ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én arra gondoltam, amit alább linkeltél (a GIF anim). Az belső nézetes... 😊
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.08.04. 21:17:47
Dzsini
ööö... az a kép külső kameraállásból készült, nem normál nézetből 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

és nosztalgiából még a terraformálás előtti Mars, nem a játékbeli 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.08.04. 20:34:40

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hehe. :-)
De most őszintén, ha megnézed, kettőt kitakarnak a "műszerek", belelógnak a panelekbe (még egymásba is), és úgy az egész absolute nem illik oda. Olyan érzést kelt, mintha csak oda lenne dobálva.
Az ötlettel nincs baj, pont ilyen elven működik az ETS2-ben a Cabin Accessories, csak ott rendesen meg van csinálva az ilyen kis ketyeréknek a hely...Mindegy, csak megjegyeztem...<#hawaii>
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.08.04. 20:15:27
Dzsini
A hírlevélből - Augusztus 17-én indul a 2.4 bétája - először zárt, aztán nyílt időszakkal.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Vannak külön TokraFan gondolatolvasóik, és minden olyasmit létrehoznak, amivel kapcsolatban úgy látják, hogy nyafogni fogsz egy kicsit 😊

Mások pedig megveszik, ha tetszik nekik, ahogy az összes többi kozmetikai dolgot. Mindenki úgy szórakoztatja magát, ahogy neki tetszik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.08.04. 18:46:59

Kiváló arra, hogy takarja a kilátást. Ezek a marhaságok vajon kinek jutnak eszébe? Brabennek személyesen, vagy egy csökkent képességű marketingesnek?
Nem is tudom hogy tudtam létezni eddig ezek nélkül!
Dzsini
Naprendszer bobbleheadek

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.08.04. 15:47:48

Dzsini

Ezt találtam én is.
Dzsini
fenti oldalról (bár nem új cikk, valószínűleg nagy mértékben helyes ma is, alapvető dolgok nem változtak a Powerplayben)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.31. 12:52:15

Tikal
Megosztod? 😊

Ha jól tudom powerplay-ben kell résztvenni valamilyen formában pl propagandát szállítani egyes rendszerekbe... csak azt se tudom, azt hol kell felvenni, mert csak annyit ír hogy kontrollált rendszerből 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Közben megtaláltam a megoldást.
Ezeket a merit-eket,amitől a rank megy fel,hogyan lehet gyűjteni?
s_andras
"...mert az egyik CZ-bAn A birodalmi frakció felvonultat egy Farragut osztályú föderációs cirkálót (ez volt az "áldozat"😉, a mi oldalunkon pediG egy Majestic..." bocsi.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

s_andras
Erről jut eszembe: amióta "manővereznek" a cirkálók a CZ-okban, kritikán aluli a közlekedés ahol megjelennek. Nevezetesen olyan lesz a közelükben az űr, mintha egy láthatatlan labirintusban lennénk... Gondolom a "hitbox"-uk vagy milyük van NAGYON elcseszerintve. Még olyankor is ott marad ez az akadálypálya, amikor elkergetünk egyet. Épp most volt szerencsém fullgázzal nekimenni egy láthatatlan falnak, miután már kitessékeltem az egyik Farragutot. Amúgy érdekesen alakul itt a legújabb SSL háború a Thosiao rendszerben (mókás tény: nem is messze van egy Thosia nevű csillag is), mert az egyik CZ-ben egy birodalmi frakció felvonultat egy Farragut osztályú föderációs cirkálót (ez volt az "áldozat"😉, a mi oldalunkon pedik egy Majestic osztályú birodalmi interdictor száll be a harcba, annak ellenére hogy mi ugyebár függelenek vagyunk. Szóval nagy kavarodást csinált ez a cirkálómozgatás, aminek a nyomorékságát már lehetett sejteni az első videók alapján is ahogy ide-oda rángatóztak...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.07.29. 21:08:34

Dzsini
Vannak állandó helyen állomásozó hajók (különböző pontokat őriznek), és vannak, amik mozognak, kivonulnak csatázni, elmennek javításra, stb.

Tikal
Ezek a nagyobb hajók mindig ugyanott parkolnak vagy mozognak? Minap az egyik állomás mellett parkolt egy brutál nagy hajó...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Ha már nem írtad ki a nevét - Mitterand Hollow

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.28. 05:26:54

Caliph
Szép kis hold,kb 1 perc alatt megkerüli az earth like bolygóját 😊

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.07.27. 22:23:57

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MarkBlade
<#nevetes2>
Ha ilyenem lenne biztos a "c3po" id-t adnám neki!<#nyes>
MarkBlade
kicsit sok..
RJoco
Én is kaptam

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Ékszerek az űrben.

PiszkosFred
Hm, kaptam egy levelet az FD-tol, hogy mivel huseges vagyok meg rendeleztem a regi Gold Pain Jobbal, igy most kapok egy ujat ingyen, a Golden Paint Job-t. Pech, hogy eddig sem tetszettek csak a fekete/voros arnyalatu festesek 😊

"Commander, we want to thank you for your continued loyalty to Elite Dangerous. As an owner one of our limited edition Gold Paint Jobs, we're gifting you the new and improved "Golden Paint Job" for free!"
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.27. 00:31:39

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
Support téma: pár napja volt egy megmagyarázhatatlan halálom vérdíjbegyűjtögetés közben. A korvett totál ép és sértetlen volt, a szénné tuningolt pajzs majdnem fullon, erre egyszercsak egyik pillanatról a másikra minden ok nélkül beindult a teljes megsemmisülés. Magyarul valami bug. Írtam nekik, visszaadták a biztosítási díjat, és Nahomy-t is (ő volt az egyetlen pilótám aki csúnyulás nélkül átvészelte a verzióváltást 😄 ). Viszont a statisztikámban benne maradt hogy eggyel több "insurance claims", a díj is ("total claim costs"😉, de ami igazán fáj, hogy "crew lost: 1", pedig ugye vissza is adták. Ezután külön kértem, hogy legyenek szívesek ezeket az adataimat is visszaállítani, de azt írták hogy nem áll hatalmukban kézzel belenyúlni... Úgyhogy ez így marad... 😞

RJoco
Túl közel mész. Meg lehet állni, de akkor nem fog maxon tölteni a scope.
Pl. ez az 577-es olyan 480-500 körüli töltéssel nem melegíti túl az Asp-t. És nem kapcsolok le semmit. De mozgatni sem szabad a hajót (billegtetni), mert az is hőt termel.
Bár ezt már rég csináltam, inkább lassú sebességgel haladok teljes töltéssel. Ha túlhevülés veszély van vagy tele a tank, akkor full gázzal eltávolodok a csillagtól. Körözni nem szoktam.

@Dzsini: Köszi! Nem tudtam, hogy bug volt és, hogy javítva van.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.07.26. 21:47:43

PiszkosFred
Igy 'e!

Ami még lényeges lehet,hogy ha haladsz,tehát nem állsz scoopolásnál,gyorsabban telik a tank.
Dzsini
Az első képen a csillagon levő felirat az egyik elterjedt mnemonikára utal, amivel a scoopolható csillagtípusokat lehet megjegyezni: "Oh Be A Fine Girl(Guy) Kiss Me" - OBAFGKM 😊
(és még tucatnyi poén a kis szövegekben, pl. a 4. végén a "But my dia.." arra utal, hogy a Diamondback Explorer hihetetlenül alacsony hőmérséklettel fut, nagyon nehéz túlmelegíteni scoopolással, és nem gond vele scoopolás közben FSD-t indítani 😊 )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.26. 19:49:33

Tikal
😄

Dzsini

PiszkosFred
Eloszor is ne allj le 😊
Masodszor, ugy repulj a csillag korul - en igy szoktam legalabbis -, hogy a csillag hatarat jelolo vonal mindig a kepernyo felso reszen legyen, de epp hogy alig lathatoan. Gyenge scooppal par kor, erosebbel fel kor es mehetsz is tovabb.
Harmadszor, ha hevul a gep, akkor picit eltavolodsz, lehutod es ujra megkozelited.
En igy szoktam.

Dzsini
Ne parkolj - a csillag felszíne mentén haladj folyamatosan úgy, hogy a zöld karika (ami a közeledési határt jelzi) nagyjából a célkereszteden kívül legyen - így ha emelkedik a hőmérséklet, akkor könnyen ki tudsz fordulni.

Tikal
Mi a titka a fuel scooping-nak? Néha olyan hamar túlhevűl a gép, hogy pislogni nem tudok. Leparkolok a csillag mellé, 60% a hő, várakozok... felnézek a képernyőre és már 112% 😄 Pedig mindig lekapcsolok minden nem létfontosságú rendszert, hogy azok se termeljék a hőt, de még így is olyan nehéz megtalálni azt a pontot amikor minden klappol és nem fogok felrobbanni fél percen belül

Dzsini
A Powerplay ezen részét már javították, ha éppen nem vagy küldetésben egy konkrét másik power ellen, akkor nem ugranak neked "csak úgy" - így nyugodtan lehet passzívan tagja lenni valamelyik Powernek. Ha pedig valaki épp aktív, meriteket gyűjt, akkor tudja mit csinál.

A reputáció meg igen, csökkenhet is, de megszerzett rangot nem lehet elveszteni, és még barátságtalanról se telik túl sokba helyrerázni a viszonyt. Ezért nem említettem ennyire részletesen a dolgokat, de így valóban pontosabbak az információk.

RJoco
Azt azért érdemes hozzátenni, hogy Power-es tagként az ellenzékek gépei vadászhatnak az emberre, bár állomásoknál nem szokott zűr lenni (a dokkolásra gondolok).
Azt is fontos megjegyezni, ha olyan küldit veszel fel az egyik szuperhatalomnál (pl. Birodalom), ami miatt más szuperhatalmi területre kell menned és ott végrehajtani az akciót, az lehet, hogy a másik szuperhatalomnál repu csökkenést okoz.
Tehát a lődd ki feladatokkal vigyázni kell.
De igaz ez a szállítós küldetésekre is, bár ott inkább a kis frakcióknál lehet szívni. Pl. pár migránst, elitéltet vagy propaganda tagot viszel egy frakciótól a másikhoz, az a másiknál repu csökkenést okoz, míg a küldetés adójánál növekszik a repud.
Ez mondjuk csak akkor fontos, ha fontos az a rendszer, ahova szállítasz.

Az elején még én is tartottam attól, hogy egyik másik helyen rosszban leszek xyz-vel, de aztán rájöttem, hogy a galaxis baromi nagy, így teljesen mindegy. Lehet, hogy vissza sem megyek oda. Általában ahol vásárolok vagy szállítok, ott nem szoktam lövöldözni, mert az mindig veszélyes. Ahhoz keresek egy olyan rendszert, ami számomra értéktelen, de a célpontok értékesek.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.07.26. 18:24:08

Tikal
<#eljen>

Dzsini
Nem.
Három szint van - "legalul" a kis frakciók, akik pár rendszert kezelnek, és a küldetéseket adják. Velük egyesével van valamilyen viszonyod, és aszerint kapod tőlük a küldetéseket. Ezek között vannak függetlenek, és valamelyik szuperhatalomhoz húzók.

Középen vannak a Powerplay 11 hatalma, akik sok száz-ezer rendszer fölött uralkodnak, hozzájuk csatlakozhatsz (de egyszerre csak egyhez), és végezheted a piszkos, vagy kevésbé piszkos munkákat, elősegítve a területfoglalást. Ezzel nem is kell foglalkoznod, maradhatsz poweren kívül.

Legfelül vannak a szuperhatalmak, a Birodalom, a Föderáció és a Szövetség. Ezek mindenek fölött állnak, és erről beszéltem az imént. Ők nem foglalkoznak azzal, hogy te kivel vagy, kivel barátkozol (se Powerek szintjén, se egyáltalán), egyszerűen ha föderációs vagy birodalmi frakcióknak dolgozol, akkor növekszik náluk a rankod, és előbb-utóbb előléptetnek (kapsz hozzá küldetést).

Tehát simán megteheted, hogy csatlakozol az egyik Birodalmi Powerhez (középső emelet), majd elmész Föderációs területre az ottani rangodat pörgetni, hogy beengedjenek a Sol-ba.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.26. 17:01:05

Tikal
Akkor jól értem, ha már nem vagyok külsös, vagyis pledged alliance to someone, akkor már nem tudok a két ranglétrán is lépdelni? Ahhoz függetlennek kell lennem?

Dzsini
A főhatalmak úgy vannak vele, hogy amíg külsősként nekik (is) dolgozol, addig nem érdekli őket, hogy másnak is. Szabadúszó zsoldos vagy, egy senki, és úgy is kezelnek. Soha nem leszel "valaki", még a Birodalomban sem, ahol bárói, vagy akár királyi rangot is kaphatsz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.07.26. 15:10:28

Tikal
Ezt akkor elég érdekes oldották meg, két szervezet ranglétráján is lépdelni, pláne ha az egyikkel szövetséges is vagy, nem éppen reális 😊

s_andras
Persze, elég bármilyen birodalmi frakció küldetéseit teljesíteni, vagy birodalmi frakció ellenőrzésében lévő álló állomáson felfedezési adatot vagy bounty-t leadni, ott haszonnal árut eladni, nekik harcolni CZ-ban.

Dzsini
Úgy működik, hogy van egy 12 darabos készlet, abban 4 orr, 4 szárny meg 4 farok modul, és az orrhelyre a négyből egyet rakhatsz fel, és így tovább. Egy helyre (pl. orr) nem lehet egyszerre többet, még ha ránézésre el is férne.

Tikal
Szerintem a PP ad valami célt a játékban azon kívül, hogy csak grindelek a jobb hajókért, creditért...

Tikal
Szerezhető úgy Imperial rank, hogy közben nem csatlakozom hozzájuk? Egy két hajójuk érdekelne, de közben meg akarom nézni a Naprendszert is 😄

s_andras
A fejlesztések eladásnál ZÉRÓ kreditet számítanak, így mindenképp érdemes eltenni legalább "emlékbe" egy modult amibe sok időt feccöltünk. Amíg a tároló meg nem telik, elfér. Aztán majd szelektálni kell.

Diamondback is jó, persze. Kisebb, olcsóbb, ennek megfelelően kisebbet is ugrik, de ha nem mész vele extrém helyekre, akkor semmit sem számít az ugrótáv.

Asp tud harci gépként is szerepelni, emlékszem, még mérnökök előtt is lehetett vele akár kalózfőnököket leszedni. Az is jelent valamit hogy a CZ-ok állandó NPC résztvevője.

PP: megvolt ami kellett (Prismatic Shield), azóta se. Ha valami értelmetlen grind, akkor a PP az. Kit érdekel hogy melyik szenátor vagy akárki hányadik a ranglistán...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.07.26. 12:37:27

Tikal
Egyébként a Powerplay-t játszátok, tagjai vagytok valamelyik frakciónak?

PiszkosFred
Igen, igazi joker hajo, felszerelestol fugg, mire hasznalod.

En a mai napig azt hasznalom felfedezni, pimpelt FSD-vel, minimalizalt extra cuccokkal nagyot ugrik, gyors, mozgekony, konnyu iranyitani.
Taxizni is kivalo, gyorsan ott vagy a 200-300 ly celpontoknal egy-egy tobb allomasos korutazasnal.
Bountyra en spec egy szinten pimpelt Cobra III es IV-t hasznalok, igy nem tudom milyen az ASP Exp harci felszerelessel.
Nagybani kereskedesre kondat hasznalokm, bar msotansag mar nem nagyon szoktam bizniszelni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.26. 12:17:17