23609
1418743729.jpg
  • Gilmoor
    ne vezess félre másokat, nem mind1 merre van az eleje. A landing pad egyirányú, csak egyféleképp lehet rajta leszállni.
  • AnarchoiD
    Eldobtam a kuldit csinaltam masokat es tokmind1 merre van az eleje mashova dockolt az a kuldi bugos volt valszeg...

Csinalgatom a kuldiket , hogy kulonosebb harc nelkul osszeszedhessek kis penzt banyaszni vagy traderkedni ;)
  • Gilmoor
    Több dolog miatt nem értem mit mondasz.
    1. a questek azért vannak, hogy ne legyen annyira homok száraz ez a sand box. Nem ebből fogsz meggazdagodni. Reput viszont adnak, még ha nem is vagy tisztában vele, kivel milyen státuszban állsz. Ez állítólag szándékosan rejtett része a játéknak, a környező NPC-k viselkedése változik a reputációd növekedésével vagy csökkenésével reputációs rendszer
    2. én elég sok trade runt toltam, közben kaptam rank emelő küldetéseket, fejvadász küldetéseket, tedd ide vidd oda küldiket, SŐT gyakran fordul elő, hogy tele van a bulettin boardom 180K-s fejvadász küldetésekkel. De egyelőre csak a rank emelő és repunövelős koldusküldetéseket csinálom. Szóval nekem nem tűnik úgy, mintha eltűntek volna. Nem értek egyet azzal, hogy eltűntek a questek.

az hogy valami nem úgy működik ahogyan szeretnénk az nem feltétlenül hibás, az is lehet, hogy nem értjük még eléggé.
  • StrikeFor
    nos egy csomó helyen allied és friendly vagyok,de semmi előnyöm nincs igazán....főleg az ominózus karácsony előtti peccs óta! azóta a termékbeszerzős 150-300k-s küldik is eltűntek én egy hete nem kaptam....igaz már nem is kell,mert a 118-as raktérrel nagyobbat szakítok........azt se értem minek ad be még ilyen vigyél el 2 halat adunk 650cr-et küldiket,úgy,hogy már 15 milliós current assets-nél járok én is.......illetve értem :P a program nem képes arra,hogy figyelje,hogy már nem kezdő vagy.....ergó ömleszt mindent egy szerintem fail algoritmus alapján......
  • Gilmoor
    igen, sajnos ez így igaz. Ezért kiábrándító. Lehet nem úgy játsszuk a játékot, ahogy a fejlesztők elképzelték, ugyanis Ők a reputációtól tették függővé, hogy időnként belebotlasz egy-egy fickóba, aki roppant kedvező kereskedelmi ajánlattal áll eléd. Ne kérdezd hogyan, nem tudom. Párbeszéd az NPC-kel elméletileg része a játéknak, de fogalmam sincs hogyan.
  • StrikeFor
    engem még az zavar,hogy a profit is maximlaizálva van.......csak a raktered mérete tudja növelni a bevételed hiszen a max profit kb 1000Cr/T szintre van belőve és akármennyire kutakodsz ennél többet nem fogsz találni :S ( esetleg a rare cuccokkal ,de az rendkívül macerás és időigényes ) 6-7 perc alatt keresek 250 ezret tegnap óta,de nagyon NAGYON monoton és unalmas
  • Gilmoor
    igen, fordítva van a hajód. A seggét lásd mikor parkolsz.
  • kalif
    bocs ékezetek nélkül és az "a" betű kihagyásával számomra nem volt teljesen érthető :)
  • Gilmoor
    10 napja játszom a játékkal, current assets: 30 000 000. 10 nap távlatából kicsit kiábrándítóan egysíkú a kereskedelem és a bányászat is. Kereskedelem: roppant egysezrű, csak találd meg a kereskedelmi útvonalat. High Tech - Aggricultural - Extraction. Ha találsz ilyen háromszöget, és 1-2 ugrás távolságban vannak a pontok, akkor ebben a sorrendben látogasd őket (táplálék lánc). Lehetőleg állomások legyenek és ne outpostok. Az állomások esetenként nem csak 1 tulajdonsággal rendelkeznek, azaz nem csak high tech, hanem pl Hight Tech és Refinery. Vagy industrial és Extraction. Etőől csak még sokoldalúbb lesz a háromszöged. Ha az összes állomás egyféle frakcióhoz tartozik, akkor ott érdemes letelepedni. Minden dokkolásnál figyeld a bulettin boardot, és ha kérnek valamit (adakozós küldetések, markát tartó jel), az nagy valószínűséggel teljesíthető anélkül, hogy letérnél a kereskedelmi útvonaladról. Reput mindíg érdemes növelni.
    Bányászat: kell egy mining laser, egy refinery (legalább 2 bines), amennyi cargo rack csak belefér, és egy olyan rendszer, mint például a HIP 21991. Ott a felvásárló állomás, közvetlenül a bolygót övező aszteroida gyűrű mellett van (resource extraction site). A system mapon láthatod, ha a bolygóra kattintasz, hogy hány gyűrűje van, és azok milyenek. Legjobb, a pristine density és METALIC. E fent említett rendszer egyik gyűrűje pont ilyen.
    ez a link ugyan nem az a rendszer, de példának pont megteszi resource extraction site
    Bányász lézerrel addig lövöd az aszteroidát, amíg ki nem esik belőle egy rög. Miután megtudtad mit tartalmaz a rög, fém típusa és % mennyisége, be scoop-olod vagy mész a következő aszteroidához. 15% alatt nem érdemes hozzányúlni egyikhez sem.

Szóval nincs ebben semmi ördöngösség. A questek nem azért vannak, hogy abból gazdagodj meg. Azért vannak a kis questek, hogy rákényszerítsenek, tanulj meg navigálni a galaxisban. Meggazdagodni kereskedésből kell.

Másik nagy talány, hogy hogyan fitteljük a hajónkat az éppen aktuálsi igényeink szerint. A hajók felépítése moduláris. Vannak fix és mozgatható modulok. Például képzeld el, hogy van két tengelyed, amiket egymásra keresztbe raksz. A végeire teszel 1-1 kicsi és 1-1 nagyobb ládát. Most van egy vázad, amin van 4 láda. Két 1-es láda és kt 2-es láda. A vázon még elfér 4 másik láda középen, de ezekből 1 láda 4-es, 3 pedig 3-as láda. Szóval most már van egy vázad, amin van összesen 8 láda. Ebből kettő láda 1-es, kettő 2-es, egy 4-es és három 3-as. Az egyes és kettes ládák csak homokot tartalmazhatnak, mást nem. Ami változhat bennük az a mennyiség. Kevesebb lehet, de több nem mint amennyi belefér. A középen elhelyezett ládák tartalma igény szerint alakítható, egy megkötés van, nem rakhatsz bele többet, mint amennyi belefér.
    Amikor fitteled a hajód, a moduloknál a size nem más, mint a ládák mérete. A Class, az osztályzat (A a legjobb, F a legrosszabb). A moduloknál a MASS a tömeg. A tömeg nagyon fontos dolog, mert meghatározza az ugró távolságod. Nem boztos, hogy a nagyobb kapacitású energiaelosztót kell használd egy olyan hajón, amivel nem feltétlenül harcolsz, viszont fontos, hogy messzire ugorjon az űrben. Nagyobb a hajtómű (FSD) + kisebb tömeg (current MASS) = nagy ugrástávolság.

---
    épp melóban vagyok szóval, ha van kérdés bátran, mert most ráérek :)
  • StrikeFor
    SOHA ne a rámpa fele legyen az orra a gépnek! fordítsd az irányító torony felé illetve ilyen báziskon a másik oldalra,szembe :P
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.28. 11:17:23
  • AnarchoiD
    azt irtam landing gear a helyen marpedig "L" az a landing gear ;) vagy ne m ? :)

• Gilmoor
    docking request cancel és újra megkéred az engedélyt. Aztán dokkolsz.
  • kalif
    Ugye az L-betűt lenyomtad dokkolás előtt ?
    de egyébként azt hiszem van ilyen bug is, nálam még nem fordult elő és nem tudom, hogy javították-e.
    Utoljára szerkesztette: kalif, 2014.12.28. 10:41:10
  • AnarchoiD
    Volna egy olyan kerdesem, hogy egy stationon probalok dockolni, request accepted landing gear helyen, megfelelo pont folott ereszkedek de nemtortenis kemmi csak a shieldemet karistolom ... ilyenkor mi lehet ez bug ?
  • kalif
    Köszi! Ezen gondolkodtam én is, mivel az internal elemek nem veszítenek értékükből,tehát bármikor cserélhetőek.
    A gond, ahol én vagyok , hogy nem találtam a közelben olyan rendszert, ahol lenne pl. 6B scoop és 64-es cargo is.
  • StrikeFor
    nagyobb SENSORS ? :P
  • danone
    Egy rövid kérdés még: ugye a standard hajó szkennelési távolságot (értem ez alatt azt, amikor már a contact panelbe is bekerül a target, nem csak vizuálisan látom) sehogy nem tudom megnövelni?
  • danone
    Szerintem ez elég szubjektív, én a fixed primary-ra, illetve a gimballed secondary-ra szavazok az elején, azták később jöhet a turret.
    Annyival többet sebez a fixed, hogy mozgékony hajónál nem mondanék le erről az előnyről.

Ha tud valaki tippet, hol találok SOK ASP és a feletti bounty-s hajókat, szóljon :)
    Tapasztalataim:
    - Anarchy szektor nem jó, mert senki sem wanted az elején, csak ha KWS-el leszkennelem őket, ráadásul nincs több nagy hajó mint máshol
    - Hight tech-ben sem találtam többet
    - Independent/Dictatorship szintén, sok sidewinder meg egyéb, max Viper
    - Extraction site-on ugyan több a wanted, denem több a nagyobb hajó
    - Navigation pontban jönnek állítólag a legjobban, de 20perceket állni azért hogy lássak egyet elég uncsi :D

Próbálta valaki a conflict zone-okat? Én egy kisebbet láttam csak, ahol nem volt ellenfél, csak egy halom defender...

Utoljára szerkesztette: danone, 2014.12.28. 09:07:14
  • localmester
    Sziasztok !

Üdv Minden Parancsnoknak !

Leírnám a tapasztalatomat a játékkal kapcsolatban amit 3 napja nyomok napi 5-10 órát folyamatosan !

Előszór is nagyon szeretem a játékot !
    Pont azt az érzést adja vissza nekem, mint anno amikor 1984-85-ben Amigán nyomtam, csak most a kornak megfelelő kinézettel !
    Tökéletes lett a játék. Optimalizálásra sem lehet panasz, mert nem kell nagyon erős gép ahhoz, hogy maximális beállításokon menjen a játék.

Nos.

A kezdőknek egy jó tanács !
    Élősszőr is sima küldetéseket vállaljatok ! Fuvart, elveszt kidobott árukat hozzátok vissza még, ha az árú illegális is ! Ha az árút oda viszitek vissza ahol felvettétek a megbízást akkor nem kaptok büntit még ha az árú illegális is az !!!
    Ha sikerült kb. úgy 60000 Cr. össze hoznotok, akkor ne vegyetek hajót még felesleges !

Mondok nektek egy két dolgot amit én már átéltem !

Ha meg van a pénzetek kb. 60000 Cr. akkor iránya a LSH 3447 Sector ! Ott is a Trevithick Dock !
    Cseréljétek le a két fegyverzeteket ami sima Pulse Laser egy Pulse Laser (Trruet)-re ami kb. 26.000 Cr. Ez a fegyver automatikusan fog tüzelni a célpontra !!! Nem eszik sokat az energiából ! Én az energiát maximálisra tolom a System-nél és maga a Fegyverzetnek csak 2 kicsi pont marad energia elosztásánál !
    Még így sem fog lemerülni folyamatos tüzelés esetén sem !!!
    Tehát, ha meg vetted a fegyvert akkor irány az LTT 18486 Sector ! Ez közvetlenül el lehet érni egy ugrással !
    Amikor oda értél irány a BosWell Platform !!!
    Míg arra felé mész gyakran találkozól ismeretlen jelforrású feliratú hellyel !
    Na irány oda! Az esetek 80 %-nál hajók lesznek ott ! Tuti, hogy ha szkenneled őket találsz köztük " Wanted " vagy is körözöttet !
    Na mehet a harc ! Le kell vadászni őket !
    Ha minden jól megy és aprítjátok a " Wanted " bűnözőket, akkor igen hamar lesz sok pénzed !!! Nos ha már még mindig az alap hajód van ami szerintem tök jó és lehet felillesztgetni, akkor a BrosWell Platform-on dokkolva találsz egy MiniGuns Turret fegyvert potom 500.000 Cr / db.

Halálos egy szörnyeteg !!!

Elsőre ennyi !

Üdv.
  • _Kondor_
    Találtam egy megoldást a python horror fogyasztására: az egyik rendszerben, ahol kereskedek, van egy állomás 15 ls-re a csillagtól. Kapható 64es cargo rack és 6B-s fuel scoop. Megvárom amig kiürül a tank, fuel scoop fel, scoopolas, cargo rack vissza. Piszok gyorsan teleszivja a tankot a 6B scoop, és még nagyon közel sem kell menni, 96-98% a hőmérséklet, lehet folyamatosan szivni.
    Hogy ez eddig nem jutott az eszembe....
  • Chrisstophorro
    Barhiva be lehet menni lebukás nélkül csak elég gyorsan kell es mielott befejezik be kell érni. 1-3 km kozott kezdenek szkennelni.
    De szabalyt en sem ismertem fel higy mi alapjan lehet ott black market
  • Chrisstophorro
    Kösz traz. Es fekete paca.:)
  • kalif
    teljesen igazatok van, a gond, hogy elszámoltam magam, de nagyon csúnyán.Izgulok is most ...nehogy történjen vmi. Azon gondolkozom, hogy inkább visszacserélem type 7-re, nem kockáztatok.Csak így vesztek kb.10 %-ot, ami több, mint 5 milla, + a type7-nél is még vagy 2-t.
  • _Kondor_
    A fekete piacról, csempészésről a hivatalos fórumon.
  • StrikeFor
    még bétában vesztettem el így 2 hajót! és kezdhettem előről , azóta sehova nem indulok biztosítás nélkül :P
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.28. 00:07:38
  • MasterMason
    Jól mondja StrikeFor, ebben az esetben már túl sok a kockázat. Nincs arányban azzal amit nyerhetsz, szóval biztosításra mindig legyen lóvé akármekkora hajóról van szó. Akkor inkább kevesebb árut vigyél, vagy egyel kisebb FSD-t rá. Soha nem tudható mi fog történni.
  • StrikeFor
    na ezt nem szabad!
  • kalif
    A Python nagyon durván fogyaszt, egy oda vissza kör 50 ezer, míg a type 7-esnek max 2000 volt. Így ha kereskedésre használja az ember,nem biztos, hogy megéri. De sokkal jobb manőverezni vele,ezt nem csapdosom oda kimenetelnél. Egy picit elszámoltam magam, a rakteret bővítettem,az fsd-t is, így árura már nem maradt pénz :( .Sőt levettem a shieldet is róla, 64-es rakteret foglal.Nem maradt pénz biztosításra sem, így most nagyon vigyázni kell.Mert , ha felrobbanok vagy nekem jönnek, akkor újra sidewinderem lesz csak.
  • Moby
    Ezt pont tegnap kerestem és
    ezt
    találtam. Nemtudom mennyire használható, még nem csekkoltam
  • traz75
    Szerintem sehol nem látod kiírva hogy van-e blackmarket. Talán akad majd valaki aki komolyabban foglalkozik a csempészettel és rájön hogy milyen feltételek mellett van blackmarket (én eddig úgy vettem észre a legtöbb helyen van), de nekem fogalmam sincsen róla. Ezért írtam hogy a legegyszerűbb ha keresel egy anarchista rendszert ahol van önálló, egyik hatalomhoz sem tartozó állomás. Thát a lényeg : goverment = anarchy, allegiance = independent. Ott nincsenek zsaruk, szabadrablás van, így garantáltan szabadon tudsz mozogni. :D
    Persze ott is lehetnek tiltott áruk (leginkább csak a toxic waste), ellenben a kutya nem fog leellenőrizni. Én legalábbis még nem találkoztam ilyennel. :)

Más : nem tudom, másnál is van-e az idegesítő bug : pillanatnyilag fejvadászként próbálok érvényesülni, de a helyzetet nehezíti hogy bármikor nekimegyek egy körözött npcnek, a közelben lévő hajók automatikusan ellenségesek lesznek velem szemben, kivéve akkor ha még mielőtt támadtam volna, a kalóz már elkezdte őt lőni. És nem, nem arról van szó hogy egy kósza lövés eltévedt és őket találta el, nem vagyok wanted státuszban, sőt, gyakran 6-7 kilóméterre vannak tőlem az említett hajók. Mi több, ha a közelembe érnek és megtámadnak, ők kapnak wanted státuszt (kb 200 crediteset), de ettől függetlenül a progi engem kezel agresszorként és a beugró zsaruk is engem kezdenek lőni még akkor is ha nem lövök vissza egyáltalán - ami elég kellemetlen pl amikor egy magasabb bountys anacondat gyepálnék... Emiatt azt kell csinálnom hogy 1-2 kill után mindig kiugrok az instából majd visszajövök. Ezzel csak én vagyok így?
  • npolos
    oda rakta a rendszer a bónusz eagle-t :)
  • StrikeFor
    vettem agy ASP-et végre,fel is szereltem viszonylag frankón (11 milla ) nagyon brutál a 2 medium 4 small fegyver ,DE bazi drága javítani ezt a dögöt :S ez nem bountyzni van már látom :(( le is szereltem a drága fegyókat és tolom a kereskedést 118T raktérrel inkább :( majd veszek egy Vipert combatolni ha lesz felesleges 8-10 millióm maxosra húzni :)

ui: A5 vagy B5 Thrustert látott valaki?
  • Moby
    Beletolom én a 980-at is a gépbe ha az kell hozzá, ezen nem fog múlni :) Csak legyen okés az egész.
  • Moby
    Én 15 éve használtam utoljára ilyen ir headtracket játékra. Fix ozíciójú megjelenítőnél teljesen hibás koncepció az.
    Pár éve viszont csináltam hasonlót wiimote-ból, csak azt nem játékra :)
  • gregoryan
    én egy IR vagy milyen tracker-t gondoltam ki, ami tudod követi a fejed mozgását, és úgy tudsz nézelődni a fülkében. ok, legalább egy 32-es TV kell hozzá, hoy élvezhető legyen...
  • gregoryan
    nekem is akkor van játszóidőm :) szal ebben egy cipőben járunk!
    felhivtam, jan 5 körül érkezik a RHINO :))))))))) nagyon varoom már..
  • MasterMason
    Ha egy telefon elviszi (S4) akkor egy asztali pc is el fogja vinni elhiheted. ;)
  • JoeSatriani23
    Akkor csak jol dontes volt berendelni:) remelem mire hazamegyek uk-be mar ott var a kicsike:) aztan ha jon a vegleges azt is beremdelem:)
  • Moby
    naja, csak legyen hozzá vas is. Annál már 90 hz-t emlegetnek. [email protected]át az nem kisiskolás szint, még egy relative gépkímélő E:D-nek sem.
  • MasterMason
    Vagyunk igy egy páran, igazából a technológia jó (már 15 éve várunk rá), de még nem elég fejlett sajnos. Bár a következő verzió akármi lesz DK3 vagy CV1 tuti megveszem én is, többet nem akarok már várni. De azért nem véletlen, hogy nem kereskedelmi eladásra szánták ezeket.

A samsung Vr jobb felbontással rendelkezik már pedig az telefonhoz van, köv oculus is remélhetőleg megkapja legalább a 2560x1440-es amoledet és azzal megint egy nagyságrenddel jobb lesz a felbontás, az már mehet majd a kereskedelmi forgalomban. Szvsz három hónap múlva be is jelentik a CV-t.