48
Indítási gond
-
#48 Kov alaplapom ASUS lesz... -
#46 csak le bírja kezelni, ezt szerettem volna írni,
csak nem egészen jött össze
Mellesleg, 250 W-os táp elvileg, elég kéne legyen bőven, csak a 3.3 V legyen stabil -
#45 S most milyen Asus-od van?
Gondolom, egy Cusl 2 csal le bírja kezelni....
-
#43 Én is erre gyanakszom :) Ez már ígyjárt és kész. Mindegy. Napi 1x kapcsolom be a gépet, azt meg kibírom... -
#42 Na igen, de 2 évig nem csinálta, s mindenkinél kizárólag GeForce kártyával fordul elő a gond
Mondjuk azt, kompatibilitási probléma... -
#40 Ne húzd le, csak kapcsold ki, ne legyen stand by módban. Ugyanis én mindig ki szoktam kapcsolni, el is indul mindig a gép rendesen.
Aztán, mikor a restart volt, akkor ugye, nincs kikapcsolva a monitor, akkor jött elő ez a hiba.
Régi videokártyánál nem volt , ezzel van.
Állítólag nem szereti az Abit alaplapokat
Múltkor, mikor előjött a hiba, nem bootolt a gép, hiába kapcsoltam ki-be , nem segített.
Aztán kikapcs monitor, start gép, egyből elindult
Azért mondtam, hogy próbáljátok ki, hátha....
Mit lehet a PC-nél tudni , nem?
:)) -
#39 Ki lett probalva egy S3Trio3D-vel. Ameddig az volt a gepben, nem jott elo a hiba, de ujabban (2-3 hete) ugy 4-5 naponta csinalja egyszer, azonkivul hibatlan... Igazabol nem konnyu igy probalkozni, mivel nagyon random jon elo a hiba es egyaltalan nem biztos, hogy az oldja meg a helyzetet, ha lehuzom a monitort. Ugyebar nem lehet tudni, hogy amugy elindult volna-e. MAsodszorra meg mindig indul. :) -
Propeller #38 Sőt, legjobb ha ki is húzod addig a gépből a monitort, csak nem mind1 a kártyának, hogy van rajta valami vagy nincs. Ha így jó lenne, akkor.... izé... IMHO lehet hogy vmi balszerencsétlen párosítás, ez a lap ezzel a kártyával és táppal együtt pont nem jó. Külön-külön okay, de 1ütt nem. Egy kölcsönkártyával kéne kipróbálni.
-
#37 kifogom, de ennek mi a jelentosege? -
Propeller #36 1üttes táp, board és vkártyesz és monitorhiba na.
-
#35 Légy szíves, ezt próbáljátok ki:
A monitort ne kapcsoljátok be, vagyis stand by-ban SEM legyen, amíg a Post lefut, vagyis az első csipogásig.
Akkor kapcsoljátok csak be a monitort
Így is jelentkezik a probléma? -
#34 Pedig tapot akkor sem veszek ujat. Ez mar nem a hazhoz jart, kulon vettem, direkt 300-ast, kapcsolost, stb...
Ha kiveszem a GeForce-t, akkor meggyogyul -> taphiba :) -
Propeller #33 Ja, én nem tanultam fizikáááát, csak próbálták belémrakni a villamosmérnökin, de szerintem nem sikerült nekik :Ð -
Propeller #32 Akkor is táphiba. :P Érdemes volna esetleg megmérni a hálózati feszt, hátha ingadozik, mondjuk kb. 215-255 között még jogos, ha mozog, de lehet, hogy valamelyik szélső értéket már nem bírja.
-
#31 A hiba csak hosszabb kikapcs allapot utan jelentkezik es ujabban csak ritkan, de volt amikor 5-bol 4-szer.
A tapom jo, ebben tovabbra is 100%-osan biztos vagyok.
Viszont a dolog azota jelentkezik, miota nVidia GeForce 2 MX videokartyam van.
Masnal is tapasztaltam es mindnek nVidia GeForce 2 videokartyaja volt, illetve ugyebar annak valamely valtozata.
Szoval nem hiszem, hogy a GeForce 2 tonkreteszi a tapot, de csak addig amig a gepben van...
A propeller fele Guru meg nem mondott semmi ujat, ha az ember tanult fizikat illetve ismeri az ATX szabvanyt. -
#30 Érdekes ez.
Nekem, kb 1 hónapja van GeForce kártyám,
s 2 alkalommal előfordult ez a hiba
Mindkét esetben akkor, ha a Windowsból kértem restartot.
Ha 1 hónapban 2 alkalommal fordul elő,akkor nem igazán lehet hibás sem a videokártya, sem az alaplap...vagy tévedek?
Mi okozhat olyan hibát, ami mondjuk 20-ból egyszer jön elő? -
Propeller #29 Na... ez egy másik eset volt, már nem emléxem, de az is vmi ilyet csinált, vagy nem indult, vagy magától beindult... valamit bogozzatok ki belőle.
IDÉZEK EGY GURUTÓÓÓL.
Ezek az ATX-es csodák érdekes állatfajták. Az a legnagyobb gond ebben az esetben, ami az ATX fõ elõnye: Kikapcsolt állapotban is kap villanyt az alaplap.
Bekavar a 230, azt egyenirányítjuk, majd hogy ne legyen ilyen egyszerû az élet, mindjárt meg is szaggatjuk jó nagy frekvenciával (30-60 kHz), és ebbõl csinálunk mindenféle egyenfesz.-eket. Aztán hogy ezek mennyire vannak szûrve, már más kérdés. Az egyedüli áramlökés a bemeneten levõ kettõ db. kondi feltöltése. A kondi bekapcsoláskor rövidzárként viselkedik. Ha szerencséje van az embernek, még piciny tüzijátékot is láthat a konektor (bocsánat: fali dugaszoló aljzat) környékén. Mire egyáltalán beizgul a táp, addigra ez az áramlökés már rég a múlté. A kondik a fázis és test, ill. a nulla és a test közé vannak kötve. Ha nem földelt aljaztba van dugva, ilyenkor szok rázni a gép háza. Az ATX tápcsatlakozó 14-es pontján van a be/ki jel. Bekapcsoláskor 0, egyébként 5V. A 9-es ponton pedig a készenlét 5 V-ja. Ezeket meg lehet méricskélni. Fõleg a 14-es pontot. A kis huncut (mármint az alaplap) ezek szerint cirka 4 sec-ig emlékszik hogy neki már megvolt az 5 V-ja, de tovább már nem, és ha ez idõn túl jelentkezik az 5 V (ez automatice megjelenik mikor is a táp megkapja a 230-at) , ez heves érzelmeket vált ki belõle, és örömében a 14-es pont jelét le viszi 0-ra, az a szerencsétlen táp meg mi mást tehetne, beindul.
-
#28 Szeretettel várjuk...
:)) -
Propeller #27 Táphiba. Láttam pár ilyet, van róla egy leírásom is, minyá megpróbálom megkeresni.
-
#26 S utána elindul?
Vagy lehet , hogy csak a 10. alkalommal?
S ez mikor jelentkezik? Mikor először bekapcsolod a gépet , vagy mondjuk csinálsz egy restartot, s akkor? -
#24 Tünetek:
Minden felpörög, ami fel tud pörögni, kigyulladnak a megfelelő led-ek, a monitoron nem látszik semmi változás, marad standby-ban. Alaplap nem csippan, POST nem fut le, tehát BOOT sincs.
Reset nem segít rajta, csak a kikapcs bekapcs. Ez viszont mind1, hogy Power gombos, vagy tápkapcsolós.
Erre varrjál gombot :) -
#23 Ilyenkor egyébként mik a "tünetek" ?
Be sem bootol a gép ?
Vagy csak egyszerűen kép nincs a monitoron?
A vinyók elindulnak, a Bios jelez valamit csipogással, vagy el sem jut odáig?
S ha ilyen, nyomsz egy resetet, s hirtelen jó lesz?
Olyan, mintha nem detektálná a kártyát -
#22 Annyit szeretnék újra elmondani, hogy nem vagyok láma. Szerinted nem azzal kezdtem? Na mindegy. Egyszer leírom már majd, hogy ki is vagyok, meg mit csinálok. Lényeg az, hogy nem ez életem első hardvere, amibe bele merek nyúlni, de nem is csak a 20. :-))))) -
#21 Mozgasdd meg a videókártyát, hátha nincs tökéletesen a slot -ba. -
#20 A tápom qrvajó. Ez tutis. Értékek megfelelők. Elsőre is jól volt felrakva a hűtő is. Nem vagyok láma. Amúgy ma megint megtette egyszer. Lehet ha megmozgatom megy egy darabig. De tény, hogy amikor elősztör jelentkezett az előtt cseréltem videókártyát és semmi mást. nVidia... (amúgy elégedett vagyok a kártyával, bár 2D-ben lehetne szebb...) -
#19 Érdemes lenne a feszültségeket (3.3V, 5V, 12V) tesztprogrammal megnézni. Például CPUCool vagy valami hasonló progi. Így egyéb terhelés alatt láthatod, hogy mennyire stabilak az értékek. Ha sz@r a tápod ebből kitűnik. -
#17 En 2 napja kicsereltem a hutoventit a procin. Mivel SLOT-os az alaplap atalakiton van a proci.
Kivettem, lecsereltem, visszaraktam, elso poccre indul mindig :) Erti ezt valaki? :) -
#15 :) -
#14 Az Nvidia oldalán van egy GeForce FAQ,ahol írnak a problémáról, s annak megoldási lehetőségeiről, amiket leírtam már
A legalsó sorban pedig ez áll:
Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll, akkor sajnos, kompatibilitási probléma van
Vegyen másik alaplapot, vagy videokártyát.
- Köszönjük -
#13 senkinek semmi 5lete? Engem is erdekelne a dolog :) -
#11 Szerintem is a táppal lehet gubanc.
Hány wattos tápot használsz?? -
#10 Ha a Bios lenne az oka, akkor nem lehetne egy csomó embernél ugyanolyan konfiggal jó
Persze,a legfrisebb Biost fel kell tenni.. -
#8 Hello Pheel_lusta
Nekem pont ua. a konfigom, kivéve a procim (cel633), úgyhogy biztos nem az 7100 a gond, szerintem a táppal van a gubanc .
-
#7 Nos, nekem Abit BH6-osom van, a leutolsó Bios-szal, vagyis régebbi alaplap,mint a tiétek, de ilyen hibát nem tapasztaltam.
A táp elég nagy?
250 , esetleg 300 W teljesítményt le tud adni?
Továbbá némely alaplapnál lehet változtatni a feszültségeket is
Próbáljátok meg 3.3 voltról 3.4-re emelni, hátha ez segít.
Akkor lehet próbálkozni, hogy a Biosban bekapcsoljuk a késleltetett merevlemez -felismerést
De sajnos vannak kompatibilitási problémák is, mint pl az Abit K7V és az Asus V7700 között -
Vándor #1 Sziasztok! Volna egy problémám amire szeretnék valamilyen megoldást. A gépem bekapcsolásakor a monitort nem kapcsolja be csak akkor ha előbb áramtalanítom a sz. gépet. A leállítás tökéletes, minden kikapcsol. Az az érdekes, hogy amennyiben a leállítást követően rövid időn belül visszakapcsolom a gépet akkor minden ok. De ha várok néhány órát akkor már nem megy. A paraméterek:
alaplap: shuttle AK12 ATX
Duron 650
Elsa Gladiac GF2 GTS
256Mb RAM
ATX ház stb....
Win98
Van valami ötlet a megoldásra???
Üdv!