Floppy hiba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erõt, egészséget elvtársak...ugye?
3000-4000ft maximum és elviekben mindenhol lehet kapni.
Én ajánlom neked a digitalmind oldalát.
digitalmind
Azt, hogy érted, hogy a piros résznek? Pontosan minek a piros részének? És mihez képest belül?:)
Ha jól tudom,akkor a piros résznek itt belül kell lennie,és akkor jó!
Viszont ahogy "nemcsakfél" írta,ettõl már nekem is szállt el floppy meghajtóm.
*hihi ** *
Áramot azt kap mert ég a led, de az alaplap már nem hajlandó felismerni, olyan mintha nem is lenne benne a meghajtó, és mondom folyamatosan pörög, még üres állapotban is.
Létezik az, hogy így tönkretette a másik gép floppy tápja, vagy a kábelja? Mert ilyet még nem láttam. Most félek ha újat veszek még a jó gépben is tönmkremegy:((
Elég gyenge az én gépem is, az a bizonyos másik is, és win98 megy rajtuk, ennyél gyorsabb nem igen jöhetne szóba. Ha most beütne egy windows telepítés nem is tudom mit csinálnék floppy nélkül. Egyébként pont ebbõl kifolyólag cserélgettem a meghajtókat, mert az egyikre ráfért volna egy win frissítés, de most már egyikre sem tudnék rakni, meg vagyok lõve:((
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Mindenképp ellenõrizd.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
Egyebkent megoldottam a problemat ugy, hogy kicsereltem az alaplapot egy masik osregi kovuletre. Ezzel a Floppy rendbejott, viszont mas problema adodott: a secondary IDE vezerlovel lehet valami baj, mert csak a CD-ROM-ot latja masterkent, es ha a kabelre radugok plusz egy vincsit, akkor azt nem latja. A masik IDE vezerlon mar 2 vinyo van. Ez miert lehet?
Osszeraktam egy nagyon regi gepet (Pentium 90), minden rendben volt vele, a Win95, Office2000, es minden szar siman feltelepult hiba nelkul, viszont a floppy meghajto folyamatosan hulyesegeket csinal. Ha errol a regi geprol akarok valamit felvenni lemezre, akkor merevre fagy. Ha egy masik geprol akarok atvinni erre a most osszerakott regi gepre valamit, akkor a floppyrol valo masolas kozben merevre fagy. Ha nagy nehezen sokadik alkalomra megis sikerul valamit felvenni a lemezre az osszerakott geprol, es atviszem egy normalis gepre, akkor az meg kekhalallal megdoglik. Tehat valami nem franko az osszerakott geppel. Az az erdekes, hogy olvasni olvas, mert a win98 rendszerlemezt siman megeszi. Probaltam ugy is, hogy rendszerlemezrol bootolok, majd DOS-os kornyezetben atmasolom a fajlt, amit akarok, de miutan a lemezt beraktam egy rendes gepbe, az kekhalallal vegzodott.
Floppy meghajto cseret valamint kabelcseret probaltam, semmi kovetkezmenye nem lett.
A BIOS-ba meg nem turtam bele, de szerintem ott nincs is erre vonatkozo allitasi lehetoseg.
Ha talalkoztatok ilyen problemaval, akkor legyszi segitsetek.