11588
  • Sir Quno Jedi
    Én mek teknap néztem azt a borgos ikerrészt (5/15-16), amiben 7-est megfújja a Borg Queen JW-tól! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Ejnye!
  • akyyy
    most fogom nézni az enterprisos kyborgot, az elejét megnéztem, északisark, föld, hmmmmmmmmmmmmm:D
  • akyyy
    azt eddigis tudtam. szvsz nem sok köze lehet a két dolognak egymáshoz ( max az h mindkettő hajózás)
  • Cat #5615
    USS = United States Ship
    Az Egyesült Államok Hajója
  • _Vegeta_
    Jo-jo oké oké, de akkoris. :)

akyyy: Az, de az amcsi hajoknak is ez a felsegjele. :)
  • akyyy
    az USS a csillagflotta rövidítése....
  • Sir Quno Jedi
    A jövőben lehet hogy mi is az USA egyik állama leszünk, nem?! Ahogy most alakulnak a dolgok... :DDD
  • PLaci #5611
    Hát igen, a hatvanas években hogy adtál volna el egy sorozatot az USA-ban úgy, hogy a felségjele ... mondjuk szovjet :D
  • _Vegeta_
    öööö nem, de p2p halozatokon fenvannak. :)

USS Budapest, jol hangzik. :)
    Egyebkent miert USS? Nem az amcsi hajokat hivjak USS xyznek? Mindig furcsalottam, a dolgot. :)
  • akyyy
    hehe, sok érdekes dolgot megtudtam a budapestről:) nem csak a hajó neve magyar származású, hanem elég sok magyar van rajta...
  • akyyy
    meg is leltem, hm érdekes, borg találkzást fűzik hozzá:P

• akyyy
    Enterprise NX- 01
    Columbia NX 02
    San'rath NX 03
    Zefram Cochrane NX 04
    Saratoga NX 05
    Challenger NX 06
    Endeavour NX 07
  • Monoton
    jahh de csak futolag olvastam valahol rola régen
  • akyyy
    az USS Budapest-ről halottatok már amúgy?:)
  • Monoton
    http://www.startrek.com/startrek/view/library/ships/ENT/article/123454.html
  • akyyy

ehhe az első Föderációs hajó:DDDDDDD
  • akyyy
    nx class lesz
  • Monoton
    Phonix
  • Cat #5600
    nx? (övék az nx-01)
  • akyyy
    itt csak enterprise van, archerer:D jut eszembe az ő hajójuk milyne osztályú?:D
  • Monoton
    no ha tudsz vmit! a postaládám mindig nyitva van! /privát üzenet :DDD/
  • akyyy
    ööööööö........
  • Monoton
    esetleg tudsz vmi jo kis ftp t ahonnan letölthetném a részeket :DDDDDDD ?
  • _Vegeta_
    Nem kell allandoan a viasat3 elott ulni. Ugy beszelsz mitha kotelezo lenne nezni. :D
  • Sir Quno Jedi
    Én most Voyager-ezek családdal. Így az Enterprise után tök más feeling. Már az 5. széria közepénél vagyok, nem kell sok a 7. végéhez. (csak 2-esével nézzük már)
  • Monoton
    énis :(
  • Punker
    DS-9-t! mert TNG-től már undorodok......
  • Sir Quno Jedi
    Már az sem, az "emberiség" született feleségeket akar, meg áll az alkut vazeg...
  • Prof William
    Haláli! Én pont őket szeretem, de sztem haláli jó! A 2063 még reális is. :) Tényleg a föderációban van válastási kampány? Kíváncsi lennék arra.

Rosszabbul élünk mint Csillagidő 258752.4257-ban. :)

Asszimiláljuk az emberiség 96.32%-át!
    Igen megcsináltuk!
  • Monoton
    :DDDDDDDDDDDDD
  • finaltrekker
    Azért tart ott ahol, mert az átlagember egy sorozatban vérfűrdőt akar, ahol az akcióhős az ólmot pumálja az ellenségbe.
  • Monoton
    nahh ezért tart ott a star trek ahol most van!
  • Punker
    ne csináljátok már! ha legalább viccesek lennének, + DS-9-t akarok!
  • finaltrekker
  • akyyy
    UP!
  • akyyy
    nah ma láttam a ferengis enterprise részt:) elég fura
  • akyyy
    cikk
  • Cat #5581
    http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=17520

• Cat #5580
    A nagy múltú Encyclopaedia Britannica és a hamvas frissességű Wikipedia közötti verseny

Vajon az utóbbi fejlesztési modelljével lehet ugyanolyan színvonalat produkálni, mint a Nobel-díjasokat is szép számmal foglalkoztató, történetét 1768-ig visszavezető, szobadísznek sem utolsó enciklopédiáé?

A versenybe nemrég egy harmadik fél is beleszólt, méghozzá a legendás Nature természettudományos folyóirat, minden kutató és Ph.D hallgató publikációs álma. A Nature emberei megvizsgáltak egy sor bejegyzést mindkét enciklopédiában, és megállapították, hogy hibák mindkettőben akadnak, méghozzá a Wikipédiában nem sokkal több, mint a Britannicában. Az eredményeket cikkben is nyilvánosságra hozták, amire a Britannica azonnal visszalőtt, és azóta folyik a vita újságokban és honlapokon, ami némi betekintést enged a tudományos közállapotokba is. (Némi kritika és tisztulás valószínűleg mindenkinek jót tesz.)

A hírek szerint Jimmy Wales, a Wikipedia alapítója örömmel fogadta a Nature tanulmányát, de azért szerényen nyilatkozik. "Aligha vagyunk olyan jók, mint a Britannica" - mondja. "Természettudományos kérdésekben még álljunk a versenyt - folytatja - de történelemben és társadalomtudományokban jóval gyengébbek vagyunk náluk. Viszont számítástechnikában és a Star Trek történetében megelőzzük a Britannicát." Az se semmi.

:)