3752
PC-s vágás és home video
  • Neocitran
    Sziasztok

megint van egy kis gondom

Elkezdtem használni az adobe premier pro 1.5-öt

beteszek egy sima avi-t {512*384 felbontássút} szeretnék belőle dvd-t, de az a szemét progi megcsinálja nem lesz interlészes, de a nagy fekete képernyő közepén megjelenik a filmtehát körben van egy 4 cm-as fekete sáv. mit kellene beállítanom? darabolom is a filmet ezért használnám ezt a progit. az adobe 6.5 jól csinálja meg nincs fekete sáv de ott pedig interlészes lesz a kép. pedig beállítom a deinterlészt a field optionban!

segítségeteket előre is köszi!
  • Sonajk @:o)
    A láng készítésére gondolsz. Miután válaszoltam, gondolkodtam is egy kicsit (baj, hogy csak utána). Nem biztos, hogy Ő pontosan erre vágyik, amit én javasoltam. Nem tudom, még nem válaszolt.
  • tsyl
    Igen, úgy ahogy mondod. Meglehet vágni egy felvett eseményt cc. két óra alatt is, de akár két hétig is eljátszadozhatunk vele, a maximumra törekedve.
    Más:
    Itt van pld. Gladiátor kérdése: -ez most nekem is új volt...most én is megint tanultam valamit:)
    Hát igen. Gondolataid 90%-át osztom.
    "Hiába van könyv és leírás, az csak általában az alapokat és egy-két konkrét példát vezet végig." - Azért jó az a könyv, fórum, stb. legalább is ha a program kezelését nézem és nem magát a film készítés folyamatát. A készítés ugyanis teljesen egyéni, amit nagyon sok minden befolyásolhat, kezdve az készítő egyéni ízlésétől a témáig, az elkészítés technikája, stb. Szóval nem olyan egyszerű dolgok ezek, főképpen akkor nem, ha valaki szeretne valami szépet és maradandót alkotni. Ezt pedig ki ne szeretne.
    3DS Max Combustion effect.
  • Gladiator
    így ni:

• Gladiator
    nem tudom milyen programmal lehet ezt megcsinálni (premierrel biztos nem, de ide sok videós jár), hogy van én nékem egy képem, rajta egy láng. egy sima, fekete alapon fehér vonalakkal megrajzolt láng. milyen progival lehet azt megcsinálni, hogy ez a láng "összeálljon"? szóval, hogy egy pontból kiindulva meghúzódjanak a vonalak, ezt különböző kameraállásból mutatva, majd a végén egy kis glow effekt, fogyamatosan erősödve, majd elgyegülve. tom, ez így érthetetlen, de mindjárt lerajzolom, hogy érthetőbb legyen.
  • tsyl
    Köszi Sonajk az "anyagot", komolyan mondom romantikával töltött el Ági írását elolvasni. Anno ez volt az első "kapaszkodóm", amikor értetlenül néztem a monitort és próbáltam rájönni a premier logikájára. Jó hogy belinkelted...!

Nehézségek...szerintem azok mindig is lesznek is. Ha valamit elképzeltél és sikerült megcsinálni az egy klassz érzés és elégedettséget vált ki az emberből. De közben már szerintem tudat alatt ott a következő "terv" egy még jobb, egy még látványosabb, amit vagy sikerül véghez vinni vagy nem, vagy csak nagyon sokára. És szerintem ez a szép ebben az egészben: a kihívás.
    Hiába van könyv és leírás, az csak általában az alapokat és egy-két konkrét példát vezet végig. Én ezért is örülnék neki, ha minél többen lennénk itt fórumozók, akik foglalkoznak és dolgoznak ezzel a programmal, hiszen vagy a saját vagy a mások sikereiből, esetleg kudarcaiból lehet a legtöbbet tanulni...
    ...igen sajnos kevesen vagyunk itt. Én benézek mindennap 3x-4x is, de tényleg nem sok minden történt az utóbbi időben.
    No de a végén még túlzásba viszem az írást, megyek is vissza a "timeline"-hoz :)
    Ja még talán annyit: Nem tudom mások hogy vannak vele, de a pillanatnyi elégedettség elég "relativ" dolog. Lehet hogy tetszetős az elkészült mű másoknak,más emberek szemében, de amikor -mint készítő- megnézed párszor egymás után jönnek ki a "vélt" "hibák" esetleg újabb ötletek, aminek csak az a vége, hogy " a manóba... ezt is, meg azt is lehetet volna még jobban megcsinálni..." de gondolom ezzel így lehetnek a "nagyok" is...

Sziasztok!
    Kicsit szomorú vagyok, mert már lassan 4 napja, hogy nem írt ide senki, pedig szívesen olvasgattam a hozzászólásokat. Tettem mind ez azért, mert én is telepítettem a gépemre (Intel P4 2.4, 768MB ram, 160 GB HDD, ATI RAD 9600pro) a Premiere Pro 7.0-át, amivel, szemben pár itt hozzászólóval, nekem semmi bajom sem volt (leszámítva a program kezelését). Ezen felűl feltettem az After Effects 6.5 és az Audioton 1.5-öt is. Most mit mondjak? Bizony vannak nehézségeim, bár az itteni hozzászólásokat olvasgatva sok mindent kipróbáltam és megértettem. Potosan ez motívált abban, hogy most írjak ide és mivel sokan a program magyar leírása után érdeklődtetek, megosszam veletek az álltalam fellelt anyagot.. Bár ebben a 6.0 verziót mutatják be, arról nem beszélve, hogy nem egy felhasználói kéziköny, mégis a legrészletesebb leírás, amivel eddig találkoztam. Van még egy lényeges momentum a számomra, még pedig, hogy mind ezt magyarul teszi. Szóval ha valakinek felkeltettem az érdeklődésé, ne fogja visza magát és bátran olvasgassa.
  • tsyl
    Hááát rajtad már csak ez segíthet::)) (De ez TUTI!)
    Íme a link:
    http://macsman.ini.hu/

(ezen belül nézz be a fórumba érdemes!)
  • Mr.Grent
    Hero video converter már jó is lenne. De a kép még mindig csúszik. Valami ötlet?
  • Mr.Grent
    Nemjó mester, dvd ifo-k lessznek belőlle nekem avi kell belőlle.
    Tmpgencel akarom átkonvertálni.
  • Mr.Grent
    Olyan nincs ami egyszerre teszi meg, tehát nem kell mellette ülni? :D
  • tsyl
    Az nem gond, Dolby Digital 2.0 lesz belőle
  • tsyl
    akkor DivXtoDVD a végső megoldás.
  • Mr.Grent
    Úgy néz ki hogy ac3-as hang van benne a VSO azt írja!
  • Mr.Grent
    Minden fentvan elhiheted. Egyedül a DRDVIX tud vele mit kezdeni, de 1 óra egy film, ez valami nagyon lassú, és persze 1-enként lehet csak. 26 rész elég sok idő.
  • tsyl
    Egy codec frissítés esetleg? Elképzelhető hogy valamid nincs vagy nem jól van feltelepítve.

Még egy lehetőség: Tölts le a "VSO DivxToDVD" programot. Ez elboldogul nagyon sok mindennel.
  • Mr.Grent
    Nemmegy. Teljesen mindegy hot mit kérek tőlle, ha Tmpgenc-ben akarom dolgoztatni akkor csikos a kép. VirtualDub-al is csak previewt lehet, bármit változtatnék rögtön csíkos a kép.
  • Mr.Grent
    Hmm megpróbálom, amit írtál. Köszi. Egyébként DC++ on van egy csákó akinek ez a megosztása, az egész évad. Najó azért akad vele probléma, 1-2 nincs meg van aminek csak a fele. De összességében úgy 12-13 DVD-re elfér az egész 7 évad. Lemezenként 15 résszel.
  • tsyl
    Hali!
    Ilyen nekem is előfordult már. Én a következő képpen oldottam meg:
    A Tmpgenc-be csak a video sávot kértem konvertálni, a hanggal nem foglalkoztam.(unlock és csak .m2v)
    A VirtualDubMod-al demuxoltam a hangot (bár most nézem ez nálad layer3 akkor streams/save wav)és utána én a "Besliced" nevű programot használom, ami fixálja a fejlécet. Volt már olyan hogy még így is volt hangcsúszás (a DivX eredet miatt) ekkor a Tmpgenc 3.0 Xpress segített, mert ennél már van lehetőség "Audio Shift Correction"ra, amivel betudod m.secund pontosan állítani a szinkront és ezzel tökéletes lesz a legmakacsabb film is. Persze van vele kínlódás de egy ilyen sorozat esetében mint amit említesz megéri. Hogy sikerült megszerezni? / én is vadásznék rá már rég óta/.
    Ja még valami: Olyan is előfordult szintén DivX-nél, hogy az audioDub által lementett wav-ot nem fogadta el a DVD auth. mert nem volt 48000 hz ezt vagy át konvertálod(pl. BeSweet) (ha összejön) vagy a legegyzerűbb módja (nálam bevált) Ulead Videostudio 8 alá betöltöd a DivX-es filmet, majd kérsz egy audió sáv mentést. Ez az esetek többségében nem fog csúszni és elfogadja a program is DVD audiosávnak.
  • Mr.Grent
    Üdv all, elkéne egy kis segítség.

Tehát a ST-voyager teljes évadát átkonvertálom avi-ból mpg-be majd onnan dvd-re menüvel. A 6. évadig semmi gond, de a 7 évadban az avi fájlokat nemtudom átteni mpg-be.

Lejátszani le lehet, szép a kép, de (tmpgenc-el konvrtálok) ha berakom tmpgenc-be akkor elcsúszik a kép, sok csik lessz belőlle és hang sincs. Virtualdub-al ha megnyitom akkor szól hogy a filmben elhelyezett vaw file-ok fejlécét átírja stb..
    Ha virtualdubbal készítek avi-t akkor is hibás lessz a film, csak lejátszani lehet szépen.
    Ime a hibaüzenet, a hibás kép, és a virtualdub infó-ja. Hátha valaki jobban tolja ezt a dologot. Sok módszert kipróbáltam, de jól jönne egy két új infó..

Köszi!!
  • tsyl
    Sajnos nem tudom feltölteni a 6.5-öt mert modemes vagyok és nekem ez a jelenlegi sebességemmel napokba telne. De javaslom a Dc++ ott biztos találsz pillanatok alatt.

Ami a hibás DV Avit illeti, ha meg van még a preview mappa abból talán tudsz még megmenteni valamit, ha nincs, akkor el kell fogadni, hogy azt ami jó az ok, a többit pedig újból szerkeszteni kell.

(nekem is szállt már el 1 hetes melóm ami egy esküvő volt és komolyan mondom órák alatt kb.2 évet őszültem...szóval megtudlak érteni...
  • alph4
    Nekem már volt hibás DV AVi-m, de simán le tudtam játszani (mivel nincs még tömörítve), csak egy bizonyos résznél volt rosz, ott nem bírtam javítani.
  • BaliBoy
    Bocsi! Igazad van! Szóval a kérdés az, hogy lehet-e valahogy a hibás dv avi-t javítani?
  • alph4
    Már csak a kérdést felejtetted el feltenni? LOL!
    Így nem birunk rá válaszolni...max annyit hogy eggyütérzünk a winyó ügyben :))
  • alph4
    A topik címében is benne van hogy videoszerkesztésre való!
  • xelag
    sziasztok megkérdezhetem hogy ezzel a programmal mit lehet csinálni?
  • BaliBoy
    Sziasztok! Van egy hatalmas problémám. De tényleg! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy hibás (hiányzik a fájl vége) dv avi fájlom. Az a helyzet, hogy a tegnap a winchesteremmel együtt egy 1 hónapos munkám szállt el. És csak ezt a hibás fájlt tudtam megmenteni. Legyen szives aki tud segítsen!!! Határidős munkám volt.
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • alph4
    6.5-nek egyszerübb a kezelése, csak nem tudtam sehonnan sem letölteni!
    Ma megvan feltudnád nekem tölteni??? (van szerver)
  • tsyl
    Igen amit leírtam 6.5-re vonatkozik. Mivel az Xp nekem nincs (nem jött be), ezért nem is tudom win2000-re telepíteni az újabb verziókat.
  • alph4
    Én nem találom meg ezeket, nekem az Abobe Premiere Pro 1.5 és 7.0 van meg!
    Szerintem a leírásod a 6.5-re vonatkozikm mintha abba kellett volna így...
    Leírod amabba hogy kell?
  • Gladiator
    hát, nem úgy van, de majd megnézem. most lépek síelni egy hétig.

pápá
  • tsyl
    Szóval:Title-be ott a logó és utána elmentetted.
    Ezt a mentett file-t ráhúzod a timeline-ra pontosabban a video2 vagy annál magasabbra. Klikkelsz erre a csíkra és választod a motion-t. Ott látsz start és end pontot. Ezeket beállítva tudod a mozgást koordinálni és a csúszkán a sebességel játszadozni.Ha a "Use clip's"-et pipálod be, akkor (alpha mod) az alap videosávon levő klipp lesz a háttere a logónak. Ha a "create new"-ot, akkor önálló teáltalad választott háttérrel fog a logó megjelenni.
    Több videósáv használatával bonyolódhatnaknak a dolgok és gond akkor szokott inkább lenni, ha a video 1a vagy 1b-re állókép van feltéve.
    Ha nem működik írd le lépésről lépésre (plussz hány video sávot használsz) és meglátjuk. (Ja én még mindig 6.5-nél ragadtam le és nem is szándékozok váltani)
  • tsyl
    Igen,2 óra 20 perces videónál (sztereó hanggal számolva:audio 192kbit/s vagy 224kbit/s ) és kb.4000-4100 video bitrate-t kell beállítani.Ennek jó minőségűnek kell lennie. Persze csak akkor, ha nem DivX vagy hasonló már tömörített file volt az alap forrásod.
    Amúgy jelölj ki kb. 5 percet a timline-on és azt kódold át dvd minőségre. Én személyszerint a power dvd-t használom tesztelésre, mert ezzel lejátszva a leendő dvd fle-t, szemmel láthatóan eldönthető hogy, milyen a minősége.1280x960-as képernyőfelbontásban használom a dolgokat és ami ezen a felbontáson "enyhén" pixelesnek tünik az tv képernyőn tökéletes minőségű lesz. (vagy 800x600-ba eltünnek a pixelek). Ezt hamar kilehet tapaztalni amúgy.
    Nincs előttem az 1.5Pro menürendszere, de ott nem úgy van mint a 6.5-be, hogy file menü/export timeline/Adobe MPEG Encoder/DVD-t választ és a variable bitrate 4200-6000-ig terjed alapbeállításba?
  • alph4
    Beraktam egy Title-be egy Logo-t! Azt rávittem a timeline-ra, majd felül Effect control, és szépen beállítottam a mozgást, hogy jobbról balra csusszon, +köztes időközt is beállítottam, de nem akarja mozgatni pedig eddig sikerült mindíg, de most nem engedi!!!
    Valaki írja már le pontosan hogy kell csinálni a mozgatást, mert lehet hogy kifelejtettem egy lépést, bár mindent pontosan beállítottam!
  • Gladiator
    figyu már, van egy 2 óra 20 perces videóm. te azt mondtad, hogy jó tömörítéssel akár 2-3 órát is fel lehet írni egy DVD-re, de ez amikor kiválasztom az export to DVD-t, sehol sem ajánlja fel, a tömörítést. hol kell beállítani, és szented melyik a legjobb, emrt így elég fütyi a minősége.
  • Gladiator
    buék!, de hol az 5. csillagom?
  • tsyl
    B.U.É.K. !!!
  • Gladiator
    htx