84
miért haldoklik a games scene
-
#43 A cím nem lett jó, na mind1, leírom símán:
www.tiszanet.hu/halozat/ -
#42 Van:
A NeverWinter Nights havidíjmentes lesz! Csak az alapjátékot kell megvenned, hogy a Neten játszhass!
Valamint már kb. fél éve működik a Runescape! A grafikáját leszámítva minden szempontból tökéletes Massive Multiplayer Online RPG. Sőt azt kell, hogy mondjam, hogy ez a kis game sok tekintetben lekörözi a nagyokat, mert olyan ötletek vannak benne, amik még a nagyoknak is becsületére válna! Javaslom a kipróbálásaát, már csak azért is, mert rengetegen játszunk Magyarok!
Keresd fel a címet, ahol rengeteg hasznos infót és linket találhatsz a játékkal kapcsolatban!
Aztán kereshetsz, valami MUD-ot, bár én ennek nem nagyon vagyok a híve, nem is tudom most hirtelen hol találhatnál ilyet. Talán az rpg.hu-n! -
#41 Egyúttal hagy kérdezzem már meg hogy van e olyan szerepjáték amit neten lehet nyomni, de havidij mentesen? Szivesen kipróbálnék ilyeneket, de a komoly cuccok mindegyike havidijas én meg ahhoz csóró vagyok :( -
#40 "az ember egyszer végignyomja a q3at vagy az utt (egyiknek sem vagyok fanatikusa, de mindkettőt megbecsülöm), oszt annyi, megy mpzni"
Tudtommal egyikben sincs single player, illetve a botokkel elleni küzdelmet én nem nevezném annak. Én speciel fpst nem nagyon szeretek multiba nyomni igy ezekkel már nem is játszottam mert singleben meg nincs mit :( -
#39 "Azt írtad, hogy játszottál már Online vagy Lan-ban, de ne haragudj én ezt nem nagyon tudom elhinni. Olyan ember egyszerűen nem létezik, akik már nyomult egy jót a haverjaival és azt mondaná, hogy unalmas bot-ok ellen jobb játszani! Ne haragudj, de ez eszméletlen baromság!!!"
Szerintem ő sem igy gondolta. Speciel én is imádom a multit, de a Single részt is legalább annyira szeretem ha jó az a játék. (Multiban is többnyire stratégia jöhet nálam szóba) Nincs is jobb mint egy húzós nap után leülni a gép elé az elsőtétitett csendes szobába és valami új játékkal nyomulni akár single, akár multi!
-
#38 Kb. fél éve kezdtem el játszani a Runescapr online szerepjátékot. És a fél év alatt olyan komolya baráti társaság jött össze, hogy úgy döntöttünk, hogy páran az életben is találkozunk. Ami össze is jött egy kellemes sörözésséel-piálással összekötött beszélgetésben. És azóta is mindig együtt nyomulunk a NET-en legyen szó bár Counter Strike-ró vagy Runescape-ről vagy bármiről! Jó haverok lettünk, és ezt a Multiplayernek köszönhetjük...
Játékélmény ( Counter Strike ):
Terroristákkal voltunk és sikerült telepíteni a bombá, de már csak 5-en maradtunk és volt még vagy 8-9 CT. Beástuk magunkat és védtük a célpontot, amíg a bomba felrobban! Mikor vészesen közeledett az idő, hogy a bomba most durran, el kellett hagynunk a terepet (mert nem vagyunk egy öngyilkos típusok), de körülöttünk hemzsegtek a CT-k, a bomba meg már nagyon pittyegett! Egy rusht hajtottunk végre az egyik oldalra, hogy kitörjünk és mivel ez elég váratlanul érte a minket körülvevő CT-ket ez sikerült is! Igaz csak 3-an jutottunk ki, eléggé sérülten. Pont mikor biztonságos terepre értünk jött BUMM és a szöveg "target succesfully bombed". Erre mindenki az égnek emelte az AK47-esetét és elkezdett a levegőbe lőni, megünnepelve a győzelmet! A halott társak, pedig folyamatosan gratuláltak a sikeres akcióért! És ahogy lőttük a levegőt, szinte olyan volt, mintha ez a valóság lenne! Akkora élmény más emberekkel játszani, hogy az aki ezt még nem próbálta ki soha nem fogja megérteni. És ezért mondom, hogy a single player (általában) nekem semmi élvezetet nem jelent!
Uff, én beszéltem! -
Gabo #37 SP. vs. MP. Hmmm... :/
Sokáig Én is értetlenül álltam a netes multiplayer terjedése előtt. Egyszer-kétszer voltam ugyan LAN-partyn, de nem értettem mi abban a csúcs, hogy ugyan ezt a neten csináljam.
Aztán a kezeimbe került a UT. Játszogattam vele offline és nagyon tetszett. Az egyik netes kirándulásom vége felé pedig úgy döntöttem kipróbálom milyen a hálon. Aztán jött az adrenalin rush és azóta szinte minden hétvégén fent lógók a szervereken. Új ismerösöket találtam és hamarosan egy kellemes társaság verődőtt össze a játékról hozzám hasonlóan gondolkodó játékosokból. Teljesen más élmény egy másik emberi játékos ellen játszani. Mindig képes valami új, meglepő megoldással előállni, ami téged is alkalmazkodásra késztet. A csapatjátékokat nem is említve...
CTF-ben nagy nehezen áttörsz az ellenfél védőin, megszerzed a zászlót, majd alig néhány HP-vel elindulsz vissza. Kerülgeted a rakétákat, cikk-cakkban futsz, ugrálsz, hogy az ellenfél snipere és az üldözők nehogy leszedjenek. Erre a saját bázis előtt mégis kifektetnek. Még látod, ahogy a társad aki végig fedezett az üldözők orra elől elhalássza a zászlót és beviszi a bázisotokra. Ezt követően miután újászületsz, megáll előted és chaten át a következő üzenet jön: "Ez a tied volt!". Még ebben a menetben megtörtén ugyan ez fordítva is.
Ezek mind olyan élmények, melyekben SP-ben nem lehet részed.
Az online szerepjátékokról szólva. A szerepjátékok eredetileg pont a társas játékra építenek, alapvető részük a szociális interakció, beszélgetés a szerep kijátszása. EverQuest és az Asheron's Call de még az Ultima OL is ennek köszönheti a sikerét. Persze mindenhol vannak olyan "hibás" egyedek, akik összekeverik a szezont a fazonnal. A másik játékos karakterének legyilkolása is egy lehetőség, aminek minden RPG-ben megvan a helye. De ez csak egy lehetőség. Ha valaki csak ezért játszik az pont a lényeget nem fogja fel. Csalnak és gyilkolják a körülöttök állókat. Éppen ezért érdemes keresni olyan társaságot, szervert ahol ez nem divat.
A NWN AD&D alapokra épít és remélem ahhoz elég lassú lesz a karakterfejlődés, hogy a játékosok megtanulják becsülni a saját és ezáltal mások karaktereit egyaránt. A limitált 64 játékost befogadó szerverek is ezt biztosítják. Egy ilyen szűk körből a PK-zokat igen gyorsan ki fogják útálni.
Összegezve a dolgokat. A SP lehet egy remek szórakozás és mindig is meglesz a maga helye. Legyen jól kidolgozott a történe, legyenek jól eltaláltak a szerepek és legyen élvezetes a játékmenet.
De az MP-nek is megvan a helye. Az MP egy olyan minőségileg más játékélményt nyújt, amit eddig a legjobb AI-vel sem tudtak tökéletesen megvalósítani, visszaadni. (Az UT botjai azért nem rosszak.) Semmi nem tudja visszaadni annak az élményét, mint amikor tudatosul benned, hogy egy másik hozzád hasonló emberrel játszol. Lehet, hogy az illető több 10-100-1000 km-re lakik tőled, de néhány percre, órára közös élményeket élhettek át. Nincs annál jobb érzés, mint amikor pl. UT-ben egy-egy mókásabb szitu után érkezik egy "LOL", egy ":-)" vagy a győztes meccs végén egy "GG" és tudod, hogy a másik is ugyan úgy élvezte a dolgot mint Te.
Szerintem nem szabad az előforduló visszaélésekkel, csalásokkal sokat törödni. Kis keresés után egész biztos, hogy bárki találhat olyan társakat akik élménnyé teszik a játékot, és azt hiszem ez a lényeg! -
#36 Te...
Már ne is haragudj, de én csak sajnálni tudnak téged, ha szerinted jobb otthon szenvedni egyedül, mint LAN-partykra járni, meg nyomulni a NET-en a haverokkal!
Bakker, én már nem is tudom mióta nem jatszottam Single Playert! De a Counter Strike-ot, majdnem minden nap nyomatom! Meg jön majd a NeverWinter Nights, meg a Star Wars Galaxies...
El sem tudom képzelni, hogy ezek mellett bármi is labdába rúghat!
Azt írtad, hogy játszottál már Online vagy Lan-ban, de ne haragudj én ezt nem nagyon tudom elhinni. Olyan ember egyszerűen nem létezik, akik már nyomult egy jót a haverjaival és azt mondaná, hogy unalmas bot-ok ellen jobb játszani! Ne haragudj, de ez eszméletlen baromság!!!
No comment... -
galocza #35 asszem shephez csatlakozom annyiban, hogy tényleg a vészes játékhiány lehet az egyik ok (tavaly tényleg nem volt ilyen hullaszag itt). de nézzetek el más (nem játékos) topicokra is, ugyanekkora a pangás.
kár, hogy ez a topic is konzol vs pc jelleget kezd ölteni, de örülök a civilizált hangnemnek... (majd folytatódik az anyázás a ...leáldozott csodában)
mp vs sp: az ember egyszer végignyomja a q3at vagy az utt (egyiknek sem vagyok fanatikusa, de mindkettőt megbecsülöm), oszt annyi, megy mpzni. a cs meg csak arra van kitalálva (azt mondjuk imádom, unIQue néven szokta ott rontani a levegőt). a deus ex, a thief sorozat, vagy a nolf és a pigi mp része viszont nem örvend nagy népszerűségnek - ha van egyáltalán. pedig a deus ex és a nolf mp részében van egy két zseniális ötlet... nem tudom, miért van az, hogy egyes multiplayer játékokat hl modokat úgy főlkapnak, másokat le se xarnak. elég megnézni a pb statisztikát, hány css, (>>>) dodos, (>) tfes klán van. pedig megnéztem és teccett az opera, a wanted és a firearms is. úgy látszik, lehetetlen, hogy valami népszerű legyen mindkét válfajban (jó lehet!) mpben amúgy is a lövöldözős dolgokat szeretem, a kaland/szerepjáték vonal (nekem) inkább spre való. nézzétek a diablo cheateket, vagy az ultima online karakter-aukciókat... nevetséges. csben csak megveszem a fegyvert és megyek, a fejlődésem annyi, hogy jobban megy a játék (vagy új gépet/jobb kapcsolatot vettem 8) )
hú ez hosszú volt, bocsi!
kösz a véleményeket, remélhetőleg FELTÁMADUNK! -
#34 Shep !
Anachronox !
Szerintem ez is egyike a nagy játékoknak !
Wajk !
Bocsi , nem direkt volt ! :) -
#33 Jéé tényleg van top10... már napok óta, én meg csak most veszem észre :DD
-
#32 Hát emlékszem mikor még a múlt évben mindenféle névvel irogattam ide/akkor még nem regisztráltattam magam/ tényleg állandóan folyt a duma most meg van hogy 1-2 napot kell várnom arra hogy vmi értelmes dologban segítsek vkinek, vagy épp nekem segítsen vki/bár szerencsére ez a ritkább/. Az ok amiért pangás van szerintem azzal magyarázható hogy a nyáron alig jelent meg említésre méltó cucc. A két aduász az OFPt még nyár elején jelent meg így már szinte mindenki végzett vele, a másik meg a MAXPAYNE ami meg iszonyú rövid, meg egyáltalán nem lehet benne elakadni így az is kilőve, így hát mi marad? Hát nem sok minden mert igazán nagy játékok valljuk be őszintén az idei nyáron nem jelentek meg a fent említett 2 gamén kívül, na most biztos sokan írni fogják hogy a Dio2 Lord of Destruction meg a ... igazuk is van de .............. -
#31 Hmm...úgy látszik öregszem!
Engem abszolút nem kapott el ez a "multiplayer" feeling, és egyre nagyobb szemöldökráncolással nézem a különféle PC-s játéklapok kijelentéseit, miszerint "multiplayer nélkül nem játék egy játék!"
Oszt' miért nem????? Mi van abban a fránya multiplayer-ben, amit ennyire csípnek a népek, áruljátok el (és ezt tényleg minden negatív felhang nélkül kérdezem), mitől annyira jó a MP, hogy a SP-t sutba kelljen dobni, hm? Én lennék ennyire konzervatív és a világ ilyen gyors vagy valami komoly gond van a tömegek ízlésével?
Mondhatnátok: Na, itt egy másik, aki sohasem multizott és itt dumál a nulla tapasztalatával...
Hát ez nincs így, elég sokat multiztam mindenféle stílusban, de akkor sem vagyok képes felfogni, mi benne a pláne. Pontosabban: Mi ANNYIRA pláne benne, hogy száműzni kelljen a jó öreg SP-t?!
Ha netezem, általában nem játszom semmivel, ez már csak így van (a net átka... :D), de ha egyszer már játszom, nekem a SP sokkal jobban passzol, én multiban ugyanolyan egyedül érzem megam a sok idegen között (nem, nem csak idegenekkel multiztam, de sajna nincs tucatnyi olyan haverom, akik állandóan rendelkezésre állnak egy kis MP-hez) mint egyesek a SP-ben.
Szerintetek mi a gond? -
#30 amit most nagyon várok : HOMM 4 és AvP 2
-
Beindulltak a 2002-ben megjelenő online RPG-k magyar Fun-sitejai. Ha minden összejön, akkor az angolul nem nagyon tudók is nyomon követhetik e két játék fejlesztését:
-
#28 Vannak ezek a 10perces típusú játékok, nagyon kiválóak. ide tartoznak a verekedősek is, ami szintén eléggé konzolra való, mert ott nagyon stabilan kell hasítani a játéknak. Vannak a Grandia típusu game-k, (tiszta FF jelleg) amivel hónapokon át lehet zúzni, és még mindig sehol nem tartok, meg vannak a Shenmue féle kalandok, amit meg a végtelenségig lehet játszani, mert egy akkora világot alkottak alá 1 sztorival, hogy a MINIMUM végigjátszás is 3-4 hét :))
és persze itt vannak PC-re a nagy körös stratégiák, amikhez a konzoloknak nincs ereje, és igény se nagyon, mert próbálták már, nem jött be.
Mindenki azt vesz amit akar, és játék táren mindkét oldalon végtelen a lista jobbnál jobb cuccokkal. Én elsődlegesen a Sonic és a Soul Calibur miatt vettem a DC-t, de ha befut a Heroes4, akkor asszem porosodni fog 1 kicsit :))
Quake3 összekötés: ha találsz 1 szervert ami mindkettőt elfogadja, és találtok közös térképet, akkor mennie kell a dolognak. -
#27 A DCs Quake tényleg összeköthető PCs Quakkel? Mert haveromnak van DCje, nekem meg PC. Szivesen legyilkolnám már. :)
Bár neki ugye telefonvonala van nekem meg kábelnetem szal nem tudom... valami központi szerveren keresztül? -
#26 Ezt nem fogják fel a konzolosok a PCs játékoknak leáldozott topicban, hogy pl Efreet nagyon jól el van ezekkel a mászkálós és platformjátékokkal meg autosokkal de nekem pl nem tetszenek ezek. És ilyenkor nem tudják fölfogni hogy miért nem veszek PS2-t. Egyszerűen azért mert többnyire más stilusú mind a konzol mind a PC. A konzolon általában gyors játákok vannak ami elé oda lehet ülni tiz perc szabadidővel is. Pcn meg rengeteg a heteket hónapokat elvevő játék de én meg ezt szeretem. Igy mindenki vegyen amit akar.
Ps2höz ha jól tudom nem alaptartozék a modem, tehát ha valaki ezekkel a jövőben kijövő multi játékokkal akar jástszani annak be kell ruháznia egy modemre is..
-
#25 akkor már nem lett volna gond megírni.
hmm... ez a tucatjáték téma húzós, mert arra is szükség van, én pl imádom a platform-mászkálós játékokat, egy SonicAdventure vagy egy ECCO piszkosul le tud kötni, és az autósok közt is van pár nagyon jól sikerült próbálkozás, persze van szemét is rengeteg. Agymozgatás meg... hát, mondjuk az Alone4 kemény agytúra néha, és kijött az összes konzolra ami eszedbe jut :) nagyon nagy a felhozatal az odafigyelős játékokra is konzolon. de azokat inkább munka megírni, így nem ad ki boldog boldogtalan 2 hetente egyet-egyet :) -
#24 Én nem a Japános kalandjátékot mondom (attól éppenséggel kiver a víz :) ), hanem azt, hogy ez végre nem egy autós vagy lövöldözős tucatjáték, amik általában alborítják a konzolokat, hanem végre egy jól megírt igényes játék, ami nem a reflexeket, hanem az agyat mozgatja!
Nem Half Life, hanem Counter-Strike kéne nektek konzolra :)) -
#23 nem csak az FF létezik ebben a japános kalandjáték stílusban... (jobb nevet nem tudok rá kitalálni)
a kompatibilitás nagyon jól hangzik, nagy flame-ek és nagy kibékülések lesznek belőle. ezért szomorodott el a DC közönség, amikor a halflifeot lefújták számunkra. pedig talán még ment is volna multiban :) -
#22 Ha ez lenne a jövő, annam marhára örülnék!
Egyébként az FF az egyetlen játék konzolra, amivel én is kivagyok békülve! Nem szeretem (nem tetszik a stílusa), de legalább használni kell benne az agyunkat és kurva jól megvan írva! Több ilyen kéne konzolra!
Ebből a kompatibilátból, meg kíváncsi vagyok mi lesz!
Mondjuk szívesen szétzúznám verzion agyát Counter Strike-ban 8)=) -
#20 az FF11-et X-re PS2-re és PC-re egyszerre akarják kihozni, mert az erősen multiközpontú lesz. Bízom a Squaresoft-ban annyira, hogy HA össze lehet őket hangolni, ők megteszik.
Amúgy anno Dreamcastosok meg PC-sek zúztak egymás ellen Quake3-at... szóval 1X már sikerült. -
#19 Háát, nem te biztos jobban tudod!
De én eszméletlen jót röhögtem akkor, mikor a Nintendo bejelentette, hogy az uj gépére nem lesznek Multi játékok, mert úgysincs rá kereslet! Röhely.
Én csak abban reménykedem, hogy a Pc és az X-box tényleg kompatibilis lesz, mert akkor tényleg fasza lesz a netes játék! Csak bejönne... -
#18 konzolokra is megy a multi-dömping... nem véletlen, hogy nem mernek már net nélküli konzolt kiadni...
a GBA meg nálunk még nevetségesen drága... főleg a játékok. -
#17 Mindenesetre egy Game Boy Advance-ra lehetséges, hogy beruházok :) -
#16 Jövő ? !
Nos ha mar itt atrtunk, az az igazság, hogy én is utoljára az Undying-ot vittem végig, ami single player!
Az a rossz, hogy, ha egyszer az ember belekóstol a neten való játékba, többé Single player játék nem tudja lekötni! ez lett velem is. Kipróbálok egy új játékot, derögtön azt nézem, milyen is lehetne multiban! Az összes játék, amit várok internetes!
És igazából ez a bajom a konzolokkal is, hogy, ha nekem lenne, akkor se használnám, mert abban semmi élvezet nincs, hogy otthon egyedül nyomulok. Az tök szar és uncsi! Inkább 2-3 telefon és összeröffenünk a haverokkal egy Counter Strike szerverre, aztán mehet a hent! Vagy régebben Everquesteztem. Ehhez asszem nem kell sok kommentár...
Szerintem a jövőben (1-2 év múlva), már csak a Multiplayer játékok rúghatnak labdába és a Single teljesen másodlagos lesz! Mármint Pc-n! Hogy konzolon mi lesz azt nem tudom és nem is érdekel, mert az nem az én asztalom... -
#15 Szerintem egyébként nem akkora gond ez a nyári ubiszezon. Így legalább van idő megnézni a júniusi hatalmas programkinálatből számomra kimaradtakat. Sőt némelyikkel igy még játszani is marad idő :) Most hogy a MAx Paynel végeztem asszem elő is veszem a Dune3-at ;)
-
#14 nekem az utóbbi években az FF7 volt az, amit lendületből kb 5X végignyomtam, anélkül, hogy akár aknakeresőztem volna mellette...
jópár éve nem fogott meg már játék PC-re, ezért is újítottam be egy Dreamcast-ot, valahogy sokkal hangulatosabbra, tartósabbra csinálják azokat a játékokat. Bár új stílus ott se nagyon van, csak nagyon magas színvonal, és odafigyelés a készítőktől. -
#13 konzolra jönnek új ötletek, bár nem túl sok oda sem... nagyon nehéz újat, korszakalkotót kitalálni már...
az online gamek közt vannak díjnélküliek is, bár azok is kaptafásak eléggé... nehéz bármi újat kitalálni. amúgy a leáldozós fórum leginkább felüdülésnek jó, annyi anyázást egy helyen nehéz összehozni, amikor full toleranciamentesen mindenki a sajátját zengi.. (bocs a kivételeknek)
én asszem talán 2X szóltam hozzá :))
a kemény mag meg... hát, meg kell nézni a fórum főoldalának alján a topten-t ;))))))))))))))
-
KiPéTa #12 Én is igen sok topicot szoktam olvasni, de csak néha írok, mert nem olyan komolyan játszom, hogy na most végignyomom tízszer, aztán... A problémáimat pedig többnyire magam is meg tudom oldani. Az online játékokkal pedig éppen a havidíj a baj. Az oké, hogy minden nap fennt vagyok :) De még ezért külön fizessek nekik, amikor lehet, hogy nem is tudok feljönni?
Ugyan ebben szerepet játszik az is, hogy mennyi is az a havi díj, de a valuta árfolyamából ítélve nekünk nem ugyanazt fogja jelenteni az összeg, amit a külföldieknek :( -
#11 Mondjuk az általad felsoroltak nagyrésze, szinte kizárólag a "PCs játékoknak leáldozott" fórumot látogatja (amit én már elvből nem nézek, csak néha)! Őket meg azért nem nevezném kemény magnak, legalábbis az egész Supergamez fórum szintjén... -
#10 2002 talán hoz némi újdonságot, hiszen akkor fog megjelenni a Star Wars Galaxies, a Neverwinter Nights, a Dark Age of Camelot, stb...
És, ha picit is megjön az esze a tömegeknek, akkor nyögni fogják a havidíjakat és játszanak ezekkel! Márpedig egy ilyen játék is képes idekötni egy csomó embert, nemhogy 3 (nézzétek csdak meg a Runescape-et, már mióta létezik és hányan látogatják, pedig milyen kis kaliberű játék és mégis mekkora tömeget vonz már mióta!!!).
Az az igazság, hogy az online társadalomnak (nekünk), az online játékok felé kéne kacsintgatnunk!
Nagyjából ennyi... -
jimmysam #9 Talán amit itt írtatok együtt az igazi ok, hogy nincs sok hozzászólás. A nyár, a kevés játék stb... De lehet már mindenki unja egy kicsit, hogy ugyanazt hozzák ki, senki semmi újat? Quake3, Settlers4, stb... alig van új ötlet. Nem követem a játék konzol piacot, de lehet ott másként van? -
#8 játékok... a nyár mindig gyenge volt ilyen szempontból, ősszel talán kicsit beindul, bár 2000 ebből a szempontból is kivétel volt, mert mindent elhalasztgattak... remélhetőleg idén nem így lesz, és a Civ3 Heroes4 EU2 trióból valami csak megjelenik, és akkor nem lehet lerángatni majd a gépről :) -
#7 Szeptembertől megint felpezsdül az élet. Visszajönnek a koleszosok akiknek csak ott van net elérésük, és megindul a játékdömping is. -
Gabo #6 Uborka szezon! Ennyi... -
#4 Ez most speciel igaz, amint vannak játékok, nyüzsög a fórum, de már senki nem játszik Black&Whiteot, ami speciel engem most érdekelne az az Anachronox minden más már megvan. -
#3 mert nincs uj jatek pc-re !!!!!!
a regi jatekokat meg mar kiveseztek !!!!
-
#2 A francokat !
Szerintem a nyár az oka , gondolj csak a sok sulinetesre , akik még 2 hétig nem lesznek a net közelébe .
Azt se hiszem , hogy átpártoltak volna másik fórumra , hacsak nem megszállott CS fanok ( gondolok itt az INDEX-re ) .
Nézzük a tényeket .Van egy fix réteg , aki megteheti , hogy legyen nete és hogy akár nappal is látogassa az oldalt .
Ez pedig nem sok .Másrészt ha megfigyeled , mi ( te és én ) jónéhány témában aktív hozzászóló , hogy más nevet ( CSOCSO , version , XHumano , PyRex , konzolos , Viking , Att , ember , Profeta2 , narumon , Alien! , Gabo , Efreet , Laalee , Evil , Anee , Shep , Shepi , I.C.Ram , Aquli , Rincewind , CLY , Conie , Cobra11 , stb... ) még ne is említsek .Szerintem mi alkotjuk ( lehetünk úgy 30-40-en ) az aktív magot .
A többiek ( vagy ugyanennyien ) csak néha írnak be és csak akkor , ha tényleges problémájuk van egy játékkal .
De szerintem ennél többet nem is töltenek topic-ok olvasásával .Én azért mindíg belenézek az engem érdeklő ( 75%-a ) topic-okba , mégha nem is írok bele .