -
#124 Nemzetközi nevek ismerete:egyes!
Fiam,üljön vissza a helyére,azt nézze át az anyagot még egyszer:)) -
#123 azt nem is kell tudni csak ulj be egy káfé sop ba :) -
#122 jah. Ha kell füves cigi vagy bármi anyag csak szólj :).Á nem drogozok és asse tom mi a drog hollandul :D -
#121 :) -
#120 Hollandia egy karnyújtásnyira!:)) -
#119 gondolom :) -
#118 montam én egy szóval is hogy szörnyű? egyébként az :)) -
#117 micsoda szörnyu sors... -
#116 :)nem. Fater diplomata oszt kivitt engem. -
#115 hogy kerültetek ki oda? csereüdültetés? :D -
#114 brüsszel még legalább 2és 1/2 évig. Aztán meg kituggya... :) -
#113 egész keleteurópában eltolták. 1ébként itt offtopic, de tegnap megnéztem a konkurrenciát, és hát... nagyon gyenge. -
#112 mindenhol bemutatják csak itt nem a herry faszfej miatt -
#111 perpillanat: Brüsszel -
#110 Ja és hol laktok? Csak kíváncsiság... :) -
#109 Onnan tudom, hogy itt M.o-n még ugye nem láthattátok, csak abban az esetben, ha a 150*100-as internetes verziót néztétek... :)) -
#108 izé külföldön leledzünk, azt hogy 150*100-as felbontásban láttuk-e aztatsajna mostan nemértem :(
egyébként honnan tudod? -
#107 Akkor feltételezem, hogy ti,
1. Külföldon leledzetek!
2. 150*100-as felbontásban láttátok!
Igazam van? :)) -
#106 mega harcom is jók voltak , főleg a fekete lovesok , meg a zene :-) -
#105 én is twegnap láttam(micsoda véletlen :D)
szerintem jo a film ami rosz benne hogy az elején túl gyorsan történik minden. És rengeteg részt kihagytak az elejéböl, egyik beszélgetés sincs benne...A szörnyecskéket viszont jól megcsinálták főleg móriában a Balrog-ot :) -
#104 Mijez az Agresszív logó? :) -
#103 én tegnap láttam , és qrva jó -
#102 :D -
#101 a duna plazmaban mar most elö lehet rendelni a jegyeket :) de szerinem mar telthaz van :) -
#100 ezek a tetves bunkok meg helikoptert adnak helyette a moziban... -
#99 RPG.HU:
Bemutatták A Gyűrűk Ura első epizódját (Hírek)
forrás: Origo
A Gyűrűk Ura amerikai rajongói több mint egy órát álltak sorba, hogy bejuthassanak a film éjfélkor kezdődő premierjére. A kritikusok szerint a film alkotói a regényhez méltó alkotást hoztak létre, ami elsősorban a rendezőnek, Peter Jacksonnak és a briliáns szereplőgárdának köszönhető.
A Gyűrűk Urának filmre vitelét kockázatos vállalkozásnak tartották Hollywoodban. Ráadásul a film gyártója, a New Line Cinema a filmtörténetben eddig egyedülálló módon úgy döntött, hogy a trilógia mindhárom részét egyszerre forgatja le. A másfél éves új-zélandi forgatás végül meghozta gyümölcsét, hiszen az év legnagyobb moziszenzációjának tartott filmet több kategóriában is esélyesnek tartják az Oscar-díjra.
A regény megfilmesítésével már többször kacérkodott a filmipar, ám végül minden terv zátonyra futott, hiszen Tolkien legapróbb részletekig kidolgozott fantáziavilágának filmre viteléhez csak néhány éve áll rendelkezésre a megfelelő technika.
A CNN kritikusa, Paul Clinton szerint Jackson kiállta a fantáziavilág megteremtésének próbáját, és a filmet egyszerűen mozgókép-csodának nevezte. A kritikus a hibátlan vizuális megoldások mellett A Gyűrűk Ura legfőbb erényének azt tartja, hogy úgy tudta visszaadni a regény mondanivalóját, hogy a rajongók mellett a sztorival csak most ismerkedőket is első pillanattól kezdve magával ragadja ez a csodálatos történet.
Paul Clinton szerint a forgatás helyszínéül kiválasztott mesebeli tájékban bővelkedő Új-Zélandnál nem is találhattak volna megfelelőbb teret Frodo fantasztikus kalandjainak elmesélésére. A kritikus a film forgatókönyvéről és a rendezésről is dicshimnuszokat zeng. Pedig a három írónak és a rendezőnek nem volt könnyű dolga. Tolkien nagyformátumú regényének cselekményét muszáj volt meghúzniuk és összesűríteniük ahhoz, hogy a filmvásznon is fogyasztható alkotás jöjjön létre. A feladatot azonban sikerült úgy megoldaniuk, hogy a megkurtított történetnek sikerült megőriznie a regény eredeti szellemiségét.
A film szereplőgárdájából a kritikus szerint Ian McKellen (III. Richárd) Gandalf-alakítása a tökéletesség határát súrolja. A bájos gyerekszínészből érett színjátszóvá lett Elijah Wood (A jófiú) pedig tökéletes választásnak bizonyult a történet szívét-lelkét adó Frodo szerepére.
Örvendjen minden Fantasy rajongó, mert a Messiás megérkezett :) -
#98 bocs a hosszú ö-k meg ü-k miatt, de nem volt kedvem kijavítgatni... -
#97 Még A filmr?l:
~~~~~~~~~~
A film legelején láthatunk majd egy prológust, amely a korszak el?zményeit mutatja be, többek között az Utolsó Szövetség harcát Szauronnal. Állítólag maga a Sötét Úr is látható lesz benne.
A film Gandalf Hobbitfalvára érkezésével kezd?dik.
Még Bilbó ünnepsége el?tt sor kerül egy beszélgetésre Gandalf és Frodó között.
Az ünnepségen már szerepel Pippin és Trufa, valamint Rozi is (? ha nem is biztos, hogy itt, de még a megyei események alatt mindenképpen látható majd).
Gandalf beszámolója során megelevenedik a Gy?r? története (kérdéses, hogy ebb?l menyit láthatunk itt, s mennyi kerül a prológusba).
Nemcsak Samu, hanem Pippin és Trufa is kihallgatják a beszélgetést, így már eleve négyen indulnak el.
Kimarad a Gildorral való találkozás (hogy Zsizsik gazda benne lesz-e, még nem tudni).
A hobbitok futva érkeznek a bakvári révhez, Frodó az utolsó pillanatban ugrik fel a kompra a Fekete Lovas orra el?l.
Kimarad Bombadil Toma és Aranymag, tehát kihagyják az Öregerd?t és a Sírbuckákat is.
Vándor adja oda nekik a nyugathoni kardokat Bríben.
Völgyzugolyból nem Glorfindel (? ugyancsak kimarad), hanem Arwen lovagol eléjük, s ? menekíti lován Frodót a Gázlóhoz.
Völgyzugolyban el?térbe kerül Aragorn és Arwen szerelmi története.
A Tanácson Gandalf nem számol be vasudvardi fogságáról, ez a jelenet már korábban benne lesz "él?ben" a filmben (de Radagast nem szerepel), állítólag itt sorkerül egy összecsapásra Gandalf és Szarumán között.
Boromir álma is megelevenedik a filmben.
Mória kapujánál az egész társaság szembeszáll a Tó ?rével, miel?tt bemenekülnének a kapun.
Balin sírjánál Pippin véletlenül meglök egy kút szélén lév? csontvázat (valószín?leg az egyik törpé lehetett), amely nagy csörömpöléssel landol a kút alján és ezzel felhívja az orkok és egy barlangi troll figyelmét.
Balin sírjánál az orkok támadásakor a Szövetség szembekerül egy hatalmas barlangi trollal is.
Miközben Mória mélyén menekülnek az orkok el?l, a falakon és az oszlopokon egyre több ork mászik le, s körbeveszik a Kilenc Vándort.
Mória hídjánál omlik össze a híd és a lépcs?k a társaság mögött, miközben a hirtelen felbukkant balrog el?l próbálnak elfutni.
Amon Hennél Aragorn még találkozik az orkok támadása el?tt Frodóval, miután a hobbit elmenekült Boromir el?l.
Lehetséges, hogy Boromir már az els? filmben meghal, egy Lurtz nev? Uruk-hai öli meg, aki Szarumánt szolgálja, s bár a könyvben nem szerepel, a filmben kiemelt helyet kaphat.
(emilben kaptam, forrás tolkien.hu vagy valami ilyesmi gondolom) -
#96 Lord of the Rings - Gyűrűk Ura
Sogun, 12:44 - Múvi: Infómorzsa - (4 komment)
(Ain't it Cool News) Érdekesebb számadatok :D
A trilógia publikálása – 1954 - óta 100 millió ember olvasta el a történetet. Több mint 40 nyelvre fordították le. Itthon Göncz Árpád mesteri fordításában élvezhettük végig.
Kb. 1 millió méternyi filmszalagot forgattak le.
A WETA nevű kovácsműhely 48 ezer páncélt, pajzsot, kardot, harci szekercét és kardhüvelyt gyártott le a forgatáshoz. Ebből 100 darab különleges, kézi vésetekkel ellátott, mágikus fegyver volt! :D
15 ezer ruhajelmezt szőttek a szereplőkre.
A történet szerint Középfölde 7000 évvel ezelőtt létezhetett.
A film forgatása előtt egy évvel 5 ezer köbméternyi növény palántát ültettek el.
1600 pár Hobbit műtappancsot használtak el a Hobbit főszereplők.
A stábnak reggelire főzött legnagyobb tojásrántotta 1460 tojásból készült.
300 kézzel font paróka készült a filmhez.
Egyetlen jelenetben egyszer 250 lovat használtak fel. (Nem főzéshez!) Ezek között 70 nagy tudományú, idomított ló parádézott.
A WETA kovácsműhely 200 ork maszkot készített el a forgatáshoz.
180 3D grafikus készíti jelenleg a speciális látványhatásokat a WETA-nál.
68 makett készült LOTHLORIEN elf építészeti műremekeihez.
A filmművészet történetében ez lesz a legelső alkotás, amelynek három részét forgatták le egyszerre.
A forgatás felszereléseit szállító teherautók kocsisorának hossza egy mérföld volt.
Forrás: www.hardwired.hu -
#95 lásd voodoo5-6000 :) -
#94 irjakhozza egy papirt hogy eredeti? amugy ha 1 lenne belöle nem 295 dollar lenne :) mert tuti van olyan barom aki kiadna 100* ennyit is ha csak ez az 1 lenne belöle -
#93 de az nem genuine meg nincs hozzá papír, hogy eredeti, meg... -
#92 egy ilyen gyurut 30000 ert csinaltatsz itthon :) -
#91 full arany. amúgy nagyon szép dolgok vannak még ott a siteon, érdemes megnézegetni. (full armor 6000dollárért meg ilyesmik..) -
#90 jihi közel 90K ert ki veszi meg :)