ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
van egy discord szerver ahol gyülekeznek a játékosok és szervezik az alkalmakat

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez az aréna egy nagyon elbaltázott játékmód xbox-on. Millió órát öltem az Elitbe, de ezt még nem sikerült kipróbálnom. Néha próbálkozok, adok neki 15-30 percet, de még soha senkit nem talált. Mintha nem is működne ez a mód. Miért nem lehet NPC hajókkal elkezdeni, aztán ha valaki csatlakozik akkor bejön az egyik helyére?
El tudja magyarázni valaki pontosan, hogy az egyes powereknek milyen módon dől el a rangsora hétről-hétre?
Úgy értem a fenti kérdést, hogy itt a 12. oldalon leírtaknál pontosabban.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2018.06.15. 23:30:57

iSS!

Igazán nem értem, mi ebben a fura. Irak pl végig abban a hiszemben volt, hogy fényes győzelmet arattak az öbölháborúban az amerikai sátánok fölött. Saddam vezér még pompás győzelmi parádékat is rendezett, a népe meg ünnepelt. Ez a "szétsugároztuk - megakadályoztuk" hacacáré csak azt mutatja, ami eddig is nyilvánvaló volt: A jövőben is lesznek olyan szájhősök/politikusok/hadvezérek, akik az eseményektől teljesen függetlenül mindig "győztek"<#nevetes1>
Dzsini
Pont ez a poén benne 😊

A háttérben - valószínűleg elfelejtették a múlt heti kiíráskor kompetitívre állítani ezt a kettőt (ami jelzi, hogy a kettőből csak az egyik "nyerhet"😉, így az automatika szerint az e heti kifutáskor, mivel mindkettő haladt valamennyit, mindkettő "nyert". A GalNetre pedig automatikusan kikerült az előre megírt beszámoló, és mindkét oldal támogatói megkapják a díjazást. Apró baki, de pont a Laveconnal kapcsolatosan most poénosra sikerült 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Én érzek csak némi logikai bukfencet abban, hogy mind a két frakció megnyerte a kampányát? <#fejvakaras><#zavart2>

Dzsini
Lave Jet Family: "megakadályoztuk a Lave Radio konferenciájának sugárzását, sikerrel zárult a kampány!"
Lave Radio: "megtartottuk a konferenciát, szétsugároztuk, sikerrel zárult a kampány!"

(a hétvégén volt a Lavecon)

Köszönöm! Meglátogatom őket!
Dzsini
Sons of Seven Lords - SSL Interstellar PLC. A Tawilo rendszer a központjuk.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.06.15. 11:11:16

és még egy kérdés: tudtok magyarok által indított player frakcióról?
Sziasztok, hosszú idő után újra elővettem az Elitet. Lenne egy minor frakciós kérdésem. A rendszerbe amit anno belaktam, betelepült egy player frakció, az űrállomásokat is magukévá tették. Elkezdtem favorizálni az egyik home frakciót, csak nekik dolgozok, mindent. A befolyásuk 8%-ról fel is ment 55-re, a player frakció meg lement olyan 30-ra. Ez az állapot van már napok óta. Se választások, se háború, csak boom státusz. Mi az istent kellene csinálni, hogy végre már rátegyék a kezüket valamelyik állomásra?
Dzsini

s_andras
Az aláaknázáshoz úgy látom több mint kétszer akkora a trigger, talán ezért nem sikerül. No meg nem tudhatjuk, hányan csinálják.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Itt van ez a rendszer. Harmadik hete próbáljuk aláaknázni Arissa oldaláról, de nekünk soha nem sikerült elérni a 100%-ot, míg Felicia Winters-éknek mindig meg van a 100% trigger.
Az előző két hétben is fortifying rendszer volt és azóta sem lett belőle control system. Nem értem, hogy miért nem lett.
Vagy a control rendszerek lennének az ő saját, "alap" rendszerei? A Fortifying meg azok, amiket később mellé szerzett, terjeszkedett?
Talán ez lehet a magyarázat...
<#confused>
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2018.06.10. 15:12:43

iSS!

s_andras
Kicsit tényleg fura hogy így különbözteti meg őket, szerintem csak annyi hogy amit a listában kontrollnak ír, azok már 100% fölé mentek a megerősítésben, a többi meg nem, ott még van mitől félni (undermine). Tehát bizonyos szempontból igaz hogy "a fortifying rendszerekből control rendszerek lesznek, ha megerősítik őket", de ezek végülis eleve mind kontroll rendszerek, nem a megerősítéstől válnak azokká, csak a listában kapnak különböző címkét meg ikont és ezért tűnik úgy mintha. Ha jól értem...

Vagy a fortifying rendszerekből control rendszerek lesznek, ha megerősítik őket? Ez a különbség?

iSS!

Úgy értettem, hogy ha ugyanaz a funkciójuk (helyi központok), akkor miért nevezik másként őket?
Nem keverem össze az exploited rendszerekkel: még mindig a control és a fortifying rendszerekről beszélek.
link
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2018.06.10. 08:20:30

iSS!

s_andras
A control sys egy helyi központ, ami bevételt gyűjt a 15 fényéves körzetében lévő rendszerekből.
Ha egy rendszert megerősítenek, azzal csökkentik a fenntartásához szükséges költséget.

A control és a fortified systems között mi a különbség powerplay-ben?

iSS!

KiruHoshino
Ice Planets - Nem végleges
https://clips.twitch.tv/SmallWealthyBubbleteaMcaT

New exploration effects
https://clips.twitch.tv/SullenTransparentPeachEagleEye

New Ship - Challenger
https://clips.twitch.tv/ShinyFaintShallotFailFish

New Guardian Weapons
https://clips.twitch.tv/HeadstrongPolitePeppermintM4xHeh

New Sensor Probes

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.06.09. 19:22:23

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Annyi különbség mindenképpen van, hogy az EVE-ben nagyon sokat számít, hogy mióta játszol. Skilleket kell tanulni ahhoz, hogy valamihez jól érts és azt kigyúrni hetekbe-hónapokba kerül. Az Elite-ben nincs ilyen.
Az EVE-ben az érvényesülés nem nagyon lehetséges társak nélkül: pl. Titan-ba nem ülhet bele bárki. Már a megépítéséhez is rengeteg ember összefogása kell, a vezetése meg a klán legskillesebb pilótáinak előjoga. Az Elite-ben bármilyen hajód lehet, bár meg kell érte dolgozni természetesen.
Az Elite szimulálja a galaxisunkat, az EVE meg nem. Az Elitben be tudsz ülni a hajóba és belülről tudod vezetni, az EVE-ben nem.

Én régen EVE-eztem, de már nem.
"Engem például gyíkká változtatott... de már elmúlt"<#vigyor>

iSS!

RJoco
Mivel nem játszottál EVE-vel, így itt be is fejezheted, nincs értelme.

@Dzsini: Azért a stratégiaitól is messze van, mert nem seregeket irányítasz, hanem csak 1 darab hajót. A sereg a játékosokból áll össze. Ami kivitelezhető és bizonyos szintig a szerverek is jól kezelik. Vettem már részt Cruiser támadásban. Voltunk 10-15-en, lenyomtunk egy Battleship-et. De, bizonyos alkalmakkor a fő kereskedelmi központban akár 1000 játékos is lehet egyszerre. Ilyenkor már időlassítót használ a szerver. És van, amikor be sem enged azonnal. Nincsenek külön instance-k, mindenki találkozhat mindenkivel.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Ez a kérdés úgy helyes hogy "az Elit több HÓNAP után is nyújt még kihívást?" - legalább. Ha nincs rá sok időd, már egyetlen Elit fokozat is nagy kihívás lesz.
Az tény hogy sokat kell benne közlekedni, de ez természetes. Kivéve ha bányászat vagy harc zajlik.

Tudom, tudom... Őrölődök azóta is... De valószínűleg adok neki 1 esélyt 😊
Dzsini
#19173 -tól kezdve olvasd el a hozzászólásokat, szerintem sok kérdésedre választ kapsz 😊 (te kérdezted akkor is)

Viszont az Elit az több óra után is nyújt még kihívást? Sok helyen azt olvasom, hogy az egész játék csak az ide oda utazgatásról szól. Tényleg így van ez? (Ha igen, akkor tényleg ennyire unalmas?)
Dzsini
Nekem egy mondatban az jött össze, hogy az Elite egy szimulátor, az EVE meg egy stratégiai játék.

Bár nem játszottam az EVE-vel, de úgy tudom, lényegében még mindig pay to win, egy limitált ingyenes beetetésként szolgáló részt leszámítva. Az Elite esetében ha megvetted, onnan lényegében minden csak rajtad áll. Ha nagyon égsz a vágytól, akkor persze vehetsz festést és dekorációt a hajóidra, de ezekből közvetlen előny semmi sem származik.
Az Elite-ben ha megtanulod, hogyan kerüld el a bajt, akkor lényegében a legkisebb hajókkal is bejárhatod a fél galaxist. Ha valaki, legyen az NPC vagy egy másik játékos, megpróbál elfogni, miközben egy szektorban cirkálsz, megpróbálhatsz egérutat nyerni. Vagy ha ez nem jön össze, és kirántanak a valós térbe, még mindig ott a lehetőség, hogy megpróbálj elugrani. Ha minden kötél szakad, még mindig megúszhatod a dolgot, ha a rakományod egy részét kidobod. Ha pedig se rakományod, se frakciód és még vérdíj sincs a fejeden, akkor az esetek többségében egy scannelés után elengednek. Tehát felfedezőként vagy kereskedőként nem vagy rákényszerítve arra, hogy minden áron harcolnod keljen. EVE esetében amennyire tudom, a nyers számok döntenek, az Elite-ben viszont van választási lehetőséged.
Persze én elfogult vagyok, már az eredeti Elite is a szívem csücske volt.

RJoco
Csak különböznek.
Az Elite FirstPerson nézetes, míg az EVE inkább WoW szerű klikkelj ide, klikkelj oda játék, bár szabad mozgásról igazán nem beszélhetünk benne.
Az EVE-ben játékosok uralta kereskedés van, míg Elite-ben NPC szabja meg az árakat. Némileg a játékosok is, de általában elég hamar visszaáll az érték. Manipulálni nem lehet, míg EVE-ben igen.
Elite-ben nem kell skilleket tanulni, EVE-ben könyv kell ahhoz, hogy csatahajóba ülhess.
EVE-ben rengeteg a hajó és a modul, míg Elite-ben sokkal kevesebb.
Elite-ben le tudsz szállni a bolygókra, holdakra, EVE-ben max akkor, ha konzolra megvan a Dust. Amúgy csak létesítményeket lehet telepíteni orbitális magasságból nézve a bolygót, holdat.
EVE-ben létesíthetsz saját állomást, gyárthatsz rajta, fel is fegyverezheted, Elite-ben ez teljes mértékben NPC irányítás alatt áll.
EVE-ben számított harc van, míg Elite-ben éles, ki a jobb csaták vannak.
Most ezek jutottak eszembe.

Srácok tudom, hogy őrültség összehasonlítani a 2 játékot, de pl az EVE online és ez között van valamiféle kapcsolat? Mert azt néztem, hogy az Elite😄angerous eléggé összetett, sok lehetőség van benne. Munka mellett nincs sok időm játszani, viszont tetszik az űrtéma szeretnék elmerülni benne, a legutóbbi SALE-ről lemaradtam, de várok a következőre. Addig viszont pár mondatban aki játszott mind a két játékkal, fel tudna világosítani, hogy mi az ami pl mind a kettőben megtalálható, és mi az amiben különböznek?

Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem.... 😊
Caliph
comminity goalokat csinálj,ha vannak,az biztos haszon,általában van mindenki igényének való,szállítós lövöldözős stb

pár tanács wikiről

Take minerals from Extraction to Refinery
Take metals from Refinery to Industrial or to High Tech
Take machinery from Industrial to High Tech or Agriculture
Take technology or consumer items from High Tech to Agriculture
Take food from Agriculture to any other system type
Generally, take biowaste to Agriculture systems, and take scrap to Refinery systems. These are widely available, and cheap, but won't deliver much profit in absolute terms.

Keep notes. At your first system see what's in high demand to be sold into the system, then travel off, and use those notes to decide what to buy and bring back.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Köszönöm,
Jónak tűnik.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Közben rájöttem miért nincs egy pontos "galactic netvork" a friss árakkal. Mivel a rádióhullámok (vagy bármilyen adatközvetítésre szolgáló hullámok) is legfeljebb fénysebességgel terjednek a rendszerek között, így lehetetlen egy naprakész piaci árakat tartalmazó rendszer működtetése a galaxisban.
De lehet hogy tévedek. Elvégre a hajó is gyorsabb mint a fénysebesség.....

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

s_andras
A játékban a pillanatnyi árakat tényleg csak akkor tudjuk meg ha leszálltunk és bemegyünk a piac menübe. Más állomások adatai sehogy sem láthatóak.

Elárulok egy titkot:
https://eddb.io/commodity

Ha a naprakész pontos árakat nem is, de nagyságrendileg a tájékozódáshoz szükséges adatokat meg találhatod az oldalon. <#kacsint>

Sziasztok,
Próbálom megérteni hogy működik a kereskedés, de egyenlőre egy nagy kérdőjel az egész. Nem jövök rá hogy a termékek export import árait hogyan tudom meg pontosan. A térképen ha rászűrők a commodities-re, általában pontatlan árakat ad. Ha leszállok egy állomások akkor persze frissít. Az azért hihetetlen lenne hogy csak akkor látom a pontos árakat ha leszállok.

Olyan hajót akarsz, ami nem igazán harcra való? Beluga, dolphin, hauler, keelback, T6, T7, T9, orca, sidewinder. És akkor a harcra majdnem alkalmatlan hajókat, vagy amiket kifejezetten másra érdemes használni, még meg sem említettem. Persze egy játékprogramnál általában valóban a lövöldözős vonal dominál, a pacifistáknak meg ott az eurotruck.
Alternatívákat akarsz kereskedésre? T6 helyett asp. Pont annyi fér rá, csak nem egy repülő féltégla. T7 helyett python. Pont annyi fér rá, csak nem egy repülő féltégla. T9 helyett konda. Pont annyi fér rá, csak nem egy repülő féltégla...csak majdnem. Még nagyobb raktér kell? Ott a cutter. Mondjuk az már tényleg igazi féltégla. Vagy inkább egy egész.<#nyes>
Asp Explorer, Anaconda. meg a DExplorer
Ez pont 3 és itt ki is merül az egész, rongyosra használtam már mindegyiket, jó lenne valami vérfrissítés.
Nem persze, nem kell nagy ugrótáv, de ha már vissza akarok jönni hirtelen felindulásból akkor ne 20-as ugrásokkal keljen megtennem.
Meg nem feltétlen felfedező kell, mint írtam jó lenne egy kereskedő is vagy egy multi, bármi ami nem még egy harci gép.
A fő gondom inkább az, hogy szinte nem lehet választani nagyon azonos kategóriában.
Ha van egy type-6-osom, és többet akarok szállítani, akkor veszek egy type-7-est, ha megint többet akkor type-9 stb.
A sok száz óra után már kicsit kéne valami új, olyan sok jó concept art van, szívesen látnám már őket 😄
Egy kérdés a powerpaly-hez.
Van a rendszernek undermining meg fortifying értéke, amit el kellene érni, hogy 100% legyen.
Ha mind a támadók, mind a védők elérik a 100%-ot, akkor lehet azt tudni valahonnan, hogy a következő határérték (amit el kéne érni) az mennyi lesz?

Összegyűjtök csütörtökig kb. 15.000 undermining pontot, amit szerver leállás előtt 2 órával akarok beváltani, hogy az ellenséges powernek már ne legyen ideje megvédeni a rendszerét, de nem tudom, hogy pontosan mennyi fog kelleni ahhoz, hogy az undemining sikeres legyen...
200% kell hozzá vagy mennyi, ki tudja?

iSS!

RJoco
Asp Explorer, Anaconda.
Szerintem bőven jó felfedező hajók. A galaxis szélére kimehetsz velük.
A galaxis közepének a felfedezéséhez meg elég egy Sidewinder is.
Vagy mit is jelent neked a felfedezés? A nagy távok gyors megtétele nem felfedezés. Az kb. olyan, mint autópályán eljutni A-ból B-be. Közben sokat nem látsz. A felfedezés az, amikor szektorról szektorra haladsz és fedezed fel a világot. Ahhoz meg nem kell nagy ugrótáv.

Jön a tél háború... vagy mi...
Majd gondolom akkor esnek neki egy felfedező hajó fejlesztésének, ha kiderül, hogy a thargoidok ellen semmi esély, és gyorsan kell találni valami biztonságos zugot a galaxis átellenes oldalán. <#papakacsint>

Még egy harci hajó? + még ott van elvileg a Krait.
Jó lenne már valami új felfedező, kereskedő vagy bármi ami nem harcra van.
Aki nem akar harcolni azoknak lényegében 2-3 hajó van csak mint választási lehetőség, már amivel lehet is kezdeni valamit...
Dzsini
Csak azok kapták meg, akik 2016 februárja előtt rendelkeztek az alapjátékkal és a Horizonssal is.

A Viper MK 4 elég nagy csalódás volt nekem. Még egy Type 6 is lefordul ha van rajta jó thruster.

Bocs, a Horizonts-al volt elérhető asszem

Sziasztok,
Tudja valaki hogy lehet-e még Cobra MK 4-et kapni valahol? Mintha azt olvastam volna hogy valamelyik peccsel volt és csak egy ideig...

Nékem tetszik! <#vigyor3>
Bár a Chieftain-nek már így is elég vastag bőre van, 2000+ hp-t lazán össze lehet hozni némi fejlesztéssel. Ha ennek még ennél is erősebb páncélzata lesz... Hmm...
Viszont amit igazán szívesen látnék még, ha a nagy hármas mellé bekerülne egy új tervezésű, a Szövetség nevével fémjelzett hajó. A Type-10-et nem igazán sorolnám ide. Az csak egy szükség megoldás volt...

Ez csak egy feltápolt chieftain lesz. Kissé több extrával. Ülésfűtés, egy pofás gallyrács előre, némileg masszívabb pajzs, meg ilyesmi. Amolyan feláras "chieftain prestige" modell
KiruHoshino
Kíváncsi leszek a típusára. Jó lenne egy új nagy ugrótávú hajó.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.05.31. 20:54:04

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Alliance Challenger:

PC Gamer cikkből