25
Genius GM56PCI-L 56-os modem maximum 31200 bps -al csatlakozik
-
#25 en? mit? :) -
l-toro #24 miert kerdezed? -
#23 En meg a furdoszoba meg a konyha kozott :) -
#22 Én 46666 és 48000 között mozgok. -
#21 ehh :-)
33.6os modem mindig annyival csatizott fel nekem is, de mostmár kemény 56k powerral nyomulok :-(((
mert nincs $ az ADSL-re :(
-
#20 En meg 33.6-tal. Nem rossz ez a 33.6-os modememtol :) -
#19 én most 46,666 -al vagyok fent :-D
nem vicc, komoly :-)
-
#18 Hol van ez a hely?
-
l-toro #17 nekem externetem van. acorp 56 os kulso modem videken lakok es 31200 alt a fellepo sebesseg. netezes kozben ill. letolteskor 1.5 2.1 k val toltok, viszont hasznalom a netats ot igy produkalja a 3 3,5 k-s letoltest. -
#16 Mar ne haragudj de ez a windowsos dolog marhasag.
Ezen az elven a vinyok mind PIO 1-ben lennenek kezelve, a videokartyad AGP 1x-esben... -
Laci #15 Most miért tűnt el: mATÁV suxx? Azt ne merje valakimondani, hogy nem az, mert az csak érdekelt lehet a dologban. Ezzel végtelenül naív embereknek meg segítettem, mellesleg, a mATÁVnet általában 31200-al megy... -
#14 hehe lucent csippas, akor a budos eletben nem hw modem :)
esetleg a rockwel vagy us robotics között talaálni még terror árakon hw modemet, ami belső -
LaCiKa #13 Figyi ixyon!
Oké akkor legyen Linux!
A Linux szimpi nekem de félek tőle. Igaz hogy a Microsofttól hányok, de a Windowst legalább ismerem.
Sajnos nincs időm a Linux kernel rejtelmeibe belemélyedni, mondogatják, ha nem ismer fel valami eszközt azt kell állítgatni. De ha valaki biztosra tudja hogy a következő konfigurációt v.melyik ( melyik? )Linux elsőre felismeri biztosan megpróbálnám:
Nvidia Diamind Viper 330 PCI videokártya
GM56PCI-L Genius 56K belső PCI-s modem
Sound Blaster 128 PCI hangkártya -
KOCsi #12 Nekem belső szoft modemem van + Freestart net; és mindig 52000 vagy efelett csatlakozik. Most éppen 54600-zal nyomult fel. Emelett a letöltés kb. 4-5Kb/sec környékén van magyar szerverről.
Csak úgy megnyugtatásul közlöm, hogy 45.000 felett ha csatlakozik, akkor OK. A letöltési sebesség akkor kerül veszélybe, ha pl. 56-os modemmel 33.6-tal csatlakozol. -
ixyon #10 na akkor most valami:
nekem molt vindoz alatt 56os modemem, de 33 fölé az istennek sem ment.
oszt ere vagy (2 éve) felpakoltam 1. linuxomat, ami SUSE 6.2 volt, és rögtön kivágta az 56ot. és nem szakadt le sosem, meg semmi. akkor még kezdő voltam, de azóta már tudom: a vindoz nem igazán szereti a nagysebességű(56) modemes kapcsolatot, mert akkor már néha hibázik, és akkor már kell hibajavítás. ezért amikor kapcsolódik, és hallod a zúgást, azt azért hallod, mert a vindóz megkérdezi a szolgáltatótól, mekkora sebességgel mehet, és a szolgálktató elkezd válaszolgatni, 1re növekvő sebességgel, és amint hibákat észlel, visszaugrik 1L, és ezért. de a linux alapból végighallgattya a szolgáltatót, és a modem max sebességén megpróbálja, hibajavítással, ahogy kell, és ha nagyon sok a hiba, akkor lejjeb vesz belőle. így néha pár csomag elvész, de sosincs gond. és gyorsabb.
az, hogy az ISDN lassú, hát az meg sztem nem igaz. sokkal jobbak a ping-ek, kevesebb a szakadás, a letöltés meg 8K-ig is felkúszik. és az, hogy a soros port miatt nem lehet 128Kbps-ot használni, csak 64-et igaz, de nem sok hozzáértéssel is meg lehet azt a soros portot gyorsítani, és akkor máris meheta 128K. oszt azzal már 12-14 Kbyte/sec is lehet s letöltés.
az, hogy a telefonvonalat a többiek rovására gfelerősíteni, állatinagy baromság. ha 1 kicsit belegondolsz az elektronikai részbe: hogyan erősítenél fel valamit a többiek rovására? azonkívül a modem 1 olyan dolog, hogy nem tud a szabványná erősebb jelet adni, azaz hiába kapna erősebb jelet, akkor sem tudna erősebbet küldeni. -
Anee #9 nekem 56os modemmel 54000rel csatlakozik de a letöltés később csak 45333bps
Jha ikervonalad van vagy valami esetleg?
Mert mikor elvittem nagyszülőkhöz ott is ennyi volt a maxximum
Axelero persze -
Fry #8 Hát nem tudom én szerintem ez vonalfüggö mivel nekem eddig belso modemem volt és két vonalon is használtam az elsőn mindig 49.333 mal csatlakozott a másikon (ami ujabb volt) ott pedig fix 52000 most meg kulso modemem van es ugye a soros port miatt 115200 at Ir ki. -
#7 Tudja a franc. En nem vagyok matavos, foleg nem oszlopokramaszo :) -
LaCiKa #6 Egy ismerősöm mesélte hogy jóban van egy MATÁV-os szerelővel és Ő a telefonoszlop elosztószekrényében megbuherált valamit, "felerősítette" a vonalat a környékbeli telefonok rovására. Az Ő kapcsolata gyors mint a szél, a környék beliek nem vesznek észre semmit amíg a vonalat csak telefonálásra használják.
Szerintetek igaz lehet? -
#5 Nem tudom. Nekem van egy 33-as modemem es 33.6-tal csatlakozok mindig. Axelero ill Datanet egyforman. Datanetnel volt 21.6 is neha, de csak ezzel a 2 ertekkel talalkoztam eddig. -
#4 A WIN által kiírt csatlakozási sebesség az az érték amikor a modemed "összefűtyül" a szogáltatód szerverével. Nekem amég 56K belsős ACORP modemem volt addig az ExterNet -re 46000 bps értékkel csatlakoztam. Az, hogy letöltéskor ennyivel jött volna az adat az nagyon rika volt, és legfőképpen szerverfüggő. Az se mindegy, hogy csúcsidőbe vizsgálod a sebességet, vagy késő éjszaka. Ha proxyt használsz az általában lassítja az adatforgalmat, pedig pontosan fordítva kellene legyen.
A CPU-nak, illetve egy másik telefonkészüléknek semmi köze a sebességhez. Az ország különböző részein sem egyforma a net sebessége. Ez függ a szolgáltató hardveres felszereltségének minőségétől, a MATÁV vonalak kiépítettégének minőségétől is.
Szerintem az általad írt 31200 bps elmegy, de lehetne jobb is.
Nekem ISDN 128K -s csatlakozásom van, de megnyugtatlak nincs olyan hejde nagy különbség az analóg elérés között. Az ár/minőség viszonyáról ne is beszéljünk. -
LaCiKa #3 Hi Pace!
Ez egy belső, a legjobb tudomásom szerint hardwares modem ( onnan gondolom hogy hardwares mert több csip is van rajta, és az eszközöknél sem hoz létre semmilyen emulátort )
Egyébként valami "Lucent" csipje van. Belső COM3-ra megy fel. -
LaCiKa #1 A hardware:
Proc.: Pentium MMX 200, Alaplap: ACORP-ALI 61
Modem: GM56PCI-L Genius 56K
Op.rendszer: 95 vagy 98 v. 2000. v. BEOS v.ME (mindegyiken próbáltam, egál)
Szolgáltató: AXELERO + MATÁV analóg
Akár milyen beállítást, rendszert, drivert választok, a csatlakozási serbességem fix 31200 bps se több, se kevesebb. A telefon készüléket kihúztam akkor is. A MATÁV szerint a vonal minősége király.
Van ötletetek?
Laca