82
várom a tapasztalatokat és a véleményeket ezzel kapcsolatban
-
bat777 #42 hali.. lenne egy kérdésem.. mert nem értek a technikához.
van egy játékom ahol belehet kapcsolni a 3d-t, és szeretném megnézni, h működne-e a valóságban is.
Elég hozzá egy natur 3d-s szemüveg? ha igen, milyen színű.
van egy crt monitorom 85hz is megy... olvasgattam lejebb, h ez az egyik feltétel. olvastam, h géphez csatlakoztatható szemüveg kell. nem tudom, h ha ezen a monitorhoz vennék egy natur 3d-s szemüveget, akkor tudnék játszani? meg esetleg filmeket is nézhetnék vele?
??? -
avatarolok #41 Én még itt tartok 3D szemüveg ügyben:
-
#40 az Nvidiának kell megvennia a 3d-s szmüvegét...ennyi
1 rengeteg játék támogatja
2 nem drága
3 kénylemes,praktikus
4 lcd tvn is megy(persze 120Hz min)
5 min 8800gt(gondolom atikon nem megy)
ez ne -
torokandras #39 nem jön be az oldal!
esetleg rendelni lehet vhonnét?mert rendeltem pestről 2 hete de még nem ért ide.... -
Laceee #38 itt lehet az országban kapni hozzá eszközöket -
torokandras #37 Sziasztok!
Látom halott a fórum csak megkérdem ,h esetleg Pécsett tudna -e nekem ajánlani valaki egy boltot ,vagy egy címet h honnét lehetne beszerezni ilyen szemüvegeket?!
előre is köszi!! -
Nufy #36 thx -
#35 1. Csak olyan játéknál tudod használni a szemüveget, ami azt támogatja.
2. LCD TV-n nem megy a 3D. CRT monitor vagy TV kell hozzá. -
Nufy #34 Sziasztok!
LCD tv-re rá tudnám kötni a 3d-s szemüveget úgy-hogy ne károsítsa anyira a szemet? illetve élvezhető lesz a játék úgy?
Előre is köszi a választ -
Nufy #33 Jah mégvalami, LCD monitor, tehát nem CRT -
Nufy #32 Szaisztok!!!
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok rá választ adni. Nekem a monitorom max 75 hz-es, és azzal mennék-e valamire az ilyen 3d-s szemüveggel?
Illetve ha tv-re rákötöm, annak sajna nem tudom a hz-ét, azzal jobb lenne? Illetve nekem 7600GT-s videókarim van, de nincs olyan opció, ami lent látszik, azt hogy tudom elővarázsolni? Aztán még egy utolsó kérdés: Ha sikerülne elővarázsolnom ezt az opciót, és be birom stereora állítani a képet, akkor a 3d-s hatá fogg működni azzal a papír 3d-s szemüveggel is?
Válaszotok előre is köszönöm
Üdv.: Nufy -
Nem spammelek tovább sry :P -
#30 De ennek is van hátránya: megfelezi a videókártya teljesítményét -
#29 Ja bocs megfeledkeztem róla hogy nem ugyan azt a képet kell kivetíteni mind2 monitorra :P
Viszont nvidia stereo 3D drivere tud ilyet. WoWoztam, Needforspeedeztem kék-piros szemüvegben de úgy nem az igazi. Fáj tőle a szemem, zavaró és a színeket is eltorzítja + szellemképes -
#28 Szerintem ezt a mostani driverekkel is meg lehet csinálni. Pl a TVn meg a Monitoron ugyan az a kép jelenjen meg azt tudom hogy lehet. Forgatni is lehet a képet, de hogy tükrözni azt nemtom. Amúgy a mostani vidikártyákon van CRT meg LCD monitorhoz is kimenet, és egyszerre 2 monitoron is lehet tolni gond nélkül. a WinXP is támogatja -
Inquisitor #27 -
Inquisitor #26 Jaaa, megtaláltam!
Szóval az egyik szemem elnéz a tükör mellett és látja a neki való képet, a másik szemem a tükörben meg látja a második monitort, de azon még meg is kell tükrözni ezt a képet elötte.
Támogatás hiányában ezt csak több géppel rudnád használni, a Quake motorok támogatnak akár 8 monitort is, ha van elég gép a közelben. (Lásd panoráma Quake III hírek :) ...)
Ennyi pénzből lehet összerakok otthon egy 3D szemüveget is ;) -
Inquisitor #25 Nem vágom minek a tükör? Ne elég egy bármilyen nem átlátszó lap? Mi a tükör funkciója? Mert a gamer a két monitort nézi a két szép szemével, külön külön, a térhatás miatt. Mondjuk 2 CRT monitort (egyformát) nem drága ma már összehozni.
Az mondjuk érdekelne, hogy hogy lehet rávenni a drivert, hogy két képet számoljon ki, és a ké kimenetre küldje is ki? -
#24 Ja de ezt otthon is meg tudod csinálni csak egy + monitor és egy tükör kell hozzá. -
Inquisitor #23 Akkor már miért ne ilyet:
http://www.holografika.com/
Jó kis Ungarische Holokijelző. :)
Mondjuk a 30.000 USD picit sok érte, de csak lemegy 1x az ára.
(Lap alján van 2db vidó, hogy miként néz ki élőben ...) -
#22 Egy ilyen lenne karaj:
trükkös tükrös 3D -
Andris #21 Sziasztok. Én is oda vagyok a 3D megjelenítésért, de eddig még nem láttam normális megoldást.
Azok a szemcsik nagyon kényelmetlenek, és vastag a keret, 5 perc után letépi az orrod meg a füled, és 1 kicsi kb 2x3cm-es LCD-n keresztül kell nézni a monitort ami tök zavaró, mert a látóteremnek csak kis részét használom ki így.
A másik probléma, hogy az LCD szemcsin keresztül minden egy kicsit sötétebb volt, ami kellemetlen módon levesz a monitor fényerőből.
A harmadik probléma valóban a frissítési freki, szerintem az ilyen ál-3d kép alapból nagyon fárasztja a szemet, hogy a monitort minimum 160Hz-en kell járatni és még akkor is fárasztó.
A TFT-vel nem müxik. Láttam valahol hogy reklámoztak olyat ami megy TFT-vel de élőben még nem láttam és el sem tudom képzelni , mert annak teljesen más elven kéne működnie. A TFT máshogy müxik beállítod szépen 75Hz-re aztán kipróbálod a PixPerAn progival, hogy a feketéből fehérbe váltásnál mit látsz... és Voilá, egy szép vibráló kép az eredmény. Kb mintha 50Hz-en menne egy CRT monitor. Persze ez a TFT válaszidő miatt van, de ettől még rossz! Egy jó 100Hz-es CRT-n a fekete fehér villogtatása nem villogásként hat hanem egy stabil szürke képként! -
Justil #20 Jol van, ezt én is tudtam, de elvileg ugye a TFT-k nem rajzolják ujra a képet mindig ezért hogyan lehet ill lehet e egyáltalán hogy a lenti linken levő szemcse műxik a tft-mmel is..? -
#19 Ezek működési elve ugye az, h egyszer az egyik szemedet takarja el, aztán a másikat, a monitoron a egyszer az egyik, utána a másik szemednek megfelelő képet rajzolja ki, tehát szemenként fele akkora frekvenciával látod.
A CRTk nek van ehhez elegendően nagy képfrissítésük ( nem árt egy jobb monitor > 120 Hz et tud, olyan felbontásban amin játsztani akarsz )
így is csak 60-70 Hz jut, szal nagyon fárasztja a szemet. -
Justil #18 Ez itt azt irja hogy tft-vel is megy, csak laptop képernyővel nem, ennek van vmi értelme? -
Justil #17 téééleg ottvan. De. Miért nem? TFThez nem is létezik olyan ami műxik vele? -
izb #16 CRT monitor (will not work with LCD monitor) -
Justil #15 Erről mi a véleményetek? meg mellesleg, hogy is működik ez az egész? csak crt moncsival vagy tft-vel is megy? nekem tft-m van, csak azért. Meg mi kell hozzá? Elvileg spéci játékok/filmek nem? Mert ami nem külön ilyen 3D-s izéé azzal nem is tud semmit kezdeni, vagy igen? valaki felhomályosítana a témával kapcsban? -
#14 CSak a sisak egy kicsit drágább nem???De ha lenne vagy 20 e körül sisak biztos azt vennék.
-
#13 én sisakot akarok venni azt láttam kint Lenygyelben és nagyon állat és még a monitro se számít!! -
#12 ez meg adott ;) -
#11 Remeg a kép meg ahoz hogy jó legyen 100000 Ft-s monitor kell. -
#10 Kössz a címet, már nézem is. -
#9 "narumon: mi a tipusa annak a szemüvegnek amit írtál? kérdeztem boltban, mondtak 2 félét asushoz,
VR100G és VR100, (az első 9000e, a második 12000e FT) az első lenne az? a boltban át akartak vágni a 9000el, vagy tényleg lehet annyi?"
Én a www.hardvercomp.hu árjegyzékében láttam. ASUS VR 3D szemüveg 4100 + ÁFA
"Tibi: mi a baja? technikailag nem jó, nem működik vagy azt mondod hogy szar a képe, meg hogy nincs értelme?"
Jól működik de azt figyelembe kell venni hogy ez egy végtelenül egyszerű ötleten alapszik és ezért is ennyi az ára. (az igazi 3D cuccok száz fölött vannak) Ebből az egyszerűségéből adódik az is hogy poénkodni jó de nem egy komoly dolog. Nem fogod azt érezni hogy mindent ezzel kellene játszanod. -
#8 narumon: mi a tipusa annak a szemüvegnek amit írtál? kérdeztem boltban, mondtak 2 félét asushoz,
VR100G és VR100, (az első 9000e, a második 12000e FT) az első lenne az? a boltban át akartak vágni a 9000el, vagy tényleg lehet annyi?
Tibi: mi a baja? technikailag nem jó, nem működik vagy azt mondod hogy szar a képe, meg hogy nincs értelme? -
#7 Nekem is van de nem jó. -
#5 Akkor külön csak vagy 4 E Asus kártyákhoz?
Nekem egy viszonylag régi, V3400TNT van, de szerintem menne vele mert van ilyen opció a beállítások között.
És szerintetek megéri venni ? (a monitorom 120 Hzben csak a 640*480ata tudja..:( -
#4 Hát az nvidias Asusokhoz adják. A Deluxeokban benne van, amúgy 4e ftért lehet mellé kapni. Nem nagy durranás de ha azt nézzük hogy a V7100 Deluxeba benne volt és mennyibe kerül az a kártya akkor egy nagyon érdekes dolog. A kártyához adott soldier of fortuneban van egykét jelenet amikor majd kiböki a szemedet az ellenfél pisztolya. Persze nem VR sisak minőséget kell elvárni tőle, ez csak egy érdekesség... -
#2 Végül is nem rossz, csak nagyon szemrontó
meg az nem tetszett, hogy amennyire klassz a hozzá adott demo program, a játékokban ennyire nem "mászik ki a képből a kép" -
#1 Szeretném megtudni hogy aki használ ilyen szemüveget annak hogy vált be, és hogy milyen videókártya stb. vel megy.