11588
  • akyyy
  • finaltrekker
    Akkor csak jól emlékeztem a novemberi dátumra:)
  • Sir Quno Jedi
    Az emberek rövid életűek, így találékonyak és agresszívek. És mivel nem ölik minden idejüket a felesleges öncélú háborúkba, mint a Klingonok, így elég veszélyesek tudnak maradni.
  • Amcir
    ja de 10 év múlva már ha jól sejtem ugyanolyan sebességű földi hajók voltak mint vulkániak? ja és a 7 warphoz menyi köze lehet a időutazó enterprisenak?
  • akyyy
    lassuak az angolok sehol trailer:(((( látni akarom...

és remélem csütörtökön leadják bond elott itt is
  • akyyy
  • akyyy
  • Sir Quno Jedi
    Tökmind1 meddig jutottak. Párszáz év alatt akár egy prewarp kori, fényalatti hajtóművekkel felszerelt fos is eljuthat baromi messzire (lásd. a manapság közkedvelt műhódakat, szondákat, kisbolygókat, mélyűri kutatókat), de ez nem oszt, nem szoroz. Az csak egy lélekvesztő, távol mindenféle segítségtől, bázistól stb. Ezekkel nem lehet fenntartani egy galaktikus föderációt (sem). Bátor úttörők, de semmi több, talán soha senki nem fog rájuk emlékezni, ha elvesznek valahol a távoli sötétségben. Az NX-01 már egy rentábilisen fenntartható/gyártható és bevethető "csillaghajó"típus. Igaz prototípus, de annak bevált (igaz 10 év múlva kivonták a szolgálatból mert jöttek a warp7-es hadihajók, ugye ha egy üzlet beindul! :D).

Sajnos egy ilyen özönvíz előtti warp 5-ös gép sem nagy kihívás az idegeneknek, hiszen pl. a vulkániak is állva otthagynak minket, így nehéz pl. harcolni :DDD.
  • Dante73
    Azért elég messzire jutottak, csak lassabban. Kalózokkal is találkoztak például. (szerencse, hogy Archerék "véletlenül" arra jártak...) Tehát, hiába Archerék az elsők, mégsem valóban azok. De ilyen logikai bukfenc akad minden sorozatban, ettől még szerethető, úgy ahogy van. Nemrég néztem végig az egészet, most kezdem elölről. Most épp a Voyager 6. részét néztem...
  • Sir Quno Jedi
    Jah és mind tudjuk, hogy a warp skála NEM lineáris, ergó egy warp 1.8-as bolygóközi bárka úgy viszonyul egy warp 5-ös csillaghajóhoz, mint egy döglött csiga egy cirkálórakétához.
  • Narxis
    Nekem az volt a bajom, hogy olyan fajokat hoztak be a sorozatba később amiknek semmi helyük nem lett volna a Star Trek történelme szerint. Ferengik, romulánok, Borg... Nem csak ennyi faj van a Star Trek-ben. Az tetszett pl. amikor először találkoznak az andoriaiakkal.
  • Sir Quno Jedi
    Lásd. a Fortunate-et, ami egy Y-class freighter alig warp 1.8 képességgel és 23 fős legénységgel. A kilencedik részben (Fortunate Son) találkoznak Archer-ék is velük.
  • Sir Quno Jedi
    Azt is figyelted, hogy azok a teherhajók hányas warp-pal tudtak menni és hogy azok generációs hajók voltak, egész családok nőttek fel rajtuk, meg haltak ki?! Az Enterprise volt az első warp 5 hajó, amivel már ki tudtunk lépni a galaktikus fajok közé. Ezt akarták mindenáron megakadályozni a Vulkánok, mert úgy gondolták, hogy ERRE aztán végképp nem vagyunk felkészülve és meg akartak óvni magunktól is (ezért nem adták át a saját warp technológiájukat és hagytak minket 100 évig egy helyben toporogni a "BÉKE" nevében). De kénytelenek voltak hagyni, hogy ha már 1x önerőből hoztuk létre a(z új) warp drive-ot, használhassuk is. (egész sorozat eleje arról szól ugye, hogy szénné szívatnak minket hegyes fülű "barátaink", akikről igen csúnya dolgok is kiderülnek)
  • Dante73
    jaja... Azért, Hetest valahogy mégsem rúgnám ki az ágyamból. Détával nem volna ilyen gondom, max a lábam fájdulna meg, mert vasból van a segge...
    Amúgy, ha már itt tartunk, nekem Archer a kedvencem. Bár, azt nem értettem a sorozatban, hogy mekkora hűhót csapnak, hogy végre elindul az Enterprise, meg hogy mekkora tett, erre egy csomó FÖLDI teherhajóval találkoznak, mi több, a kormányos is egy olyanon nőtt fel...
  • Monoton
    Végülis Data és Hetes mintha ikrek lennének :DDD
  • biomage
    nagyon ugy tünik tényleg a voyagerben volt az a rész :(
  • Narxis
    Ja, de ő azt mondta TNG :D
  • Monoton
    Jahh énis ezt írtam :D
  • Narxis
    Nem a Voyager?
  • biomage
    nem ez a rész :(, nem ilyen lények, ha jól emlékszem, nagyon sokat lesznek a hajok, és kisérleteznek az emberi testel
  • Narxis
    7. évad 6. rész, Phantasms.
  • Monoton
    Ilyen a Voyagerben is volt és csak hetes látta őket :DD
  • biomage
    Hali

Nem tudja valaki melyik részben van ez a TNGben?
    Anyira emlékszem hogy láthatatlan ürlények vannak a hajon és kisérleteznek az emberekkel, és déta az egyedüli aki látja öket
  • hzsolt
    Ez volt a Különvéleményben is, nem?
    De hogy jön ez a Star Trekhez? :)
  • akyyy
    microsoft ???
  • Monoton
    ez jobb :D
  • akyyy
    monitor:O
  • Narxis
    Én megyek.
  • Monoton
    Nekem Sisko a fav :DD
  • akyyy
    oedig forrest admirális nagyon vonz:D neelix annyira nem, nem csiptem annyira sosemmeg maszk nélkül nemsokat ér:D

mikro nemrég eljött valami star wars találkozóra dart wadert játszó szinész is, én ugy voltam vele, hivtak volna mást, ugyseláttuk az arcát, bárki lehet:D

de ha janeway, picard, archer jönne, tuti mennék rá:D nincs az a pénzt amiért kihagynám őket
  • Monoton
    Jahh énis igy vagyok vele
  • akyyy
  • Monoton
    Megy vki találkozóra?
  • Narxis
  • Monoton
    Én úgy tudom Januárban
  • finaltrekker
    November elejére igérték az első igazi előzetest, de a hivatalos oldalon még semmi változás. Nem tudtok valami konkrétat arról, hogy mikor lesz ez az előzetes - akár youtube-on? Már türelmetlen vagyok.
  • Punker
    dolgoznak a srácok :D
  • Sir Quno Jedi
    immár hivatalos SG-s hírdetés a Neelixről stb.
  • Amcir
    az volt.
    És az a rész melyről insticifu beszél a year of hell volt.
  • [NST]Cifu
    A Voyager esetén volt egy epizód (fejből nem vágom a címét, mikor temporális háborút vívtak egy nagy hajóval), ahol konkrétan Action Jane orra előtt szétlőtték a hidat, a kijelzővel együtt, de egy energiamező megakadályozta, hogy a kiszökjön a levegő.

Persze az két évszázaddal Kirk-ék után volt...