56
Aki tud, segitsen.
-
#56 ok :)
Majd tesztelem
by kbb -
#54 Remek, most fönn van az is, de miért is volt ez nekem most jó?
by kbb -
#52 Csak az Epox Status Panel van ott ,akkor még mi kell?
by kbb -
#50 Remek, feltettem. Pontosan eddigis ez volt fenn. Ez írja ki aazt is, hogy CPU I/O Voltage..
?
by kbb -
#48 és ez hol találom meg?
by kbb -
#46 A CORE-t én húztam, adtam neki +0,1 voltot, hogy honnan vette a bátorságot, hogy még adjon hozzá +0,06-öt azt nem tudom, de így stabil a gép. A memóriák 148-on pörögnek.
Státusz panel az meg mi? Nem a hw monitor?
by kbb -
#43 Egyébként a #33-ban feltett kérdéssel kapcsolatban, most feltettem valami Epox hardware monitort, és a voltage-eket így jelnzi ki:
CPU Core voltage: 1,91
CPU I/O voltage: 3,42
Szóval érdekes. HA valaki tudja mi az, írjol plz. Meg hogy kell e emelni, ha húzok...
by kbb -
#42 Előre is THX!
by kbb -
Anee #41 az talán a PCI bus meg ezeknek az egyebeknek a fesze.holnapra kideritem..de nem cpu az száz% -
#40 Tudom, de ha egyszer olyan a lapja....
Te nem tudod a #33-ban felvetett kérdésre a választ?
by kbb -
Anee #39 Azt a 100assal sokat é.Ugyanannyi a 266os is s sokkal jobb.egy 1.4es 100as egy szinten van egy 1.2es 266ossal -
Mathias #38 Kérdezd meg a mistralt -
#37 Na mi az újság manapság a TB procik terén?
Vagy esetleg valaki válaszolhatna a kérdésemre: #33
by lbb -
CPU
Support AMD Athlon/Duron 700MHz ~ 1.2GHz Socket A Processors based on 200 MHz
Chipset
VIA KT133E /VIA 686B
Memory
Three 168-pin DIMM sockets support up to 1.5 GB PC100/PC133 SDRAM module
BIOS
SoftMenu™III Technology to set CPU parameters
Multi I/O
2 Channels of Bus Master IDE Ports support 4 Ultra DMA 33/66/100
Miscellaneous
1 AGP slot, 6 PCI slots and 1 ISA slot
Magyarán elméletileg nem bírja el, de gyarkolatilag 100 mhz-n futtatva az FSB-t elballagtathatja, de ilyenkor 900-on pörög és az nem sokat ér, érdemes akkor a szorzót 12-re rakni, és meg is van az 1,2 ghz-d, mert ugye az 1,2-es TB-k nél már nincs szorzó lock, de ezzel nem érsz semmit, akkor inkább vegyél 1200/100-asat és nem kell rizokóznod.
by kbb -
#35 elbírja az abit kt7e a tb 1200/266 mhz procit? -
#34 FSB még szépen bírja 150-n is szóval most 300-as. :)
by kbb -
#33 Ja igen. Egy érdekes kérdést tennék fel. Legalább is nekem ez érdekes, mert még nem tudom rá a választ :)
Mi az a
Vio feszültség. Nekem a BIOS-ba lehet állítani, 3,3, vagy 3,4-en van alapból, ott tudom állítani, ahol a core, meg az AGP feszültséget is tudom buherálni. Eddig nem nagyon izgatott, de most láttam valami érdekeset a mistral árlistájába, avagy annak az információjába:
Egy TB információit lekérétem, és ilyen sort találtam specifikációk között:
1.75V / 3.3V dual feszültség
Namost egyből felfigyeltem a 3,3-ra, hisz ez a vio a bioszba. Most akkor mi ez?
by kbb -
#32 Friss hírek:
A HB-s grafit nem izlett neki, de a B-ssel már csont nélkül ment a dolog. Állapot: 294-es FSB, 1,1 GHZ. 7,5×147, az eredetileg 9×100-as TB. Memória 147. Stabil kütyög.
Zárt háznál 44 fok megterhelés nélkül. JA!
Vcore: 1,85-re van állítva, de 1,91-et írnak ki a szoftverek.
Ennyi :)
by kbb -
#29 Aha, köszi az info-t. 900-as TB-nek nincs Multiple lock-ja? Hm, megpróbálom, de nem hiszem, én úgy hallottam, hog 1,2 és a felett nincs, de igazán egy 1,2-es TB húzni nem érdemes, azt hallottam.
Hol lehet amolyan fűlőszál javító ezüstöt venni?
Egyébként most néztem, hogy CPU Stabitity tesztnél a melegedési tesztet 12 percet futtattva zárt háznál 46 fokra melegedett fel 5 perc után vissza 41-re. Ja de most húzva van, 100 -ról 111-re emeltem az FSB-t, így 1 Ghz-es most, 1,80 -ás core-t állítottam be a biosba, de a via hw monitor 1,85-öt ír ki. Hm.
by kbb
-
#27 tudja valaki hogy a C-1 postcode üzenetek valahol a neten fellelhetöek e? -
#26 Aha, akkor fszn kell grafitoznom, igaz? Vagy valami igényesebb megoldást tudsz ajánlani?
Egyébként WBK 38-as coolerem van és alapórajelen (900 (100*9)) zárt háznál nem megy 40 foknál feljebb, de ha leveszem, akkor nem megy 36 foknál fejebb.
Nem gyorsabb a TB mint a duron? Ha csak a teljes sebességű L2 cash-re gondolok, de ha te mondod...
A haverom azt mondta nagyon legyek észnél a core emeléssel, mert hazavághatom könnyeny a procimat, de én most olvastam nem is tudom hol, hogy 2,30 - 2,35 a maximumuk a TB prociknak, hm, akkor meg miért baj, hogy 1,85-re emelem, az még csak egy tized.
Tényleg, ha lehet alaplapon emelni core-t akkor inkább ott emeljek?
by kbb -
#23 én most akarok venni Tb-t 1200 mghs-t 266 mhz-st
nem tudom hogy az abit kt7e elbírja e? -
#22 Semmi "erőm" nekem most 100 rugó kidobatala után megint procit venni. Nem lehet egy kis tuningot megoldani szorzó lock eliminálással?
Valami kapcsolodó link?
by kbb -
#20 Mi az hogy AXIA?
Hol van az a Mistral? Netcím?
by kbb -
#18 Epox 8KTA3 Pro 900-as thunderbird, mennyin lehetne húzni szerintetek egy WBK38-as coolerrel?
Persze FSB emeléssel. Mert nekem az istennek sem akart 118-as fsb fölé menni. Core-t mennyire kell állítani? Egy hjundáááj csippes ram hány mhz-ig bírja?
by kbb -
Mathias #4 Ird már le milyen lapod van. -
#3 160Mhz állithato a biosban. semmilyen trükkel nem birom rávenni a 1000Mhz es futásra. 750-re beáll. 7.5x100 minden auton van. az alaplapon van fix100 vagy 133host clock. a 133 on nem indul, csak ha nyomom az insertet. de ez meg alapot állit be. lehet hogy szar lenne az alaplap?
ennél többet nem tudok egyenlőre. viszem vissza. -
supervisor #2 ??
Ne légy lusta leírni a részleteket is ha akarod hogy segítsünk..:)
Egy Thunderbird harcos..(1200@1530)DE előtte (700@1000)a DURONom pedig 600@850 és 700@950 mind u.a. azABIT KT7Aban. A lapod jó, menni kell benne.
Neo.. -
#1 Ma vettem a duron helyett egy TB 1000-266-os procit. Az alaplapEPOX EP8KTA+. 750Mhz el száguld. Ha minden igaz, mennie kéne. De nem indul. A memoriák simán mennek 174Mhz-en. Ha beállitom a 1000-et csak ins el indul, kiirja hogy 1000Mhz 266FSB, de csak 750 a valós sebesség.