Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szóval talán õk voltak a ST leglassabb/legvontatottabb "zsenijei"
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egy biztos, TNG-ben soha nem használtak a romulánok telepatikus képességet semmilyen körülmények között sem, még akkor sem amikor Picard-ot próbálták megtörni, szóval egyértelmû, hogy NINCS a romulánoknak telepatikus képessége
Igen, kicsit sok Janeway-bõl és Seven-bõl. De Seven még elmegy, a sok Borg-os szorival + mellbõség eladható. Janeway pedig a kapitány, így rajta keresztül láthatunk bele, minõ komoly döntéseket is kell hoznia egy... Khmm.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amúgy lehet velem van a baj, de VOY-ban is az egyik kedvenc részem a "sötét" verió (Living Witness). Ki tudja miért és hogyan, de mindig ezekben a részekben sikerül brillirozni a színészeknek... 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
És a Nemezisben Praetor Shinzon jobb keze? Vagy a Remus lakók egy más faj?
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Amúgy igen, a 2/3-ától a Voy egész jó lett (bár elég nagyszámú a töltelék rész), de az elején lévõ gyenguszságot nehezen tudom megbocsájtani nekik
A Doki/Seven/Tuvok/Neelix/Janeway/Chakotay/Harry/Paris/B'ellana/Kes/Naomi csapatot nehéz megütni. Persze õk is messze vannak a TOS gárdától, de még Picard-éktól is, de abszolúte összerázódott kis csapat lesz a végére. Persze számtalan hiba és következetlenség van ebben is, mint minden ST-ben, de mégis baromira szórakoztató. Fõleg, mikor már Barclay és Troy is becsatlakozik a földi oldalról.
A Doki pedig az abszolút ász! Annyira parádés színész, hogy az már fáj néha...
Ahogy már említettem, egyszerûen a készítõk nem értik a Roddembery által kitalált vulkáni fajt.
Az Ent-ben tényleg fura, hogy az egyébként teljesen logikusan gondolkodó vulkáni faj mit miért tesz, miért titkolózik, és miért fogja vissza ilyen inlogikusan az emberi faj fejlõdését.
Valahogy ebbõl olyan gõg jött le nekem, hogy: "mi vagyunk a zsenik, ti meg kis pondrók maradjatok csak meg a kapánál és kaszánál", meg egy adag féltékenység.
Ez persze teljesen ellentétes minden vulkáni eszmével.
Továbbá, volt ugyebár amirõl mindig is regélnek, hogy a vulkániak valaha egy nagyon érzelmes és szenvedélyes faj volt (háborúkkal, meg minden), majd a logikának hála megtalálták az igaz utat és lenyugodtak.
Meg ugyebár ezt követõen vált ketté a faj az érzelmet elnyomó vulkániakra, és az érzelmes kevésbé logikus romulánokra. A logikán alapuló vulkániak fejlesztették az agyukat, így alakult ki náluk a telepátia.
Ami az Ent-ben zavart, hogy úgy próbálták beállítani, mintha
1) akkoriban zajlott volna le az elválás, és nem többszáz éve
2) a romulánoknak is lettek volna telepatikus képességeik (pedig hát nem tudtommal)
3) akkoriban zajlott volna le a logikásodosás (pedig több ezer éve volt), illetve mintha elvesztõben lettek volna a logikájuknak, ami megintcsak lehetetlen, hiszen akkor felszínre törtek volna az amúgy is nehezen féken tartható übererõs érzelmeik (és esetleg inkább lenyomják a nyafizó földet, minthogy istápolják)
Na ez a mondat megérne egy hosszabb vitát is. Igen, így van, de miért van így? Az emberek minden kutatásnál szeretnek gyorsan haladni, türelmetlenek, és a vulkániak ugy gondolták, hogy védik õket ha a társadalmi változásokhoz lassítják le a technológiai fejlõdést. Másrészt a vulkániak több száz évig élnek, nekik más a gyors-lassu fogalma - ebbe belegondolva az emberek biztosan lassunak gondolják azt, amit a vulkániak elhamarkodottnak vélnek.
A filmben nem tesznek errõl említést. A Star Trek oldalak non-canon infok alapján félig romulánnak nevezik, ám ezt egyes Trekkik vitatják.
Logikatlanok es hulyek es ugy alitottak oket be mint az emberek rosszakaroja. Legalabbis en igy vettem ki az entbol.
Logikátlanok lennének? Én nem mondanám, sok téren érthetõek, logikusak a motivációik. No persze akadnak kivételek, de nem több, mint a többi Trek-sorozatban.
Nem gondolod hogy ilyen viselkedes nem illik a vulcaniakra? 😊
Tükör T'Pol: felhasználva a csábítást elérhet olyan poziciót, amelyel segíthet a népén. Ez már magában is logikus, bár kétségkívûl meglepõ lépés. A másik lehetséges magyarázat az, hogy az ISS Enterprise is küzdött a Xindikkel, és a tükör T'Pol agya is megsérül ezalatt attól a sugárzástól, mint a "nem-tükör" T'Polnak.
T'Pau: õ egy Syrrannite, tehát úgy véli, hogy a Vulkániak többsége letért a Surak által elõrevetített útról, és hogy ezzel aláássák a Vulkáni kultúrát. Az, hogy keményen hisznek a logikában még nem jelenti azt, hogy robotok. Van véleményük, vannak nézeteik. Ezek pedig eltérõek lehetnek másoktól.
Saavik valoban hiba. Lehet félelf 😉, nem emlexem. Az entben viszont oriasi bakloves az egesz. Ugye emlitettem mar, hogy az ottani vulkaniak nemis annyira vulcaniak sajnos. Logikatlanok es hulyek es ugy alitottak oket be mint az emberek rosszakaroja. Legalabbis en igy vettem ki az entbol.
"mivel a csábítást bevetve halad elõre a ranglétrán"
"T'Pau pedig lázadó"
Nem gondolod hogy ilyen viselkedes nem illik a vulcaniakra? 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Az elsõ esetben ugye akkor van hosszú haja, amikor Archert ápolja, de ekkor más sérült az agya, így érzelmekre hajlamos.
A második eset az tüköruniverzum, itt nem tudni pontosan miért hordja így a haját, talán azért, mivel a csábítást bevetve halad elõre a ranglétrán (magyarul a tradicionális frizura helyett inkább a kinézetett vállasztotta)? Õ a legmagasabb beosztású nem-ember akit látunk abban a két epizódban!
T'Pau pedig lázadó, talán a hajviseletével is ezt akarja kifejezni.
Tehát nem mondanám, hogy az ENT e téren hibázik. Akkor már sokkal kérdésebb Saavik frizurája az ST II. és III. mozifilmben, amit azonban még Rodenberry készített!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mrzednek csak annyit en szerintem egyszeruen azert olyan "bili"-hajuak a vulcaniak, mert erzelemmentes haj kell nekik. Persze jol modod logikatlan a hosszu haj, mivel nagyon zavaro, - ezt sajat kezbol tudom - de az igazi ok szerintem az amit emlitettem. Azert egy ember mien sok erzest ki tud fejezni a hajaval, nem gondoljatok?
A klingonok viszont elegge igenytelenek ezert a hosszu haj es raadasul eleg ronda hullamos hajuk van. Worf pedig emberek kozott nevelkedett ezert az igenyesseg. 😊
Jut eszembe. Most jarok a ds9 3x22nel és nem is olyan reg ket nagyon jó resz volt.
3x18 - Distant Voices
Amiben bashir haldoklik es a sajat tudatat probalja "megjavitani"
3x19 - Through The Looking Glass
Hogy miert is iszonyatos baromsag az entes tukor univerzumos resz. 😊
Sztem inkább azt soroltam fel, hogy mi az amit NEM hordhatnak
OK, rossz példa volt, de a vulkániak egy "kissé" okosabbak
Ha egy pillanatig utánagondol bárki, rögtön rájön, hogy mennyire unlogisch a hosszú haj: harcnál hátrány, szerelésnél megörjít (és balesetveszélyes: urban legend volt a sulinkban az esztergapad kontra hosszú hajú srác -> skalpolás szintúgy, mint az esztergapad kontra kigombolt ujjú munkaruha -> balkéz felcsavarás), belelóghat az ételbe (fúúúúúj), sok törõdést igényel, gyúlékony, a vulkán ráadásul meleg bolygó, szóval tovább fûti az egyébként is forró fejet ....
Mellesleg szinte az összes klingon kibontott hosszú hajjal rendelkezik...
Ez szerintem tévedés. Majd az összes Klingon kibontva hordja a haját. Worf talán azért hordja befonva, mert "kulturáltabb" a megjelenése.
Miértis?
A vulkániakat leginkább úgy lehet elképzelni, mint egy végletekig optimalizált operációs rendszer (vagy egy saolin harcos). Semmi felesleges mozdulat (pölö beletúrás a hajba, és szembõl kisimítás), semmi olyan, ami ronthatja a teljesítményüket.
Ez egyébként az értelmesebb klingonoknál is látszik, pölö láttad Worf-ot bármikor lobogó hajjal? Max lófarok. Miértis? Mert ha éppen egy támadás/védés közben megy a szemébe a haja, amitõl 2-3 mp-ig nem lát, akkor halott.
A punk megintcsak nem logikus, mert túl feltûnõ és rivalkodó (taraj kilõve)
A vad megintcsak nem logikus, mert hát éppen hogy az érzelemmentes a cél(tépett kilõve)
Szóval marad az angolos bilifrizura 😊
Egyébként tesztelj, aki "furának" tûnik a kapcsolati listában FW-on, vagy peerguardian-ban blokkold az IP-jét. Ha nem nõ tovább a hibás csomag szám (/10 perc), akkor megvan (Killbankick neki 😊).
bár lehet jobb így napi 1-2 részt nézek meg B5-bõl volt olyan nap hogy 10-et néztem meg gyorsan vége is lett.
Ha jól emlékszem 4. szezon legutolsó része (amit igazi ST fan csak lehány, és lényegében nem tekinti az ENT részének) volt a Brannon Braga által írt (csak ennek a résznek az írására visszatért -sajnos-): These Are the Voyages .... (ST lezárás, azaz ennyi nyista, nincs tovább, vége rész)
Elõtte volt 2 Manny Coto által írt összefüggõ rész (de ezt nem spoilerezem, lényeg, hogy ha ilyen lett volna a 4. szezon, akkor készült volna még 6. is) Demons + Terra Prime
És még ez elõtt volt a szintúgy Manny Coto (+Mike Sussman) által írt zseniális: In a Mirror, Darkly (na ebbõl voltak a képek)
http://sorozatjunkie.freeblog.hu/archives/2006_May_sorozatjunkie.htm#1552392
Ez talán érdekes sci-fi sorozat lesz majd.
ugyanaz bakker 😊
Egyebbkent asszem whiskey-t ittak nem? (nem emlexem pontosan) Azert ketten beverni 1üveggel nem kis mennyiseg. 😊
#6034: Hurrá
#6041: Elfnek jobban néz ki Blalock mint vulcaninak. 😛