23609
1418743729.jpg
  • gregoryan
    vá vá vá-.... most nem értem.. akor most olyan a játék, hogy lemaradhatok dolgokról, vagy pont olyan, hogy nem?
    én is azt szeretem, hogy ha teszem azt elutazom 2 hétre, akkor nekem ne haljon meg a játékom kb azidő alatt mert valami ár/akármi elszáll, hanem ott tudjam folytatni ahol abba hagytam. nekem nagyon nehezen megy a pénz szerzés benne, és nem biztos h fel tudom venni a versenyt (de lehet nem is akarom) a neten szállingózó videókban játszó emberekkel akik csak úgy kaszálnak, de látszik, hogy a gyerek nem ma kezdte mert ugy tartja rajta pl a kalózon a célkeresztet mintha oda lenne szögelve. én béna vagyok ehhez. de had ne szivjak emiatt, mert neke ez lassabb.
  • Moby
    >az indokok között az is volt, hogy nincs elég erőforrásuk a megfelelő szóló történetsor kialakítására, karbantartására

Ezt a játékkészítők nagyrészének ugyanígy be kellett volna látni. Egy valami összecseszett csinálmánnyal nem lehet pótolni valódi sztorit, és ha nincs mögötte olyan mechanika, ami elvinné a hátán az egészet, akkor hamarabb szárad ki az egész, minthogy kettőig elszámolnék (ld. Destiny). Meg a kőbe vésett sztorikkal van egy másik nagy gond. Kell, hogy legyen vége. Nem túl hamar, és nem túl soká, de vége kell, hogy legyen. És mindenkinek kb ugyanakkor. Van olyan játékstílus, ahol ezt a kötöttséget én szeretem, de ez nem az.
  • Dzsini
    Ez egyéni habitus kérdése, kinek ez tetszik, kinek az. De nekem nem tetszik, hogy ha lesz mondjuk egy event március 1-31-ig, akkor ha esetleg úgy alakul az életem, hogy épp csak hétvégénként van 1-1 órám játszani, akkor gyakorlatilag lemaradok a történésekről, nem tudok részt venni. Ha csak nyáron veszem majd meg a játékot, akkor az első fél év minden eseményéről lemaradok.

Ez pedig nem játékbeli előre gondolás, felelős döntés kérdése, hanem a való élet és a játékélet ütközése. Nekem nem tetszik ez a fajta történetszervezés, én az olyan játékokat kedvelem, ahol minden körülöttem forog, és ha kilépek a játékból, akkor ott "megáll az élet". Amikor kukázták a teljesen szóló játékot (az indokok között az is volt, hogy nincs elég erőforrásuk a megfelelő szóló történetsor kialakítására, karbantartására), akkor dőlt el, hogy nem azt az utat választották, amit én szerettem volna.
  • Moby
    >Másrészt a mostani rendszerben (ha egyszer beindul) az események, történések naptárhoz kötöttek lesznek, az árak, a gazdasági rendszer egyedi

Pont ez a lényege. Ez az, amitől igazán jó: tervezni kell. Előre gondolni, felelős döntéseket hozni, stb. Még nagyon az elején vagyok, de minden nap belémveri a játék, hogy mivel kevés időm van játszani, csak olyan küldit vegyek fel/olyan tevékenységbe kezdjek, amit végig tudok csinálni. Ettől még nem maradok le semmiről, nem kerül olyan hátrányba, amibe amúgy nem kerülnék, CSAK ha meggondolatlan vagyok. A saját tempómban játszok. Nem a játéktól várom el, hogy idomuljon ehhez, nekem kell ezt megtenni.
    Sztori: lehetne fűszerezni ezzel-azzal, igen, de ha valami, akkor valami bedrótozott történetszál biztos nem hiányzik. Egyrészt mert mindenki olyat csinál, másrészt mert nem készült az elmúlt 15 évben három olyan, amiben a sikerült ezt elfogadhatóan kivitelezni, vagy ha igen, jönnek az agyfaszos userek, és szétcseszik a hülyeségükkel az egészet.
  • Dzsini
    Beszélgettünk itt régebben erről a szóló-nemszóló dologról. Az, ha te vagy "a főszereplő" a játékban, az sokkal nagyobb szabású történetvezetést tesz lehetővé, példaként fel lehet hozni az előző részben (Frontier: First Encounters) megesett eseményeket, ahol a játékos kaphat egyedi, titkos tervezésű hajót, és hozzájuthat az amúgy ellenséges idegen faj egyik csatacirkálójához is, amivel gyakorlatilag elpusztíthatatlan erővé válik a világban - ilyen jellegű dolgokra nincs lehetőség egy kvázi-multi játékban.

Másrészt a mostani rendszerben (ha egyszer beindul) az események, történések naptárhoz kötöttek lesznek, az árak, a gazdasági rendszer nem egyedileg alakulnak, hanem központi futással, egy szerverről fut a világ, tehát ha a játékos egy hónappal később indul, vagy valamilyen okból mondjuk hetente-két hetente pár órára jut csak ideje játszani, akkor kimarad, lemarad dolgokról. Egy teljesen egyedi játéknál nincs ilyen időkorlátozás, saját tempóban lehet játszani, egy újrakezdés után akár más történetszálat kipróbálni (egy konfliktusban egyik oldalra, vagy másik oldalra áll). Így nincs erre mód.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.12.23. 08:25:29
  • HUN_bulldog
    ja értem !
  • gregoryan
    neem.. a Story-t hiányolja sok ember, meg a szájba rágós menetet. Jelzem néha én is.. de igy is jó..
  • HUN_bulldog
    Miben lenne más mint a mostani SOLO play ? Hogy nem kapcsolódna fel a netre ? Van akinek nincs nete ? Én a Empire Total Warral is Steamről játszom, nem DVD-ről, és nem lett ettől rosszabb, mint anno mikor lemezről töltöttem.

Komolyan nem értem a NAAAAAGY különbséget.

Szerintem ez egyben egy nagy szűrő is, hogy meg kell mindenképpen venni. Sok kis hülye barom így eleve kiesik a 12 éves ráérős típusból :)
    Utoljára szerkesztette: HUN_bulldog, 2014.12.23. 08:10:44
  • gregoryan
    Illetve félre ne értsen senki..

Egy singleplayer mindenkinek jól esne :)))
  • gregoryan
    ja még annyit olvastam én ellenben, hogy a nagy kuporgatós gyűjtögetős ötetből az lett, hogy kb egy Far Cry 4 szintű pénzt hoztak össze a jatekhoz. Szal illik h jó gegyen!
  • gregoryan
    nade őszintén szólva!! MAGUNK KÖZT.. :))))
    nem jogos a félelmük? hiszen kb közülünk is megannyian azt csinálták volna.. ha nem is végleg de elsőre tuti.és ha vissza olvasol, minden 2-ik hozzászólás az az h ez inkább single mint MMO.

Amúgy tegnapi bénázásra rájöttem! Ugye mindig a játék a hülye elsősorban! CSAK aztán a user! :)))) --rossz helyen kerestem a banditákat, illetve szóljon annyi mellettem, hogy nem volt egyértelmű a leírás, mert kb 2 féle dologról irt, hogy trader-ek vannak itt meg itt, de a banditákat kell ölni egy másik rendszerben :S:S Igazából nem volt megvilágosodás, csak már kínomban nem tudtam mit kitalálni, hol keressem őket, és nem egy al sectorban hanem a fő rendszerben keresgéltem :S

legalább visszahozta a játék kedvemet, csak sajnos utána le kellett feküdni :)

Nálatok is csak 24 óra 1 nap sajnos???
  • vato loco
    Azt olvastam hogy az utolsó pillanatban szedték ki a singlet, kamu okokra hivatkozva ("nem tudnak ugyanolyan élményt blablabla..."), miközben nyilvánvaló hogy a warezolás miatti félelem az egyetlen oka. Így viszont a pénzemről is lemaradnak, remélem sok máséról is. Kár érte, jó játék is lehetett volna.
  • gregoryan
    bocs az előbbiekhez annyit h magyaran ott repkedek 1 órát is és nem találok senkit
  • gregoryan
    biztos én csinálok valamit rosszul, de miért van az, hogy felveszek egy Kill-es küldit, pl 4 kalózt kell kinyirni egy adott rendszerben, persze a rendszert nem ismerem, oda megyek, repkedek, próbálok felfedezni közben, és gondolom a kalózokat az unidentified pontokon találom meg még.... de semi.

hogy kell ezeket csinálni?

THX
  • MasterMason
    Mondjuk én még mindig nem kaptam email-t a hivatalos game manual-hoz illetve digitális könyvhöz, éppen ezért titkon még bízom benne, hogy nem ez lenne az? Így gyorsan átszaladva ez elég soványkának tűnik nekem még a béták meg gammák manuáljaihoz képest is, és pl ahogy a játékban így itt sem látok arra nézve semmilyen információt, hogy ugyan már pl a háromféle explorer szkenner milyen távolságból működik, vagy bármi ehhez hasonló.

Persze lehet, hogy email híján csak a meglepettséggel keveredett csodálkozás végett nem vettem észre valamit?!
  • StrikeFor
    ELITE MANUAL PDF
  • Luciferkee
    Szerver-side update volt.
  • Luciferkee
    Én jelenleg Superconductor oda (nemtudom mennyiért, de eladási helyen kb 850-900 profit / egység), visszafele pedig Performance Enchancer-t kicsivel kevesebb profitért (650-700 / unit). Ha van keresek xy terméket küldi, és van a másik stationon, akkor viszek neki. Tranport küldiből, ha a célállomásra kéri elvállalom. Csak a 150.000 - 300.000 -es szállító küldiket vagyok hajlandó máshova vinni. Esetleg ha felad egy 250k-t adok 9 platinumért vagy hasonló, akkor kerítek nekik.
    Egyébként a "magtól" messze vagyok, tegnap egy sidewinder ment át az egyik rendszeren a másikon pedig egy asp explorer. Szóval aránylag nyugis.
  • kalif
    mai ? nem is upgradelt nekem a launcher ...
  • Luciferkee
    Ez egy mai server update volt, írja, hogy kell egy kis idő még helyrerázódnak a dolgok (1 nap, vagy a legközelebbi marketupdate 'tick'-ig).

De az is lehet, hogy elrontottak valamit, sajna ma nem volt időm benézni, hogy mi a helyzet.
  • StrikeFor
    leparkoltam a Cobrát vettem egy Type6-ot 108-as raktérrel meg 1.75misi forgó tőke,de akárhova megyek nem tudok oda-vissza 1000-1100Cr-nél nagyobb hasznot össuehozni :((( ez így is bazi lassú..............

jelenleg Consumer Technology 705cr fogó és Animal Meat 350 fogós kanyart tolok,de ez a maximum amit kitudtam hozni....ha szerencsém van bead light meg heavy fuvart 160-175 ezerért...akkor örülök,de elég ritka eset :S

valami jó tipp??
  • kalif
    Ez az update már él vagy lesz ? A kereskedelem most vhogy nem az igazi.Ahol eddig supply volt vagy 100 ezer tonna, hirtelen demand lett 40 ezer.
    Hogy a fenébe ? Egyszerűen már nem találni normális kereskedelmi útvonalakat, mert mintha teljesen random lenne már. Így aztán nem lehet kereskedni.Hiába nézzük meg, hogy az adott állomáson mi mennyibe kerül, miből van hiány, mire leszállítjuk az árut, addig lehet már nem is lehet eladni.
  • HUN_bulldog
    rárakható, nekem is volt mikor bányászkodtam kicsit
  • Gilmoor
    Őszintén szólva nem tudom, hogy sw-re felrakható e vagy sem. Annyira alap cucc, hogy inkább igenre gondolnék mint a nemre. Annak az oka, hogy nem találtál, éppen lehet az is, hogy az adott helyen nem kapható. Amúgy más fórumokon írják, hogy sw vel 50K / fél óra az átlag bányászattal.
  • Moby
    Ez nekem tetszene is, kezdőtőkére nem ciki a kapálás, de vak vagyok, mert direkt kerestem mining lasert, de nem láttam sehol listában. Tutira felrakható SW-re?
    Amúgy kösz a tippeket mindenkinek!
  • Gilmoor
    pénzre van szükségem :) roppant egyszerű, csak fenék kérdése és összeszorított fogakkal bányászni. Akanago rendszer csak egy tipp a sok küzül. Az aszteroida cluster tulajdonsága, pristine density és metalic. Ez annyit tesz, hogy clusterenkánt 5-6 asteroida található benne, melyek tartalmazhatnak platiniumot, paladiumot aranyat és silvert. A többi felejtős. Ha az említett 4 anyag közül bármelyik is fellelhető 10-15 % nál nagyobb rögökben, akkor lehet bányászni. Ha side winderre felrakható a 2 bines refinery + 1 mining laser, akkor már lehet is menni. A 4t-ás rakterébe 4 tonnányi arany 36 ezer. 4 tonnányi platinium már 72 ezer rúpia. Aztán ha megvan a pénz, el lehet adni a modulokat. semmit nem buksz rajta.
    a cargo scope gyakorlatilag egy tölcsér. Ebbe a tölcsérbe cserkészed bele a kilőtt földdarabot, majd a 4es panel cargo szekcióban eldöntöd, hogy refinery be kerüljön, vagy kilökd az űrbe. Ha a tölcsér újra üres, jöhet a következő rög. Egy adott rög % értéke annyit jelent, hogy ha pl 10%os egy rög, akkor 10 darab kell abból a fajtából 1 tonnányi anyaghoz. Ha a refineryben ez a szám eléri a 100%ot, akkor átkerül a cargoba mint eladható 1 tonnányi nemesfém.
    miért pont bányászat? mert nem kell hozzá agy :) színtiszta kapálás.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.12.22. 16:43:45
  • Chrisstophorro
    Még én is csak ismerkedem, ma megvolt az első wanted kibicelésem, meg akartam várni, amíg a rendőrök jó legyengítenek egy anacondát. Elötte felszedtem küldetés miatt cargot, ami illegális. 16 % nál kidurrant az anaconda, én későn lőttem, erre a tulbuzgő rendőr leszkennelte a rakteremet, és ki is adott egy rózsaszín csekket 12e cr-ről...ezt hívják tanulópénznek.:)))) 8e cr-em van, és még ki kellene fizetni. van erre valami határidő? amúgy a hotas x-et csak 25-én tudom beizzítani, mert a nejemmel az alku, hogy karácsonyfa alatt kell megkapnom ....(((((
  • Luciferkee
    Market Update, annak aki szeret olvasni / lusta utánajárni

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    From today's server update:

- Fixed a bug that was sometimes causing a market to flip from being a net consumer to a net producer when the AI traders supplied significantly more into that market than the market demands. This will mean that many commodities currently listed at a low level of 'demand' will revert back to the 'not interested' price, as they should have been.

- Fixed a small set of bugs that were working together to cause the AI traders to significantly over supply an import market in a specific set of circumstances.

This bug fix will increase the demand numbers being offered to Commanders for consumed commodities where there isn't a large exporting market nearby supplying that demand.
    Where large exporting markets are nearby, the AI traders will now respect their import caps and leave some demand for Commanders.
    In that situation, the exporting markets should see a slightly increased level of supply available for Commanders to purchase.

These bug fixes together should also sort out some of the 'backwards' trade route data over the next day or so when the data next update.

For the trading the changes in demand should propagate quickly but for the trade routes may take a day or so. This has uncovered an issue with split markets stacking rather than being netter out, although this effect is minor compared to the previous issue. We'll then record the stats over Christmas to identify what further tweaks are needed.

Michael
  • StrikeFor
    nos ez úgy néz ki,hogy inkább SINGLE a játék,de ettől függetlenül ONLINE :) választhatsz,hogy single szerverre mész vagy olyanra ahol igazi játékosok is vannak......sajnos a kommunikáció nehézkes így a multi része annyira még nem jön át :P
  • vato loco
    Meglepődtem hogy már megjelent, de azon is hogy állítólag csak online, semmi single. Ez igaz?
  • StrikeFor
    vegyél Shield Cellt és elnyomni mikor már majdnem leesik a pajzs!

én most úgy érzem kevés a tűzerőm Medium Beam lézer, medium multi cannon és 2 small multi cannon-al megyek.....mindegyik Gimballed
    nem rossz setup,de érzem,hogy ennél lehetne ütőképesebb is...valakinek tipp??

Ubi ! én nem repültem még ASP-vel,de az lesz a kedvencem nekem is ha egyszer lesz rá lóvém :P

• Moby
    Megvolt az első éles komolyabb fightom is: valami köcsög kiszedett ugrásból, de elkentem a száját a csumpi sw-errel. Erre halálában még nekemkormányozta a szarját :) 54% dmg-vel végül kijöttem a pofozkodásból.
    PÉNZRE VAN SZÜKSÉGEM! :D
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2014.12.22. 14:14:33
  • Moby
    Zöldfülű vagyok, de nem értem hogyan. Repkednek körülöttem a 200k-s hunter contractok, olyan cobrával max 1 hét alatt összevadásznék 6 misit (mer a kibic ugye...) :D
  • Ubi™
    Én az ASP-t imádtam a betaban, ugyan olyan fürge mint a Cobra, és a raktere is már megfelelő, felszereltségben, védelemben meg jobb.
  • gregoryan
    hát tudlak sajnálni ilyen cuccokkal..
    nekem alap gépem van csupaszon :)

mi a tipped trükköd?
  • StrikeFor
    sajnos még nem látom a végét,hogy a 6 milliós ASP-be átülök valaha is :P igaz a Cobrám értéke most már 4 millió és van 1 millió cash is,de a 6 misis ASP csak alap lenne :((( szóval még rohadt sok pénz kell :(
  • StrikeFor
    hmm lehet,hogy volt valami hotfix...,de inkább a fogyasztásba mahináltak bele,hiszen a fuel scoop csak az üzemanyag felvételére szolgál,nem befolyásolja a fogyasztást....
  • Ubi™
    OK, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Eddig mentem A és B között kb. 50LY-et elfogyott az üzemanyag 40%-a, most ugyanazon az útvonalon csak kb. 20% fogy, úgy hogy nem használom a Fuel Scoop-ot. Azelőtt ugrottam 10LY-et és kb. 1 percig keringtem FS-el a nap körül amig tele lett a tartály, most kb. 10-15 mp alatt tel lesz. Nem vettem újabb FS-s és tudtommal nem bővitettem semmilvel sem a hajót, emi ezt okozhatná. De ha más nem tapasztalt ilyet, akkor esetleg valami ismeretlen bug lehet vagy nemtudom. Bár az is lehet, hogy a wookie megbütykölte a hyperhajtóművet.
  • Moby
    Gyakorlatilag szóról-szóra ezt csinálom :)
    Egyáltalán nem unatkozom, sőt. Fantasztikus ez a játék. Percenként tanulok valami újat, fedezek fel valamit. Hihetetlenül jól szórakozom olyan pazar látvány mellett, amiről gyerekként csak álmodtam. Biztos sok mindenen lehet javítani, én egyelőre még igyekszem befogadni azt, ami és amilyen most, de ahogy látom ez egy még bőven formálódó játék.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2014.12.22. 10:39:25
  • StrikeFor
    apró küldik,kereskedés 2-3 bázisnak és a reputáció után jönnek majd 150-300 ezres beszerzős küldik! a 20-40%-a elmegy ugyan a termék megvételére,de zsíros haszon lesz így is.....mellette kis fejvadászkodás a kiválasztott bázisoknál! szerintem ez nem annyira monoton és unalmas mint a sima kereskedés ! Javaslatom,hogy 8-12 fényéven belül egy központi bolygótól el kell menni 8-10 bázisra,ott lefényképezni a kínálatot és amikor megkapod a küldit már tudod is hova menj! és mindig a hírdetési oszloppal kezdeni! hátha ott is feltudsz venni valami jó küldit! az "oda-vissza nyilas" küldikből bátran be kell tárazni és ha egy bolygón van amit kérnek azt megvenni és vinni nekik!!!