84
miért haldoklik a games scene
  • galocza
    #84
    8)))
  • Dikkma
    #83
    Igen a SCrabble fordítva, fordított szavakat kell kirakni. Tök jó, csak ha modemes vagy elég nagy a pinged így sokat kell várni rád mire kirakod a szót. Amúgy király!
  • Shep
    #82
    Miről? Mi az a CS? A magyar ABC egy betűje, ti ezzel játszottok a neten? Hogyan? Érdekes ilyet még nem láttam, de megnézném, biztos szójáték ugye?
  • Coine
    #81
    hehe, te is tudnál mesélni a CSről 8]]
  • galocza
    #80
    ok 8)
  • Shep
    #79
    Nagyon elfajult már a dolog, a topic címét változtasuk Multiplayer vs Singleplayerre, na mit szóltok?
  • Coine
    #78
    hát igen, CS a master :-))))))
  • Coine
    #77
    Sztem nagyon is fontos már manapság a Multi P. de vannak csak Single P-re kihegyezett gamék.

  • Rincewind
    #76
    Jó neked!:))
    Én nem birom :)
    És már előre félek mi lesz, ha kiadják a Star Wars Galaxiest...
  • Gabo
    #75
    Én uralom a függőségem! ;)
    UT-ból néhány óránál többet nem játszok a neten.
  • Rincewind
    #74
    Hát igen a CS-ről én is tudnék mesélni :))
    Emlékszem egyszer 19 órán át nyomtan folyamatosan, mert annyira jól ment és annyira élveztem, hogy nem tudtam abbahagyni! De még most is fent vagyok napi 3-4 órát valamelyik szerveren!
  • Dikkma
    #73
    Pl. Max Payne.
    De CS az Isten, ilyen játék nincs több! Én letöltök minden szemetet de úgyse próbálom ki... amint leülök gép elég CS és éjfélkor vége...
  • galocza
    #71
    dikkma: jah en vagyok... 8)

    mp/sp: az a baj, hogy amit foleg spre írnak annak - valamiert - vagy elhanygoljak/kihagyjak az mp reszet vagy csak egyszeruen nem orvend akkora nepszerusegnek. dogoljek meg ha ertem, hogy a nolf es de mp resze mert oly nepszerutlen...
  • Gabo
    #70
    mainruler:
    Nem értem, miért kell ennyire negatívan állnod az MP-hez. Az előretörése egy olyan tendencia amit el kell fogadni, megváltoztatni ugyanis nem fogod tudni.
    Egyes játékstílusok (FPS, RTS stb.) esetén, szinte hiba lenne az MP-t kihagyni. Ennek ellenére persze ott a helye az SP-nek is. A magam részéről pl. az Unreal 2-t ugyan úgy várom az SP része miatt, mint amennyire az MP része miatt.
    A hibát ne az MP-ben keresd! Ha egy fejlesztő csapat nem képes megtalálni az egyensúlyt a két játékmód között, az inkább az Ő hibájuk. Ha egy játéknak jó a SP része, de a csapat fontosnak tartja az MP rész hangsúlyozását és támogatását akkor ennek inkább örülni kellene. Ez ugyanis a legtöbb esetben a játék hosszabb túlélését jelenti.
    Azt hiszem a Half Life az egyik legjobb példa. Ma már csak beszélnénk róla, ha nem lenne CS és Team Fortress. Mivel ez a két mod és a MP népszerűsége nem akar megszűnni, ezért a kiadó értelmét látta két küldetéslemez kiadásának is (Opposin Force és Blue Shift). Ugyan ez a Total Anihilation-ról is elmondható. Ehhez is első sorban a folyamatos népszerűségnek köszönhetően jelent meg a kiegészítő lemez.
    Tehát szerintem egyértelmű, hogy az MP rész az esetek többségében a SP részre és a játék hosszabb életciklusára is előnyösen hat.
    Szerintem előbb-utóbb találkozni fogsz egy játékkal aminek a multis része is megfog. Velem is ez történt, de cseppet sem bánom (a telefonszámla megérkezéséig...).

    Peace!
  • Gabo
    #69
    Dikkma:
    Pontatlanok az információid! :)
    Szombat éjjel ugyanis kb. egy óra hosszat riogattam egy olasz szerveren a játékosokat, egész szép eredménnyel. Mondjuk a csatink sajnálatos módon üresen kongott.
    Vasárnap 60 km kerekezés, bőrig ázás és egy "szép" repülés után, fáradtan lehorzsolt alig hajló térddel valahogy nem volt kedvem a gép elé ülni.
    A közeljövőben azért megpróbálok rendszeresen fent lenni. ;)
  • Gabo
    #68
    narumon:
    Úgy tudom, hogy az Ultima OL-nek vannak free serverei. Elég beszerezni a játékot, letölteni egy-két progit és máris csatlakozhatsz ezekhez a szerverekhez. Többségük kisé módosított formában kínálja a játékot, de szerintem a kisebb létszám és az aktívabb felügyelet miatt néha színvonalasabban, mint a hivatalos szerverek.
    Kipróbálni nem tudtam a dolgot, de utána néztem és ha még jól emlékszem a RuneScape topicban írtam is róla. Ami az UOL-t illeti, beszerzési helyet sajnos nem tudok, pedig lehet, hogy még Én is kipróbálnám. Bár lehet, hogy érdemesebb lenne mostmár megvárni az NWN-t.
  • mainruler
    #67
    Yep! :)
  • Rincewind
    #66
    Látod mennyi haszna van? 8)=)
  • Shep
    #65
    Nem mondtam hogy te voltal, ez csak egy altalanos bölcselet volt, meg akinek nem inge nem veszi magara
  • mainruler
    #64
    Én nem szándékoztam ráeröltetni nézeteimet senkire, pusztán egy kérdést tettem fel, más volt az, aki a másikba kötött és megpróbálta ráeröltetni a nézeteit...
    (Na ja, a másiknak meg nem kellett volna riposztolnia...mea culpa!)
  • Shep
    #63
    Na ide figyeljetek az hogy kinek mi jó single vagy multi mindenki föntse el maga és ha az ő nézete ütközik máséval azért még nem kell a másikat le micsodálni, mindenki azzal játszik ami leköti lehet hogy vkinek a CS a jó másnak meg a Commandos , a lényeg hogy amíg játszik au ember addig jól érezze magát és kikapcsolódjon. Emlékszem a régi szép időkre mikor 1 hónapon keresztül nyomultam a Wizardry7 el és ilyenről hogy net meg multiplayer meg csak hallani se lehetett meg a Monkey sorozat meg Day of the Tentacle ah micsoda jó is volt. Na csak ennyi értsétek már meg végre hogy nem lehet más akaratára a sajátunkat ráerőszakolni. Egyénként én Single player párti vagyok. Na asszem ennyi elég ahhoz hogy ezt a témát lezárjuk.
  • mainruler
    #62
    Ez is egy vélemény...
    Vannak előnyei is: Felszabadul egy csomó hely a fejed belsejében, hisz nem kell többé gondolkodnod, csak nyomulni a haverokkal! Csak ki kell kanalaznod az agyad s máris tarthatsz a helyén mindenféle jó dolgot, rágót, jegyzeteket, chipset ha megéheznél multi közben stb... :)))
    Jó Counter Strike-ozást!
  • Petyus_
    #61
    Ja, meg a másik probléma az online játékkal, hogy egyrészt a havidíj az elég sok egy átlag magyar pénztárcának, másrészt meg ha nincs is havidíj, akkor is meg kell venni az eredeti játékot, ami szintén nagy kiadás itthon sajna. :(
    A legtöbb embernek még normális gépre vagy modemes internetre sem telik, ők jó hogy inkább PS1-et vesznek, és íratják a CD-ket ezerrel. :(

    Nekem a fentiek hálistennek nem jelentenek nagy problémát, az már annál inkább, hogy nem tudok normális internet hozzáférést keríteni, mert ADSL nem lehet a tel.vonal miatt, a kábel meg itt 15e/hóért max. 3GB adatforgalmat enged, ami ennyi pénzért igen sovány. A műhold meg amelyik elérhető árú, az nem elég gyors/megbízható, meg a modemes feltöltés ugye játékhoz nem annyira fasza. :(
  • Petyus_
    #60
    Sziasztok, hozzászólok én is. :)

    Hmmm, single/multi vita: szerintem FPS CSAKIS multiban a jó, még az olyan eszméletlen hangulatú játékok is, mint AvP, multiban teljesen más élmény. DE! Ha az FPS nem csak FPS, és van egy jól megírt sztorija/eszméletlen hangulata (Deus Ex, akkor az single-ben király - bár a DE majdnem kaland)
    Szintén multiban az igaziak a különböző sport, autós játékok. Erről azt hiszem nincs vita.

    OFF: NWN: ezen jót mosolyogtam pl., hogy mi itt fikázzuk egymást a Neverwinter fórumon Rince-szel, hogy lehet-e 64 játékos egy szerveren, vagy nem lehet, erre vki beköpi, hogy 64 emberre van limitálva. :))
    A NWN a csalókat megpróbálja kiszűrni, de szerintem órák kérdése, hogy 20. szintű karakterei legyen egy-két leleményes aminak. A PK-t szerverenként be lehet állítani, akit részletesebben érdekel a téma, KATT IDE! OFF

    Viszont. Ha valaki játszott BG2-t mondjuk, akkor személy szerint én single-ben összehasonlíthatatlanul jobban élveztem, mint multiban. Szóval számomra legalábbis a játék stílusa dönti el, hogy Single vagy Multi.
    És bár nagy NWN fan vagyok megjelenés előtt :))), de attól félek, hogy azokat a jó kis BG sztorikat nem fogja tudni visszaadni egy fan modulja. Majd kiderül! :)

    Miért halott a games scene? Hát szerintem csak azért, mert pl. tavaly legalábbis nekem kapcsiból volt egy Vampire, egy Deus Ex, egy Icewind Dale, egy Soulbringer, azt se tudtam, melyikkel játsszak, addig az idén az a játékipar legnagyobb híre, hogy az igénytelen Dio2-t fel lehet kapcsolni 640*480-ból. Gratula Blizzard!

    Meg sajna a BG2:ToB-on 4-5 nap alatt végigugrottam. :( Na, a NWN majd végetvet az uborkaszezonnak! :)
  • Dikkma
    #59
    Tényleg csak majdnem minden héten...
    !seen _RtE_Gabo
    [Dikkma] : _RtE_Gabo was in #RtE 18 day 1 hour 29 minute 49 second ago
    :s
  • Dikkma
    #58
    Jé, az te vagy? Pont ma nyomultunk együtt ... :D
  • St
    #57
    Nem hiszem, hogy a játékosok fórumának "beáldozott" volna, tavaly ilyenkorhoz 2.5x több hozzászólás érkezik csak ide.
  • Rincewind
    #56
    Ez is egy látásmód!
    Ám szerencsére kihalóban van!
    Na megyek Counter Strike-ozni 8)=)
  • mainruler
    #55
    Na, akkor hadd tisztázzak néhány dolgot:

    Rincewind: Ami szerinted "eszméletlen baromság" az a saját véleményed, hál' Istennek nem mindenki ilyen drasztikus. És hidd el, rengeteget nyomultam haverokkal pl. UT-ben, szal nem szoktam hazudni, hidd el...
    Narumon-nak igaza volt, tényleg nem így értettem.

    Természetes, hogy vannak online játékok, amik direkt erre lettek kitalálva, nem ezek létjogosultságát kérdőjeleztem meg, (bár nem játszottam egyikkel sem, s nem is fogok, de ismerősöknél láttam őket, nem látatlanban nyilatkozom. Tiszeletben tartom őket, de megfogni továbbra sem tudnak.) hanem a nem online játékok mp része dühít, pontosabban az, amit már lentebb leírtam, hogy egy kézlegyintéssel elintézik őket, mondván: Aki nem hülye, úgysem játszik avval a nevetséges/szer/gagyi SP-vel, az a dedósoknak való.
    Bocs, de hadd döntsem már el én, mi a gagyi/szar/nevetséges nekem, jó?! Nem kéne helyből dedósnak nyilvánítania a mélyen tisztelt felsőbbrendű MP-s übermensch úrnak, csak mert szerinte a SP már "lefutott". A lefutottságról csak annyit, hogy egy játékban a történetet, a cselekényt a SP adja, és én vagyok még olyan régimódi hülye, hogy szeretem, ha egy játék szól is valamiről, s nem csak a "Nesztek, itt egy klafa 3D-s környezet, meg egy rakás atomrakéta, amivel jól szét lehet b*szni a másik fejét, oszt kit érdekel ezek után a történet" elv érvényesül benne. Félreértés ne essék, ezek a játékok jók egy rossz nap után, meg élvezetes velük játszani MP-ben (ámde nekem ugyanazt azt érzést kelti, mintha jó erős botok ellen játszanék) de az nem állapot, hogy lassan az összes játék kezd erről szólni, a játékfejlesztők már nem is törik magukat igazán, hogy jó történetet agyaljanak ki, minek ?, hisz ott a MP! Bakker, mintha valami bűvszó lenne, ami mindent helyettesíteni tud!

    Szóval összefoglalva: Nem az a bajom a multiplayer játékok térhódításával, hogy létezik, hanem az, hogy mindezt a single player rovására teszi!! Eddig is voltak olyan játékstílusok (mint mindenkinek) amik nem tudtak felcsigázni, hisz ezeket az ember egyszerűen "átugorja", nem foglalkozik velük, azonban az MP-vel az a helyzet, hogy hiába akarok nem foglalkozni vele, mindúntalan az orrom elé tolakszik, mindenhonnan ez folyik, a "mastermind-ok" csak ezt nevezik a normális (bakker, hát mit képzelnek!) játékosok által játszhatónak, és elnyomnak minden olyan játékot, ami még a játékok fő erényével és tényleges rendeltetésével, a történettel, mondanivalóval akarnak hódítani és nem a bűvös Multiplayerrel !!!!!
  • Shep
    #54
    Az everquestet szivesen kipróbálnám, de hát sajna nem nagyon futja rá az időmből.
  • Shep
    #53
    És mikor van az a bizonyos kor?
  • Everquest fan
    #52
    Pedig szerintem Rince-nek van igaza!
    Az ismerőseim nagyrésze már abszolút nem játszik singleben, csak a multit nyomatják! És én is elég ritkán játszok egyedül, bár azért még előfordul!
    Neked az a bajod a multiplayert azonosítod az fps-ekkel! Pedig ez nagy hiba! Próbálj ki mást is: Everquest, Battle.net (mondjuk, ha Diablózol akkor gondolom itt már megfordultál), Runescape vagy bármi, ne csak fps-el játsz a neten!

    És végezetül annyit még, hogy itt nem arról van szó, hogy ki fog halni a Single! Mert ez nem igaz, arra mindíg szűkség lesz! De az viszont igaz, hogy bizonyos kor után az embert már nem nagyon köti le!
  • Shep
    #51
    Hülyeség/már bocs a kifejezésért/ de single player az soha nem unalmas, nem hiszem hogy én bármikor is kinőnék belőle pedig nem vagyok már 15-16 éves. Én pl a multiplayer játékok közűl csak a Csvel meg a Diabloval tudok normálisan játszani, ezek fogtak ugyanis meg, az OFP nem az igazi az AvP meg nem olyan multiban amilyennek én szeretném, a Q3 meg ....
  • Rincewind
    #50
    Hát a Multi szerintem eléggé kortalan dolog! Mármint, hogy, ha csak a runescape-et nézem, akkor az ott játszók legalább fele, már jócskán túl van a 20-on és munkahelyről játszanak. Ráadásul ők a legnagyobb fanatikusok! Azu online rpg kifejezetten az idősebb korosztálynak készül szerintem! Ugyanis néhány kis 15-6 éves Player Killer nagyon el tudja az ilyet rontani!
    De abban igazad van, hogy a Single Playerből ki lehet nőni. Én sem játszom már ezt a fajta játékstílust (vagy csak nagyon ritkán) :(
  • Coine
    #49
    Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy azért mindenkinek elmúlik a " játék " korszak, pl.: én is sokkal többet jáccottam, mondjuk 1-2 éve, mint most, mert mostmár másra használom a gépet, ennyi, ezen nem kell meglepődni.


    De ha jön egy ellenállhatatlan game (pl.: nekem ezek azok : Giants, Sacrifice, HOMM sorozat, AvP, Vampire The Masq., Deus Ex, CS és UT, Commandos... ) akkor azokkal jáccok is :)

  • Shep
    #48
    Ott volt a ... amibe aztán minden belefér amit akartok, az igazság meg az hogy nem volt kedvem már irogatni.
  • narumon
    #47
    Na online vagyok és tesztelem... :)) Kicsit fura még :)
  • Rincewind
    #46
    www.runescape.com
  • narumon
    #45
    Hol tudom leszedni ezt a játékot? Mi kell hozzá hogy el tudjam kezdeni? Érdekelne a dolog ugyanis....
  • narumon
    #44
    Már nézem is köszi. Ha valami kérdésem van akkro fordulhatok hozzád?