33
  • _RudY_
    #33
    Kisebb feketelyukakat jó lenne házilag előállítani, mondjuk főleg 8-as, 10-es méretben, mert akkor simán eladnám lakásfelújítóknak és barkácsolóknak...fúrógyár meg zárhat befele )÷Đ
  • Meszi
    #26
    hogy ott egészen másféle feketelyuk rejtőzik, mint a többi
    bolygórendszerben.

    Ez egy mondat a cikkbol...Nem is tudtam hogy feket lyukak vannak a bolygorendszerekben...Elegge erdekes a kijelentes...Kicsit elirtak.
  • Meszi
    #25
    dukenak teljesen igaza van, innen egyertelmuen kideritheto egy fekete lyuk gravitacios mezeje.
    Informacio sajna nem juthat ki a fekete lyukbol, igy sosem fogjuk megtudni mi van odabent. A jelenlegi legjobb elkepzeles szerint a fekete lyuk teljes tomege (ami mar ugye nm anyag,hanem energia formajaban van jelen) a fekete lyuk tomegkozeppontjaban egy pontban osszpontosul.Ez egy vegtelenul kicsi teret jelent.
  • KiPéTa
    #21
    Egyáltalán honnan tudjuk, hogy szétszedné a gravitáció? Valamit közel vittek már egyhez, vagy esetleg láttak már egy ilyen esetet? :) Amúgy szerintem azt is meg kéne nézni, hogy ha gravitációnak térgörbítő hatása van, akkor nem lehet, hogy a térgörbület kelt gravitációt? Az érzékelésre pedig nem tudnak jobbat kitalálni a fénynél (látás)?
  • CAD
    #20
    Sztem tok erdekes a tema, kar hogy szintes smmit nem tudunk rola... ezek a "send a robot" dolog eleg nagy baromsag... egyreszt, hogy jut el oda a robot? - ok hogy csak 30 ezer ev, de mivel hajtjuk meg? - napenergiával? - ok amig napkozelbe van es utanna? - egy ido utan mar kovetni sem tudjuk - es ha beleutkozik valamilyen kisbolygoba, vagy akarmi masba? - szal jelenelg halálosan lehetlen, ugyhogy maradjunk a mindent a szemnek - vagyis jelen esetben meg annak sem - effektusnál...
  • Lacc
    #16
    Fiúk, megtaláltam a megoldást! Küldjünk be egy robotot MADZAGGAL, esetleg SPÁRGÁVAL! Ha eéág ideig bent volt, megrántja a spárgát, és mi a Földről VISSZAHÚZZUK! Ezt be is küldön a NASA-nak!
  • #14
    hát, szerintem siessél azzal a deszmeccsekkel.
  • #12
    Miert van rejtej nelkul feketejuk is?
  • KaanGr
    #7
    és nem csak a robot nem tudna belöle kijönni, hanem a rádiohullám vagy bármilyen vivőfreki vagy akármilyen jel, amin adatot tudna szegény robot külddeni. Dzóval nem sok értelme. De ez télleg érdekes. Mi van ha az a feketelyuk már tényleg nincs csak a ég elküldött fényeit látjuk. :)
  • Laalee
    #3
    ha olyan gyorsan miesz mint a feny a tomeged és a mereted végtelen lenne :)

    nemtudom miert nem a szubteren keresztul mennek :)