62
Vannak e problémáid a VIA chipsetes alaplapokkal?
  • mainruler
    Szívemből szóltál barátom!
    Messzemenőkig egyetértek mindenben, nekem egy az egyben ez volt a helyzet (mármint Apolló pro -> Abit SA6)
    Hozzátéve még egysmást: azt már több fórumban is leítam, hogy Diamond ViperII + Via Apollo Pro/Pro 133 = BESZARÁS, avval a konfiggal a 3DMark2000 750pontot hozott ki (kb Voodoo1 szint), míg lecserélve azt a gusztustalan tákolmány szart (Abit SA6-ra), ugyanez a teszt 5300!!! pontot hozott ki!! Ennyit a nevetséges, házibarkács Via-ról.
    "Szart a szarral keverni...": :))))))))))))))))))))
    Roppant találó hasonlat, magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni!
  • Borg
    Nekem volt szerencsém egy ASUS P3hoz készült VIA-s alaplaphoz (apollo pro 133).
    Sajnos kifejezett kérésem ellenére ilyent hoztak egyszer az egyik céges gépbe, és 3 hónapig küdöttem 2szer is kicserélték a lapot, ugyanolynra, mire teljesen feladtam.
    1. Nem képes kezelni a Matrox G450 videokártyát, grafikus alkalmazások alatt egyszerüen minden driverrel akat a kurzor, és az opengl/D3D támogatásba lehetetlen volt életet lehelni (nem nem, senki ne kezdjen okoskodni, 4 féle VIA 4in1 driverrel és AGP beállitással próbáltam)
    2. Ha a nyomtató spoolerre 512kb nál nagyobb feladat került, a nyomtatás végén egyszerüen kiütötte magát a gép, kékhalál, freqvency over range meg midnen baszást irt (2 féle nyomtató, driver, office97,2000 , cadkey, autocad alatt is)
    3. kb a 3. hálokártya volt ami normálisan volt hajlandó müködni benne, a gép egyszeröen resetelte magát néhány átvitt byte után. Hiába ilyen vagy olyan protokoll, vagy program, ugyanaz a szimptoma.

Namost én megpróbáltam mindent amit lehett. BIOSban heteken át próbálgattam olyan beállitást összehozni hogy normális legyen az egész, még RAMot is cseréltettem a gépben (holott tudtam hogy a szar VIA baszakodik velem) de mondom hátha mégsem, semmi sem segitett.
    Végül, azt mondtam elég volt, és visszaküldtem az egészet ugy ahogy volt. Tettek bele egy ABIT SA6os alaplapot, és semmi mást nem csináltak vele. Azóta semmi baja a gépnek, az összes hiba megszünt, és semmit nem kell állitgatnom hogy a gép maximálisan megfeleljen a kitüzött feladatoknak.
    Na szoval csak ennyit a kitünő VIA (ASUS???) minöséghez. Lehet hogy AMDhez jó (szart szarral keverni...bocsi:))), de hogy nekem többet akkor se kell VIA ha utánamdobják ingyen, az biztos. Mondhatnak akármit az uj P4X266rol is, hogy olcsó meg jó meg stb, én többet VIAt soha.
  • Pheel
    En ezt hallottam, nem a sajat tapasztalatom... (ezt irtam is)
  • Anee
    Viam van nincs baja
    És mi ez a hülyeség hogy nem tuningbarát?
    nézd meg AMD legjobb tuningjait
    Majdem mindet Asus AMD760as lapban tették(he azoknak az új változatai már NEM tuningbarátok)
  • Pheel
    Nekem ugyan nincs Via-m (tobbek kozott ezert nem lesz AMD-m ujabban, mert csak Via chipsetes van, ami hasznalhato is valamire, mert AMD nem egy tuningbarat chipsetgyar), de tobb helyrol is hallottam olyan velemenyt, hogy a beleintegralt IDE vezerlo nem eppen arrol hires, hogy mindent korrektul elkezel, szoval jobb csak CDROM-ot dugni ra...
  • Laalee
    inetl oldalrol nemtudok velemenyt mondani

amd oldalrol kb 4 eve van via amd kombom soha semmi bajom nemvolt vele.
  • HealerGOD
    Hali!
    Sok fórumban hangzik el, hogy a VIA chipsetes alaplapok szarok, véleményeket várok pro és kontra!!!