163
nekem is van, és ma kijött, és iszonyú szarul voltam / vagyok :-S
  • zsuzsi1323
    #163
    Kedves Olvasók!

    Ebben az évben egy új allergiagyógyszer került forgalomba, melynek számos előnye van, akár a hatástartamát, hatását, akár árát tekintjük. A gyógyszer azért készült, hogy az allergiások tüneteit a lehető leghatékonyabban enyhítse (én is allergiában szenvedek, tudom milyen...). Ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban indult egy verseny, melyhez kutatást végzünk annak érdekében, hogy ezt a gyógyszert minnél többen megismerjék.

    Nagy segítség lenne, ha kitöltenék, főleg 25-40 ÉV KÖZÖTTI NŐK ezt a kérdőívet. A segítséget előre is köszönjük!

    http://ripet.hu/feedback.php?kid=adbbf3989374ea4bf8d00c9893b8d72e
  • ollie
    #162
    Lol, hülye az orvos, aki lebeszél az allergiatesztről, mindenképpen menj el. Az orrspray jó, de tényleg csak pár órán keresztül hat, ezért kell naponta többször használni. Viszont célszerű szedned valami antihisztamint, melyet az allergológus fog javasolni.
  • Nputg
    #161
    Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni illetve ha megosztanátok velem véleményetek tapasztalataitok által :)
    leírom röviden a tüneteim meg h kb mikor szokott előjönni.
    hát a tüneteim orrfolyás, (ez változó tud lenni van nap amikor gyengén van amikor ha csak előre dőlök folyik és percenként fújhatom) e közben orrdugulás de mindig csak az egyik, szal vagy a bal vagy a jobb oldali, és ezáltal ha vmi megcsikálja az orrom ( belül ) vagyis sokszor úgy érzem akkor tüsszögök és attól elkezdek könnyezni... más tünetem nincsen, levegőt jól kapok.Mai napon pl nagyon erős ez az orrfolyás és könnyezés és alig bírom már ki :( és úgy vettem észre h télen nem nagyon volt, inkább most május fele kezdett el újra kijönni de azóta mintha 2 hete már folyamatosan meglennék fázva.Az orvosom felírt egy gyógyszert : "CALCIMUSC 100 mg/ml oldatos injekció" .... Orrspray-t nem használok mert használtam de nekem nem segített... volt h egy két napig amikor reggel használtam utána pár óra múlva jó volt arra a napra de ennyi, és akkor sem teljesen, és nem is jó dolog szerintem, de ez az én véleményem...
    Ez az orrfolyás a leg idegtépőbb tünet, ha kicsit lehajtom a fejemet már folyik :/ tudna bárki segíteni mit próbáljak ki ? amúgy nem tudom mire lehetek allergiás akartam menni allergia tesztre, de 3x is lebeszéltek az orvosok mert szerintük semmi értelme ugyan azt a gyógyszert fogom kapni... nah most nem tom erről is mi a véleményetek ? minden tanács és vélemény jól jön.
    előre is köszi!
  • sanyo1981
    #160
    Még most nem allergiás senki, de most kell elkezdeni a felkészülést a szezonra!
  • sanyo1981
    #159
    Csak helyzetjelentést szeretnék tenni a vitaminkúrámmal kapcsolatban. Mint leírtam régen, hogy elkezdtem helyreállítani természetes vitaminokkal a szervezetem. Májusban a szezonom közben semmi panaszom nem volt. Azóta persze csak szintentartó mennyiségű vitamint eszek, de csak és kizárólag természetest.

    Most alakítjuk át a lakást, por meg minden előfordul. Ilyenkor is készen voltam. Mostmár sem ez, sem a macska nem hozza elő a panaszokat. Szumma szummárum nekem működik. Étkezésben csak annyit változtattam, hogy nem iszok kólákat.
  • hombrecito123
    #158
    Folytatódó impotencia parlagfűügyben?

    A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület szeptember közepén négy, véletlenszerűen kiválasztott, a fővároshoz közeli település terepi felmérését végezte el, hogy hamisítatlan képet kapjon az idei parlagfűhelyzetről. A Fejér-megyei Iváncsán, valamint a Pest-megyei Péterin, Szigetszentmártonban és Ürömön minden 1000 tőnél nagyobb állományú parlagfűfolt dukumentálásra került. A vizsgálat eredménye kimutatta, hogy jelenleg az országban a mentesítés belterületen hiányos, külterületen gyakorlatilag nulla.

    Az eredmények táblázatát itt technikai okokból nem közölhetjük, de azt az érdeklődőknek szívesen elküdjük. Címünk: [email protected]

    A táblázatból kivehető, hogy a mezőgazdasággal alig rendelkező, lakóparkszatellit Üröm kivételével az allergén pollen szinte teljes egészében külterületről származik. Ürömön a külvilágtól hermetikusan elzárt villanegyedek között viszonylag sok elhanyagolt, parlagfüves útszéllel, építkezéssel találkoztunk, ami pénzhiánnyal aligha magyarázható. Egyedül e településen játszik jelentősebb szerepet a fertőzött legelők aránya, ugyanis az itt tartott lovak igen kényesek, kerülik a számukra mérgező gyomot, így az felszaporodik.
    Szigetszentmárton és Iváncsa utcái példásan gondozottak, de amint bármely irányban letérünk az aszfaltról azonnal napraforgótábláknak csúfolt 2 méteres parlagfűfalakba ütközünk. Ezek kiterjedése elérheti a 20 30 hektárt is, így az ott lakó allergiások ház körüli szorgalma ellenére maximális dózisban részesülnek. Ritkán látni egy-egy gyommentes táblát is, ami jelzi, hogy a napraforgó növényvédelme sem megoldhatatlan ördöngősség, csak szakértelem kell hozzá. A gazdák az előírásoknak és Fazekas miniszter úr tarlóellenőrzési blöffjének fittyet hányva a gabonatarlók hántását is késő őszre halasztják, ami átlagosan a harmadával megdobja a pollenértékeket. Itt jegyezzük meg, hogy talán egyedül a belvíz által sújtott területek voltak mentesek az allergén gyomtól, amelyek ürügyén a szerencsétlen nyár eleji miniszteri moratórium született. Egyébként ez volt az új kormány eddigi egyetlen megnyilvánulása a témában, ami választói ötödének arculcsapásaként is felfogható.

    A pálmát a homokos talajú, elhagyott kísértetnyaralókkal körbevett Péteri vitte el, ahol a lakosok több száz hektáron kizárólag parlagfüvet termelnek páratlan eredménnyel. A végeláthatatlan, háborgó parlagfűtenger közepén fekvő gondozott szőlőben találkoztunk egy bácsival, aki 70 éves korában lett allergiás és azóta könnyező szemmel szüreteli a fürtöket.

    A parlagfüves területek bemérésével megbízott Földmérési és Távérzékelési Intézet honlapján megtalálható, az egyes települések parlagfű-veszélyeztetettségét mutató térkép szerint mind a négy település a legkevésbé fertőzött kategóriába került, ami felveti a kérdést, hogy illetékesek mennyire nyitott szemmel jártak ezeken a földeken? A térkép további pikantériája, hogy azt egy népszerű ingatlanos honlap is átvette a költöző allergiások otthonválasztásának megkönnyítése céljából. Három településen a hatóságok tavaly egyáltalán nem látták szükségességét a közérdekű védekezés elrendelésének, míg Ürömön 1-2 ilyen eset történt. Belterületen egyébként a települések jegyzőjének, míg külterületen az illetékes Növény- és Talajvédelmi Szolgálatnak kell betartatnia a földtulajdonosokkal a parlagfűmentességre vonatkozó előírásokat, méghozzá július 1.-étől a fagyokig.

    Az egyesülethez érkezett lakossági bejelentések alapján tudjuk, hogy szinte az egész ország területén hasonlóan siralmas a helyzet. A földhivatalok által bemért és az ún. parlagfűszerverre felvitt parlagfűfoltok rendszerint nyomtalanul eltűnnek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal bugyraiban, onnan semmiféle visszajelzés nem érkezik, csak a hetek-hónapok utáni ismételt bejárás tanúsítja az adattovábbítás meddőségét. A növényvédelem által becsült 700000 hektár erősen fertőzött földből évente 1% körüli értéket mentesítenek országos szinten.

    Az egyesület térképezésének folyományaként könnyen kiszámolható, hogy 190-250 millió ft-ból megoldható Magyarország teljes területének parcellaszintű felmérése és utóellenőrzése. Ez kb. 50-100 m autópálya ára, de mindenesetre jóval kevesebb annál, mint amit az ország lakossága évente allergiakezelésre költ. A felmérésre és az eljárásokra 150 körüli szezonális munkaerőt kell alkalmazni, ami a befolyó bírságokból bőven finanszírozható. Jelenleg Magyarországon egyetlen ember sem foglalkozik kizárólagosan ezzel a kétmillió lakost érintő ökológiai katasztrófával!

    Exner Tamás, PME
  • ollie
    #157
    Elárulom neked, hogy Párizsban nem lenne gondod az allergiával, mert nyugaton irtják rendesen a parlagfüvet (saját tapasztalat).
  • ribot
    #156
    Meg a többi nyereményt is! :)
    Azt lehet tudni, hogy mikor lesz a sorolás?
    Amúgy én nem tudom, hogy allergiás vagyok-e, de nagy valószínűséggel igen, mert egész nyáron olyan voltam, mint aki megfázott!
    El kell mennem allergiatesztre! :S
  • kamilla6666
    #155
    A páromon is pár éve jött ki az allergia, mondjuk náluk többen is allergiások a családban, de ők kiskoruktól fogva. A Rhinospray nála is beválik, de ha épp nincs, akkor a gyerek Sterimarja is enyhít a helyzeten egy kicsit.. ;) amúgy főleg semmi sem használ..

    Én is néztem azt az oldalt, de allergiáról túl sok újat nem mond, viszont azért én is szavazok párat, mert egy párizsi utat gondolom még folyó orral is bevállalnánk ;)
  • peteemol
    #154
    Sajnos ez évről-évre egyre rosszabb lesz, egyre több beteggel. Most talán, hogy esős idő van, talán kicsit kimossa a levegőből a pollent. Neked még jó, hogy ki tudod bírni, mert vannak olyanok, akik sajnos a négy fal közé szorulnak :S
  • Megtörhetetlen
    #153
    Egyébként idén valahogy én is sokkal többet tüsszögtem meg folyt az orrom mint szokott, eddig nem vettem észre magamon csak mikor azok a nyárfa szöszök repkedtek de most már az sem kellett, valószínűleg mert jó esős idő volt ami kedvezett a gyomoknak és kihozta :S:S De orsprayekkel nekem elmúlt azaz mikor fújtam akkor nem volt gond, addig nem is szándékszom elmenni míg nem lesz kibírhatatlan, mert azért ezzel még lehet élni... Azért írok az allergológusnak egyet hátha...
  • Freshke
    #152
    Nekem válaszoltak és egész gyorsan, szóval nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni. Az oldalon tényleg ez az egyik leghasznosabb dolog. Ahogy néztem videók meg már szép számmal vannak, közel 10 oldalon, kíváncsi vagyok hogy kikre szavaznak majd a végén a legtöbben. Én azt tudom hogy magamról videót soha nem fogok készíteni mert lámpalázas vagyok + nem is nagyon van hozzá ötletem, nekem jó lesz a szavazás, meg a párizsi út:P:)
  • jetskci
    #151
    Na ez az allergologus válaszol ez nekem pont jó lesz. Nem olyan rég voltam allergologusnál (sokadszorra) és kellően szét is szurkáltak, de semmi előrehaladás nem volt és amikor konkrét kérdéseimet tettem föl csak ködösített és megpróbált minél hamarabb elhajtani, amit részben megértek mert kint vagy 10en vártak és lassan már az ajtón kezdtek dörömbölni.. Remélem ezen az oldalon rendes kérdésre rendes választ kapok. Nincs valakinek itt tapasztalata, aki próbálta már ezt az opciót igénybe venni? (amugy nem szokásom nyereményjátékozni, de lehet ezt most megpróbálom, mert ezek a nyeremények nem piskóták)
  • analfa
    #150
    Igen, csak a hajlam öröklődik. Így specifikusan pl a macskaszőr allergia nem. Fontos egyébként h mindenre lehet az ember allergiás és aki soha nem volt az ugyanugy lehet egyik pillanatról a másikra. Sok oldalon van ilyen lehetőség hogy a beteg kérdezhet az orvostól de eddig csak náluk láttam azt hogy egy allergológus az akitől kérdezni lehet. A videok meg poénosak érdemes egy-két próbálkozást megnézni :)
  • Thaison
    #149
    A bőrteszt szerintem sem a legmegbízhatóbb dolog. Ezt csak azért mondom mert nekem is csináltak ilyen tesztet és azt mutatta ki hogy a macskaszőrre allergiás vagyok, nah már most vagy 10 éve van macskánk ha nem régebben, és soha nem volt tőlük semmi bajom, szóval nagyon érdekes ez a teszt dolog. Amúgy apám rengeteg mindenre allergiás és főleg az az oka hogy olvasgatom ezeket a fórumokat, találok elég sok hasznos dolgot, az emberek leírásából illetve tapasztalataiból. Rhino spray-t apám használt és elég jól bevált neki. Az oldalukat elnézve van pár hasznos infó, meg az is ötletes hogy az orvosnak lehet írni. Tudtok nekem még ilyen oldalakt mondani, mert most eléggé belemásztam a témába...! A másik dolog amit még kérdezni akartam hogy allergia esetében csak a hajlamot lehet örökölni,ha jól tudom?!
  • Rettenthető
    #148
    Lehet már késő van és csak én nem tudok elmenni azon, amit írsz:

    Szóval:
    Azt tudom, hogy teljesen más ha fogyasztok valamit, mintha más úton jut a szervezetembe, de:
    A #139-ben leírtam, hogy a (kutya, macska), ló hámantigénnel kapcsolatba lépve elvileg a maximális allergiás reakció kellene, hogy jelentkezzen (a bőrteszt alapján), ezzel szemben nem történik semmi.
    Miután #145-ben azt írod, hogy be kell jusson szervezetbe, óhatatlanul felmerül bennem a kérdés, hogy az esetleges letüdőzésen, a bőr kontaktus formáján, és az orrnyálkahártyára kerülésen túl milyen kapcsolat létezhet még, ami valóban a bőr- illetve a vértesztet igazolná? A megevésre a bőrteszt az nem jó, így nincs értelme azt sem kipróbálni.

    A vértesztben teszteltek olyanokat is (a fentieken kívül), amikkel a fogyasztáson kívül értelmetlen más formában kapcsolatba lépni (tojás, hal, tejtermékek, szója... stb), ezért feltételeztem, hogy esetleg azok az eredmények mégis az elfogyasztás utáni allergiás reakcióra utalnak, nem pedig a letüdőzés, orrnyálkahártyára kerülés, stb. esetleges hatásaira.

    Gondolom én.
  • ollie
    #147
    Teljesen más, ha fogyasztasz valamit, vagy más úton jut a szervezetedbe. Mindkét esetben másképp hat a szervezetre. Ha valaki allergiás pl. a parlagfűre, nem lesz semmi baja attól, ha megeszi. A bőrteszt a pollenallergia kimutatására jó, nem pedig az ételallergiára.
  • Rettenthető
    #146
    Akkor még inkább baromság a bőrteszt, mert se lovat, se macskát, se kutyát nem fogok szőröstől-bőröstől megenni (akkor meg a reteknek ilyen baromságot tesztel), ugyanakkor tejtermékeket napi szinten fogyasztok még sem okoznak semmilyen rosszullétet.
    Lehet csak én érzek némi fricskát a gondolataidban, és attól függetlenül, hogy allergiás vagy rá vagy sem, poén volt vagy nem, te is bekaphatod a lónak a ...t! :-)
    A szója meg, amivel meg ugye szintén nem simogatással kerülnék kontaktusba, és a teszt eredménye szerint zabálhatnám kilószámra, az meg mégis kinyír.

    De mint mondtam: bárki hihet benne nyugodtan, te is, éljél a szerint, de szerintem nem tökéletes, és nem szabad 100% etalonnak venni.
  • ollie
    #145
    Csak akkor lesznek allergiás tüneteid, ha az a bizonyos anyag bejut a szervezetedbe. Tehát hiába simogatod a lovat, attól még nem lesz semmi bajod.
  • riddin
    #144
    Olyan megoldás nem is lesz soha sem, mert egyre több olyan anyaggal találkozik a szervezeted, amivel eddig még soha nem volt dolga, ezért a reakció is kiszámíthatatlan. Ahogy az ételeket is egyre több E-betűvel nyomják tele, még nagyobb az esélyed arra, hogy valami ételre is allergiás leszel, azaz a benne található extra dolgokra.
  • f4ember
    #143
    Ezek a kis apró trükkök az allergiásoknak :) Kár, hogy nincs olyan megoldás, ami véglegesen eltünteti az allergiát :(
  • yugoslave
    #142
    Nekem minden nap kijön, ha nem kezelem magam rendszeresen. Vagy tabit be kell néha vennem vagy naponta fújni az orrsprét, hogy ne duguljon be az orrom és hogy ne tüsszögjek, meg fújjam egész nap. Kinek melyik márka vált be? Szerencsés vagyok, hogy nekem ennyi elég és vége a kínoknak
    Szemem igaz néha viszket, de olyankor felkapom a szemüvegem, ha épp süt a nap, akkor még nem is ciki, így a pollenek nem mennek bele annyira a szemnyálkahártyába és elmúlik a viszketés, no meg nem szabad vakarni sem, mert annál jobban fog viszketni és annál több pollent és koszt dörzsölünk bele.
    Bőrtesztre visszatérve: nekem is azt csináltak és kimutatta, hogy kutyára macskára meg porra, meg kb mindenre allergiás vagyok csak a parlagfűre nem és hogy milyen szerencsés vagyok. Erre mondtam, hogy van kutyámmacskámháziporom még sincs egész évben bajom, csak tavasz végén és nyáron kb júliusig. Erre azt mondták, hogy akkor a pázsitfüvekre vagyok allergiás a többi pedig tünetmentes, érezzem magam még szerencsésebbnek.
  • mopsar
    #141
    Az orrspary az tényleg jó de csak az allergia egyes tüneteire. Igaz hogy a legtöbb embernek csak az orra folyik arra tényleg jó de akinek például begyullad a szeme annak szemcseppet is kell használni. Persze tudom hogy már az akadálymentes légutak is milyen örömet tud okozni...
  • f4ember
    #140
    Bőrteszt miért ne lenne megbízható? Rárakják azt a dolgot, amit tesztelnek, megjelölik stb, majd várnak és ha megjelennek a kiütések, akkor arra allergiás voltál. De szerintem a fűre való allergia pl sokkal rosszabb, mert az elkerülni se tudod, csak csillapítani a tüneteket, mondjuk orrsprayel.
  • Rettenthető
    #139
    Allergiás asztmám van, s ezen keresztül tapasztaltam, hogy nem elégséges a bőr/vérteszt.

    Számtalan olyan teszteredmény volt, ami maximális értéket adott (4 v. 5 + -s), mint például lószőr, nyárfa, vadkender, tejtermékek ... stb. 4 A4-s oldalnyi volt a teszt eredménye, nem fogom bekopizni az egészet, de ezek jelentős részével hiába lépek közvetlen kontaktusba, a világon semmilyen reakció nem tapasztalható. Sem asztmatikus formában, sem bőrkiütéses formában.
    Tüsszögés formájában előfordul(t) ugyan ez-az, de erre majd még később visszatérek.

    Ugyanakkor például szójára nem jelzett semmit, tehát a teszt szerint nem vagyok rá allergiás, így nyugodt szívvel adták azt ebédre a szanatóriumban anno, amitől sajnos eszméletvesztésig jutó asztmás rohamom lett. Utólagosan derült ki számomra, hogy az ebéd szója alapú volt, innentől nem is volt kérdés a rosszullétem oka (mert azt meg tudom, hogy attól befulladok, és a tüneti gyógyszer sem ér akkor semmit, csak a diapphylin + diadrezon kombó, de az durva + sok-sok víz, hogy minél hamarabb ürüljön a szervezetből).

    Sajnos maximálisan egyet kell, hogy értsek a pulmonológiai szakrendeléses orvosommal. Az egyetlen teszt, amiben megbízhatsz jelenleg, az az, ha magad szűröd ki, hogy mitől vagy rosszul és mitől nem. Ez sem kockázatmentes, de biztosabb, mint a másik.

    Hogy kicsit még bonyolítva legyen a dolog, tapasztalataim szerint vannak összefüggések a vegyi anyagok és a környezet által generált rosszullétek, allergiás reakciók között.
    Pl. Ha bizonyos élelmiszereket nem fogyasztok el (pl. amik garantáltan tartalmaznak tartósítószereket), akkor hiába van itt az akácfavirágzás, nem tüsszögök.
    Amióta nem csap / bolti palackozott vizet iszom, (hanem x helyről hordom), azóta zuhany után a klóros víztől nem kaparom magam véresre...stb.
    Ilyen apróságok. Persze mint írtam, egyénenként is eltér, csak nekem nagyon régóta nem kell ennem Claritine-t, meg Sandozten pezsgőtablettát, meg az asztmatikus tüneti gyógyszerem nem 2 hónap alatt fogy ki (mint régen), hanem egyszerűen lejár a szavatossága és bár tele van, úgy dobom ki.
  • ollie
    #138
    Akkor írj a bőrteszttel való tapasztalataidról, mert nem tudom elhinni, hogy nem megbízható.
  • Rettenthető
    #137
    "A bőrteszt nem gyenge módszer, teljesen megbízható. A másik egyébként a vérteszt."

    Sajnos nekem (és még egy pár embernek) más a tapasztalatom. Mindkét teszt nagyon szép, aranyos, a bőrteszt még látványos is, csak szart nem ér. Olyan ordenáré baromságok az eredményei, hogy fizikai fájdalmat okoz.
    Amik valójában okozhatják a jelenleg roppant népszerű allergia, asztma vagy a kettő valóban kellemetlen együttes jelenlétét, mint például a vegyi anyagok bárhol (élelmiszer ipar, textilipar, illatszerek... stb-stb. sokáig lehetne sorolni) na azzal a picsa nem foglalkozik.
    A létszámuk ezen vegyi anyagoknak olyan nagy (több ezer), hogy maga a teszt is nehezen kivitelezhető.
    A bőrteszt eredményeivel meg kifejezetten óvatosan kell bánni szerintem. Sajnos van egy-két durva tapasztalatom e téren (ami nem az elfogadhatóságát igazolja a bőrtesztnek).

    Persze egyénenként eltér az érzékenység, de például a fűnyírásnál sem csak a felkavart por és a virágzás okozhatja a problémát, hanem a nyírt fűből kipárolgó toxinok is.
  • morleone
    #136
    Én eddig sterimart használtam ami 2500 ft de aztán körülnéztem és egy ezressel olcsóbb a rhinospray amit most használok. ugyanúgy megállítja az orrdugulást meg a tüsszögést. persze amint már írtam, eléggé enyhe allergiám van, meg a megfázásaim se szoktak - mostanában - sokáig tartani. Emlékszem gyerekkoromban aludni sem tudtam úgy eldugult az orrom, meg hetekig köhögtem. Most meg max 1-másfél hét és vége.
  • rorock
    #135
    Ó az a legrosszabb, meg hülyén is néz ki nyáron:D Főleg ha otthon kell feküdni és netán lázad is van, húú az de rossz nyáron, szakad rólad a víz folyamatosan áhh:( De ha ilyen enyhébb verziót sikerült összeszedned akkor kis teával pihenéssel gyógyszer nélkül meg lehet úszni, max egy kis orrsprayvel meggyorsítod a dolgot. Mamám szokta mondani hogy mikor már érzi hogy kialakulna a nátha fúj orrába és nem alakul ki neki a betegség, sokszor mondta már de még nem csináltam még sose én hülye szenvedek inkább vele minthogy ellátogatnék egy gyógyszertárba.
  • Mikoto
    #134
    Azért annyira nem sokat, komolyan. Meg olyankor mikor légkondi után kimegyek, az orrom is folyik mellé, plusz egyéb kínok is de az mindegy. :)
    Amúgy most megvagyok nagyon fázva, éjszaka nyitva hagytam a fejem fölött az ablakot, és mivel elég hűvös volt most éjszaka, így sikerült nagyon megfáznom... Ráadásul ahogy elnézem, most megint jön a kánikula.. Szuper jó lesz náthásan ebben a melegben.

    A lényegre visszatérve, szerintem a köhögés oka nem a légkondi lehet.
  • morleone
    #133
    Szerintem csak az lehet a baj, hogy túl sokat vagy légkondicionált helyen. Nekem is szokott ez lenni, aztán 1-2 nap légkondi nélkül és helyre áll az egészségem.

    Eléggé enyhe allergiám van, csak akkor erősödik fel, ha olyan helyen vagyok ahol nincs leirtva korrektül a parlagfű. De akkor egy kis orrspray/csepp és aztán el van intézve. :)
  • Mikoto
    #132
    Mostanában én is allergiára gyanakszom. Semmi problémám nem volt soha, úgy tűnt nem vagyok allergiás semmire.
    Viszont most már kb. 1 hónapja van egy tünetem, amit semminek nem tudok tulajdonítani. Köhögök.
    Teljesen független mindentől, nem vagyok állandó légkondis helyen, nem dohányzok. Szerintem száraz/párás levegőtől is független.
    Elmennék orvoshoz, de nem tudom hogy milyen irányba induljak.
    Ritkán hallok allergiánál tünetként köhögést, de egyszerűen már nem tudok mire gondolni.
  • trofiga
    #131
    Azt jelenti hogy felszúrják a füledet és az ott felgyülemlett feszítő váladékot lecsapolják mhmm, van ilyenből arcüreg felszúrás is, az még fincsibb mert ott a porcokon át szurják a tűt és az arcüregedből csapolják le a dzsuvát. Nekem is fel akarták szurni a fülem még régebben, de nem engedtem, vettem egy szteroidos fülcseppet (amit doki ismerös irt föl) aztán azzal simán elvoltam.
  • sanyo1981
    #130
    A fűnyírás valószínűleg a rászállt por/pollen miatt gyötört mindig, mert a nyíróval felkavartam.
  • sanyo1981
    #129
    Igen, sajnos nincsen semmi köze hozzá, de akkor 20 éve amikor én kezdtem allergiás lenni az orvos azt sem tudta mi az az allergia. Azt hitték állandó megfázás, ezért azzal kezeltek, fülfelszúrás hetente + antibiotikum. De szerencsére anyukám hamar nemet mondott nekik. És ez valóban így történt.
  • Orionk
    #128
    Mit jelent a fülfelszúrás?

    köszi
  • ollie
    #127
    Már bocs, de a fülfelszúrásnak meg az antibiotikumnak semmi köze az allergiához, és tuti hogy egyiket sem alkalmazták nálad. A fűnyírásnál nem is kéne semmi bajodnak lenni jelenleg, ugyanis az csak nyár végén virágzik.

    Szóval nem értem ezt a hozzászólást.
  • sanyo1981
    #126
    Sziasztok. Eddig nem mertem írni, mert nem voltam biztos benne, hogy itt van már a szezonom. Tudjátok, írtam március környékén, hogy kegyetlen sok vitamint kezdtem el enni. Nos, a jelentés szerint lassan túl is vagyunk a tavaszi fákon. És vannak eredményeim. Reggel 2 zsepivel is nyugodtan indulok el. Baromi jó érzés. Arra jöttem rá, hogy a 2 legfontosabb a C vitamin, és a Calcium. De óva intek mindenkit attól, hogy tanácsadó nélkül elkezdje, mert 90% hogy csalódni fog. Tavaly pl. nekem sem jött be! A tüneteim közül ez az orrbedagadás nem jött elő még fűnyírás közben sem. Hapcizás napi néhány, orrfújás 1-2 zsepi. Ez ahogy számolom, olyan 90% javulás... gyógyszer nélkül 20 év után... hát nesze neked orvostudomány (bocsi!!), fülfelszúrás, antibiotikum. ÁÁÁ!
  • ollie
    #125
    A bőrteszt nem gyenge módszer, teljesen megbízható. A másik egyébként a vérteszt.

    Kigyógyulni nem fogsz, ezt el kell fogadnod. A gyógyszer jelen esetben nem gyógyít, hanem tüneti kezelést ad, vagyis ezek nélkül sokkal rosszabb lenne. Az allergia nem gyógyítható.

    A tüdőd a pollenektől nem legyengül, hanem olyan anyag (hisztamin) termelésére serkenti, amitől vérbőség hatására megdagad a nyálkahártya, és ez elzárja a légutakat. Ettől van a fulladás. Az összes gyógyszer, beleértve a kalciumot is, a hisztamin termelését gátolja, így lelohad a duzzanat.
  • Orionk
    #124
    Ja, meg még azt akartam, hogy ahogyan közeledik a május ugy jön elő az orrfolyás, de ez még nem is a vészes dolog.

    Hanem április utolsó hetén és általában május első hetén melegebb idő van, és akkor ha jön egy lehülés, akkor aztán rögtön jön a fulladás.

    Pl. most előző héten is ugyebár jött egy lehülés sok esővel. Na, hát ahogyan tavaly, úgy idén is, amikor jött a lehülés, akkor jött a fulladás.

    Mintha le lenne gyengülve a tüdőm a pollen miatt, és ahogyan a hideg levegő bemegy a tüdőmbe, akkor megvázna és fülladna, vagy nem tudom. De mindig a hidegre jön elő, persze télen, amikor hideg van, akkor nincs semmi, de május körntékén, amikor a melegre jön hideg levegő.

    Hol lehet ilyen komolyabb allergia kivizsgálást tenni?
    szegedi vagyok

    kösz