18
 • ixyon
  #18
  ja. csak az intel már régen lekésett arrólm, hogy az AMDt megvegye, mert miközben az AMD növexik és gyárakat épít, az intel 5000resével dobálja a kedves alkalmazottakat, meg 10000resével a hibás procikat...
  és az MP is palomino magos, de az MP és az athlon 4 nem azonos. az MPnek nagy a CACHE-e, az athlon 4nek nem lesz akkora. ugyan az lesz a különbség, mint a PIII-PIIIXEON procik között.
 • ixyon
  #8
  ja. ez a cikk athlon MPről szól, ami nem palomino magos, cak bazinagy a cache memória benne, meg 1 kicsit átalakították. de a palomino már télleg tudni fogja az SSEt,meg amúgyis azonos órjalen 15%al gyorsabblesz, meg 20%al kevesebb hő... meg utána jön majd a .13mas, meg az SOIs verzió::) mind ugyanabba az alaplapba, csak közben 2*akkora frekvenciával, meg tovább növelhető(nem muszáj, ezért jók lesznek a régi lapok is) FSBvel:)
 • skorpio7
  #5
  Go !
  Nem ártana , ha még figyelmesebben olvasnád el , amit idéztem a HWSW-ről !
  De mégjobb lenne , ha estleg más cikket is olvasnál , mert akkor azt is tudnád , hogy az RDRAM-os megoldással az Intel rossz lóra tett .
  Túlságosan drága az ilyen memória és ezért mostmár minden memóriagyártó átáll a DDR-SDRAM gyártásra .
  Ezért is kénytelen kihozni az i845 chipset-et , ami támogatja ezt a memóriafajtát .
  Ha esetleg tényleg olvasnád is az egyes teszteket , akkor látnád , hogy az ezzel a memóriával szerelt leendő rendszerekben ez a P4-es előny is elveszik .
  Szóval ha akarsz egy lassabb , drágább és egészében véve egy rosszabb gépet venni , akkor ajánlom neked a P4-gyel szerelt rendszereket .
  Kívánom neked , hogy költsél rá minnél többet , hogy elérd egy AMD-vel szerelt rendszer teljesítményét .
 • shabba
  #4
  És hamarosan itt a 1.5Ghz-es MP, ami 25%-os teljesítménynövekedést hoz. Még jobban nő az előny az AMD javára.

  Végigolvastam az AcesHardware cikket, de legjobban a PIII és PIV különbségeken mosolyogtam. Pl. a Maya tesztben a dual PIV 1.7Ghz Xeon rendszer 17%-al veri a dual PIII 1Ghz-es rendszert. Nem nagy fejlődés. valmit csinálnia kelle már az Intelnek. A 0.18-as PIV-ben csak a fele FPU rendszert építtették bele mint akartak, és még egy csomó mindent kihagytak belőle, azzal az indokkal hogy túl nagy lesz a magméret. Most hogy áttérnek 0.13-ra nem ártana ha visszatérnének az eredeti tervekhez. De nem teszik. No comment.
 • An-Dee
  #3
  GO te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak vak?
  idézet skorpióto:
  az Intel processzorai az AMD legújabb termékét kizárólag az mp3-dekódolás és videokódolás során képesek maguk mögé utasítani -- mely feladatoknál igen hasznos ezek 3,2 Gbyte/sec-os átviteli sebességet nyújtó RDRAM memóriainterfésze.

  Szóval az mpeg kodolásnál ö se mondott mást.
  Egyébknt meg a felsorolt programok inkább döntőek mint egy mpeg kodolás.
 • skorpio7
  #1
  Vajh miért ???
  De itt egy jó kis cikk , hogy miért is nagy marhák , ha nem AMD-t használnak .

  HWSW
  "... Angol legenda: Athlon MP- és Intel Xeon-alapú munkaállomások tesztje
  22:07 (Írta: Erasmus)
  Az általában minden elfogultságtól mentes Ace's Hardware oldalain jelent meg egy rendkívül tanulságos, gigantikus teszt, melyben a szerző három Pentium 4 Xeon 1,7 GHz és egy Athlon MP 1,2 GHz processzorokkal felszerelt duálprocesszoros munkaállomás teljesítményét hasonlította össze a legkülönfélébb processzorizzasztó alkalmazások futtatása során. Az AMD és Intel platformokban rejlő potenciálra kihegyezett összehasonlításban a következő programokkal gyötörték a rendszereket:
  Maya
  3D Studio Max
  Truespace
  Cinema 4D
  AutoCAD 2000
  Microstation
  MP3 Encoding
  Video Encoding
  Visual C++
  KribiBench
  DIEP
  ScienceMark
  Íme egy részlet a konklúzióból:
  Legyünk őszinték: a Pentium 4 Xeon még 1,7 GHz-en sem képes igazán felvenni a versenyt a kategóriákkal olcsóbb 1,2 GHz-es Athlon MP-vel. Az SSE és a hardveres prefetch alkalmazása révén korábban a Pentium 4 1,5 GHz-es processzor egyes tesztprogramokban gyorsabbnak bizonyult. Ám amióta az új Athlon is tartalmazza ezeket a kiegészítéseket, az Intel processzorai az AMD legújabb termékét kizárólag az mp3-dekódolás és videokódolás során képesek maguk mögé utasítani -- mely feladatoknál igen hasznos ezek 3,2 Gbyte/sec-os átviteli sebességet nyújtó RDRAM memóriainterfésze.
  Igen sajnálatos, hogy a legnagyobb OEM-ek még nem álltak a duálprocesszoros Athlon platform mellé. Különösen áll ez a CAD és Content Creation piacokra, melyeknek igen jó szolgálatot tehetne egy olyan platform, amely akár 30%-kal gyorsabb, és ár tekintetében pedig nehezen alulmúlható.
  A teljes angol nyelvű cikk itt olvasható.