143
homerseklet honnan?
  • Richard90
    engemet már nagoyn idegesít, hogy alapon 48-50 fokon van a celeron procim és amikor felpörög a venti, nem lehet egyszerűen megmaradni mellette... ha rárakom a gépház oldalát= halál
    szal lehet lecserélem ezt az elég k.ki gyári hűtőt
  • Me Ga
    Nem, írtam is, hogy mindkettőt letisztítottam...
    A venti forog rendesen, nincs korlátozva.
    Alaplappal nem lehet gond? Esetleg BIOS?
    Mindenesetre köszi a tippeket, ma mégegyszer szétszedem és összerakom, de nem remélek semmi komoly változást tőle...
  • Richard90
    nekem is hasonló problémám van igaz nekem celeronom van :P
    de majd újrapasztázom, mert a gyári van rajta, amin a hűtőn volt.
    de legjobb lenne venni egy jó kis zalman hűtőt :]
  • JAG1
    Igen, akkor lehet leszedni, csak gondoltam hátha az a gond.

Nincs több ötletem. Ha rendesen forog a venti, nem korlátozod a fordszámát, rendesen rajta a borda, van alatta paszta, és így is ilyen magas, akkor fingom nincs.

Esetleg nem az a gond, hogy rajtahagytad az eredeti szürke pasztát és arra raktad az újat?
  • Me Ga
    Szerintem jól rakom fel, nem ez az első...
    Ha eltekerem a nyíl irányába, akkor lehet leszedni... ha erre gondolsz...
    Mi lehet még a baj? Mit ronthatok még el (ha egyáltalán én rontok el valamit)?
    Szóval tanácstalan vagyok, ha veszek egy jó hűtöt 10k körül, és azzal is ezt csinálja, akkor t*k*n szúrom magam... :-)
  • JAG1
    Nekem is gyári cooler van és 30 fok körül van terheletlenül.

Tuti jól rakod fel a hűtőt? Nem tekered el a fekete műanyag csapot?
  • JAG1
    Passzolom, ne haragudj. Vistával próbálod?
  • Me Ga
    Köszi, megnéztem ezzel a prgival is. Ezzel is ugyanaz. Teljes üresjáratban is azonnal 50 fok körül van. Terhelve meg 65 körülre megy fel. Megnéztem egy másik C2D procit, alapban 35 körül van, terhelve pedig 50 körül.
    Leszedtem a gyári coolert, letisztítottam a procit is és a coolert is, újrapasztáztam, de semmi változás...
    Mit tegyek még? Ez így tényleg nem normális... azért a gyári cooler nem lehet ilyen sz*r, nem?
  • Warpig
    Leszedtem a progit amit linkeltél, de nekem nem indul el, hibaüzenettel kilép. Lehet, hogy nem kompatibilis a procimmal? Esetleg van újabb változata? W.
  • JAG1
    Sztem igen, 60 körül van a maximum a link szerint.

De érdemes ezzel a progival is megnézned...
  • Me Ga
    Köszi az infókat. Igazából azért kérdeztem, mert kb. 2 óra játék után a C2D 4400-as 65 fok körül volt az Asus P5B Deluxe saját szoftvere és BIOS-as szerint.
    Ez sok, nem?
  • JAG1
    Itt egy kis háttéranyag a hőfokokról.
  • JAG1
    Sokat olvastam erről én is. Pro-kontra vannak válaszok. Én rajta hagytam.
    Sokan azt mondják, hogy a mostani gyári hűtők tökéletesek a pasztával együtt. Persze ha nem húzod az egekig...
  • JAG1
    Atitool kiírja, sőt, ha leteszed tálcára, beül az óra mellé a kis hőmérő ikon.
  • Me Ga
    Még egy kérdés: érdemes a gyári Intel hűtőről levakarni azt a 3 hővezető csíkot és bekenni mással (nekem titan gyártmányú ezüst színű pasztám van otthon)? Jobb lesz vagy rosszabb?
  • Me Ga
    Sziasztok!

Az érdekelne, hogy egy Core 2 4400-as procinak mennyi a normális core hőmérséklete (gyári Intel hűtővel)?
    Akinek ilyenje van, megnézné nekem? Előre is köszönöm!
  • Sylvester
    Lehet nekem van a legcsendesebb gépem?:DDD mellete simán elalszok :D
  • izb
    tökéletes
  • izb
    ja és még álmodj még szépeket....
  • Sylvester
    Hp pavilion , notebook, AMD Turion x2 64 TL50 , 53°C
  • titan15
    jajajjjj.... ezek az amd provcik...

nekem intel p4 3ghz-n max 40 celsius:)))
  • ChaosTeam
    Leszedtem ezt a proci core hőmérőt, nekem az AMD Sempron 3200+ procira most perpill 38-39°C -t ír..
  • SaGa
    Attól függ, melyik hőmérő adatait nézed...
    Az alaplapokhoz mellékelt programok az alaplap hőmérőjét olvassák ki. Azok nem biztos, hogy jó értéket mondanak, mert nem érnek hozzá a procihoz, csak a közvetlen környezet hőfokát tudják megadni. Ha hozzáérnének,akkor az adatlapokban megadot TCase hőfokot olvasnák, ami az átlag AMD64 prociknál (ezeknek néztem utánna), max 70 fok.

Ha a proci tényleges hőfokára vagy kiváncsi, olyan program kell, ami képes a prociba épített maghőmérőt kiolvasni.
    Pl a http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ oldalról letölthető program...

Ha ez a maghőmérsékelt nem megy 70 fok fölé, már jó vagy, mert a tok hőmérsékelte ennél csak alacsonyabb lehet...

Mivel a minap egy idiótán megírt program kb 25 perc után bejeleztette a 60 fokra beállított alaplapi riasztómat (amit az első napja óta nem hallottam jelezni, akkor is csak kisérletképp szólaltattam meg, először nem is tudtam, mi sípol), kicsit utánajártam a procihőmérőknek és hasonlóknak. Az AMD oldaláról komplett hőfok és feszültség táblázatokat lehet letölteni, abból érdemes okulni.
    Az AMD dobozos procihoz mellékelt hűtőmet meg lecseréltem egy vapochillre. Ez teljes terhelésnél kb 8-10 fokkal hűvösebben (64-66 fok max, hosszas 100%-os terheléssel) tartja a proci magját, mint a korábbi. Az alaplapi érzékelőt is (52 foknál maximálódott, több órás stressz teszttel), ráadásul halkabb ventilátorral.

AMD64-esekhez érdemes a powernow progit is felrakni és a minimális energiafelhasználásra belőni. Ha nincs terhelve a processzor, visszaveszi a frekit meg az alap feszültséget, pillanatok alatt 30 fok környékére hül a mag. Amint kell a teljesítmény, visszaugrik a maxra mindkettő. Azt nem tudom, hogy húzott processzorokkal mit tesz, mennyire állítja vissza...
  • ChaosTeam
    Casillas: Próbáld meg a MotherBoard Monitor nevű progival, elöző gépemen tökéletesen kiírta a hőmérsékleteket, a mostanit sajna nem támogatja, így jelenleg az Everest-et használom.
  • ChaosTeam
    Én nem tudom miért, de 50°C fölé nem nagyon engedtem soha az AMD procijaimat... inkább beraktam még 2-3 ventit, hogy jobban hűtse :D

Most 25°C van a szobámban, a proci nincs húzva, fut ezer dolog és most 40°C-os a proci.
  • tmisi
    Hááát inkább 60 fok alatt legyen. Főleg, hogy jön a kánikula...
    (40-50 fok a legjobb, terhelve).
  • Peetboy
    Hi All!

Meddig mehet el egy AMD 2500+ Barton hőmérséklete?
    60 fok az még jó?
  • Casillas
    nemrég vettem egy x1950pro-t, everest 2.20.405 nem jelzi ki a hőmérsékletét (meg egyébként az amd x2 4600+-nak se....), hol tudnám megnézni a bioson kívül, milyen progival?
    csak mert referenciahűtő van benne, és az előbb tdu közben eléggé felpörgött a venti
  • Tikal #75
    a 3200-esem a Zalman CNPS7700-AlCu 30-35fokon tartottam, 40fölé sose ment...ja és csendes volt..
    most a 3800+-t az AC freezer 64 pro 50on tartja terhelve és 1600on pörög a ventije.... szoval le fogom cserélni :) amugy jo csendes....
  • rudanjoe
    Alapjáraton: 48 - leadtek 7600GT
    nem emléxem 2óra játék után mennyi, dekb 60-65 lehet.
  • VTomi75
    RUDANJOE: és a videokari olyankor milyen meleg? ;)
  • VTomi75
    Socket478 Prescott 3000, Zalman 7700AlCu (1300rpm mellett), 120mm Coolink házhűtő 1400rpm mellett, Foxconn TPS-538 ház: alapjáraton 32-35C, max. 48-50C (Doom3, NFSMW, F.E.A.R.)
  • Kicsirics
    atos ház p4 3 Ghz hyper-threading 20% overclock és nfsmw 53 fok légkondi zalman cnps7000b alcu+2 db zmf-1 a házban 5 volton járatva 4-5 óra játékkal
  • NeoMaN
    Uhh ez kemény. :)
  • rudanjoe
    amd64 3700+ cpu, Freezer 64 Pro hűtő, thermaltake eclipse ház
    terhelés nélkül 24 fok
    2 óra oblivion után 27 fok

• CybeRick
    2,8GHz Celeron D, 37C fok alapállapotban. 43 -50C fok terhelés alatt (1óra Quake4). Mindez köszönhető a megfelelő hűtésnek. 70C foknál már idegbaj kerülgetne...
  • CSOCSO
    nalam most is nyar van.... 26 fok szobaho.. a cpu meg 33... 70?? jatekban is max 50...esetleg 55
  • CSOCSO
    ez fugg a haztol is.. meg hogy hany vincsivel van telia gep..

nekem 10 fokkal vitte lejebb egy szar hutesu hazban a zalman a homersekletet.. egy faszabb hazzal siman meg lehet sporolni egy masik 5-10 fokot... most olyan 33 fok a cpu.. alapon... amugymeg olyan 50 volt mikor osszeraktam a gepet a sajat hutesevel.. ami raadasul hangos is volt mint atom... ha amugy en intelrol beszelek.. de nem mindegy?? a lenyeg hogy gyari huto sux meg jo hutes kell a hazra
  • tj1105
    Egy amd 3000+os procit egy jobb fajta zalman(vagy más) hutovel hany fogig lehetne levinni?
  • kisviku
    Szerintem a 70 fok az normális üzemi hőmérséklet NYÁRON.Bár lehet, hogy magas egy kicsit.
    Nekem a 2.6-os 3 Ghz-re húzva (sima P4) 50-60 fok körül megy mostanság.Nyáron esetleg felmegy egy kiscit, mert a szobában is melegebb van.
    De ne hagyjad szerintem hogy 90 fölé menjen.