104
Milye alaplapot érdemes venni egy AMD Thunderbird 1200-hoz.
  • Eagle16
    #104
    Hello!
    Asus P5K pl. , 26 ezer forint körül van, IP35 chipszetes, tehát bírja a quad tuningot is.
  • Mokus1
    #103
    Sziasztok Quad alá kéne alaplap amin jól lehet tuningolni 30k-ig.köszi
  • Inquisitor
    #102
    Hát i945 lap elég régi, ha ez régi kiadás, akkor még C2D procit se támogat, ezért inkább az intel lap, még ha nem is tuningos.
  • Inquisitor
    #101
    MSI K9A, Asus A8R32, bár ezek régi RD580 chipsettel vannak.
    Vagy megvárod ezek új 780X, 790x, 790FX chipsetes verzióját, az még kb. 1 hónap.
  • epson81
    #100
    Sziasztok!Tudnátok segíteni hogy hol találom az Asrock P4145D alaplap bekötési rajzát?
  • david508
    #99
    Crossfire kompatibilis Amd-s alaplapot valaki tud mondani olyan 25-30 körül
  • craymond
    #98
    Segítségre lenne szükségem. Adott egy ASUS alaplap i945P chippel, 667MHZ-es memória slot-tal, név szerint P5LD2, valamint egy INTEL alaplap G965 chippel, 800MHZ-es memória slot-tal név szerint DG965RY. Na most, az a gond, hogy sosem volt még intel rendszerem. Nekem a kettő közül felelne meg valamelyik, csak nem tudok választani. Légyszi segítsen valaki aki behatóbban ismeri az intel chipes alaplapokat, vagy tapasztaltból tud beszélni. Köszi
  • Siegel
    #97
    üdvölet
    asus k8n-e deluxe alaplapom van de akadt egy problémám
    nem akar bekapcsolni ha berakom a videokártyát (ati radeon 9600 pro)
    benyomom a gombot, ventik megmoccannának és le is kapcsol egyböl
    de ha berakok pci portba egy régi videokártyát akkor avval bekapcsol

    sőt, ha pci-ba benn van a videokártya, és benn van a radeon is és arra van kötve a monitor, akkor kezeli az AGP-s kártyát is

    nézve a kézikönyvet írják hogy csak 1,5Vos kártyát tegyél bele és ott egy rajz is hogy a 1,5 voltos kártyáknál van egy plusz bevágás a panelon alul, amit a portba dugsz (legalábbis ha jol értelmezem)
    márpedig a radeon nem olyan, és irja is hogy a 9500ös és 9700es pro kártyákbol csak egy bizonyos sorszám felettit tegyél bele de csak ''for optimum performance and overclocking stability''

    ezek után tesóm régi Gef3 kártyáját tetük bele, ami olyan mint a rajzon de avval ugyan úgy nem kapcsolt be. lehet az meg ''túl régi'' kártya neki?
    vagy nem tudom mi a fene van

    ezekután garba nagynehezen kicseréltettem, de szintén nem kapcsol be, cask ba bedobom a pci portba a másik vga kártyát

    de tud még egy trükköt. ha pci-os karival bekapcsolod, majd ki, gyorsan kiveszed a pci-ost, akkor visszakapcsol csak a radeonnal is

    eleget szarakodtam vele, de nem tudom mi lehet a baja. gyárilag nem kéne mennie evvel a kártyával, vagy hibás a lap (akkor viszont nem is cserélték ki garba? nem én intéztem)
    vagy milyen kártyát tegyek bele hogy hajlando legyen bekapcsolni?
  • Blero2
    #96
    Hali!

    Segítségre volna szükségem.
    Egy GF6600 256MB AGP karit akarok beletenni egy Asrock K7NF2-RAID lapba.
    De a lap csak 1,5V-os AGP-s kártyákat szeret csak. 3V-s valszeg kisüti.
    Jó lesz bele ez a kártya, vagy inkább ne vegyem meg?
    Honnan tudom h melyik kari milyen, mert ezt sehol nem irják le.

    Lécci seítsen aki tud!

    Kösz
  • david508
    #95
    hy. valaki tud nekem mondani olyan alaplapot ami AMD AM2s procit elfogad és tudok rá rakni 2 db Ati kártyát Crossfire-ben.
  • Richard90
    #94
    az lenne a kérdésem, hogy ha én veszek egy a8n32-sli deluxe lapot, akkor támogtani fogja a vista premiumot?
    mert az asus honlapán van egy terméklista hogy mely termékek támogatják a vistát. ez csaj ajánlás és ettől függetlenül más alaplapoknál is menni fog?
  • Pheel
    #93
    Tiltsd ki a BIOS-ban az USB-t, ha úgysem használod...
  • chadi
    #91
    köszi
  • chadi
    #89
    Van egy Abit bx6-rev2-es alaplapom.Mekkora az a legnagyobb proci amivel még működik?
    előre is köszi
  • pista
    #88
    A FEFO árlistáján ez van:
    Intel Cel. 1100 Celeron 1100/128k FCPGA Tualatin 30 650
    Igaz lehet a Tualatin? Mert akkor nem Fcpga, hanem Fcpga2.
    BH6 tulajoknak nem mindegy.
  • KBB
    #87
    Ja, meglehet,
    Egyszerűbb: www.google.com

    by kbb
  • Anee
    #86
    esetleg rio...
  • KBB
    #85
    akkor passz

    by kbb
  • Anee
    #84
    hmmmmm ott nincs
  • KBB
    #83
    hm
    Nézz körül, talán van a www.hwsw.hu -n

    by kbb
  • pista
    #78
    Sforzan kollega egy régebbi írására (#5) reagálnék és feléleszteném a reményt a hű BH6 tulajokban. Nálam Celeron2 800@1066-on csont nélkül müxik, ami ugye 133-as FSB-t (8*133,3) jelent még testvérek között is. Egyéb adatok: rev 1.2, SP bios, 1,85V, 256 MB brand PC133 SDRAM, egyszerű léghűtés. Tehát Viva Abit.(öcsipok írta egy másik fórumban)
  • hunbalu
    #77
    Szerintem csak egy frissebb BIOS kéne, és akkor nem lenne semmi gond. Csak az a baj, hogy én nem tudok olyat csinálni, és az ABIT honlapon meg még nincs. Nem tudom miért nem csináltak már ehhez az alaplaphoz is valami újabbat. A BE6-oshoz már van olyan BIOS, ami elbírja a 800(100)-ast. Ehhez még sehol nem találtam. Pá.
  • pista
    #76
    Érdekel engem is, mert hasonló processzort szerzek én is.De szerintem a géped más miatt nem indul.
  • hunbalu
    #75
    Szerintem Pista azért nem ismeri a problémát mert a 666-os Celeront alapból bírja az alaplap, és így elindul a gépe, utána meg már szinte bármit be lehet állítani, amit csak elbír egy processzor. De ha alapból nem bírja a lap a procit, akkor nem indul a gép, így semmit nem lehet beállítani a BIOS-ban.
  • hunbalu
    #74
    Ha a legújabb bios a bh32_sp.bin, akkor kiírja hogy 800(100), sőt még a 850(100)-at is, de az csak PIII-ra vonatkozik. A Celeront csak 700(66)-ig bírja.
  • pista
    #73
    Uganilyen alaplapban Cel666 működik nálam, 83 Mhz-n 833 Mhz-en. 800/100 előre beállított érték, a 100 Mhz-t 12X is be lehet állítani rajta, szerintem ezen is működik. 133Mhz alaplapsebességgel lehetnek gondok, de nem biztos. Ez számítógépenként változik, függ a processzortól, és minden kártyától, ami a gépben van.
  • Devil
    #70
    Remélem nekem tudtok segíteni a #65 kérdésemre.
  • Mathias
    #69
    Szerintem proci (átalakító+P3) vagy mindent.
  • Breki33
    #68
    nem vicces
  • Breki33
    #66
    abit bx6 20.0 alaplapom van celeron 300(450)-es procical
    szerintetek milyen iranyban erdemes fejleszteni?
  • Devil
    #65
    Hello mindenkinek! Most cseréltem le az alplapomat egy Gigabyte GA-60x esre, a yorsulás látványos az előzőhöz képest!(Acorp) DE van vele egy kis problémám: hogy lehet benne a procit húzni? A 633-as Celeront sikerült 712-ig de tovább sehogyse. Akinek ilyen lapja van és sikerült neki többet elérni az írjon már nekem is hogy hogy csinálta. Kösssz
  • Anee
    #63
    értettem én is bazz de akkor is ..........a megfogalmazásod nem mexokott volt
  • busa
    #61
    Yo:
    A mondat értelme az lett volna, barátom, hogy a KT7A-Raid-hez hasonló tulajdonságú alaplap VIA chipset nélkül. Értsd AMD7xx vagy Ali, stb. Igy már világos? Érdekes StarFist megértette.

    StarFist:
    Kösz, sokat segítettél. Most kezdhetem újra a nyomozást. :))
  • Devil
    #60
    Szasztok skacok! Megkérnélek titeket hogy írjatok már nekem az Abit St alaplapról hogy az elég stabil-e? köszi
  • StarFist
    #59
    Szerintem várd meg az nForce chip-es lapokat (október eleje körül jönnek). Ha nagyon nem bírsz magaddal, akkor Epox 8K7A (AMD760), de ez csak DDR-t tud kezelni. Ha SDR-es lap kell, akkor Asus A7A266 vagy Asus A7V133. A lényeg, hogy lehetőleg a DDR-es és azon belül AMD chipes legyen (esetleg Ali - lásd A7A266).
  • StarFist
    #57
    Lásd a javításomat az 54-es hozzászólásban. Egyébként az AMD szett tényleg ebből a két részből áll erdetileg. Csak a déli hidat a Via-val szokták helyettesíteni, lévén az pár dollárral olcsóbb (4 rétegű nyákot igényel és nem 6 rétegűt, mint az AMD 766). Egyébként netről kinypmtatott oldalaim vannak. Lehet, hogy azóta az oldalak cserélődtek.
  • StarFist
    #55
    Az a DDR DR-RAM DDR SD-RAM akart lenni.
  • StarFist
    #54
    Egyébként lenne egy kompromisszumos javaslatom is. Asus A7A266, ez Ali chipset-es. Régen voltak vele sebesség és stabilitás problémák, de az új változatokat már cB0 steppinges hidakkal szerelik, szóval megbízható. Ami neked fontos lehet, támogat SDR és DDR DR-RAM-okat is (3 SDR + 2 DDR hely), szóval memóriát ráérsz később is cserélni. Egyébként Gigabyte GA7 DXR és FIC AD11. Módosítom, amit mondtam, az ismertetőkben csak annyi van feltüntetve, hogy AMD 760 chipset. Lehet, hogy a déli hídjuk Via 686B!
  • StarFist
    #53
    A RAID +4 IDE csatornát tesz elérhetővé számodra, azaz összesen 8 IDE eszközt (HDD, CD/DVD, CDRW) lehet az alaplapodon. Három üzemódja van:
    - 0 v. stripe: ilyenkor két pl. 20 GB-os vinyót egyetlen 40 GB-os ként kezel az oprendszer. Növeli az írási/olvasási sebességet, mivel az adatokat egyszerre két vinyóra szórja szét a gép. Nehezebb töredezettség mentesíteni.
    - 1 v. mirror: Az első vinyó tartalmát a másodikon tükrözi a gép, magyarul az oprendszertől kezdve mindenről készül egy biztonsági másolat.
    - 0+1: az előző két üzemmód összevonása. Értelemszerűen 4 db vinyó kell hozzá.

    Az otthoni (játék) gépekben igazán csak az első (stripe) üzemmódnak van értelme, a nagyobb írási/olvasási sebesség miatt. A másodiknak csak akkor, ha dolgozol a gépen és az adatok elvesztése a zsebedre menne. Egyébként nem vagy köteles a RAID minden helyét feltölteni, nyugodtan tehetsz rá egyetlen vinyót is. Ezt akkor javaslom ha CDRW is van a gépben. Ilyenkor mindegyik egységnek egy külön csatornát tudsz biztosítani, pl. HDD az oprendszerrel a RAID-en, CD/DVD a primary masteren, cd-író a secondary masteren. Ha nincs íród, akkor szvsz nem érdemes a RAID-es lapot megvenned.
    Egyébként felejtsd el az Abitot, inkább az Epox 8K7A v. a RAID-es 8K7A+. Túlhajtani ebben is tudsz, ennél az északi híd AMD761, a déli Via 686B. Esetleg gondolkozz el a RAID nélküli Gigabyte v. FIC lapokon, ezek teljesen AMD-s chipset-re épülnek (északi híd AMD 761, déli híd AMD 766). A típusukat fejből nem tudom, ha érdekel utána nézek.
  • StarFist
    #52
    Te beszélsz Anee, aki még a mondatközi írásjeleket sem ismeri???