Milyen CD írót vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

megéri, vedd csak a Plextort
Az lenne a tisztelet teljes kérdésem, hogy a TEAC CDW58E típusú 8x/8x/32x-es író milyen? Van valakinek ilyen? Tapasztalatok?
Laalee
fat16 😊 és milyen erzes 2 gigas particiokkal ellenni?😊 azert egy normal vinyonal is minimum 5 particiot jelent😊

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

A justlink 12 mikront hagy ki a bufferürülés utáni fojtatás után a burnproof 40-et, tehát a justlink a jobb. Egyébként szerintem egyiknek sincs olyan sok értelme, mert érdemes teljesen hibátlan CD-t írni, bufferürülés veszélye nélkül.

mainruler
Dettó, mint amit a "Milyen CD-romot vegyek?"-hez írtam:
Mitsumi a legolcsóbb és legjobb megoldás. 99 perces CD írásakor a Mitsumi író leiskolázta a Plextor-t !! is, míg az utóbbi valahol 80 percnél elment kenyába, addig a Mitsumi szép nyugodtan megírta az egészet, hibátlanul! Ezt rajta kívül csak egy-két fajta LG tudta teljesíteni, a mezõny többi részének meg NYET.

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

A-Tom
Mi a külömbség a JustLink és a BurnProof között? A NEC író amit kinéztem, az elõbbit tudja. A Plextorok az utóbbit tudják. A leírásban mindkettõnél ugyanaz van: Ha kiürül a buffer (lehet hogy P-vel kell írni...?) akkor sem rontja el a CD-t

A-Tom
Meghótt a topik. Élesszük fel!
Még mindíg nem vettem. Nade most leltem két NEC típust jó áron! Érdemes?

Mike
Irj SCSI rendszerrel
es hasznalj Plextort.

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Pheel
FAT 16 egy marhasag IMHO
A-Tom
A FAT16/32 probléma uyge csak arra a particióra vonatkozik, amelyiken a Win van, amelyikre Swappol? Mer nekem kicsit gázos lenne a 8GB-s particiót FAT16-ra konvertálni.
Quake 3-azni nem akarok írás közben, de jó lenne, ha kisebb lemeztevékenységet okozó programok azért futnának közben.... bár végülis ha tud gyorsan írni, akkor azt a 10-20 percet kibirom.

Az UDMA-s dologról annyit, hogy az én winyóm nagyobb, újabb, de mind2 Quantum FireBall. Mindkét gép 128 MB ram, csak neki egy Abit BH6-os alaplap (asszem)

A BIOS-ban csak winyókat lehet detektálni. A CD-k helyét AUTO-ra vagy NONE-ra kell állítani. mindkét esetben a gép indulásakor felismeri, és kiírja a CD-ket. Pl nekem AUTO esetén:
Detecting IDE Primary Slave ... CD-ROM CDU611
vagy NONE esetén a táblázat elõtt kiírja hogy:
Found CD-ROM CDU611

Scooter
Ha van még 2 CD-ROM-od a 2 CD-ÍRÓ-hoz akkor szerintem semmi akadálya!
Pheel
Minek? Ha auto, akkor se tart tovabb az init. Ha be van allitva, akkor is ellenorzi az ertekeket, csak nem irja ki 😊
Egyébként a bioszban hogyan kell beállítani,hogy felismerje õket???De úgy hogy ne auto-ra rakjam hanem egybõl mint a vinyót..?
Most az író sec:slave,olvasó sec:master....
narumon
A-Tom: Ez bármi lehet még az is hogy neked nagyobb a vinyód, több minden van rajta jobban "töredezett". De lehet hogy a te vinyódnak nagyobb az elérési ideje, régen formáztál stb.. szinte végtelen a variáció... Persze tudni kéne hogy neki milyen vinyója van és neked milyen vinyód van. Azonkivûl melyikõtöknek mennyi ramja van stb...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Dikkma
De közben megírt nyócc másik cd-t! Megyek a gumiszobába!
Pheel
Az, hogy pri vagy sec, azt az dönti el, hogy melyik alaplapi csatlakozóra kötöd a kábelét. Az IDE 0 a pri, az IDE 1 a sec.
CD írónak nem illik CABLE SELECTnek lennie, de amúgy elvileg nem számít csak a BIOSnak macerásabb az induláskor...
Pheel
Báááázel. Frissitsél! 😊))))
De azt hol lehet kiválasztani,hogy pri vagy sec???
A-Tom
Másik dolog, az UDMA-ról:
Van egy haverom, neki 400-as gépe van, nekem 500. Nekem újabb, gyorsabb winyóm van, neki mégis minden gyorsabban tölt be. Lehet az az oka, hogy túl régi a BIOS-om, és az UDMA-t nem támogatja rendesen??? Alaplap: NoName i440bx BIOS: Award 4.51PG 1998-08-21

A-Tom
Jumperelésrõl annyit, hogy nekem a 2 winyó összeakad, ha egy kábelen vannak. Úgyhogy:
PRI MASTER: Winyó
PRI SLAVE: CD-ROM
SEC MASTER: Rack Winyó
SEC SLAVE: CD írónak fenntartott hejj

Egyébként úgy hallottam, hogy érdemes fixre jumperelni, tehát nem Cable Selectre

ezt írja ki a clone cd...
Tehát van burn proof 😊)
AZ ESZKÖZ TULAJDONSÁGAI
Megjegyzés: Az alábbi adatok forrása az egység, pontatlanok lehetnek. A CloneCD nem használja fel ezeket az adatokat!
Gyártó: IDE-CD
Termék: R/RW 12x8x32
Átdolgozás: 3.0
CD-R lemezek olvasása: Igen
CD-RW lemezek olvasása: Igen
DVD lemezek olvasása: Nem
Többszakaszos lemezek olvasása: Igen
Digitális audió lemezek olvasása: Igen
A digitális audió adat pontos: Igen
CD-R lemezek írása: Igen
CD-RW lemezek írása: Igen
CloneCD RAW-DAO kompatibilis: Igen
CloneCD RAW-DAO írás szimuláció kompatibilis: Igen
CD+G RAW-DAO írásának támogatása: Nem
A CloneCD szakaszonkénti írásával kompatibilis: Nem
Burn Proof / Just Link támogatása: Igen
Lenne egy kérdésem hogyan jumpereljem be a cd írómat?? és az olvasómat???
most iró:cable select ,olvasó:slave
ez jó???
Pheel
esetleg UDMA - PIO 4 😊 8x-osak nem mind UDMA-sak
Pheel
Az arkulonbseg a Burn-Proof miatt lehet, nem a sebessegkulonbsegert 😊
bocsika a hölye fogalmazásért de gyorsan írtam..
egyébként 2001 májusi és malay...ennyi és zsír új.
hehe Itt Gyõrben a Bácsai piacon vettem tegnap egy noném 12x8x32 clonecd-vel gyorsan megírtam egy úraírható cd-t háát 32 percbe telt a törlés kb 3-4perc...
és mind ez 20000ft
😊)
A-Tom
Jó, jó, persze nem akarom feleslegesen szórni a pénzt. Amiatt hogy 8x vagy 12x, nem adok ki 10E Ft-tal többet. Felesleges, nem akarok nagyüzemben CD-t írni, csak saját célra. Winyó archiválás, ISO írás, haveroknak 1-2 no meg játékok orrba-szájba.
Persze nem is akarok gagyit venni, csak még nem tiszta hogy melyik a gagyi, és melyik nem. Mert ha asszongyák hogy Sony, mindenki hú meg há-zik, de nekem Sony CD-Rom-om van, és elég szar. Már két éve bánom, hogy eladtam a régi Philips-et, mert az lényegesen jobb volt.
Túl sok konkrétumot még nem szûrtem le, vegyesek itt a tanácsok. Bár végülis nem is csodálkozhatok rajta, hisz mér gyártana bármelyik cég is szart? De azért van különbség. Persze most egy jobb márkáért nem fogok tízezrekkel többet fizetni, ha a másik is van olyan jó...
Persze miután kiszemelek egyet, megpróbálok minél többet kideríteni róla. Addig is jöhetnek a tippek! Köszi

Dikkma
Hát ez tök jó. Ma megírtuk egy Prime Discre is a Blöfföt, megint üres cd.
#&@{}~!%/$ß÷¤&#>>&#!!!!
Hát nekem (gondolom sokan tudják már:-))) Sony-m van és biztosíthatom, hogy ha CD elromlott az eddig programhibának volt köszönhetõ (WinOnCD, CDRWIN másolásvédelme, mely feltörés miatt lehetett) A CloneCD-vel, Nero-val, EasyCDcreatorral és CDRWIN 4.0A alatti verzióival semmi gond nem volt!Eddig a Platinumtól kezdve minden kbelékerült CD-t meg tudott írni. 8*4*32-es és 30ezer forintba került néhány hónapja. Na de ez CSAK INFÓ NEM REKLÁM! :-)))))

A-Tom
Nemtom, én a Yamaháról is hallottam csúnya dolgokat, igaz az nem egy mai darab volt...
Láttam egy NEC gyártmányt, ami nem egy olcsó darab, de 12x8x32, ami nem rossz... egyetértés/ellenvetés????
Volt régen egy Philips CD-ROM -om, ami nagyon király volt. Nem tudom CD író/újraíró téren mi az állás...
Meg TEAC-et és LG-t láttam még olcsón, igaz azok kicsit lassabbak. A Philips a sebességéhez képest drága volt....

A-Tom mindenképpen olyat vegyél amiben van Burn-proof technológia és/vagy nagy cache. Szerintem 16/10/40-es Teac-et . Ez bruttóba kicsit több mint 40.
Dikkma
Az miért van, hogy megírtuk a Blöff divx avi-t 700 megás Platinum cd-re, és a cd üres?? Másodszor is megírtuk, másik de ugyanilyen cd-re, akkor is. Az író egy HP nemtommi, 2x-es, és Nero-val írtuk.
Amúgy elõbb Tomcat rárántotta a stresszoldo.exxe-t, erre elkezdte írni. 😮)) Akkor most meg van írva a cd, de csont üres, és még használható?
Pheel
Kicsit gaz egy szinten emlegetni a Plextort es a Yamahat a TEAC es az LG "melyen becsult" cuccaival (nem veletlen az arkulonbseg). Toshibat nem ismerem, de allitolag jok a DVD olvasoi, Mitsumit meg ingyen se 😊
Jah! Csak akkor vegyel combo drive-ot, ha egyszerre akarsz mindent kidobni a gepedbol, ha valami elromlik 😊 Samsungrol meg annyit, hogy akkor mar inkabb a Mitsumi 😊
Nekem amugy volt egy Mitsumi CD OLVASOM es azzal elegedett voltam, de irni nem nagyon tudnak...
P L E X T O R - t
Plextor,Toshiba,TEAC,LG,Mitsumi,Yamaha ami jó
Minden felismeri
Jha ha esetleg nincs DVD-romod akkor vegyél kombót(samsung 8*8*24*8 vagy 12*10*32*8)
Ami azt ileti felismeri minden mindet.
Irhatócd meg progifüggõ csak a program miatt lehet elbaszni szinte
Én multicopyval irtam vagy 50 ISOt null hiba
Pheel
Szerintem ne szóld le a Plextort. Fõleg, hogy nagyjából a Yamahával van egy szinten 😊))
A-Tom
Üdv!

Most akarok egy cd írót/újraírót venni.
A lényeg: megbízhatóság (lehetõleg 20 CD-bõl 19 legalább sikerüljön), magyar márkaszervíz-háttér (ha esetleg bekrepál, itt is meg tudják csinálni), kompatiblitás (lehetõleg a legismertebb CD író progik (CDR-Win, Easy CD Creator, stb.) mûködjenek vele, illetve saját szoftvere megbízható, jól mûködõ legyen), valami márkásabb (ne plextor meg fujitsu), jó ár (van rá max 40E Ft-om), budapesti boltban lehessen kapni, és valami teljesítményt is adjon (ne 4x/1x/24x), ja és IDE csatolós!
Várom a tippeket, tapasztalatokat. Kinek milyen van? Jól mûködik? Megbízható? Mi az amit boztos ne vegyek? Milyen írható CD-ket ír biztosan? Melyeket nem akarja megírni? (pl haveromnak a Platinumot nem szereti)

Elõre is köszi!