15
Fagy, mint az allat!
 • Waterhorse
  #15
  Köszi, így már világos, még meg fogom próbálni, de ma már eléggé sok időt elszabtam ezzel:))
 • izb
  #14
  A kábel egyik oldalán van egy piros szál.Na annak kéne a behelyezett floppy belső részén lennie.Nem az ami kifelé néz magyarán:)
  3000-4000ft maximum és elviekben mindenhol lehet kapni.
  Én ajánlom neked a digitalmind oldalát.

  digitalmind
 • Waterhorse
  #13
  Hát akkor lehet, hogy nekem is másik kell, de hol kapok még ilyet és mennyiért? Hallottam már, hogy potom pénz, de kb. mennyi? És akármelyik számgép boltban hozzámvágnak egyet?

  Azt, hogy érted, hogy a piros résznek? Pontosan minek a piros részének? És mihez képest belül?:)
 • izb
  #12
  Ja ja!Ha szarul dugod be,akkor csinálja általában ezt.
  Ha jól tudom,akkor a piros résznek itt belül kell lennie,és akkor jó!
  Viszont ahogy "nemcsakfél" írta,ettől már nekem is szállt el floppy meghajtóm.
 • nemcsakfeel
  #11
  Nekem is volt ilyen, nekem a csatlakozó dugdosástól végülis megoldódott. De ugyan ilyen alapon már vagy 2 meghajtóm is ment szét :=
 • Waterhorse
  #10
  Az normális ha folyamatosan pörög a floppy meghajtó? Még ha nincs benne lemez akkor is? Beleraktam egy másik gépbe, ahol már nem nagyon működött az ottani meghajtó, aztán azóta se az enyém, se az a másik nem működik egyáltalán, egyik gépben sem. Gondoltam rosszul dugtam össze, de már 60 féle módon megpróbáltam.
  Áramot azt kap mert ég a led, de az alaplap már nem hajlandó felismerni, olyan mintha nem is lenne benne a meghajtó, és mondom folyamatosan pörög, még üres állapotban is.

  Létezik az, hogy így tönkretette a másik gép floppy tápja, vagy a kábelja? Mert ilyet még nem láttam. Most félek ha újat veszek még a jó gépben is tönmkremegy:((

  Elég gyenge az én gépem is, az a bizonyos másik is, és win98 megy rajtuk, ennyél gyorsabb nem igen jöhetne szóba. Ha most beütne egy windows telepítés nem is tudom mit csinálnék floppy nélkül. Egyébként pont ebből kifolyólag cserélgettem a meghajtókat, mert az egyikre ráfért volna egy win frissítés, de most már egyikre sem tudnék rakni, meg vagyok lőve:((
 • czky
  #9
  Ha a floppy ír és olvas, akkor nem hiszem h az okozza a hibát. Inkább windóz hiba. Próbáld ki ezt az irás olvasást dos-ban is. Ha ott jó, akkor nem ártana egy új vinfos...
 • bon
  #8
  Lenne egy érdekes próblémán egy floppy meghajtóval. A meghajtó szabályosan és hibétlanul felvan telepítve win2000 alá vadinás új meghajtó. A következőket csinálja beteszek egy lemezt beolvasom a tartalmát gond nélkül olvasok és írók rá gond nélkül. Majd beteszek egy másikat és bekérem a tartalmát de mindig az elözöleg benne lévő lemez tartalmát irja ki a windows hiába frissítgetem cserélgetem a lemezt. Mi okozhatja ezt? Rossz lenne a floppy meghajtó?
 • ollie
  #7
  jeszzzz
 • Loál János #6
  Bizony rá lehet. Az ilyenkor jelentkező tünet pedig pont az, hogy folyamatosan világít a kontroll-led.
  Mindenképp ellenőrizd.
 • gz8
  #5
  Rá lehet dugni fordítva a kábelt, hidd el...
 • ShaiHulud
  #4
  hmm...nekem olyan problemam lenne hogy uj alaplapba (abit nf7) beraktam regi floppy driveot es azonkivul hogy egyfolytaban vilagit a led, nem csinal semmit...a kabelt nem lehet forditva radugni a pocok miatt:)...es valoszinu nem a floppyval van a hiba es szerintem az alaplappal sem, mert ugyanezt csinalja egyik haverom abit kg7 esevel is az O sajat floppy driveja...szal nem tudjatok mi a joistentol lehet ez?
 • dewdew
  #3
  akkor van kekhalal, amikor a lewmez tartalmat at akarom masolni a normalisan mukodo gepre. Ugy nez ki, hogy a lemezre olyan ervenytelem bejegyzeseket irogat, amik magaval rantjak a rendszert.

  Egyebkent megoldottam a problemat ugy, hogy kicsereltem az alaplapot egy masik osregi kovuletre. Ezzel a Floppy rendbejott, viszont mas problema adodott: a secondary IDE vezerlovel lehet valami baj, mert csak a CD-ROM-ot latja masterkent, es ha a kabelre radugok plusz egy vincsit, akkor azt nem latja. A masik IDE vezerlon mar 2 vinyo van. Ez miert lehet?
 • dewdew
  #1
  Hatalmas gonddal allok szemben, amit eddig sajnos nem sikerult megoldanom.

  Osszeraktam egy nagyon regi gepet (Pentium 90), minden rendben volt vele, a Win95, Office2000, es minden szar siman feltelepult hiba nelkul, viszont a floppy meghajto folyamatosan hulyesegeket csinal. Ha errol a regi geprol akarok valamit felvenni lemezre, akkor merevre fagy. Ha egy masik geprol akarok atvinni erre a most osszerakott regi gepre valamit, akkor a floppyrol valo masolas kozben merevre fagy. Ha nagy nehezen sokadik alkalomra megis sikerul valamit felvenni a lemezre az osszerakott geprol, es atviszem egy normalis gepre, akkor az meg kekhalallal megdoglik. Tehat valami nem franko az osszerakott geppel. Az az erdekes, hogy olvasni olvas, mert a win98 rendszerlemezt siman megeszi. Probaltam ugy is, hogy rendszerlemezrol bootolok, majd DOS-os kornyezetben atmasolom a fajlt, amit akarok, de miutan a lemezt beraktam egy rendes gepbe, az kekhalallal vegzodott.

  Floppy meghajto cseret valamint kabelcseret probaltam, semmi kovetkezmenye nem lett.

  A BIOS-ba meg nem turtam bele, de szerintem ott nincs is erre vonatkozo allitasi lehetoseg.

  Ha talalkoztatok ilyen problemaval, akkor legyszi segitsetek.