22
BIOS jelszó
-
dobcsi #22 Az a gond hogy azzal nincs megoldva a probléma mert felrak egy programot amivel megnezi hogy mi a jelszó és aztán tudja. Azert csinaltam a BIOS jelszót mert ott gondoltam hogy majd nem fogja megtudni de van arra egy módszer amivel a BIOS jelszót is meg lehet nezni, sajnos. Most erre keresek egy megoldást és tőletek kérném a segitséget, ha tud valaki!
Csináltam most egy cselt hogy a jelszóba tettem üres karaktert és igy nem tudja pontossan hogy hany szünetet is tedtem valójában. Most várom a fejleményt! -
#21 1. Találj ki nehezebb jelszót
2. tegyél fel Vista-t, kér jelszót
3. bilincseld oda a gyereket a kanapéhoz és add a kezébe a herri pottert. -
dobcsi #20 Sziasztok. Nekem olyan gondom van hogy valaki megkért arra hogy a gyerek ne tudjon mindig számítógépezni
tegyek valamit amivel a szülők valamivel tudják kontrolálni hogy mikor is számítógépezhet. Én erre olyat
csináltam hogy a BIOS-ban adtam egy jelszót. Na de azt megoldotta a fiatal ember mert az informatika tanára
segített neki és adott neki egy tippet és megfejtette a jelszót, sajnos. Most a ti segítségeteket kérem
hogy mit lehetne tenni hogy a gyerek ne tudjon mindig számítógépezni mert a nap 24 órájából 30 órát a számítógép
előtt ülne.
Valami okos megoldás kellene amivel meg lehet egy kicsit fékezbi a fiatal embert.
Ötleteket várom!
Előre is köszönöm. -
#19 Elem 1 perce keves. Zard rovidre a ket polust, ugy tutis. -
#18 Elem kb. 1 percig ki, majd ha visszatetted alap BIOS beállítással indul a géped. Természetesen egy újraindítás után állítst be a kivánt opciókat. -
#17 Bios320 , biospw121 , cmospwd-2.9
ha kell (összesen vagy fél mega) mail. -
#16 Azért van ez a fórum, hogy segítsünk egymáson :) -
ernie #15 Nagyon köszi az ötletet Pheel!!
Köszönet a többieknek is a segítségért!! -
#14 a BIOS320-ra gondolsz? :) -
#12 igaz. -
Laci #10 Thankz! Ezt nem tudtam, köszi! -
#9 Tomcat:
upsz, lehet hogy bármilyen Avard SOFTMENU-s lapon megy az insert, de akkor is csak procira érvényes. Van ahol más gomb csinál ilyesmit, de hangsúlyozom: CSAK PROCIBEÁLLÍTÁSt resetel. -
#8 Lámák :)
Tomcat: insert csak abiton és csak a processzor beállításait reseteli.
Laci: még a legultramodernebb alaplapon is van elem, amit ki lehet venni.
ernie: nézd meg az alaplapod leírását! Ha van benne CMOS reset jumper, akkor kikapcsolt állapotban kösd össze a két kivezetést egy jumperrel és úgy kapcsold be, majd pár másodperc múlva ki. Aztán leveszed a jumpert, a szintén áramtalanított gépről. Utána bekapcs, és mennie kell. Ha nincs jumper, akkor elemet kiveszed az áramtalanított gép alaplapjából, majd kikapcsolt állapotban rövidre zárod egy fémdarabbal (csavarhúzó) az elem helyén lévő két érintkezőt. Nem kell bekapcsolni a gépet! Elemet vissza, gép indít, bejutsz a BIOSba. Szívesen :)))) -
Laci #5 Húúú, de ismerős. Úgy 6-7 évvel ezelőtt a 386-osom BIOS-ával szórakoztam és persze belépési jelszót állítottam be amiről fogalmam sem volt. Szét kellett szedni, levenni a BIOS-chip-et, majd másnapra elfelejtette az egészet. Ezután próbáltunk megadni neki egy jelszót, amit majd megjegyzünk, azzal sem ment, aztán kisütöttük az elemet. Ha megtalálod még az elemet, mert olyan régi géped akkor mázlid van, mert összeérintheted a két pólust, de ha újabb...nemtom... -
#4 Ha kiveszed az elemet, és visszarakod, és/vagy a törlő jumper azt hiszem megoldja a dolgot, ha nincs törlő jumper akkor csak két kis fém pötty, amiket egy csavarhúzó végével összekötsz. Asszem ez jó. -
Tomcat #3 Insertet nyomod, míg bekapcsolod a gépet. Ez elvileg visszahozza a BIOS alapbeállításait. Hogy jelszóra is jó-e azt még nem próbáltam... -
ernie #1 Hello mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy mit lehet tenni, ha valaki elfelejti a BIOS-ba történő belépéshez szükséges jelszavát?
Nem lehet valahogy megkerülni a dolgot?