ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szép szavak megint a NAGY semmiről! Tartalom kéne már, meg legalább egy bugmentes küldetés!
Dzsini
😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"Természetesen megindult az ízekre szedés:"

<#vigyor2>
Dzsini
A mai első bejelentkezés PAX Eastről (ma lesz még egy, és a hétvége során még jónéhány)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Természetesen megindult az ízekre szedés:

Dzsini

Dzsini
És egy kis Multicrew kedvcsináló

Dzsini
Szép új ship kitek - meg pár egyéb finomság 😊

Dzsini
és pár kép egy teaserből (nemsokára valószínűleg ez is fel lesz töltve, de addig is):

Dzsini
Braben interjú a PAX Eastről:

Caliph
egyszer valamikor szervezhetnénk egy összeröffenést a játék keretein belül,srv race,canyon race valami gyors kis géppel,vagy free for all egy aszteroidamezőben fighterekkel 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Nem tudom. Ha valóban érdekel olvasd át a changelogokat és az újragenerálással kapcsolatos leírásokat, és vesd össze azzal, amivel találkoztál.

s_andras
És ebből vajh az hogyan következett, hogy 5 db lézerből 4-en tizedre pontosan megmaradt a distributor draw -7 és -13% közötti értéke, egyről viszont kompletten eltűnt?.. És a többi hajót még nem is néztem meg.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Mondták az előző frissítésnél, hogy újraforgattak egy csomó modult, sokkal finomabbá téve a fokozatokat: ahol eddig 5 lépcső volt és most van 30, akkor ott az eddigi lépcső környékére sorsolt egyet, ami mehetett fölé is, alá is egy kicsit, plusz egy csomó újrabalanszolás is volt, feljebb-lejjebb toltak határokat. Néhány oldalnyi changelog volt róla, és ezt bétázták legutóbb pár hétig 😊

s_andras
Gratula, nagyon hangulatos lett! <#eljen>

VJP: a 7 open csak a szerencsén múlik, jönnek-e elegen, és ezzel együtt aktiválja-e azt amit kell. Volt hogy azonnal megkaptam az egyik ilyen adatot, volt hogy egy tömeg közepén is 8 órát kellett várni. A táblázat érvényes.
-------------------------------------------------------
Kellemetlen meglepetés ért, amikor elkezdtem összehasonlítani a feljegyzett mérnöki eredményeket az aktuálisakkal a korvetten: a resistance augmented SB-ek mindhárom kategória (thermal, kinetic, explosive) értékéből vesztettek 3-3%-ot. A 3C beam-ről pedig az egyik sor szőrén-szálán eltűnt, a distributor draw -7.6% (ja, pont csak a lényeg..) Akinek vannak jegyzetei az eredményekről, hasonlítsa össze a mostani állapotokkal, kíváncsi vagyok miket variált meg a bug- vagy a nerf-démon.

Üdv!
Milyen nehéz összeszedni az utolsó 7 adatot?
Érdemes nekivágni ennek, ha alapból nincs túl sok időm játszani?

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Igen, még az. 3-an csináltuk, ATI kártyákkal sok gond volt, általában a +-os siték úgy jelentek meg, hogy nem lehetett szkennelni, így a solo-s adatokhoz is kellett a csapatmunka. Végül megcsináltuk, közösen.mindenki.. Pont most lett kész a videója

Ancient Ruins- egy küldetés története:
s_andras
Igen, kb rá egy nappal amikor összefutottunk. Összességében azt hiszem kicsit gyorsabban sikerült mint az első menet, pláne mert letettem a korvettet, és az ősi tárgyakkal is ~50-et ugró felfedező Asp volt alattam végig. Tegnap láttam hogy megint kint voltál, ez még az a kör?
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.03.10. 10:17:32

Nimrod,
Befejezted végül a ruinos küldit?
s_andras
Na ez meg mi volt: véletlenül openben maradtam és úgy haladtam Jameson Memorial felé, és valaki ID-zett. Gázt nullára vettem, gondoltam megnézem, ki lehet az. Viszont ahogy normál térbe estünk, az üldöző nem úgy jelent meg mint az NPC-k (mögöttünk ~1 km), hanem ugyanott ahol én, még az is lehet hogy az első pillanatban ugyanazt a teret töltöttük ki, a pajzsok felvillantak és ütköztünk. Talán valami Dropship-szerű volt, nem láttam sokáig. (Ezek után a biztonság kedvéért inkább kiléptem (rendesen, 15 mp-et kivárva).)
<#miaz>

Dzsini
Megjött bétára a multicrew:

s_andras
Helyesbítenem és megerősítenem kell egyszerre: Jameson Memorial nem ellenálló az UA-val szemben, hanem nemes egyszerűséggel itt illegális, és mivel nincs feketepiac se, egyszerűen nem lehet kirakodni (kipróbáltam). Tehát a lockdown kizárólag normális háttérszim folyamatok miatt történhet. Amire én emlékeztem, az valami olyasmi volt hogy UA-val a raktérben dokkolva a piac sor az állomás menüben be volt pirosodva, és rá volt írva hogy "Unknown Artefact Interference" (vagy mi..).

s_andras
Ez a keresztbe felelgetés poén 😊 Prohardver, totila: nem félreértés, mert nem csak erre az egy esetre gondoltam, plusz a legutóbbi Jameson Memorial lockdown sem UA miatt volt, hiszen ha egy állomás átesik egyszer egy ilyenen, akkor "immunissá" válik, pontosabban többé nem lehet a piacán UA-t eladni. (Esetleg csak ott ahol van feketepiac?) Mintha az információ nem terjedt volna szét a legeslegelső eset után, és mindenhol csak a saját kárukon tanulnának. A J.M. meg tuti az elsők között esett át ezen még régen, hiszen nevezetes helyként kiemelt célpontja lehetett a vicces fiúknak. Mondjuk azt nem tudom, hogy ezt a védelmet egy idő után nem veszítik-e el az állomások...

Dzsini
Az állomásokon kiírt vérdíj lista játékosokra vonatkozik, természetesen vadászhatsz rájuk, ha ők is Openben játszanak és épp online vannak.

Ettől eltekintve természetesen kimehetsz bárhova, és kereshetsz épp körözött NPC-ket, és gyűjtheted a vérdíjat értük.

Gundark 1 1
Csak egy kérdés urak. simán vadászni valakire lehet? Tudom vannak küldetések, de azokon kívül. Az állomásokon régebben ki volt írva hogy kit nem szeretnek. Azzal a valakivel lehet találkozni a környéken, és csak magánszorgalomból bezúzni a rossz fiúkat? (és természetesen behúzni érte a vérdíjat) Átszereltem az anakondát tűztámogatónak és kipróbálnám 😊
s_andras
Leteszteljük 😊
------------------------------------------------------------
A tesótopikban (prohardver) már többször felfigyeltem valamire, ami szerintem egy széles körben elterjedt tévedés: bármikor lockdown-ba fut valaki, azonnal az UA-bombázást hibáztatják érte. Pedig a lockdown is csak egy közönséges állapot, amit ha jól tudom a nagymértékű feketepiaci kereskedelem, kalózkodás, és egyéb bűnök okoznak elsősorban, és csak a legritkább esetben a szándékos UA-halmozás.

a veletlen arrajaro viraggyerekek csak zold-fustjeleket raknak le, hogy az arra koszalo emberek konnyebben megtalaljak a bajbajutott tarsaikat....
azt remelem tudod, hogy ha ott loggolsz ki miutan a patchbem permitet raknak ra, akkor beloggolaskor a legkozelebbi rendszerbe kerulsz vagy bebuggol es a supportosok fognak csak segiteni tudni neked (volt mar ilyen)... nem erolkodnek rajta
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2017.03.06. 18:28:28
Dzsini
Sokan úgy gondolják, hogy valószínűleg a béta miatt tették engedélykötelessé, hogy ne lehessen megnézni előre az ott változó dolgokat.

(plusz persze továbbra is kérdés, hogy a virággyermekek okozzák-e ezeket a sérüléseket, vagy ők is csak követik a nyomokat. egyértelmű, hogy könnyedén le tudják kapcsolni az emberi hajókat, így nincs szükségük arra, hogy pofozkodjanak)

s_andras
Ebben a videóban a legnagyobb "para" az hogy a Merope engedélykötelessé válik! 2:57-nél látszik. Már akartam írni amikor először láttam, de elfelejtettem, hogy mielőtt élesítik a 2.3-at, oda kell röppenni, hogy már rendszeren belül legyünk amikor letiltódik <#eplus2>
---------------------------------------
Rom kalandok: teljes döbbenet, ahogy beléptem csak próbaképpen (gamma1+), már két másik Asp várt, és egy percen belül szkennelték a bio19-et nekem is <#hawaii><#vigyor2><#nyes> Tehát nem kell hozzá 4, elég 3 CMDR. Az egyik kolléga azonnal ment is aludni <#nevetes1> de gondolom valamelyik távoli időzónában él.

Az alfa3+-nál meg még szombaton volt egy újabb érdekes tapasztalatom: vártam a lang4 oszlopaira (3 db is van). Aztán érkezett 2 Parancsnok, az egyikük odajött SRV-vel. De még mindig nem láttam egyiket sem aktiválódni. Egyszercsak jön az üzenet, hogy adatot kaptam, megjött a lang4! Tehát a másik ember láthatja aktívnak ugyanabban az instában, szkennelheti, miközben mi nem! (Jó, lehet hogy ez csak nekem volt új, de ezt eddig még én sem feltételeztem, mármint hogy ENNYIRE bugos.)

Na jó, de ennyi? <#vigyor> Az első alien barnacle izét lassan 1,5éve dobták be.
Lassan felesleges itt programozókkal meg grafikusokkal kínlódniuk, elég lenne egy sima text editor. Abban is feldobhatnak néha pár feladványt, a megoldáson meg csámcsoghatnak hónapokig akik ráérnek...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.05. 21:10:19
Caliph
elég nagy az esélye hogy ez a konfliktus úgyis a kövi kiegben fog eszkalálódni 😊
annak meg kell a hirverés 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
#15929 és #15934 😊

Hinteni kell a magot hogy legyen mit felcsipegetni a madárkáknak.
Jaj istenem...Igen, igen, igen...Így lenne ötösöm a lottón...Megint egy semmire se jó roncstelep, ezzel ismét csak újabb hónapokra eleséget adva a teória gyáros community-nek...Megyek, veszek két szelvényt...
s_andras
Akkor azt mondom hogy összesen 7 van, ami csak openben jön, tehát a maradék 4 (a 11-ből) kell hogy működjön minden körülmények között. Annyiban tényleg hiányos lehet az interaktív, hogy ha egyszer valaki felvitte opennel és azt megerősítették, akkor tovább már nem módosította senki, nem írták mellé azt is hogy solo. Tapasztalatom szerint tényleg csak azzal a 7 darabbal kell sokat szenvedni, a másik 4 nagyon könnyen jön, még ha véletlenül épp openben is szedtem össze, ez azt jelenti hogy szólóban is ott lenne.

RJoco
Nem az, hogy hibás, hanem, hogy működik solo-ban. Mert az interaktív szerint Open-es.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Bármelyik 4 is legyen, az interaktívban azt hiszem még egyszer sem találtam hibás jelölést.

RJoco
Úgy általánosságban, bár te elég jól képben vagy vele.
A +4 adat a térképről lemaradt 4-re vonatkozik.

s_andras
Tőlem kérdezted vagy általánosan? Mert lemaradt hogy melyik hsz-ra vonatkozik, és (én speciel) nem tudom mire gondolsz.

Köszi<#worship>
Dzsini
Igen, a frontieres accountodhoz tartoznak, nem a steameshez, ahova a launchernél úgyis bejelentkezel.

A storeban vett dolgokat lehet használni steames játékkal is?
RJoco
Köszi!

RJoco
Ez a +4 adat tutira megy a "+"-os site-okon? Mert a térképek open-re írják. Szerintem ezért is hagytam őket figyelmen kívül.

Dzsini
"You will be able to name your ship and that will show in the HUD and in multicrew game UI. To add the name to your hull, you will need to pick up a name plate from the store"
A névnél biztosan így van, a hívójelről/rendszámról még nem beszéltek. A béta alapján mindkettőt szabadon lehet bármikor változtatni, és jelenleg egyiket se lehet kirakni.

Hidd el, a rendszám a való életben sincs ingyen, és azt a cechet is mi fizetjük<#csodalk>
Köszi a választ. Én úgy tudom, maga a név meg a rendszám ingyen lesz, csak az fog pénzbe kerülni, ha ha ki is akarjuk plakátolni a hajó oldalára.

Dzsini
Konkrétan azt tudni, hogy a névtábla fizetős lesz. Hogy a hívójellel mi van, arról egyelőre nem láttam információt. Viszont mindkettőt bármikor szabadon lehet módosítani, és nem egyedi egyik se (továbbra is csak a CMDR)

Arra tippelnek amúgy, hogy az állomás köszöntője át fog alakulni valahogy a hívójelre a mostani hajógyártó+parancsnok első 3 karaktere helyett, és ehhez tényleg illene az, hogy a hívójel minden hajón látszódjon valahogy különdíj nélkül is. Nem tudjuk, majd kiderül.