24783
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
altalanos.png

Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
  • j0nNyKa
    de legalabbis van sajat kategoriaja :d
    tobbi meg: sima tudomanytroll, semmi ujat nem mutat a tobbi hasonlohoz / a tobbi regjehez kepest
  • Papichulo
    Szerintem ez a nev/alairas/megnyilvanulas kombo akar meg torvenyileg is aggalyos lehet:
    http://sg.hu/forum/uzenet/1423414540/30
  • MerlinW
    TL;DR

1. Nem foglalkozom a hírekkel, kivéve, ha valaki jelent valakit.

2. A személyeskedés SEHOL sincs tolerálva. Sem az életben, sem itt, sem máshol. Tehát nem mondhatod el XY-t annak aminek akarod. Legalábbis nem ilyen formában. Kulturáltan és burkolva is el lehet küldeni a k* anyjába, ha annyira szükség van rá, de általában okos enged. A társalgás tartalma nem igazán érdekel addig, amíg civilizáltan zajlik, mindenkinek jogában áll hülyeségeket beszélni. Akit ez zavar, az menjen szakmai fórumokra vitatkozni. Azért 10 év alatt te is észrevehetted volna, mi folyik a tudományos cikkek hozzászólásainak többségében.

3. nem kaptál ban-t, 2 pontot adtam. Összejött a 20 büntipontod, amit a rendszer automatikusan banánnal jutalmaz. Ez ellen mi nem tudunk mit tenni.
  • molnibalage83
    Akkor engedd meg, hogy kifejtsem, hogy miért nincs köze a "normális hangvételhez" annak, amit ugh művelt és miért nem értem az egész moderálást amit itt megy....

1. Anno olyan trollkodást nyomotak egyesek a cikkek alatt - sőt sokan most is - hogy ehaj. A moderátoroknak is lett szólva, nem csináltak semmit. Most is érdekes módon nem a trollt éri retorzió hanem azt, aki kiakad a mérnöktársadalom kollektív arcbaköpésén... Olyan durva kettős mérce van moderálás terén, hogy arra szavak alig vannak...

2. Ezek szerint, ha egy embert nevezek annak ami - mindjárt az is jön, hogy miért - az főbenjáró bűn, de ha kollektíve lehülyéz bárki képzett szakemberek csoportját, akkor az mehet fullba...? Ezek szerint, ha a csoprtba vettem volna és azt írom, hogy" a hozzád hasolnó műszaki természettudományos analfabéta b****ok", akkor nem kapok bant...? Akkor csak egy csoportra hivatkoztam volna...

3. Egy dologban érzem csak hibásnak magam, hogy nem fejtettem ki a mérnökök számára teljesen nyilvánvaló dolgokat, hogy miért az, ami... Nézzük magát a kommentet.

Persze hogyne. Vagy 8-10 eve 5-6 rongyert lehet kapni olyan "gyerek jatekot", ami nem egy high tec es siman legyozi a foldi gravitaciot.

Egy aprobb kamerat is elbir szerintem ezt nasa szinten egy picivel nagyobban megvalositani gyerekjatek mar vagy 20 eve.
    Ez van amikor a "sok" tudas mar gatolja a kreativitast.

Tehát szerinte az a tudás, ami a mérnökök birtokában van szart sem ér. (Mondjuk vajon kik is alkották meg még a gyerekátékot is? Ja, hogy mérnökök...) Mikor az eltérések a követelmények terén?

Nos, a "gyerekjátékok" földi körülmények között működnek. A levegő sűrűbb. Az, hogy "szerinte" elbír valamit esetleg ki is számolhatná. Oh, wait, láthatólag nem ért hozzá, hiszen a fáradságot sem vette. Én viszont áramlástechnikai mérnök vagyok és a NASA-nal is vannak ilyenek... A simán legyőzi a földi gravitációt rész is kicsit erős, ugyanis nézze már meg, hogy meddig képesek ezel a gyerekjátékok emelkedni, hogy mekkora felhajtóerő tartalékuk van adott körülmények között... Az értelmes kamerázásohz azért magasság is kell, hogy az egész szerkezetnek egyáltalán legyen értelme...

A komolyabb "gyerekjátékok" (drónok) még GPS vezérléssel is bírnak, ami a Marson nincs... Teljesen önállóan kell navigálnia kivéve, ha van odalent egy olyan "bázis" egység, mint volt a korábbi szondánál. Még ez is csak elég limitált naviágciót tesz lehetővé és rádiókomm kell hozzá, ami energiát fogyaszt és számtalan egyéb korlátja van. Adott távolságnál pl. nem mehet messzebb a helikopter ezzel a konpcepcióval...

A Földdel ellenétéban a Marson elleben van fincsi hőingás és porviharok. A helikopternek milyen energiaforrása lenne? Ha nem képes visszacsatlakozni a "bázisra" - teljesen auto módban ilyen pontos vezérlést csinálni szeritnem nem lehet ma, vagy soha - akkor csak saját napelem és akkukapacitás marad. Tehát plusz tömeget kell cipelni. A "gyerekjátékokon" hol van ilyen? Aztán a köv probléma a por, ami hazavágja a napelemeket, ráadásul a Mars messzebb van, a sugárzási teljesítmény kisebb tehát autonóm üzemmódban a töltéssel is gondok lennének egy adott teljesítmény és tömeg felett...

A gyerekjátékok rádió távirányításúak vagy komolyabb dórnoknak van auto/félauto üzemmódja egyes teneglyek körüli stabilizáláshoz, de ezeknek tömegvonazta van. Itt a Földön nem gond, a Marson már annál inkább, ahol azért kell vért izzadni, hogy valami egyáltalán röpképes legyen.. Ráadásul idelent még redundancia sem kell feltétlen, de a Marson nem árt, ha komolyabb működési időt akarsz, hogy az első meghibásodás miatt több mrd dollár ne kukázódjon...

Bár a légkör kisebb sűrűségű, ezért a szél hatása is kisebb adott szélsebesség és azonos tömeg esetén, csak éppen az atmoszféra sűrűsége miatt az egész szerkezet kis tömegű kell, hogy legyen.. Tehát ennek a cuccnak ki kell bírnia a 80-100 km/h-s szeleket is. Hogyan? A levegőben nem maradhat, ha bázis van azonnal elfújja onnan a szél és soha nem érne vissza.(Itt feltesszük, hogy a bázis, amin több napelem van, az képse neki kraftot adni, de ez is limitálja azt, hogy meddig mehet a kicsike.) Ha meg leteszed, akkor megint ott a bibi, hogy rögzítenie kell magát, mert sajnos, ha a forgószárny akkor is termel felhajtóerőt, ha csak leszállva megfújja a légáramlat...(A földön sem véletlenül vannak nyűgözve a helik és kisépek is, mert egy erősebb szélvihar akkor felhajtóerőt generál a földön állva is, hogy felborítja őket.) Upsz... A gyerekjátékokon hol van ilyen rögzítő szerkezet? Ja, hogy sehol, mert ilyen időben nem is haszánlja őket senki... Ennek is lenen tömege és ráadásul a Marson ugyebár van por, meg szikla, de puha talaj már kevesebb...

Mivel az egész szerkezet kb. azon a határon egyensúlyozna, hogy még éppen képes repülni minden plusz tömeg a földi körülmények miatti eltérés miatt ronja azt, hogy egyáltalán mikor röpképes ez az izé.

A Marson levő légkör ritka, de annak a sűrűsége is változik a hőmérséklettel, ami ronja a felhajtóerő tartalékot...

Soroljam még a kihívásokat? És ezen tények után kijelenti, hogy az a sok "tudás", ami ennek felméréséhez, életképes szerkezet tervezéséhez kell, az gátolja a kreativitást... Ezek után minek nevezzem azt, aki kollektíven és lényegében nem burkoltan lehülyézett minden mérnököt...? Simogassam meg a buksiját és mondjam, hogy "okos vagy Pistike...?"

A legszomorúbb az, hogy ez egy a nevében tudományos oldalon zajlik ilyen szintű moderáció és trollkodás megtűrése. Azt, aki ért hozzá legalább részben és lerepül a gépszíj kivágjátok, a troll meg lébecol, mert a bűzös izé, ami a száját elhagyja éppencsak a "sok idióta" csomagolás határán belül van. Nem semmi... Tehát bármiféle virágnyelvben vagy burkolt kollektív sértegetés megtűrt, de nevén nevezni valamit, az nem megy... És lassan ezt látom ma mindehol. Bármekkora állatságot mondhatsz, ha az be van csomagolva és az, akit irritál a nyivánvaló hülyeség és lerepül a gépszíj azt meg ignorálják és kivágják.

Szép új világ...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.06. 10:29:55
  • j0nNyKa
    lehet hogy mar idokozben atcsuszott 2. oldalra a gitarosban a "hiba" forrasa, az meg esetleg meger egy miset, akkor nem kell devtulzozni sem
    ha nem ez van, akkor... passz, #justSgThings
  • AtomHeart
    A routerem nem szur dolgokat. A topicod helyesen megjelenik, es miutan megnyitom a topicodat, mar a gitarozas topic is mukodik.

Szerk: de ranezek majd hamarosan dev tools-al...
    Utoljára szerkesztette: AtomHeart, 2015.02.06. 09:33:14
  • j0nNyKa
    na ez már tényleg érdekes, olyan mintha lenne valami olyan tartalom a topicban, ami... tiltva van valahol kintebb, router környékén
    azt még nézd már meg kérlek, hogy mondjuk a 2. 3. 4. oldalra lapozva is van-e ez a hiba? ha nincs, akkor a fent leírt történik, és megjavul, amint lecsúszik a "rossz" tartalom a 2. oldalra
    ha ez sem ... akkor mindenképp valami javascript dev konzol inspectorával kéne megnézni, hogy mi az a nagy böhöm üres terület ott

szerk: még 1 ötlet, most betoltam az említett totyik teljes kódját a saját topicomba, ott is tapasztalod ezt? mert ha igen, akkor tudunk tovább lépni
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.02.06. 09:14:13
  • AtomHeart
    De mint irtam, neha kell varni par masodpercet, utana mozdul el az egesz.
  • AtomHeart
    A gepemen probaltam MSIE, chrome, ffox-ban, mindharomban ugyanaz a jelenseg. Most probaltam androidos mobilon is, detto:
  • Dzsini
    Ezer másik képtároló szolgáltató van (imagerz, abload, stb.), ha valamelyikkel gond van, tovább kell állni.

A kepfeltoltessel, mint szolgáltatóval volt valami gond régen, ezért tiltották is egy ideig, plusz a közvetlen képlink, és a reklámokkal körberakott weboldal címe nem ugyanaz.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.02.06. 08:23:05
  • j0nNyKa
    mondjuk ezzel a képmérettel nehéz bármit is kezdeni, kepfeltoltes ide vagy oda :)
    mindenesetre a topic nálam is jó krómban, ffben, operában, ie-ben
    azokra a dolgokra meg, hogy mi az az url beszúrása, miért nem jó a 200x100as képernyőkép, illetve egy teljesen egyedinek tűnő hiba jelenléte: "a hiba az ön készülékében van"

esetleg.. fene tudja, milyen felbontáson vagy? próbáltad-e más böngészőn azon a kettőn kívül? hozzáférsz-e más eszközhöz, amiről meg tudod nézni? (akár mobil eszközhöz, azon is jó nálam)

Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.02.06. 08:29:15
  • AtomHeart
    Nalam igy nez ki, mindharom bongeszoben. Betoltodes utan varj egy percet, lehet, hogy nalad lassan tolt be a hatter: link

Szerk: miert nem lehet a kepfeltoltesrol direkt linkelni? Es a feltoltheto kep max merete 35kb, ez 2001-bol maradt? Igy nagy szivas kepet beilleszteni...
    Utoljára szerkesztette: AtomHeart, 2015.02.06. 08:16:25
  • MerlinW
    Az említett cikkben mindkét hsz normális hangvételű vitaanyag volt, csak te voltál aki balfaszozott. Ha már panaszkodsz az alregeddel, (amit szintén kapásból tilthatnék, hiszen a büntetés megkerülése) akkor próbáld meg ezt az account-ot civilizált társalgásra használni.
  • molnibalage83
    A szokásos trollkodásra. Miért van az, hogy trollkodást nem büntetik...? Az is érdekes, hogy régen, ha én linketlem cikk hsz-t, akkor közölték, hogy a cikkeket nem moderálják...
  • MerlinW
  • MerlinW
    Hmm nálam jó.
  • Rev Hard
    Itt a 8 -ik hsz a szokásos személyeskedés.
  • AtomHeart
    http://sg.hu/forum/tema/991417227 - ebben a topicban valahogy elcsuszik az egesz tartalom, olvashatatlan, ez nalam Internet Explorerben es Chrome-ban tortenik. (Egyes esetekben varni kell par masodpercet, hogy betoltodjon a hatterkep, akkor tunnek el a dolgok)
  • Ironman2
    Lehet ki kéne rakni a 18-as karikát,némelyik vicc tényleg durva
  • Panzeradler #24244
    Valaki benézne a Viccek topikba? Kicsit unalmas már.
  • Stockbauer33 #24243
    Tied a Kis Vuk topik?
  • vegicsek
    A helyzet eszkalálódott!
    40360
  • Calver
    kérünk egy kajla fülek közti szétcsapást viccek topicban
    az elején jó viccnek (hahaha) indult, mostanra átcsapott... valami olyanba, ami a humorosaranyosba illik.
  • j0nNyKa
    pont benéztem, nekem humoros is, meg aranyos is
    de ha sokan nem így látjátok, rendet lehet pakolni, egyelőre szerintem jobbakat lehet röhögni, mint sok bénább videón
  • rabbiddgog
    humiariban nagyon flémelnek oda nem illő dolgokkal, 1 modi benézhetne
    köszönöm
  • yossarianHUN
    Ja igen. A szokás hatalma. Mindenesetre köszönöm az intézkedést.
  • j0nNyKa
    Legyel szives a jatekosok forumat ezzel (is) megtalalni
  • yossarianHUN
    Na, közben sok eszemmel megsemmisítettem a bizonyíték legjavát. Remélem elég lesz a maradék is, inkább nem idézném a törölteket:)
  • yossarianHUN
    Sziasztok, a World of Tanks topikban bizonyos Rotterdam1 nevű illetőnek elgurult a gyógyszere. A javát töröltem, de egy-két ízelítő:

link
    link
    link

Előre is kösz:)
  • pxxl
  • Dency
    Hatred c. topikba kérném ezen kép beillesztését. Köszöntem.
  • zalrobto
    Köszönöm szépen már müködik
  • j0nNyKa
    azért késünk, mert szarok a jogaink, bugosak :)
    amint dzsini erre jár, megkapod
  • zalrobto
    üdv újra :)
    A 90s évek zenéi topik link én lennék a jelölt zalrobto link páran akik engem kérnének : elsö,második,harmadik,negyedik,ötödik,hatodik,hetedik,nyolcadik,kilencedik,tizedik,tizenegyedik,tizenkettedik...
    remélem igy már kapok választ
  • yossarianHUN
    Az elkerülte a figyelmemet:) Ezer hála
  • Efreet
    Van a játékosoknak is (mint minden főcsoportnak) modtopicja, a fejlécben itt ki is van emelve :)

Egyébiránt beiktattalak, jó munkát.
  • yossarianHUN
    Üdv mindenkinek!
    A World of Tanks topik (link) házigazdaújításának ügyében fordulnék a vezetéshez. A jelölt én lennék, nevezett yossarianHUN (link), alább következnek az egyetértő hozzászólások.

egyes
    kettes
    hármas
    négyes
    ötös
    hatos
    satöbbi
    satöbbi
  • k1571
    Mindenki tévedhet. De kétszer?

http://sg.hu/forum/tema/1306415126 263 hsz
    http://sg.hu/forum/uzenet/1306415126/263

http://sg.hu/forum/tema/978553396 2334 hsz
    http://sg.hu/forum/uzenet/978553396/2334

(Bár, lehet, hogy más élvezi, ha automatikusan elindul, nem kell klikkelni. Ez esetben elnézést!)
  • zalrobto
    sziasztok
    a 90s évek zenéi topic házigazdája lennék MFLEX lemond róla 1118059139
    és engem kért meg hogy folytassam . elöre is köszönöm a válaszotokat.
  • j0nNyKa
    agy kell hozzá sorry