ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Jó, igaz, kicsit túloztam az überrel, de a leírásban is úgy emlegetik hogy a gyár kifejezetten a T-fenyegetés miatt jött ki ezzel a modellel. Ez azért ugye nem csak szerintem hangzik úgy mintha valami komoly dologról lenne szó?? Konkrétan ezután tényleg minimum egy korvettel vetekedő hadihajót (ha már "MILITARY response) sejtünk, ehhez képest kapunk egy még kövérebb teherbárkát (ami viszont ugyebár teherszállításra csak pont annyira jó mint a T9). +elite84: igen láttam, sok hull. Na hát ez konkrétan az eddigi rekorder kutter 1100-hoz képest most 1200. Nem érzem ezt se olyan eget rengető növekedésnek. Viszont arra is felhívták a figyelmet (ez nekem eszembe se jutott tegnap), hogy már a kezdetektől él az a korlátozás hogy legfeljebb 4 db AX fegyver lehet egy hajón! Plusz nem is mindből van L variáns, innentől a sok HP is minek.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Rengeteg pakolnivaló a javítás alatt álló állomásokra:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az általad idézett prohardveren most már nem csak kérdés van a témában, hanem valami válaszféle is. Hogy a type 10 valóban jobb-e a többinél erre a célra, azt nem tudom, nem vagyok a téma szakértője
Dzsini
Hol van bárhol arról szó, hogy "über akármi"?

"The Alliance has commissioned Lakon Spaceways to produce a new ship in response to the recent Thargoid attacks in the Pleiades. The vessel,
which has been named the Type-10 Defender, represents a comprehensive revision of the Type–9 Heavy.
Lakon issued the following statement:
“The Type-10 boasts greater speed, acceleration and manoeuvrability than the Type-9, and also offers a more focused hardpoint loadout. We envisage it being particularly effective in combat situations.”
The development is significant in that it represents the first overtly military response from the Alliance to the rising Thargoid threat.
Lakon has committed to an aggressive production schedule that should see the Type-10 reaching retailers next week."

Ezt még én se tudom bevállalni, mert én se mondtam ilyet 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Na jó, csak úgy lett beharangozva hogy ezt a Thargoid fenyegetés miatt dobták piacra, mintha valami über-akármi lenne.

Dzsini
Nem hiszem, hogy feltétlenül "alkalmasabb" kell, hogy legyen. Alkalmas, olcsó, jó vastag a páncélzata, jól felszerelhető, megállja a helyét a többi mellett. Mindenki választhat neki tetszőt a négyből.

s_andras
Én sosem láttam az összefüggést a rang és a rendőrök ellenőrzési hajlandósága között. Ez szerintem inkább véletlen volt nála. Vagy pont akkor állt át egy másik állomásra/útvonalra, ahol erősebb volt a biztonság. Nekem az első Elit rangom a kereskedelmi volt megjelenés után kb 2 hónappal, és azóta is teljesen megjósolhatatlan hogy kapok-e szkent vagy nem.
----------------------
T10-téma: prohardveren Mister_X kolléga is így filózik: "Én még mindig azon gondolkodok, hogy mitől is lehet alkalmasabb egy Type-10 thargoid vadászatra, mint mondjuk egy Anaconda, Cutter vagy Corvette. AX fegyverek felmennek mindegyikre."

wollnerd
Ez valóban így lenne, mostanában is nálad...?
Azért kérdezem mert hamarosan én is elérem az Elite trade szintet.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Tekintve, hogy ő elég béna lövöldözés terén, az nem rossz 😊 A profibb népek Basilisket szólóznak már.

Caliph
Obsidian ant leszólózott vele egy cyclops variantot,nem tom ez mennyire nagy teljesítmény 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
nem tűnik ez olyan tragikusan téglának fordulást meg ilyesmit tekintve

Dzsini
Én hívtam annak egy hozzászólásban, még mielőtt kaphatóvá vált, nem tudom, hogy "hivatalosan" bárki annak nevezte-e (a galnet hírekben nem találtam ilyet) 😊 De ha ez ennyire bánt, ünnepélyesen visszavonom, és a kevésbé jól hangzó "repülő nem-erőd" címet adományozom neki.

Cserébe redditen azt hozták ki, hogy telerakva turretekkel nagyon szépen elhúzza a disztribútor, tehát multicrewban elég komoly bogárdarálást lehet vele csapni csupa AX cuccal felszerelve.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.20. 20:09:33

s_andras
Nagyon szép a levezetés - komolyan, irónia nélkül! -, de ez is csak mellettem szól: a kondához képest a KŐKEMÉNY +1 ponttól már kiérdemli hogy bevezessünk neki egy új "repülő erőd"-kategóriát..? (Ugyanígy kutter +2 stb) Mivel nem kapott 8-as hajtóművet, az szinte biztos, hogy ez lesz a legdöglöttebb bálna fordulás szempontból, ezt az álló hatalmas célpont státuszt nem fogja tudni ellensúlyozni ez a fegyverzet. Az is csalódás, hogy nem lett benne több raktér mint a kutterben, marad az a legnagyobb teherhajó.

wollnerd
Jaj tényleg... vak vagyok. Azt hittem hogy a eddb.io-ra gondol. (ugye a station menüben a station sell ships résznél.) 😄
Köszi a videót. tervezek is egy jó anti thargoid-os hajót venni, de még 1 milliiárdom sincs... -.- Valahogy nem tudok nagyon könnyen pénzt keresni...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.12.20. 20:04:06

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
pont ezt írta (és linkelte), hogy ott még nincs 😊

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.20. 20:00:10

wollnerd
https://coriolis.edcd.io-en még nem látom....

Dzsini
ööö.. hát méreteket 1-2-3-4-nek számolva (ha a HP hardpointot jelent):
Anaconda: 4+3+3+3+2+2+1+1 = 19
Cutter: 4+3+3+2+2+2+2 = 18
Corvette: 4+4+3+2+2+1+1 = 17
T10: 3+3+3+3+2+2+2+1+1 = 20
Mi ebben a szerény? Hogy nincs huge?

Az szép, ezek a srácok tényleg nem ismernek lehetetlent.
Dzsini
Van egy pilóta, aki a fejébe vette, hogy a lehető legtávolabb keveredik a Soltól. Sajnos a hajója képtelen volt a jelenlegi legtávolabbi pontig elugrani, így a második legjobb megoldást találta - elugrik ameddig csak tud, és onnan supercruise-ban folytatja az útját.
Az elhatározást tett követte, és 48 óra SC után (!) immáron ő a legtávolabbi pilóta.

Viszont kifogyott a tartály, és nem tud elugrani. A történet majdnem szomorú véget ér...

de

A Fuel Ratek kaptak az alkalmon, és szervezik a mentést 😊 Egy flottányi extra tartály + limpetek, kifele haladó utántöltő hajók, azokat utántöltő segédhajók, hogy senki se vesszen oda.

s_andras
Eddig tartott az EDShipyardnak betenni a T10-et. A Coriolis.io-nak még nem sikerült.

Azt nem egészen értem, hogy miért nevezik "repülő erőd"nek ilyen szerény HP-kínálattal...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2017.12.20. 19:37:38

Oszt mit érnek ha nem szállhatunk reá.
Dzsini
Ott van egy csomó bolygó körül 😊

Csak már látnám azt a légkört!
Dzsini
Elvileg minden hajót úgy terveznek, hogy légkörben valamennyire röpképes legyen - úgyhogy lehet, hogy felhajtó spoiler 😊

Kell a leszorító erő!
Dzsini
pedig de 😊 album
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.20. 19:12:37

Remélem az a spoiler nincs rajta alapból, mert ettől ásítok egy színeset! <#vomit>
Dzsini
pewpewpew

Ryder159

KiruHoshino
Elérhető az Új Type-10 Defender a legtöbb Alliance High Tech állomáson.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Ha belegondolsz, egy pármilliárdos Földön se tudsz meg sokat a világról, ha egyetlen, cenzúrázott és hatalmi kézben tartott hírforrást olvasol, nem?

Cserébe viszont senki sem kötelez rá, hogy bármilyen megismert információt használj, nyugodtan kísérletezhetsz kedvedre, és csak akkor pillantasz bele a segítségekbe, ha úgy érzed teljesen elakadtál.
(speciel Thargoidokkal hónapok óta már elég nehéz nem találkozni, ha kimész a Plejádokba)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.20. 05:56:18

Caliph
azért olyan kockák mellett,akik a guardian romokat mutató trailer videóban látható csillagok alapján kiháromszögelték a helyszínt,nehéz bármit is titkolni,jön valami új máris fentvan a neten 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ryder159
Szerintem, nem az a baj, hogy nincs tartalom, mert az igen is van, bőséggel. A probléma azzal van, hogy egy-egy új content megjelenése után pár órával már vannak kész guide-k, hogy mit hogyan csinálj, mit hol keress.
Gondolj bele, ha teljesen magadra lennél utalva, mondjuk a kizárólagos információforrásod kizárólag a Galnet, esetleg a frontier által kiadott hírek lennének, akkor mennyi számodra még felfedezetlen tartalom lenne a játékban? Valószínűleg még csak hallottál volna aThargoidokról, de még nem találkoztál volna egyel sem. Ha véletlenül fel is fedeztél volna egy Guardian romot, fogalmad sem lenne, mit kezdj vele.
De mivel mindent azonnal meg tudunk csinálni, mert van leírás, így hamar vége a tartalomnak.
Utoljára szerkesztette: Ryder159, 2017.12.19. 21:24:22

PiszkosFred
Hasonlo a helyzet, mint anno az ESO-val peldaul. Megjelent PC-re, volt boseggel tartalom, a konzolos megjelenes egy ev mulva volt esedekes. Az addig eltelt egy evben PC-n mindenki megismert, begyujtott, kinyirt, osszeszedett, stb. mindent, vagyis kezdett a nep unatkozni. Igen am, de a konzolon meg csak akkor kezdett a kozosseg, egybol bedobni egy kieget egy, uzletileg butasag lett volna, ketto, azt a kieget IS le kell tesztelni, integralni kell a jatekba, es egy studionak pont eleg egy alapjatekot elobb megjelentetni konzolon, mint sem ezzel parhuzamosan meg modositsanak rajta.

Igy aztan a PC-seknek kvazi az ESO-ban volt masfel evuk, szinte nulla uj tartalommal, majd a konzolos premier utan fel evvel jottek az ujdonsagot, ezuttal mar parhuzamosan minden platformra. Ha en vezetnek egy studiot, szinten igy csinalnam, mert ellenkezo esetben folyamatosan duplan/parhuzamosan kellene dolgoznom ket kulonbozo verzioszamu klienssel es kapcsolodo fejlesztessel.

Keresni kell mas jatekot addig, az Elite megvar mindenkit, neha visszaterni egy hosszu hetvegere, es ennyi. Aki pedig a jatekban akar "elni" eveken keresztul 24/7-ben, az rossz jatekot valasztott, ha csak nem hajtja a felfedezes varazsa, na mert akkor tobb generacio sem lesz eleg midnenre 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

"az Elite már nem prioritás a Frontiernek"

Azt csinálta amit üzletileg jobban megért, portolta ps-re meg xbox-ra, tényleg mindegyik milliós játékos piac. Szóval olyannyira prioritás volt elite a frontiernek, hogy gyakorlatilag az egész játékos piacot lefedte már vele. Innentől viszont már csak bővíteni tud, és fog is, mert üzleti értelemben őrültség volna nem kiaknázni egy ekkora játékteret galaxist...

Nem tudom elképzelni, hogy három piacon vagy jelen egy játékkal amelyben rengeteg lehetőség van > üzletileg is és hagyná elsorvadni.

Őrültség volna...

https://fxmason.blogspot.com/

Ennek semmi köze az EVE-hez, maximum annyi, hogy mindkettő az űrben játszódik!
Ebben tökéletesen igazad van!
Szerintem elég hülyén csinálják. Ha szeretek egy játékot én akár évente is vennék hozzá tartalmi kiegészítőket bővítéseket, az sokkal jobb lenne számukra is, hiszen számottevően bővülnének a játék lehetőségei ami még több játékost és embert vonzana, hogy megvegyék használják a játékot stbstb.

A kettő nem is zárná ki egymást, éppen ezért kamu minden egyéb érvelés a szerver fenntartásról meg egyebekről. Legyen mikrotranzakció, adjanak el kozmetikai elemeket, nincs ezzel semmi gond, de ennek a játék érdemi fejlődéséhez/fejlesztéséhez vajmi kevés köze van. Igazság az, hogy a Frontiernek már nem fontos az Elite, a stúdió nagyobbik része nem ezen dolgozik nagyjából 2 éve. A pénzt elköltötték székházra, a maradékot beletolták a hullámvasutas játékba, ami abból jött, azt pedig beletolják most egy dínós hülyeségbe. De sokaknak még mindig nem esik le, hogy az Elite már nem prioritás a Frontiernek -hozzáteszem, sajnos!-. Anno a PC fejlesztésekor is azzal tápolta magát a fél közösség, hogy bár az Elite nyilvánvalóan mellőzve lett, de ha sikeres lesz a PC, akkor az jó, mert akkor lesz ismét pénz fejlesztésre és majd akkor jönnek a jobbnál-jobb tartalmak. Ehhez képest semmi nem jött, most meg bejelentették ezt a dínós izét, ami megint elviszi a munkaerő nagyrészét az Elite-től.

És akkor megint mit olvasok a fórumokon? "Nem baj, kivárjuk a dínós játékot, mert ha az sikeres, akkor majd lesz pénz az Elite fejlesztésére és dőlni fog a tartalom". <#falbav> <#eplus2> LOL. Páran nemhogy nem tanultak semmit az elmúlt 2 évből, hanem konkrétan egy teljes önismétlő loop-ba kerültek...
PiszkosFred
Na bumm, akkor te most egy evig jatszol massal, aztan 2019-ben folytatod a karriert. Vagy akkor sem. Aki meg most csatlakozik, az ellesz a jelenlegi tartalommal 2018-ban is, bosegesen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Csapoljanak! Csak közben fejlesszék a játékot is! Mert az Elite esetében az utóbbi 1,5 év nagyjából a semmittevéssel volt egyenértékű. És sajnos 2018-ra sem ígérnek már annyit sem, mint eddig. A kommunikáció ködösebb, mint valaha.
Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy a béna festések többszörösét is kifizetjük, de ezért rendes tartalmat várunk, nem hülyének nézést!
Dzsini
EDDiscovery 9.0 - hangirányítással
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.19. 17:59:35

Dzsini
Van direkt olyan PvP liga, ami alap hajókkal, értékkorlátos felszereléssel dolgozik. Persze ott már az jön, hogy bitang pilóta skillek kellenek, dehát valahol el kell kezdeni 😊

s_andras
Apró kiegészítés: van egy al-mód, az Aréna (vagy CQC), ami deathmatch, team-dm, és CTF módban csak PvP a "nagy" játékon kívül, ez azonnal működik majdnem egyenlő esélyekkel.
Viszont ahhoz hogy a főjátékban lehessen érdemben PvP-zni, _nagyon_ sok (akár több száz) órát kell beletenni úgy, hogy a PvP-nek addig a közelébe se megyünk. Konkrétan grindelni kell rangokért, anyagokért, pénzért, reputációért stb. Ez nem feltétlenül vontatott, van aki PvP nélkül is "csak" ezt csinálja (pl én).

Köszönöm!
Dzsini
Ja, órákat menni semmiből semmibe csak akkor "kell", ha azt választod - felfedezés, ilyesmik.
Ha elmész sűrűn járt környékekre (például közösségi célok helyszínei), akkor gyakran összefutsz játékosokkal. Emellett elég aktív élet van a játék mellett fórumokon / discordon / redditen, és ott nagyon könnyen és gyorsan lehet pl. PvP-re szakosodott társaságot találni, akikkel szervezett ligákban, ilyesmikben is részt lehet venni.

Mindezek mellett el is lehet 100%-ban kerülni a PvP-t, ha valaki úgy szeretne játszani.

PvE encountereket pedig folyamatosan "dobál" a játék, környezetfüggően, ott is eldöntheted, hogy melyikben akarsz részt venni, melyiket kerülöd el.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.19. 14:48:21

Arra akartam célozni, hogy itt is órákig kell menni egy-egy harc után, vagy azért sűrűbben találsz eseményeket, PvP-t?
Dzsini
De, a biztosítás mindent fedez, tökéletesen ugyanazt a hajót kapod vissza rebuy után (még az egyedi mérnöki módosítások is megmaradnak).

A többit nem igazán értem, mert nem játszottam az EVE-el, de ez alapvetően inkább egy űrszimulátor, mint gazdasági vállalkozás.

Üdv.
Nézegetem ezt a játékot, és eléggé szimpatikusnak tűnik, viszont nagyon emlékeztet az EVE-re. Azzal játszottam egy darabig, de nagyon vontatottnak tartottam. Főleg azt a részét, hogy a játékidő 90%-a várakozás, a többi meg dolgok hurcolászása. Emellett ott egyedül nem igazán lehet semmit se csinálni, mert ugrik rád a blob.
Szóval az már megvan, hogyha kilőnek, bukod a hajót, és a biztosítás itt sem fedezi a modulokat meg a teljes költséget (ha jól láttam)
De itt is az van, hogy a jónép az állomáson pörgeti a hajót, vagy azért van valami akció is?
KiruHoshino
Ez a gond, hogy csak 3-ra. Pedig tök királyul néznek ki már ezek is. De ezért nem fogok kiszállni az Anacondámból, hogy átüljek egy kisebb hajóba egy festés miatt.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
<#eljen>

Biztos vagyok benne, hogy a Horizonst nem szánták ilyen hosszúra. Jövőre pedig lesz fizetős tartalmi bővítés is a revampok mellett.