18
  • ixyon
    #18
    ja. csak az intel már régen lekésett arrólm, hogy az AMDt megvegye, mert miközben az AMD növexik és gyárakat épít, az intel 5000resével dobálja a kedves alkalmazottakat, meg 10000resével a hibás procikat...
    és az MP is palomino magos, de az MP és az athlon 4 nem azonos. az MPnek nagy a CACHE-e, az athlon 4nek nem lesz akkora. ugyan az lesz a különbség, mint a PIII-PIIIXEON procik között.
  • ixyon
    #8
    ja. ez a cikk athlon MPről szól, ami nem palomino magos, cak bazinagy a cache memória benne, meg 1 kicsit átalakították. de a palomino már télleg tudni fogja az SSEt,meg amúgyis azonos órjalen 15%al gyorsabblesz, meg 20%al kevesebb hő... meg utána jön majd a .13mas, meg az SOIs verzió::) mind ugyanabba az alaplapba, csak közben 2*akkora frekvenciával, meg tovább növelhető(nem muszáj, ezért jók lesznek a régi lapok is) FSBvel:)
  • skorpio7
    #5
    Go !
    Nem ártana , ha még figyelmesebben olvasnád el , amit idéztem a HWSW-ről !
    De mégjobb lenne , ha estleg más cikket is olvasnál , mert akkor azt is tudnád , hogy az RDRAM-os megoldással az Intel rossz lóra tett .
    Túlságosan drága az ilyen memória és ezért mostmár minden memóriagyártó átáll a DDR-SDRAM gyártásra .
    Ezért is kénytelen kihozni az i845 chipset-et , ami támogatja ezt a memóriafajtát .
    Ha esetleg tényleg olvasnád is az egyes teszteket , akkor látnád , hogy az ezzel a memóriával szerelt leendő rendszerekben ez a P4-es előny is elveszik .
    Szóval ha akarsz egy lassabb , drágább és egészében véve egy rosszabb gépet venni , akkor ajánlom neked a P4-gyel szerelt rendszereket .
    Kívánom neked , hogy költsél rá minnél többet , hogy elérd egy AMD-vel szerelt rendszer teljesítményét .
  • shabba
    #4
    És hamarosan itt a 1.5Ghz-es MP, ami 25%-os teljesítménynövekedést hoz. Még jobban nő az előny az AMD javára.

    Végigolvastam az AcesHardware cikket, de legjobban a PIII és PIV különbségeken mosolyogtam. Pl. a Maya tesztben a dual PIV 1.7Ghz Xeon rendszer 17%-al veri a dual PIII 1Ghz-es rendszert. Nem nagy fejlődés. valmit csinálnia kelle már az Intelnek. A 0.18-as PIV-ben csak a fele FPU rendszert építtették bele mint akartak, és még egy csomó mindent kihagytak belőle, azzal az indokkal hogy túl nagy lesz a magméret. Most hogy áttérnek 0.13-ra nem ártana ha visszatérnének az eredeti tervekhez. De nem teszik. No comment.
  • An-Dee
    #3
    GO te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak vak?
    idézet skorpióto:
    az Intel processzorai az AMD legújabb termékét kizárólag az mp3-dekódolás és videokódolás során képesek maguk mögé utasítani -- mely feladatoknál igen hasznos ezek 3,2 Gbyte/sec-os átviteli sebességet nyújtó RDRAM memóriainterfésze.

    Szóval az mpeg kodolásnál ö se mondott mást.
    Egyébknt meg a felsorolt programok inkább döntőek mint egy mpeg kodolás.
  • skorpio7
    #1
    Vajh miért ???
    De itt egy jó kis cikk , hogy miért is nagy marhák , ha nem AMD-t használnak .

    HWSW
    "... Angol legenda: Athlon MP- és Intel Xeon-alapú munkaállomások tesztje
    22:07 (Írta: Erasmus)
    Az általában minden elfogultságtól mentes Ace's Hardware oldalain jelent meg egy rendkívül tanulságos, gigantikus teszt, melyben a szerző három Pentium 4 Xeon 1,7 GHz és egy Athlon MP 1,2 GHz processzorokkal felszerelt duálprocesszoros munkaállomás teljesítményét hasonlította össze a legkülönfélébb processzorizzasztó alkalmazások futtatása során. Az AMD és Intel platformokban rejlő potenciálra kihegyezett összehasonlításban a következő programokkal gyötörték a rendszereket:
    Maya
    3D Studio Max
    Truespace
    Cinema 4D
    AutoCAD 2000
    Microstation
    MP3 Encoding
    Video Encoding
    Visual C++
    KribiBench
    DIEP
    ScienceMark
    Íme egy részlet a konklúzióból:
    Legyünk őszinték: a Pentium 4 Xeon még 1,7 GHz-en sem képes igazán felvenni a versenyt a kategóriákkal olcsóbb 1,2 GHz-es Athlon MP-vel. Az SSE és a hardveres prefetch alkalmazása révén korábban a Pentium 4 1,5 GHz-es processzor egyes tesztprogramokban gyorsabbnak bizonyult. Ám amióta az új Athlon is tartalmazza ezeket a kiegészítéseket, az Intel processzorai az AMD legújabb termékét kizárólag az mp3-dekódolás és videokódolás során képesek maguk mögé utasítani -- mely feladatoknál igen hasznos ezek 3,2 Gbyte/sec-os átviteli sebességet nyújtó RDRAM memóriainterfésze.
    Igen sajnálatos, hogy a legnagyobb OEM-ek még nem álltak a duálprocesszoros Athlon platform mellé. Különösen áll ez a CAD és Content Creation piacokra, melyeknek igen jó szolgálatot tehetne egy olyan platform, amely akár 30%-kal gyorsabb, és ár tekintetében pedig nehezen alulmúlható.
    A teljes angol nyelvű cikk itt olvasható.