ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KiruHoshino
Hát nekem ez az utazás 6 milliómba fájt amit a frontier biztos nem fog visszatéríteni. 😄 Egyszer engem is elkaptak a virágok. Második alkalommal jobb voltam. 1%-ot tudtak rajtam sebezni.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Biza' akkor kakiljanak sünikéket. Jóóó kétkilós böszméket.
Haza amúgy meg hogy menjünk? Pikkpakk szétkapnak a muskátlik ha kidugom a hullom a hangárból...

KiruHoshino
Hát nem lesz Cone szektorba ugrás. Sose volt tervben. Szóval mindenki aki odament az mehet is haza. 😄 Jól beetettek mindenkit az FD-sek. 😛
Majd egy jövőbeni narratív tartalom helyszíne lesz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hey Rainbro,

Just to clarify from the post above.

The area of space (Cone sector) that the Gnosis was aiming to jump to was never a location that was able to jump to. This is because the location is specifically meant to be used for future narrative. That's the reason why the initiative from the community was weaved into the actual lore of the game.

Thanks,

Zac

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Ilyet én is bezsákoltam! De mint, Treminator után szabadon - "visszatérek" <#gun>
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Status on Gnosis-related Bugs
Currently:
- The Interceptors that were causing shutdowns and destruction have been moved further away from the Gnosis, addressing player complaints of being destroyed before leaving docking pads.
- The Gnosis' controlling faction is no longer issuing fines for fighting within its No Fire zone. Commanders are urged to defend against the imminent alien threat. Be warned, shooting at the Gnosis will result in fines.
- For those Commanders who have found themselves detained further away, please contact our support team who will be happy to move you back to the Gnosis, should you wish to be…

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Van crew menü, épp most tettem ki Lujzát - míg én kimegyek csekkolni mi a helyzet odakünn.
wollnerd
Szerintem is meggondolták magukat. Vszeg a javítás után inkább "The Rift" felé veszi az irányát.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Háááááát... ahogy olvasom, elég sok a csalódott felfedező, aki fegyvertelenül dokkolt és arra készült az utolsó pillanatig hogy majd jól a nevére vesz egykét bolygót egy különleges területen 😉
Amúgy nincs Crew menütök a hajón? Biztos nincs mert akkor simán kitehetnéd a pilótádat, és egy nyugis időszakban minimális kockázat mellett elpucolhatnál.

KiruHoshino: beugrani??!? 😄 Azt szerintem ezek után nem fogják meglépni. Viszont ha mégis, akkor a FD nyugodt szívvel kivégezheti őket, mondván: "Mi figyelmeztettünk.."

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

KiruHoshino
Erre fog épülni az eheti CG meglátjátok. 1. CG hordj nyersanyagot a Gnosis javítására. 2. Irtsd a bogarakat.
Szerintem ha a CG sikeres lesz márpedig tutti az lesz a Gnosis meg lesz javítva és jövő héten akár be is tudd ugrani a Cone szektorba.

Szóval ez az egész max arra jó, hogy kicsit húzzuk az időt októberig. Ekkor bejelentik a Chapter 4-et és szerintem még október végén be is kerül a játékba.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.09.06. 15:06:38

Dzsini
De a sérült állomásokon a pilóták nem pusztultak el anélkül, hogy bármi esélyük lett volna menekülésre - igen, forró volt az állomás, de gyorsan elstartolva egy pár megpörkölt modulon túl azért meg lehetett úszni. A Hydra össztüzet azért nehezebb 😊
Ebben benne van az, hogy mi választottuk azt, hogy ott maradunk - szóltak, hogy sanszosan baj lesz, és aki maradt, az tudatosan maradt.
De benne van az is, hogy azért valahogy jó lenne lelépni kipukkadás nélkül 😊

Egy kis anomáliától eltekintve viszont valóban úgy néz ki új dolgot kaptunk, és azért működik, sokan aktívan vadásznak a támadókra - esélyes, hogy Openben hamarabb lehet szabad menekülési lehetőséghez jutni, mint Soloban, hiszen lekötik a Thargoidokat. Ezt majd megnézem, aztán highwake 😊

s_andras
Azt hiszem, a korábbi találgatás hogy az ott a T-fészek, helyes volt. Ezek után érthető ami történik, a Gnosis önként be akart sétálni egy termeszvárba, hát az egy kicsit felbolydult... Örülhetnek hogy a sok hidra egyáltalán hagyja majd visszavonulni, gondolom nem akarnak (az FD, nem a T-k) végzetes csapást mérni rá. Pedig az alapján simán megtehetnék, ahogy eddig romba döntöttek akár állomásokat is.

Dzsini
Szerintem én 1-2 napig be se fogok lépni 😊
A Kraitem fel van pajzsozva meg ilyesmi, de maximum a Scoutok ellen ér valamit... a pilótámat pedig nem szeretném elveszteni, nagy nehezen sikerült egy értelmes arcot, nevet és háttérsztorit találni 😊

KiruHoshino
El se hinnétek, hogy mekkora. 10 Hydra kint az űrállomás előtt. Sokan ki se jutnak a felszínre már halottak. 1x Engem is szétlőttek. Második menetben sikerült lelépnem 99%-os HULL-al. Most várakozok, hogy csituljon a helyzet.

Ez még egy korábbi képem.

Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.09.06. 12:27:50

s_andras
Uhh, szóval káosz van 😄
Wollnerd: nincs lóvé a visszavételre? A többi hajód biztonságban van. Különben a Krait-et is tuti vissza fogod kapni, amilyen állapotok vannak... Szerintem mindenkit kárpótolnak.

VR: igen, a SBS mód megvan, ennek ellenére nincs 3D... majd csinálok képeket a folyamatról, beállításokról, remélem egy gyakorlott szem kiszúrja a bakit...

Dzsini
... és a hajó környéke no-fire zone 😄

Fdev már tud róla, kalapálják a dolgokat 😊

In the meantime, we'd like to thank you for the reports regarding being destroyed before launch, fire zone transgressions (and Thargoid proximity) and Solo/Open players being mixed together. The team are presently investigating and we hope to have more information for you soon.

... tulajdonképpen akkor az igaz, hogy valami újat próbálnak most ki 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.06. 11:49:17

Dzsini
Akkor a sérülés megvan, csak nem került be a Cone rendszerbe. Ahogy írták is, hyperdictet kapott 😊

What we know so far:
The Gnosis has failed at it's jump during downtime
The Gnosis only managed to jump ~12LY
There are Thargoids surrounding the Gnosis
Some bugs have happened when the server was restarted, including Private/Group being placed into Open Play.
Some people are being destroyed immediately upon exiting The Gnosis
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.06. 11:38:37

wollnerd
Dehát Gnonsis már most is sérült! (egyébként kb. 20 fényévvel odébb lévő rendszerben van azért.)
Thargoid Scout-ok vannak mindenütt! Ráadásul AZONNAL megsemmisítették a krait-om!

Ha a sidewindert választom a rebuy screen-nél, akkor csak a Krait-ot veszítem el, ugye? A többi hajóimat nem érinti.....

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Nem, konkrétan abban a rendszerben, ahol a Gnosis üldögélt az elmúlt héten - ennek valamekkora része (minimum sok ezer hajó) várakozik most a Gnosison (ami helyből poén, de ilyen apróságokon nem akadunk fenn 😊 )
Az a "jelentősége", hogy bármi is történik most, annak komoly nézőközönsége van, és nagyjából mindenhol lehet majd róla olvasni-hallani, stb. Ha nagyon jól sikerül, akkor azért, ha nem túl jól, akkor pedig azért.
Sajnos a Galnet ilyen már régóta, hogy sokszor 1-2 napra előre megtalálják a rajta levő híreket 😛

A Trinus+Elite jól megy Steam nélkül is, sima "monitorként" is beindíthatod (nem a steamvr-t választod a gépen indításkor, hanem a másik módot), és az Elite-ben ki lehet választani a side-by-side 3d-t. Vannak elég jó tutorialok, én is az alapján lőttem be, nem használtam steamvr-t - abban nem vagyok 100% biztos, hogy PSVR-el mik a lehetőségeid)
(mouse mód arról szól, hogy az egeres körbenézést emulálod a sisak mozgatásával)

s_andras
De hát ez így tök béna... Mármint nem az esemény kimenetele, hanem az hogy most mindenki tudja hogy mi fog történni vele délután <#szomoru2>
"10 ezer különböző hajó járt arra" - merre is? Az Outotz ST-I stb rendszerekben a lezárt zóna peremén? És ennek mi a jelentősége?

...várjunk csak, most látom hogy a 3.2.1 már meg is van! Akkor túl is vannak a karbantartáson és az ugráson?..
-----------------------------------------------
VR: kipróbáltam a Trinus+ED-t, de nem tudtam rendes működésre bírni. A legtöbb amit össze bírtam hozni, hogy mozi módban látom a képet, de nem úgy mintha egy nagy vászonra lenne előttem kivetítve a kép, hanem olyan mintha egy gömb belsejében lennék, és annak a felületén látom. Nincs 3D, és a fejmozgással nem nézegetek körbe, azt ugyanúgy egérrel kell mint 2D-nél. Tudom hogy látatlanban nehéz segíteni, de ha valakinek van tippje hogy mit rontok el, örömmel várom a javaslatokat. Végignéztem/olvastam rengeteg videót és leírást, azokból már nem leszek okosabb... Az egyik nagy hátrány ebből a szempontból az hogy úgy látom, nagyon a Steam-re épít a Trinus, az nem nekem nincs és nem is lesz. Tehát onnan kell indulni hogy "Mouse mode"-ban vagyunk (mi köze van ennek az egérhez?).
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.09.06. 10:43:49

Dzsini
Galnet Leak a mai ugrásról (sajnos a híreket hamarabb felpakolják az oldalra, így néha meg tudják találni...)

Ha ez valóban így lesz, akkor elég egyszerű megoldást találtak :/ Az EDSM és ilyesmik szerint legalább 10 ezer különböző hajó járt arra a hét során, csak PC-n.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.06. 05:57:38

Dzsini
A mászkálás-mozgás az olyan dolog, ami a legsúlyosabb tüneteket okozza. Nem véletlenül nincs, vagy alig van olyan játék, ami folyamatos "séta" jellegű mozgást tesz lehetővé VR-ben, mert attól dőlnek-borulnak a játékosok. Sokszor inkább szépen elsötétítik a képernyőt és a célhelyen újra megjelenítik, és álló helyzetben lehet körbe-körbe nézni.

és akkor itt merül fel a kérdés, hogy az Elite-ben most nincs gond a helyhezkötött játékossal, de ha egyszer valamikor ez megváltozik, a VR játékosokkal mi lesz? Kezdve az irányítással (vakon kapkodjanak a billentyűzet / kontroller után a hotas helyett), folytatva a mozgás kidolgozásával, stb.... már sokan sokat gondolkodtak rajta, és biztos, hogy Frontierék is

RJoco
A fekete háttér sokat számít.
A Star Wars-os demó lövöldénél nekem sem volt semmi bajom, egy Alien-es mászkálósnál meg hamar jött.
De volt egy olyan is, ahol egy kocsiban ültem, a kocsi egy repülőn volt, a kocsi körül mérgező gáz. A feladat a kocsi beindítása és a repülő elhagyása volt. De egy őrült tudósé volt a kocsi, tele halálos csapdákkal, ami elől pl. fejmozgással lehetett kitérni.
A lényeg, hogy a zárt tér és a kb. semmi sem mozdul dolog miatt nem volt gondom.
Az Elite-et is megnéztem, de a szörnyű grafika miatt hanyagoltam is. Amellett, hogy a célhajót nem lehetett látni rendesen, még a feliratok is olvashatatlanok voltak. De ez a DK2-vel volt.
A HTC grafikájától sem voltam elájulva a Fallout 4-ben, bár élményben tényleg jó volt, de egy monitoron akkor is szebb.

Azért itt van aki írja, hogy VR-rel játsza a játékot, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lehet jó. Majd talán jövőre lesz lehetőségem nekem is kipróbálni.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Mentem volna, de normális internet hiányában nem volt meg rá a lehetőségem.

Dzsini

Dzsini
Amitől még nem lesz "kicsi", majdnem 80ls a Nap-Föld távolság kb. 1/6 része. Csak hát a proc.gen igen nagy extremitásokra is képes 😊
... a Szaturnuszé ~500 ezer km, annak az ötvenszerese azért a mi égboltunkon elég vagányan mutatna 😊

s_andras
Ahh, akkor mégsem olyan nagyon extra 😄 Ennek "csak" 24 millió km a külső átmérője (nagyjából harmada a rekordernek), amivel kb a 150. hely környékén lenne.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.09.05. 19:54:50

Dzsini
A legnagyobb gyűrűk külső részén lehet mókás kerekítési hibákat látni 😊

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.05. 19:39:15

s_andras
HÚBAZZ, szerintem találtam valami nagyon extrát! Ez mintha egy szokatlanul nagy gyűrű lenne!! 4000+ ls-ről is ekkorának látszik?? Most indulok is közelebb, csak feldobtam a képeket. Ez pedig a rendszer, két gázóriás-hold.

KiruHoshino
Egyetértek. Mindenkinek megvolt a lehetősége, hogy részt vegyen benne. Engem a kíváncsiság vitt oda. Már amúgy sincs semmi dolgom a bubi környékén. A Guardian Fighter megvan. FSD felturbózva. Fegyverem is van. Igaz nem Thargoid ellen. Talán ez lesz az első CG is amiben részt fogok venni.

Dzsini
Tesztnek jó ez - volt közel 1 hónap bárkinek feliratkozni, egy teljes hét a permit lock óta - aki valamennyire aktívan játszik, az ez idő alatt tetszés szerint felkészülhetett. Pont az lenne a lényeg, hogy aki bújt, aki nem alapon a kapcsolódó csoport kap "plusz tartalmat", így ha máskor készül ilyesmi, már mindenki tudni fogja, hogy kb. mire lehet számítani. A Canonn úgyis az őrült kísérletekről szólt eddig is.
De az is előfordulhat, hogy kintről meg elindul egy felmentőcsapat, elvégre van még játékosok irányítása alatt álló megaship, az Aegisnek is van néhány, azok még utánunk ugorhatnak a következő 1 hónap során.
Lehetőség bőségesen van, holnap kiderül, hogy mit kapunk első lépésnek.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.05. 17:41:48

s_andras
Ilyenekre én is gondoltam, de elvetettem azzal, hogy túl nagy plusz tartalom, akció lenne azoknak, akik bemennek, mindenki más meg teljesen ki lenne zárva belőle. Ha viszont a javító CG elvállalása kívülről is megnyitná az utat befelé, az mindjárt más lenne. Ráadásul végre valahára értelmet nyerne a "region permits" mező amit ha jól tudom még soha nem használtak.

VR: abban bízok, hogy az űrhajóvezetésnél talán azért nem lesz gond, mert arról nincs saját tapasztalat, illetve ami van (2D képernyő) az pont úgy rögzült, hogy nem tartozik hozzá semmilyen igazi mozgás. Ezt erősíti az is, hogy az olyan játékoknál ütött be nagyon erősen a CUCC 😄 amikről van élettapasztalat (járás/futás, autóvezetés), a többinél meg kevésbé, vagy egyáltalán nem (nagy terekben pl tenger alatt nézelődés, platformerek stb).

Dzsini
A Cone szektor teljes területe permit lockos lett, azzal a rendszerre együtt, ahova holnap a Gnosis ugrani tervez.

A háttérben szerintem (és sokan mások szerint is) az történt, hogy a Canonn megtalálta a Cone szektor nyitott rendszereit, amit véletlenül kihagytak amikor előkészítették a pályát a leendő Thargoid tartalomhoz (az a környék nem a játék legeleje óta van lezárva, hanem később falazták be, tehát a korai időkben jártak arra felfedezők). A Canonn benyújtotta az ugrási tervet a Frontiernek, akik mindig jóváhagyják / elbírálják a lehetőségeket (ez egy bő hónappal hamarabb szokott megtörténni). Meglátták ezt a listán, ránéztek a térképen és kaptak az alkalmon, hogy akkor kerekítenek köré valamit, ami részben játékosok által indított, másrészt be tudják illeszteni a sztori szövedékébe. Logikusnak tűnik, a játékosközösség eléggé beindult rá, remélhetőleg valami jót találtak ki, ha igen, akkor még sok ilyet, mert nagyon rég volt ennyire aktív a közösség.

Nekem egy kidolgozott - és a jelenlegi állapottal megvalósítható - ötletnek tetszett az, hogy az érkezés után a Gnosist megtámadják (egy tökéletes lehetőség tesztelni a thargoidok jelenlétét egy Megaship körül), lesérül, és a következő hónapokban össze lehet / kell hordani a javításhoz szükséges cuccokat a bolygókról, a thargoidoktól, stb. hetente 1-2 különjáratos CG a Gnosis javítására - így lenne tennivalója az AX hajóknak is, a felfedezőknek is, hogy a felszínen kapargassanak, stb. A cél, hogy egyáltalán ki tudjon ugrani nagyjából egészben, és szépen hetente lenne egyre több minden, ami újra működne. Első héten csak repair/restock (azért ne szívassuk agyon a társaságot), utána már bekapcsolhatnak sorban a további modulok is.
És hogy a Gnosissal együtt utazók ezt tudják teljesíteni, a CG-ben résztvevők megkapják (átmenetileg?) a permitet a Cone szektorba, hogy meg tudják menteni a felfedezőhajót.

A VR téma: van, aki érzékeny rá, és azzal sokat nem lehet kezdeni. Sok ötlet van szerte neten arra, hogy mivel lehet motion sickness tüneteket kezelni, de nagyjából mind olyan, hogy vagy működik vagy nem.
Az érdekes, hogy nekem pl. buszon vagy autóban könyv olvasástól (nem a tájat nézem) hamar előjön, tetszés szerinti bonyolultabb körhintán pillanatok alatt hányás közeli állapotba kerülök, Oculust nézve hamar szédülni kezdek, a telefonos koca-vr meg gond nélkül megy akár egy óráig is. Valószínűleg a mobilos alacsony poligonszám túl gyenge ahhoz, hogy "igazinak" regisztrálja az agyam, és nem csattan ki rá az egyensúlyközpontom. Elite-et jó lenne egyszer kipróbálni hosszabb távon, de a tippem az, hogy azt se bírnám.

s_andras
Közben ezt írogattam éppen:
"Szerintem ha azóta Dzsini olvasott volna valami hírt erről, akkor azonnal leírta volna nekünk 😉 Csak akkor derül ki minden, amikor holnap élesben kipróbálják a kollégák. Én különben hamar elvetettem hogy bemenjek, egyszerűen nincs rá semmi okom. Nem tudom mit is zártak le, csak a Gnosis célrendszerét, vagy mindent odabent? Mert ha az első, akkor visszaugrani nem fognak tudni, ha a második, akkor már elhagyni se tudják. Annyiban érdekes a téma, hogy vajon minek lépték ezt meg?? Csak arra tudok gondolni, hogy korábban elfelejtették teljesen besatírozni a tiltott zónát, vagy akkor még úgy voltak vele hogy nincs az a nagyot ugró hajó ami bejuthat oda tehát felesleges. Aztán ezt elfelejtették, és most a Gnosis miatt kellett lépni.
Inkább elindultam Colonia felé, a mérnökök miatt (mindent ki kell maxolni 😄)."

SZERK.: most esett le: EGY HÓNAPIG MARAD??!? Na akkor végképp senkinek sem ajánlom hogy bemenjen!

VR-téma: köszi mindenkinek, pontosítások végett annyit hogy még nem az Elittel csinálom, hanem csak a PS4-en más játékokkal, ahol ugyebár szóba se jön semmiféle "lag" és társai. És egy teljes nap szünet után is jött az émelygés, méghozzá szinte azonnal :S Egyelőre nem megszokom, hanem érzékenyebb vagyok rá.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2018.09.05. 16:42:22

Dzsini
Ez két lehetőség, és lehet még sok másikat találni.

Holnap szerverújraindulás után kiderül.

Lehet már tudni valamit a Cone Sector-ról? Ha beugrik oda a Gnosis fel lehet fedezni a sector rendszereit vagy marad a permit lock és csak abban az egy rendszerben dekkol mindenki egy hónapot?

wollnerd
Én már tegnap este már megérkeztem hozzá. 😊
Felszereltem a Krait-omat felfedezős dolgokkal és AX fegyverekkel és Xeno scanner-rel, ill. shutdown field neutralizer-rel is.
Úton a megashiphez elmentem Plejádokba, Palin-től megvettem a korrózióálló cargo-t. (tudom hogy van 16 tonnás, de az nincs unlock-olva és nem volt
már erőm felunlockolni...<#rolleyes>
Aztán meglátogattam pár NHSS-t (T5) hogy lássam milyenek a Thargoid-ok. (Persze nem támadtam meg őket) Még sose jártam az ilyen SS-eknél, szóval izgultam hogy milyen lehet ott. 😊
És amikor meglátogattam az elsőt, meg is ijedtem, közben azonnal szólt az EDDI: "Extreme Danger: very high-threat alien signal source, Commander WollnerdHUN."
Hatalmas zöld foltköd volt mindenütt, és romos, égő Belugák, de maga a Thargoid nem volt sehol...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elég rémisztő. Ártatlan emberek az utaskabinokban... 😞

KiruHoshino
Én is megérkeztem. 😄 Egy hónap egy ismeretlen űrben. 😄 Tiszta Star Trek.

Dzsini
Holnap indul a Gnosis, aki gondolja ma még csatlakozhat hozzá.
vagy nézegetheti a végtelen "dokkoltam a gnosison" képeket redditen 😊

Dzsini
Én egy mobiltelefon + filléres headset + trinus trióval próbálkoztam, és az 5G-s wifin át kapott jel és az USB-n át kapott jel között ránézésre nem volt különbség, viszont a wifis jel - mint utólag kiderült - késett annyit a fejmozgásomhoz képest, hogy az 5 perces trial alatt már felfordult a gyomrom tőle 😊

RJoco
Ha tudsz, akkor nézz rá az FPS-re. Nekem a túl alacsony tette be, igaz, én is oculus-szal próbáltam, de szerintem az mindegy. Utána feküdtem vagy 1 órát, hogy elmúljon a fejfájásom, hányingerem.
HTC-vel próbáltam még, de ott erős gép volt alatta, nem is volt gondom.

Nekem még nem volt, bár igaz én oculussal tolom. De feltehetőleg olyan ez is mint a körhinta, csak hozzá kell szokni. <#gonosz1>

https://fxmason.blogspot.com/

s_andras
Szerintem itt minden hibátlan és gyors, nálam biztos nem a késés okozta mert nem volt, hanem csak simán az agyam akart meghánytatni mert azt hitte, mérges gombát ettem és hallucinálok 😊 - ugyebár képek vannak, de nincs semmi hozzá passzoló testmozgás, G-erő stb

Dzsini
A motion sickness emberfüggő - nagyon sokat javíthat a dolgon, ha rendkívül stabil a framepacing, és nagyon egyszerre mozog a kép veled - a késést az egyensúlyszerveid nem viselik 😊

s_andras
VR-használó kollégák: meséljetek, volt/van az Elitnél "motion sickness"? Elegem lett, bezsákoltam a PS4-hez a VR-t, állítólag lesz előbb-utóbb hivatalos PC támogatás, addig meg trinus. Tegnap este kb 3/4 óra után kezdtem émelyegni tőle <#vomit> - na jó, hányás nem volt <#ejnye1> Remélem meg lehet szokni, vagy a nagy dög űrhajóknál elő se jön..

s_andras
Áá, attól nem kell félni. Amikor elkezdték emlegetni a Lifetime Pass-t, én is kezdtem izgulni hogy valahogyan megpróbálják szép lassan leépíteni, kibújni a kötelezettség alól. De aztán kiderült hogy éppen arról biztosítanak, hogy az idei évre kompenzáció gyanánt kapunk valamit ingyen a boltból ami amúgy fizetős cucc. Így lehet, lesz mégis festésem az SRV-re, vadászokra, színes hajtómű, lézerek stb <#hehe>

Dzsini
színjátszós festések - egy hétig kapható
Ilyesmi:

KiruHoshino
Őőőőőőőőőő... Oké. 😄

Még egy kiemelés.
"We will have more details on exactly what this means and how the era will roll out after the release of Beyond – Chapter Four, but this does mark some exciting next steps and a continued commitment to the long term vision for the game and our community."

Oké bele lehet látni az egészbe 100+ dolgot de ha összevetjük az egész éves dolgokat amiket láttunk, olvastunk van benne ráció. Ellenben az atmoszférás landolással.
Én bizakodom.
Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2018.09.01. 01:51:01

Elvileg új lighting modell az lesz, az remélhetőleg elég sokat dobhat a megjelenésen, hogy mi lesz azon túl... Meg majd meglátjuk micsodi mérföldkövek jönnek itt majd idővel mert ígéretekkel már elég régóta tele a padlás, és eddig minden ígéretre jutott olyan dolog ami a kedvet is nerfelte nem csak a pénzeket... <#gonosz1>

https://fxmason.blogspot.com/

Olvasgattam a chapter 4-es dolgokat.
Azt nem tudom, hogy a probe-okat hogyan fogják megoldani, de egy ASP-re azért elég kevés kargo fér föl, ha pedig folyamatosan a bolygók felszínét kell járni felfedezéskor, hogy elég probe-ot tudjunk építeni, jelentősen lelassítja a tevékenységet.
A bányászás unalmas eljárása: meteor keresés prospector, lézer, collector, megváltozik. Lesz belőle surface probe-os meteor keresés (vélhetően jóval kevesebb meteorban lesz bármi is), 3 lépcsős bányászás, lézerrel, 2 fajta rakétával, prospector limpettel, collectorral. Itt vigyázni kell, hogy nemcsak abba lehet belehalni, hogy véletlenül nekimegyünk a meteornak, hanem abba is, hogy ránkrobban. Ha nem növelik a megszerezhető nyersi mennyiséget, akkor ugyanannyit 2/3x annyi idő alatt tudunk kibányászni. Ja és el is lehet rontani a lézer/rakéta kilövéseket és akkor elveszik a nyersi. Nem értem, hogy egy grindelési folyamatot mi a fenének próbálnak bonyolultabbá tenni. Lehet, hogy az első alkalom tök izgi lesz, aztán rájössz, hogy ugyanezt még vagy ezerszer el kell játszanod és elmegy a kedved az egésztől. Tulajdonképpen arra próbálják kihegyezni, hogy többen menjenek és együtt csinálják. Lehet a végén mindent csak csapatban tudsz értelmesen megcsinálni.
Amiért vártam az egészre, nem lesz carrier.
Ja és úgy néz ki, hogy nerfelték a winges küldiket, de ezt azért még vizsgálom.