2145
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • MariaMmm
    #2145
    Mindenki tudja, hogy a pattanások akkor jelennek meg, amikor a szervezetedben valami nincs rendben. Tehát, ha pattanásaid vannak, semmilyen kozmetikum vagy hámlasztás nem fog segíteni. Nagyon gyakran a lányoknál a pattanások a hormonális rendszer és a női egészség problémái miatt jelennek meg. Ebben nagyszerűen segít a tőzegáfonya, de van egy probléma – nem finom, és hogy megszabadulj a pattanásoktól, valóban nagyon sok tőzegáfonya levet kellene innod. Azt ajánlom, hogy próbáljátok ki a Femixalt. Ez egy megbízható készítmény, amely személy szerint nekem segített megszabadulni az aknétól, mivel tartalmaz tőzegáfonya kivonatot.
  • acsati
    #2144
    és mit kell tudni ezeknek a használatukról? mert tényleg olcsó, de ha meg nem használ, ahhoz drága.
  • ricky23
    #2143
    Nekem is rengeteg problémát okoztak a pattanások és aknék, sok féle kozmetikumot kipróbáltam az olcsótól a drágáik, de ami tényleg bejött az a Schüssler sókat tartalmazó krémet, konkrétan a 3-es és 9-es krém, jó mert natúr és olcsó :) http://schusslerkozmetikumok.hu/pattanasok_aknek
  • Eva3155
    #2142
    Tabletta pattanások ellen - http://goo.gl/2X3248
    Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.
  • Vivig
    #2141
    Sziasztok! Nekem a tizenévesen kinyomkodott pattanásos hegek eltüntetése okozott nagy gondot. Picit későn jöttem rá, hogy nem kellett volna így kinyomkodni minden pattanást.. szóval tele van, vagyis volt az arcom ezeknek az elég mély és látható hegeivel. A pattanásaim időnként még előjönnek..Az otthoni tisztításon kívül én mélyhámlasztást és kozmetikai tisztítást szoktam csináltatni kúraszerűen. Találtam egy kozmetikát, ahol nem mesterséges, hanem természetes hatóanyagokkal dolgozik a kozmetikus. Egy ilyen kúra igaz, hogy pénzbe kerül, de a változás látványos. Nekem megérte. Mindenkinek csak ajánlani tudom Peterman Kriszti kozmetikust, az I. kerületben érhető el a Dermatica kozmetikában. Részletesen itt: http://dermatica.hu/pattanas-kezelese-akne-kezelese üdv, Vivi
  • Anonymusx
    #2140
    http://www.jatekcsarnok.hu/35948-pattanas-jatek.html
  • narumon
    #2139
    Serdülő koromban rajtam is rendesen kijött a "ragya", anyám mindig nyomkodni akarta, de az nem a legjobb ötlet. Apám meg csak egy egyszerű tanácsot mondott, minden reggel szappanozzam be rendesen az arcom, hagyjam kb 10-15mp-ig rajta majd jó alaposan mossam le - az utóbbi fontos, hogy minden pórus kitisztuljon rendesen. Valamint fontos, hogy nem lefekvés előtt tesszük ezt meg, éjszakára lehetőleg semmilyen kenőcsöt ne használjunk. Valamint az én időmben még természetes volt, most azért külön leírom a szappan az szappant jelent és nem folyékony szappant meg szappanpótló mittomén miket. (Vegyél egy Dove szappant pl). Nos nekem 1 hónap után jelentősen szebb lett az arcom 1 év után meg el is múlt azóta is gyak. pattanásmentes vagyok - az egy-két alkalomszerű patitól eltekintve.
    Nem tudom ti hány évesek vagytok de egyébként ez serdülő korban teljesen természetes, minden fiú átesik ezen a hormonális változások miatt szóval aggódásra semmi ok, a nyomkodás meg veszélyes.
  • BlackWolf
    #2138
    Bőrgyógyász majd ír külső kezelést , ha nem hatásos mert erős belső probléma kapsz majd gyógyszeres kezelést.
    Erre csodaszerek sajnos nincsenek
  • 12alpi12
    #2137
    Helló!
    Suli mellett nincs időm órákon át olvasgatni lefele, ezért kérem egy olyan személy segítségét, aki rendelkezik tapasztalattal/régóta olvasgat itt.
    Kb. 12 éves korom óta (azaz 3 éve) eléggé pattanásos vagyok. Most már kezd idegesíteni a dolog. Eléggé hamar kijöttek rajtam, az osztálytársaimon csak most kezd megjelenni pár.
    Régebb azzal nyugtattak, hogy mire a többieken kijön, rajtam elmúlnak, de ma már nem hiszem, hogy ez így lesz.
    Külső beavatkozás nélkül mikorra múlhatnak el?
    Illetve milyen "csodaszerekkel" lehetne besegíteni?
    Ha létezik házi praktika, akkor azt előnyben részesíteném, mivel nincsen sem időm sem több tízezrem kezelésekre.
    Több ötlet is jöhet!
  • hasiii
    #2136
    Nos, újra itt vagyok, gondoltam leírom a tapasztalataimat a Sotrettel kapcsolatban. Nagyon nagyon csúnya, pattanásos volt az arcom, de vissza lehet olvasni, egy éve kb. le is írtam. Mindent kipróbáltam, semmi sem hatott, se külsőleg se belsőleg. Elkezdtem szedni a Sotretet, bár sok rosszat is hallottam róla, és eleinte nagyon féltem tőle. 3 szemet kellett naponta szednem, ez így utólag durván sok volt, de hallgattam az orvosra (aztán 2-3 hónap után 2-re lecsökkentette az adagot). Az első 2 hétben fájt a fejem, meg fáradtnak, gyengének éreztem magam. Viszont a pattanások, már 1 hét (!) után teljesen (!) eltűntek, és azóta (több mint 1 év) vissza se jöttek... sok olyat olvastam, hogy a kezelés ideje alatt 8-10 hónap még mindig nem vitte le a pattanásokat, stb., nos úgy látszik ez is ember (és bőr) függő, mondom nekem szinte azonnal letisztított az arcom, és nem jött vissza egy se. Kicsit meghíztam (ez is a gyógyszer mellékhatása), valamint a bőröm nagyon érzékeny, puha lett. Abbahagytam a gyógyszer szedését most szeptember elején, és hát már 1-2 hét múlva éreztem, hogy bőröm kezd újra zsírossá válni. A pattanások (még) nem jöttek vissza, de nagyon félek, hogy vissza fognak.

    Összességében ajánlani tudom, mert tényleg hatott, ráadásul az olyan embereknek mint én is voltam, akik nem mertek társaságba menni, nem mertek kimenni az utcára vagy csak egy fényképen teljes szívből mosolyogni, na ezeknek az embereknek nagyon sokat segít, újra van önbizalmam! A mindenféle rémhírek és egyéb mellékhatásokra meg csak annyit mondok, hogy gyakran (1-2 havonta ki hogy érzi) el kell menni vérképet csináltatni, és egyből kitűnik, ha van valami probléma... szóval én csak ajánlani tudom. :)
  • Kellögem
    #2135
    Valaki próbála már az ilyen lézeres kezelést?

    kiváncsi lennék mik a tapasztalatok, láttam olyat h 14000 egész arcra, annyit nekem megérne ha működik.

    másik helyen csak orca kb 20e, 8 alkalom, nem tudom, az ennyivel jobb v mi? :/

    én már lassan feladom a mindenféle szerek szedését, úgyse hat semmi. esetleg Roáznék, de orvos szerint nem indokol esetemben..
  • aztech
    #2134
    Üdv,

    Sotret gyógyszert vennék, ár nem számit, ha esetleg valakinek van irjon egy üzenetet a következő e-mail címre:

    [email protected]
  • F1re
    #2133
    erről mit tudtok ?
  • KaBuTo666
    #2132
    Nekem pár helyen van még, így hétfőtől Lubexyl-t fogok szedni mivel vény nélkül kapható és vérvételre se kell menni.
  • F1re
    #2131
    majdnem minden hétvégén ittam attól függetlenül, de am nem szabad szal ne ! :D
  • KaBuTo666
    #2130
    nem lehet mellé alkoholt inni? bakker, akkor az inkább női gyógyszer! :D
  • F1re
    #2129
    sotretet szedtem 72 kgval 30 mg-et naponta és csak fél évig kellett
    az a lényeg havonta menjél vérvételre nehogy baj legyen
  • hasiii
    #2128
    napi 30 mg-ot, és 72 kg vagyok... kiszámolta és 10hónapra jött ki
  • F1re
    #2127
    kibaxottul káros a májra ez a gyógyszer ezért nem szabad mellé alkoholt inni. am napi hány grammot írt fel ? és hány kg vagy?
  • F1re
    #2126
    korrekt
  • szucsy89
    #2125
    http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/504155
  • Watchmen
    #2124
    Köszönöm kérdésed odáig még nem jutottam el:D Miért talán neked igen?:D
  • KaBuTo666
    #2123
    Farkad nem vérzett?
  • Watchmen
    #2122
    Ja, és voltak azért mellékhatások: Fejfájás, néha a torkom gyulladt be, és orrvérzés is előfordult. De egyáltalán nem volt nagy cucc simán kibírható.
  • Watchmen
    #2121
    Ismerőseimnek is bejött a 2. mondat:D
  • Watchmen
    #2120
    Nekem teljes mértékbe bevált csak jót tudok róla írni. Akiket ismerőseimet ők se panaszkodnak. Viszont Nivea krémet vagy bármi más ami száradás ellen érdemes lesz beszerezni. Nekem nem csak a szám száradt, hanem az arcom is. Este érdemes lefekvés előtt bekenni az arcot. Száj száradás ellen a gyógyszertári ajakápolót ajánlom.
  • hasiii
    #2119
    ja és nekem igen, 10hónapot mondott hogy addig kell szednem, kiszámolta a testsúlyom alapján:S hát elég soknak tűnik:s
  • hasiii
    #2118
    no, elmentem a bőrgyógyászhoz, hogy felírja a ROA-t, de egy másik gyógyszert írt fel a Sotret nevűt. erről vélemény?

    valamint az elfelejtettem az orvostól kérdezni, hogy a kezelés alatt (nekem 10hónap) az alkohollal csínján kell bánni?:)
  • bruno18
    #2117
    Nah ujra itt:) A roa kezelésnek vége . És Igen , az arcom végre olyan mint 8ikban:) És wáá ez az egy használt else hittem:) Igaz ritkán még kijön 1-2 pati de iszonyatosan javult az arcom:) Nem vakultam meg , lehet gyerekem , nem lett baja a májamnak. Szoval én +1 roa ra .:) Megéri a kurát elkezdeni . tudom mit étek ti is át . h nem mersz az utcán fordulni , mert patid van. Sok sikert a továbbiakban is nektek is:)
  • BlackWolf
    #2116
    Nem sőt! átruházni is tilos , csak orvos írhatja fel amennyiben a beteg vérképe megfelelő a gyógyszer szedésének elkezdéséhez.
    Nekem pl magas volt a koleszterin szintem ezért nem szedhetem miután levittük akkor írta fel a doki és utána is minden hónapban kellett vérvételre menni.
  • hungary27
    #2115
    Roacutan gyógyszer vény nélkül kapható? Szülinapi ajándéknak adható?
  • KaBuTo666
    #2114
    Ezt a Retin A-t lehet kipróbálom...Itt talán megveszem...csak elég idegesítő hogy ismeretlen oldalon adjam meg a bankkártya adataimat...:\
  • F1ú
    #2113
    Nem kellett volna ilyen nagy dózisban, és ilyen sokáig szedni.
    Két hónap alatt rendbe lehet hozni vele a bőrt, és egyáltalán nem kell olyan nagy dózisban szedni, hogy elvékonyodjon a bőröd.
    A lényeg az, hogy pár hét alatt megszűnnek a pattanások, aztán még egy pár hét fentartó kezelés, aztén szépen le lehet állni, és az eredmények így is a legtöbb esetben tartósak lesznek. Nincs szükség hónapokig tartó kezelésre. Az már túlkezelés.
    Ha szomjas vagy, akkor sem iszol meg egy tonna vizet, csak amennyire szükséged van.

    Egyébként azok az orvosok akik ezt felírják, kb 99% uknak nem volt soha része roa kezelésben. Nem ismerik ezt a cuccot. Egyáltalán nem szükséges ilyen nagy dozisban szedni, meg ilyen sokáig.

    Egyébként meg érdemes minél előbb ahogy észre veszed a pattanásokat, megszüntetni őket, de nem nyomkodással, meg egyébb invazív módon, mert még azok a pattanások is örökre nyomot hagynak a bőrön, amiket nem is nyomkodsz.
    Semmi nem fogja azokat a csúf hegeket leszedni, se lézer, se dermaroller, se mágikus méreg drága krémek, se az imádság.
    Együtt kell élned vele.
    Együtt élni egy undorító, gyűlölt dologgal, az megmérgezi az ember életét, könnyen elveheti az ember önbizalmát, életkedvét, boldogságát.
    Nem csak a pattanások amikor vannak tini korban, hanem 30 év múlva amikor úgy néz ki az arcod a hegektől, mint a hold kráteres felszíne.


    Egy szép, hibátlan egészséges bőr, nagyon szép tud lenni, és ez eleve ok a boldogságra, az önbizalomra, arra hogy jól érezd magad a bőrödben, és azt csinálhass amit akarsz.

    Ehez csak egy okos döntés kell. Vagy vásárolgatod tovább a drága szarokat, vagy ügyesen csak a szükséges menyiségű gyógyszerrel, rendbe hozod a dolgot egyszer és mindenkorra, még időben, mikor még nincs pizza arcod.

    Na hagyjátok hogy mások befolyásoljanak a döntésben, még én se..
    Próbáljátok ki magatok.. és ha nem akarjátok a kezelés, bármikor leállhattok róla.. egyszerűen csak nem veszed be a bogyót, semmi következménye nincs. Vissza zsírosodik valamennyire a bőröd és megy minden tovább.
    Én két hónapig szedtem 20 évesen.. előtte ezer féle szart kipróbáltam, semmi. Ez két hónap alatt rendbe tett... teljesen. Nem volt tőle semmi bajom. Napra nem mentem vele, nekem még az orrom sem vérzett tőle, de többször is hallottam másoktól akik használták, de ez rendben van..nem halsz bele.
    A bőröd meg nem vékonyodhat el..csak te úgy érzed, mert szárazabb.. nem olyan zsíros.
    Viszont az arcod meg gyönyörű szép lesz tőle, napról napra, láthatóan.
    Még a hajat is erősíti, és a haj zsírossága is megszűnik. A kisebb ráncokat is meg tudja szüntetni.

  • F1ú
    #2112
    A roa nem olyan veszélyes mint egyesek beállítják.
    Aszpirintől haltak már meg emberek, a roától még nem.
    Nem a hormonokra hat, hanem a zsírtermelő mirigyekre a bőrben.
    Közvetve hat úgy a hormonokra, hogy csökkenti a faggyúmirigyek aktivitását, ezekben a mirigyekben meg sok androgén hormon van, ami vékonyabbá, durvábbá teszi a bőrt. Férfiasítja.
    Ha csökken az aktivitás dominánsabbá válik az ösztrogenikus hormon hatás ami meg szebbé teszi a bőrt.
    Amúgy a fagyúmirigyeket is így csökkenti, mert azokban is sok az androgén receptor.
    Ha nagy adagban szeded a gyógyszert, ugyan úgy mint a többi szájon át szedett gyógyszer, károsíthatja a májat.
    A száraz nyálkahártyától az orrban meg hajlamosabb vagy az orrvérzésre mert szárazabb, törékenyebb lesznek a hajszálerek.
    Szárazabb lesz a bőröd is.. ezért testápoló.. arca meg egy könnyű hidratáló kell. Meg szájra szőlőzsír.
    Minden féle képpen meg éri megpróbálni.
    Én is hallottam minden féle rémhíreket, de ez alaptalan.
    Jobban utána kell nézni, mondjuk külföldi forumokban, nagyon sokan dicsérik.
    Itt magyarországon alaptalanul félnek tőle az emberek, mert azt hiszik, hogy a száraz bőr, és nyálkahártya valami súlyos mellékhatás.. ami persze ilyesztő lehet elsőre, de meg lehet szokni és kontrollálni lehet a bevitt dózissal... Sőt a fagyumirigyek túlmüködését kell leszabályoznunk, és erre tökéletes ez a gyógyszer.
    Igazából.. semmi más nem működik így.. ilyen megbízhatóan, és látványosan mint ez.
    Dalacin-T meg társai, ki lehet dobni, egy mert teljesen hatástalanok, csak tüneti kezelés, és többet árt mint használ.. megöli a bőr immunrendszerét is. De érdekes módon a gyulladást okozó patikat nem bántja.. És ezt rakat számra írják fel orvosok.

    Az orvosok is csak emberek.
    Nekem több barátom is szedte a Roát (roacutan, iso-tretinoin)
    és mindenkinél használt, mellékhatások csak annyi hogy szárazabb a bőr, és a nyálkahártya..ami igazából nem mellékhatás, hanem eredmény, mert így lehet leszabályozni a faggyúmirigyeket.
    Egy barátom másfél évig szedte.. azóta nem láttam rajta pattanást.
    Terhesség alatt nem lehet szedni mert magzatkárosító hatása van, mint a legtöbb gyógyszernek.

    Ez sem veszélyesebb mint a többi bogyó.

    A legjobb amit tehettek, hogy kipróbáljátok, elkezditek szedni, és figyelitek hogy reagál a szervezet, a biztonság kedvéért eljártok laborba is. És ha valami nem tetszik, leálltok. Nem kötelező szedni.
    De egy esélyt minden féle képen érdemes adni neki. Mert egyszerűen nincs semmi más amivel fel lehetne venni a harcot a patik ellen. Ez meggyógyít, az összes többi szer csak tünetkezelés.. amiből meg hatalmas bevétele van a kozmetika iparnak.
    Ezek tudatában most már nem is lehet csodálkozni miért léteznek ezek a rémhírek.. kinek az érdekében áll, hogy ne használd ezt a szert?
    Gondolj bele, ha tényleg ilyen egyszerűen ki lehet gyógyulni a pattanásokból, és mindenki olcsón, egyszeri áron elérheti ezt az opciót.. kinek fogják eladni azt a sok szart a kozmetika ipar????
    Ez egy több milliárdos üzlet.

    A roa az egy szisztémás gyógyszer.. mindenhol kifejti a hatását.
    Van ennek egy topical, külsőleg felvihető változata a Retin-A.
    Tretinoin kenőcs, krém.
    Nem bántja a májat, csak ott hat ahova felkened. Nem jut be a szervezetbe, keringésbe, csak a bőrbe vékonyan és ott fejti ki a hatását a faggyúmirigyekre.
    Why I Love Retin-A & Will Never Ever Stop Using It
    The Thing About Retin-A: It Works

    Rengeteg féle helyen lehet kapni.. de az országban még nem láttam.
    Buy Retin A online

  • hasiii
    #2111
    Én szedni akartam a ROA-t, de mikor meghallotta a háziorvosunk (aki mellesleg nagyon jóban van a családdal), egyből lebeszélt róla. Azt mondta, hogy megbolondítja a hormonokat, nem lehet majd gyerekem, megvakulhatok tőle stbstb. mondott még csomó mellékhatást, persze szakszerűbben. (:D)

    Pedig én már megfogadtam párszor, hogy a mellékhatások mellett is vállalom, annyira idegesítenek a pattanások, tényleg mindent kipróbáltam már, semmi se hat az arcomra...

    Viszont erről a kenőcsról még nem hallottam, lehet kapni gyógyszertárakban simán?
  • tviktor91
    #2110
    A rao egész jó .:
    ,,n pont egy hete hagytam abba a Roa kurat. 9 honapig szedtem, bar az orvosom 1 evet irt elo. . .
    Elvileg a testsulyod 120 szorosat kell beszedned mlg-ban. Az en orvosom azt mondta van, ahol a 200-szoros adag kell.
    Tavaly juniusban kezdtem szedni, pont nyaron, bar akkor csak napi 10mg-ot. Balatonon is voltam, igaz nem fekudtem ki a napra, meg a legmagasabb faktoru naptejet hasznaltam. Fokozatosan megy felfele a napi dozis, nekem a legdurvabb volt 3 honapon keresztul a napi 60mg. . Az eleg kemeny volt.
    A szad az elejen katasztofa lesz, nekem centikre berepedt, sot. . volt olyan hogy reggelre veres volt, ugy berepedt. A borod leheletvekony lesz, nekem a kezem tiszta seb volt, barhova bevagtam, mar sebes lett.
    Azonkivul nekem a kezfejem, a combomon, es a vallamnal jottek elo olyan szarazsagbol eredo pottyok, ami eleg zavaro, de ez ezzel egyutt jar.
    Nem akarok negativ peldat, de lehet, hogy nekem a szemgyulladasom a Roa miatt volt. . sot. A nyalkahartyakat elvekonyitja, valoszinuleg a szememnek ez nem tett jot, nem akarlak elriasztani, de ezeket bele kell kalkulalni.
    Szenvedessel jar, en folyamatosan mondtam, hogy decemberben abbahagyom, aztan januar. . es igy tovabb. . de gondoltam, ha mar ennyit szenvedtem, nem adom fel.
    130 szorosat szedtem be a testsulyomnak, nekem mar az elso honap utan latvanyosan javult az arcom, sot. . azota nem volt pattanasom, remelem nem is lesz.
    Arra figyelj, ha elkezded, nem lehet egy hetnel tovabb szuneteltetni, mert akkor ujra kell kezdeni a kurat.
    Vervetelen csak egyszer voltam, tokeletes lett az eredmenyem.
    Igazabol en szeptemberben szeretnek teherbe esni, ezert hagytam abba korabban. Elvileg egy honap alatt kiurul, de biztos ami biztos. "
  • F1ú
    #2109
    Ne szarakodjatok a pattanásokkal.
    Két dolgot tudok, ami tényleg bizonyítottan használ..mindenkinek.
    Roacutan gyógyszer.. Ennek vannak mellékhatásai..ezek elviselhetőek. Egy kis bőrszárazság fényérzékenység.. ezért nem szükséges nagy dózisban szedni.

    Akkor ott van még a Retina-A tretinoin kenőcs, vagy gél, ebből elég a 0.05% os.. Ez csak helyileg hat..azon a helyen ahova felkened. Nincs lényeges mellékhatása, az elején rövid ideig helyi bőrszárazság ami idővel megszűnik, mellékhatásként jelentkezik még a fényérzékenység is amit ki lehet védeni( ezért csak éjszaka használjátok, reggel mossátok le) .. a bőr megfiatalodása.. gyorsabb hámképzés, ezért hosszútávon selymesebb lesz a bőr. A kisebb egyenetlenségek eltűnnek, és a kisebb ráncokat is megszünteti. A legerősebb anti-aging cucc amit ismerek. Amíg használod, nem öregszik a bőröd, vagy csak nagyon nagyon lassan. Ez viszonylag még egy új termék.
    Nagyon kicsi is elég belőle.
  • ediike
    #2108
    Sziasztok!
    A Duac gélnek mennyi idő kell kb hogy javulás legyen?
  • BlackWolf
    #2107
    nivea-val kend be estére nem finom de hatásos:)
  • F1re
    #2106
    sotret mellett már nem hat

    #2103
    azt édesanyád szájára hagyom