Indítási gond
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak nem egészen jött össze
Mellesleg, 250 W-os táp elvileg, elég kéne legyen bõven, csak a 3.3 V legyen stabil
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Gondolom, egy Cusl 2 csal le bírja kezelni....
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Mondjuk azt, kompatibilitási probléma...
Aztán, mikor a restart volt, akkor ugye, nincs kikapcsolva a monitor, akkor jött elõ ez a hiba.
Régi videokártyánál nem volt , ezzel van.
Állítólag nem szereti az Abit alaplapokat
Múltkor, mikor elõjött a hiba, nem bootolt a gép, hiába kapcsoltam ki-be , nem segített.
Aztán kikapcs monitor, start gép, egybõl elindult
Azért mondtam, hogy próbáljátok ki, hátha....
Mit lehet a PC-nél tudni , nem?
😊)
A monitort ne kapcsoljátok be, vagyis stand by-ban SEM legyen, amíg a Post lefut, vagyis az elsõ csipogásig.
Akkor kapcsoljátok csak be a monitort
Így is jelentkezik a probléma?
Ha kiveszem a GeForce-t, akkor meggyogyul -> taphiba 😊
A tapom jo, ebben tovabbra is 100%-osan biztos vagyok.
Viszont a dolog azota jelentkezik, miota nVidia GeForce 2 MX videokartyam van.
Masnal is tapasztaltam es mindnek nVidia GeForce 2 videokartyaja volt, illetve ugyebar annak valamely valtozata.
Szoval nem hiszem, hogy a GeForce 2 tonkreteszi a tapot, de csak addig amig a gepben van...
A propeller fele Guru meg nem mondott semmi ujat, ha az ember tanult fizikat illetve ismeri az ATX szabvanyt.
Nekem, kb 1 hónapja van GeForce kártyám,
s 2 alkalommal elõfordult ez a hiba
Mindkét esetben akkor, ha a Windowsból kértem restartot.
Ha 1 hónapban 2 alkalommal fordul elõ,akkor nem igazán lehet hibás sem a videokártya, sem az alaplap...vagy tévedek?
Mi okozhat olyan hibát, ami mondjuk 20-ból egyszer jön elõ?
IDÉZEK EGY GURUTÓÓÓL.
Ezek az ATX-es csodák érdekes állatfajták. Az a legnagyobb gond ebben az esetben, ami az ATX fõ elõnye: Kikapcsolt állapotban is kap villanyt az alaplap.
Bekavar a 230, azt egyenirányítjuk, majd hogy ne legyen ilyen egyszerû az élet, mindjárt meg is szaggatjuk jó nagy frekvenciával (30-60 kHz), és ebbõl csinálunk mindenféle egyenfesz.-eket. Aztán hogy ezek mennyire vannak szûrve, már más kérdés. Az egyedüli áramlökés a bemeneten levõ kettõ db. kondi feltöltése. A kondi bekapcsoláskor rövidzárként viselkedik. Ha szerencséje van az embernek, még piciny tüzijátékot is láthat a konektor (bocsánat: fali dugaszoló aljzat) környékén. Mire egyáltalán beizgul a táp, addigra ez az áramlökés már rég a múlté. A kondik a fázis és test, ill. a nulla és a test közé vannak kötve. Ha nem földelt aljaztba van dugva, ilyenkor szok rázni a gép háza. Az ATX tápcsatlakozó 14-es pontján van a be/ki jel. Bekapcsoláskor 0, egyébként 5V. A 9-es ponton pedig a készenlét 5 V-ja. Ezeket meg lehet méricskélni. Fõleg a 14-es pontot. A kis huncut (mármint az alaplap) ezek szerint cirka 4 sec-ig emlékszik hogy neki már megvolt az 5 V-ja, de tovább már nem, és ha ez idõn túl jelentkezik az 5 V (ez automatice megjelenik mikor is a táp megkapja a 230-at) , ez heves érzelmeket vált ki belõle, és örömében a 14-es pont jelét le viszi 0-ra, az a szerencsétlen táp meg mi mást tehetne, beindul.
😊)
Vagy lehet , hogy csak a 10. alkalommal?
S ez mikor jelentkezik? Mikor elõször bekapcsolod a gépet , vagy mondjuk csinálsz egy restartot, s akkor?
Minden felpörög, ami fel tud pörögni, kigyulladnak a megfelelõ led-ek, a monitoron nem látszik semmi változás, marad standby-ban. Alaplap nem csippan, POST nem fut le, tehát BOOT sincs.
Reset nem segít rajta, csak a kikapcs bekapcs. Ez viszont mind1, hogy Power gombos, vagy tápkapcsolós.
Erre varrjál gombot 😊
Be sem bootol a gép ?
Vagy csak egyszerûen kép nincs a monitoron?
A vinyók elindulnak, a Bios jelez valamit csipogással, vagy el sem jut odáig?
S ha ilyen, nyomsz egy resetet, s hirtelen jó lesz?
Olyan, mintha nem detektálná a kártyát
Kivettem, lecsereltem, visszaraktam, elso poccre indul mindig 😊 Erti ezt valaki? 😊
A legalsó sorban pedig ez áll:
Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll, akkor sajnos, kompatibilitási probléma van
Vegyen másik alaplapot, vagy videokártyát.
- Köszönjük
Persze,a legfrisebb Biost fel kell tenni..
Nekem pont ua. a konfigom, kivéve a procim (cel633), úgyhogy biztos nem az 7100 a gond, szerintem a táppal van a gubanc .
NiGG\'a szleng® Törv.Védve. Zseer®
A táp elég nagy?
250 , esetleg 300 W teljesítményt le tud adni?
Továbbá némely alaplapnál lehet változtatni a feszültségeket is
Próbáljátok meg 3.3 voltról 3.4-re emelni, hátha ez segít.
Akkor lehet próbálkozni, hogy a Biosban bekapcsoljuk a késleltetett merevlemez -felismerést
De sajnos vannak kompatibilitási problémák is, mint pl az Abit K7V és az Asus V7700 között
alaplap: shuttle AK12 ATX
Duron 650
Elsa Gladiac GF2 GTS
256Mb RAM
ATX ház stb....
Win98
Van valami ötlet a megoldásra???
Üdv!