23
  • Öregrája
    #23
    Ez így volt (van), ugyanis létezik belőlük, több széria (modifikáció, főleg a '95-ösök , full extrás kivitel ), hiszen a MIG29-est már a hetvenes években létezett , és nem sokkal később rendszerbe állított volt. (Nem véletlen vették meg Németek!! , és az elektronikája is felveszi a versenyt bármely F16-al, egyéb paramétereit tekintve meg…

    Az Izrael hadsereg is, rendszerbe állított, és mai szemmel nézve is egy korszerű, versenyképes rep. gépet "varázsolt" a MIG21-böl, amit '56-os orosz technika... (Itt is főleg elektronikát fejlesztették, a sárkány a hajtómű pedig kisebb átalakításokon esett át.)
  • Öregrája
    #20
    Mustángos fan-nak! -Egy, jobban témába illő dologról):

    A MIG-29-es olyan tolóerő-súly aránnyal rendelkezik, hogy az amcsik, az állukat keresgetik a földön... Nem véletlenül tartják a másik, szu-27 31-es mellett a világ legjobb rep.gépének. Azért az szép, hogy már 4.-éve (összettben mind egyéniben!) a világbajnok MIG-29 -el
    magyar!
    A rakéta technikában,katapult technikában,és sok mindenben, sz@r helyzetük ellenére is élenjárnak az oroszok...
    Azt azért elismerem,a mustang jó autó:))
  • Zocsi
    #10
    Felesleges ezen rágódni, mert egyikőtök sem tud konkrétumokat mondani, csak olyan dolgokat, amit a sajtón keresztül hallott. A technika nem azon múlik, hogy orosz, vagy amerikai, vagy bármilyen, mert minden egyes országnak vannak nagyon jó szakembereik, hogy jó dolgokat csináljanak. Itt inkább a pénz számít, hogy menyit fordítanak egy kutatásra, v. fejlesztésre, v. karbantartásra. Az amcsik azért tundak több dolgot felmutatni, mert ott jobb az életszjnvonal és a kormánynak nem feltétlen az emberek jólétéről kell gondoskodniuk, hanem fektethetnek pénzt más dolgokba is, kutatásokba, amik aztán majd még jobban növelik az ottani életszínvonalat. Az oroszoknak a hidegháború óta elég vacak a gazdaságuk, tehát ők ilyeneket nem tudnak csinálni, de azért van egy-két jó orosz cucc is.
    Nekem ez a véleményem... ;)
  • ixyon
    #9
    és akkor most kíváncsi lennék, hogy ha választhatnátok: volgába/zastavába vagy esetleg 1 mustángba ülnétek, ha tdnátok, hogy azon a kocsin múlik az életetek, vagy ha nem is azon múlik, akor mégis melyikkel járnátok mindennap dolgozni? melyikkel karamboloznátok szívesen?(1ikkel sem, csak az 1ik jelölve volt az év legbiztonságosabb autója címre is...)
  • AnarchoiD
    #8
    IXYON : na nezd meg az orosz eszkozoket, ladakat jarmuveket .. holvan hozzajuk stabilitasban egy nyugati cucc ? sehol! ha tudnak valamit csinalni, hat akkor az az idotallo robosztus szerkezetek... zastavat emlegetsz, de nezzz meg egy volgat, ha frontalpuszizol egy volgaban egy mustangal.. a volgarol lejona dukkozas.. a mustang pedig palacsintava nyomodik.. ;)
  • ixyon
    #6
    na azért a mir nem azért jött most le 14 év múltán, mert nem tartották karban, ahnem azért, mert csak 5 évre tervezték, és már kicsit túklkoros volt.
    és az orosza alkatrészekben nem nagyon bízok, nézzétek csak meg a zastavákat! azokkal a kocsikkal 1időben már mustágokat gyártottak USAban...