2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • angello
    kösz
  • Balu san
    Én elég sokat szenvedtem a pattanásokkal - számtalan "stratégiát" kipróbáltam, de végül bőrgyógyász adta a megoldást (miuán ku*vára meguntam)...
    A "csodaszer" neve Roaccoutan (nem biztos, hogy jól írtam le). Kissé durva szer, de garantáltan egyensúlyba hozza a hormonháztartást - na oké, nyugi, azóta is egy fejem és két kezem van... A kellemetlen mellékhatása, hogy iszonyúan kiszárítja az embert. Sajnálatos, de alkoholt nem lehet fogyasztani a kúra alatt és a napot, szoláriumot is kerülni kell.
    Egyébként nem időlegesen, hanem végleg leszámol a pattanásokkal, aknékkal és a többi természetellenes, serdülő korban domináló bőrbetegséggel.
    Azoknak javaslom az "utána járást", akik sokat szenvednek a pattanásokkal és már a hócipőjük tele van az egésszel - aki illetékes, bizonyára tudja, miről beszélek...
    Kizárólag bőrgyógyász írhatja fel, házi orvos nem!!! Fontos megemlítenem, hogy fogamzásképes nők nem szedhetik.
    A saját tapasztalataim alapján, valamint azon emberkék véleménye alapján, akiknek ajánlottam ezt a gyógyszert - (és a bőrgyógyász fel is írta nekik) - nyugodtan kijelenthetem, hogy a szer beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Mindezzel csak a véleményemet prezentáltam, - elkerülendő a rossz indulatú megjegyzéseket.
    Akit érdekel, nyugodtan kérdezzen, ha tudok, válaszolok!
    ...és előre elnézést, ha már valaki "propagálta" a szert a topicban - nem volt időm visszaolvasni.
  • JackDaniels #381
    Az is baj még, hogy a sok ún. szennyező vagy káros anyaggal egyetemben az emberek immunrendszere nem erősödött, hanem gyengült. Amikor 10-14 éves gyerekekbe "tömik" az okos szülők a mégokosabb orvosok tanácsára a műanyag vitaminokat, lásd plusz, stb. holott még mindig sokkal értelmesebb lenne a természetes vitaminokat, ásványi anyagokat előnyben részesíteni. Nem beszélve korunk más agyrémeiről, amely a gyorskaják (McDonald's) építő hatásábán (is) nyilvánul meg. A sport is meglehetősen sokat segíthetne, mivel jelentős vértisztító, méregtelenítő hatása van, kinek jobban, kinek kevésbé, persze, a genetikai dolgoktól függően, mert hát az is benne van.
  • Paulus
    A szoli nemhinném, hogy jó ellenük, mivel az erősen szűrt UV-fény, pont azt a szárító hatású sugárzást szűri ki, amire szükség lenne, így csak a természetes napozás a jó. De a napnál is kis adagokban egészséges csak!
  • angello
    énsem tudom
  • OPM
    az biztos hogy a barnulás miatt én sem fogok fizetni egy fillért sem
    de miért, a szoli jó a pattanásokra? (nem mintha akkor járnék :)
  • angello
    csak télen nincs nap csak szolárium oda én meg benem teszem a
    lábam
  • OPM
    Paulus is ezt mondta
    "napi 1-1,5 órát napozni max, és pár hét alatt látható hatása lesz"
  • angello
    de a pici napozás segít legalábbis nekem úgy tünik igen
  • OPM
    utolsó mondat loál :D

thx a hosszú beszámolót!
  • Paulus
    Ja igen, pattanások épp lehettek 500 éve is, de akkor közel sem ennyi, ez sajnos a modern kor betegsége, az embert érő töménytelen hatás (vegyszerek, szennyezés, mosóporok, tartósítószerek, krémek, stb, stb, stb...) miatt vált érzékennyé az emberek bőre, így sokkal könnyebben alakulnak ki elváltozások az ember bőrén.
  • Paulus
    Nővérem dermatológián (gy.k. bőrgyógyi) dolgozik, így sajnos(:D) elég sokat rizsál ezekről a dolgokról.
    Szóval vannak egyes gyógyszerek, legtöbb szárító hatású, sokszor segít, sokszor meg csak ront a helyzeten. Mellékhatása, hogy borzasztóan kiszárítja az ember bőrét, szájszélét (felreped, csúnya és kellemetlen), orrnyálkahártyát, (ettől mindig vérzik), stb, így ha ezt a fajtát szedi valaki, TILOS napra menni vele huzamosabb ideig, sok folyadéskot KELL inni, és semmi zsíros kaja, csakis könnyű, lehetőleg zöldségben-gyümölcsben gazdag étrend, esetleg hal, az nem koleszterindús. Sajnos tudok olyanról, aki 3 hónapig szedte a gyógyszert, míg kórházba nem került kóros kiszáradás miatt :(
    Az arcszeszek, tonikok hatását embere válogatja, kinek nagyon beválik, kinek egyáltalán nem, esetleg még ront is a helyzeten, olyankor semmiképp sem szabad erőltetni, próbálkozni kell. (Oxy, Tini Tonik a legelterjetebb és legmegbízhatóbb)
    A nap ugye szárító hatású, tehát jót tehet a bőrnek, de a napozás szabályait még szigorúbban kell betartani, csúcsidőben (11-15h) nem szabad napozni tűző napon, a "napozok 2 napig 6 órát és minden ok lesz" hozzáállást alkalmazni felelősségtelen dolog, 1 hét múlva lehámlasz és még csúnyább lesz. Napolaj használata kötelező, és szárító gyógyszeres kezelés alatt TILOS napozni!
    A leégés a lehető legrosszabb orvosság, égeti a bőrt, legrosszabb esetben daganatosodást okozhat.
    Tehát türelmesen, napi 1-1,5 órát napozni max, és pár hét alatt látható hatása lesz.
    A szex. Nos, sokan azt mondják, hogy a szex jó orvosság a pattanásokra. Hát ez nem feltétlenül van így, de nem is cáfolható. Mint kiderült, a pattanások kialakulásának hajlamát a génjeinkben hordozzuk, így ha apád olyan volt, jó esélye van, hogy te is olyan leszel, neked pedig az utódod. De ez csak hajlam, nem biztos egyáltalán, génkeveredéstől, meg még sokmindentől függ, még az orvosok se tudják igazán (én meg pláne hadd ne tudjam :) ).
    Viszont a szex mégis hatással van rájuk, mivel gyanítható, hogy a pattanások kialakulásának mértéke hormonoktól függ, a szex pedig ugye erre nagyon nagy hatással van, sőt oka és következménye, az pedig bizonyított tény, hogy a szex közben felszabaduló többféle hormon egyike a bőrre nyugtató hatással van (nevét nemtom, szakirodalom írja). De ez csupán megelőzésre, vagy inkább a kialakulás mértékének csökkentésére lehetőség, tehát kurvázással nem oldódnak meg a problémáid. :)
  • angello
    ez igaz de úgy nekem kell fizetni
  • Vlala #370
    Hát, ezt nem a vöröskereszteseknél, hanem a vöröslámpásoknál kell igényelni...
  • angello
    akkor utaljon föl nekem az orvos egykiscsajt mert most épp nincs nőm (receptre)
  • Vlala #368
    Állítólag a rendszeres nemi élet eltünteti a pattanásokat... tehát fiatalok, b@szni a pattanásokra! (bocs a vulgáris kifejezésemért, így jött ki a poén)
    janos666
    na azért nitróval nem kezelném... vannak ezek az arctisztítók, amelyek azért elég sokat használnak.
    Ja, meg nem szabad vakarászni, mert egyrészt piszkos a kezed, elfertőzöd és szép leszel, másrészt a pattanásból kijövő folyadék (csak magyarul) további pattanásokat okoz
  • janos666 #367
    Niroígító napi 3X és 1 hét után úgy tűnik fasza, de ha nem hagyod abba lehámlik a bőröd és fáj (nameg még szarabb) ha abbahagyod 2X annyi nő helyette.
  • angello
    elégtelen nemi élet ?
  • Vlala #365
    Peodg igaza van, nem kell a pattanásoktól betablettázni, mert lehet, hogy a pattanásaid elmúlnak, de közben kihull a hajad, vagy a fogad :-)
    A napozás segít valamit a pattanástalanításban, de inkább belső okai vannak a kipattogásnak: serdülőkor, elégtelen nemi élet stb. Az arctisztító tonicok a legjobbak, feltéve, ha elég sokat iszol :-) belőlük. (Napi 2-3x-i kezelés ajánlott, de ez a csomagolásra is ki lesz írva)
  • JackDaniels #364
    Hagy szedjék. Az ilyenekből él a gyógyszeripar. Más természetes mód eszükbe sem jut. Pedig pattanás már 500 éve is volt.
  • sz4bolcs
    Nehogy gyógyszert szedjetek ilyenre! Legalább nézzetek utána a mellékhatásoknak! Inkább éljetek egészségesen!
  • angello
    szerintem a napozás segít a pattanástalanitásban vagy nem?
  • Bandew
    Most nyáron nem sok értelme lenne. :-)
  • Unknow
    Menj le szoliba!
  • fhsasa
    nekem 10esből 4 havonta, és fel írt vmi külön krémet a számra. jajde de szar volt :)
    orrvérzzésem nemnagyon volt
  • Pempő
    Nekem két doboz havonta a 20mg-osból.
    Szám száratt rendesen, azt labello megoldotta, viszont elég durva orrvérzésem volt az utolsó 4 hónapban :-|
  • fhsasa
    akkor bőrdoki, vagy kozmetikus!
  • Bandew
    AZt nem akarom használni, mert pattanásügyileg rendben vagyok.
  • fhsasa
    nekem a roacuttan azt is eltűntette.
    de menj el bőrdokihoz, segíteni fog :)
  • Bandew
    Pattanások ellen már egy csomó mindent tudunk. Na de mi van a miteszerekkel? Engem az jobban idegesít.
  • fhsasa
    nekem havonta kellett 4 dobozzal vennem.
    mellette "zineric" gyulladásgátló (2500ft kb) és még egyéb krémek.
    azmellett, h a pénzünktől megfosztottak még szenvedtem is csomót :)
    suliban tök ciki volt kenni az arcomat a hidratálókrémmel meg a számat...
    minden szünetben 2x-3x irány a mosdó :D
    ennek végre vége
  • Pempő
    Én fél évig szettem, az egész kúra volt 10ezer forint.
  • Bandew
    Amúgy én szerencsére nem nagyon vagyok pattanásos (inkább miteszeres), bár amikor van, akkor az valami baromi nagy gyulladt furkó, ami kurva szar!
    Na mindegy, én is a napi sokszoros arcmosást ajánlom szappan nélkül.
  • Bandew
    Szappan kurvára nem jó, mert nagyon kiszárítja a bőrt, aminek következtében jobban beindul a zsírtermelés.
  • fhsasa
    kicsit késve..
    én szedtem.
    igaz sokat baj volt vele (nagyon száraz bőr, száraz ajak) ami elég zavaró is volt, de fél év alatt nagyon sokat segített. igaz havi 20-25 ezer ft elment rá :)
    ezt ajánlani tudom mindenkinek.
    novemberben kezdtem el szedni és kb 2 hónapja hagytam abba. vagy 1, nemtom :)
    de a tapasztalatom az, hogy király.
    és asszem csak télen szabad használni
  • Jhon Balu
    majd 20-év mulva is ezt mond
  • [HUN]PAStheLoD
    előre tudom hogy nem igazán találkozom a kiváltó okaival ... nekem ennyi elég ;]
  • Jhon Balu
    azt még elöre senki nem tudhatja! még tese hogy sose fog kelleni. bár nekeljen senkinekse
  • cyrus #345
    és mien szar az íze....
  • [HUN]PAStheLoD
    sósav ? elég maró szaga van , csíp is mint a lódarázs :D