3752
PC-s vágás és home video
  • Gladiator
    az mitől van, hogyha egy videót csak simán elsöttítek, akkor a sötétedés közben villog?
    meg amikor ráközelítek egy állóképre, akkor is össze-vissza ugrál, meg villog. de csak miután kiexportáltam, a premiereben nem.
  • tsyl
    kb. egy hét :(

De itt lenni én soxor kicsit, és agyalok is a kérdéseken:)
  • Rolesz
    Valaki léci dobjon egy privit hogy honan lehet letöteni Adobe Premiere pro 1.5-öt!
  • Gladiator
    tsyl! mikor lesz már neted? kellenek az ötleteid.
  • Gladiator
    ja, nem is láttam, hogy írtál, nem neked szúrtam be a könyvet, hanem csak úgy tsylnek.

de ha megoldódott, akkor grat
  • ZsirosKenyer
    ok, végülis sikerült
  • ZsirosKenyer
    köszi, de emiatt könyvet azért nem fogok venni :)
    #505: létezik egy ilyen effect..de msot nem ugrik be melyik az.
  • Gladiator

ilyen fényesen homályos képet hogy lehet csinálni?
  • Gladiator

Ezt a könyvet rendeltem
  • ZsirosKenyer
    sajnos 7.0-m van es ott nicns ilyen:((
    mar kerestem sok helyen de nem talalom.nincs otleted hol lehet?talaltam mar motion settings-t de annak hatasara nem kezd el zoom-olni hanem csak azt tudom beallitani hogy mennyire legyen nagyitott az allokep..
  • Gladiator
    Clip/video options/motion

mármint 6.0-ban
  • Gladiator
    ja, nem az más.

lényeg az, hogy keress olyat, hogy motion settings, aztán ott tudsz ilyeneket csinálni. a jobb oldali négyzetben lesz két kis négyzet. azokat húzd középre, majd lent a zoomot növeld meg.
  • Gladiator
    superimposing
  • ZsirosKenyer
    szeva!

Nem tudja vki hogy lehet megcsinalni azt hogy egy allokep vmely pontjára elkezdjen zoomolni a "kamera"??
  • tsyl
    Igen. Pont ez zavart engem benne, hogy csomó mindent megváltoztattak.(miért nem lehet egy régi bevált,jól megszokott vonalat tovább vinni...)
  • Gladiator
    hát, akkor ahogy elnézem a pro teljesen más. nyomait se találom ilyen beállításoknak. na, mind1 van egy ismerősöm aki már régóta szórakozik a premierrel, majd élőben megmutatja.
  • tsyl
    No várjál, leírom hogy én hogy csinálom:
    Encoder beállítások:

Video stream type:DVD
    Frame size:720x576
    Frame rate:25.000
    Aspect ratio:4.3 display
    Bitrate: variable, avg 4,20,max6000
    Multiplexing:none
    (a premierben fields:lower)

Ez így egy kb.100 perces filmnek tökéletes beállítás.
    Ebből az encoder m2v(video) és egy 48000Khz-es Wav(audio) file-t készít.
    Én ezeket a filokat kivétel nélkül az "Ulead DVD MovieFactory 2" programmal írom fel dvd-re.(itt még az audió sávot alakítom dolby digital-ba és a hangsávot paraméterezem "hu"-ra.És persze a menü még hozzá megy) Azaz először kiiratom "Video_Ts"-ként könyvtárba (ez a formátum van a normál dvd lemezeken is). Ezt megnézem pld. a power dvd-vel és ha minden ok, akkor a néróval (dvd video opcio) felírom egy RW-s dvd-re. Azt megnézem Tv képernyőn is (ugye mert az valamennyit levág belőle)és ha jó akkor mehet ki a sima 1x írhatósra.
    Azért a nero-t használom, mert nekem nagyon sok problémám volt a különböző programok beépített íróival. És nagyon sokszor rontottak. A Néro nekem bejött mindenhez, bár nekem "őskori" LG 4x-es dvd-íróm van.
    Ja: és az utóbbi időben egyre több olyan lemezzel találkoztam, amit nem lehet megírni csak max:4,3Gb-ig.(ha normálisan kiiakarom használni a helyet, akkor az utólsó 8-10 percnél kifagy a film) így még jó pár esetben tömörítem is a videót pár százalékkal kissebbre, a dvd shrink-el.
  • Gladiator
    na, ez a másik. te az adobe media encoderben melyik beállítás mellet exportálod ki? mert nekem nem tömörít semmit. kis videó szar minőség, nagy videó, néha jó minőség, de az is szar általában.

mijaza Video_Ts?
  • tsyl
    Fields: Ha "no fields" = számítógépes megjelenítéshez ideális.
    Ha Tv-re szánod, akkor a hardwerkártyának megfelelően upper-t vagy
    Lower-t kell választani. (én általában mindig lower-t használok)
    Export range: ez sajnos nincs a 6.5-be. (nem valamilyen biztonsági mentés féle?)
    loop playback: ilyet sem találtam. loop=hurok, talán folyamatos lejátszás(?)
    Force variable bitrate: hát ez sincs. (szerintem egy keményebben számláló, időigényesebb kódolás lehet, aminek az eredménye a jobb minőség)
    ...Nos ez nem sok...
    Viszont kérdem én: -miért nem Video_Ts-ként íratod ki a winyóra? Ott letudod konrollálni és ha jó, akkor a Nero tökéletesen felírja.

A villódzással már találkoztam, de nem a premierben.Talán a Canopus editionban láttam mint effektet. De kell legyen megoldás a premierben is rá. Csak agyalni kell...

Ja: mivel kilőtték az axelero elérésem így most mobilról vagyok fent,(elég húzós) de remélem hamarosan helyre áll. (azért fel-fel nézek így a kedvezményes időszakban)
  • Gladiator
    ilyen villódzó írást mivel lehet csinálni, mint ennek az elején? hogy dőlöngél, rezeg, meg ilyenek.
  • Bakka
    Akkor errol lemondok...
    pII-366 MHz (450 overclock), 192 RAM!

Eselytelen! :(
  • Gladiator
    hát, ha támogatná akkor is teljesen reménytelen. hány mhz-es? ahz, hogy normálisan tudj dolgozni kell legalább vagy 2 GHZ, meg fél giga ram, az alatt csak tökölné, és megutálnád a programot. ilyen géppel inkább vmi egyszerűbb vágoszoftvert próbálj.
  • Bakka
    HELP!

Ha a processzorom PII-Celeron MMX es nem tamogatja az SSE - t, akkor teljesen eselytelen, hogy ravegyem a Premier 7 - et, hogy fusson???

(bocs, ha mar valaki kerdezte...)
  • Gladiator
    köszépen:)
  • tsyl
    Hali! sajnos nem vagyok a gépem közelébe,így fejből hülyeséghet nem akarok írni. Tarts ki holnapig, utánanézek!
  • Gladiator
    tsyl! segíts pls!

Már kipróbáltam a DVD írást +os meg -os DVD-vel is, az összes high quality lehetőséggel, de nem jó. Ma például azt írta ki, mikor az írt DVD-t power DVD-vel meg akartam nézni, hogy a videófilm színkódja nem megfelelő. most ez mi a szar?
    meg van pár dolog amit nem tudok, hogy mi lenne:

export range
    fields (ez lehet none, lower, vagy upper)
    loop playback
    force variable bitrate

az íróm plextor, ír minden féle DVD-t
  • tsyl
    passz..xp alatti adobe-nál talán a fórumtársak bővebben. 6.5 alatt más lehetőségről nem tudok, bár létezhet éppen valami (számomra) ismeretlen filter...
  • Neocitran
    de én nem a tmpgenc programmal akarok konvertálni hanem az adob-bal, mivel vágni is akarok benne.az adobnál nincs valami beállítás?
  • tsyl
    Ami a minőséget illeti:A 240 perces video-t dvd-re(192Kbit/s-os szterehangot alapulvéve) max 4176 Kbit/s-os video bitrate-tel tudod tömöríteni. Ennek pedig még Tv képernyőn jó minőséget kellene adnia.
    Valami prücök lehet nálad.
  • tsyl
    kíváncsi vagyok hogy elfogadja-e, ezt a verziót még nem próbáltam

• Sonajk @:o)
    Az jó, mert én éppen most szedem a Pinnacle Hollywood FX PRO 5.1-et. Akkor van rá remény, hogy talán menni fog.
  • Gladiator
    na, a pcsöm kivan már, most már tényleg.
    ezzel a szarral (1.5 pro) egyszerűen nem lehet DVD-t írni. egyszer tömörítetlenül írtam ki egy 2 óra 20 perceset. az ugyebár jó szar minőségű lett.
    tegnap szinte végigmentem az összes tömörítési fajtán, de a felénél mindig megáll, és kiír vmi hibát. de néha csak annyit ír ki, hogy hiba: ismeretlen. fasza. vmi tutibiztos megoldást nem tudtok?
  • tsyl
    Tudtommal csak a Pinnacle Hollywood Effect pár verzióját képes alkalmazni, a többi reménytelen(én a Hollywood Fx Gold 4.5.8(45) verziót használom rég óta.) Persze ez megint a 6.5 alá vonatkozik, Xp alatt a Pro-t nem tudom.
    Ezt a képet nézegetve felmerült egy kérdés bennem. A Premier kezeli a Pinnacle effektjeit???
    Hasonló gondolatok kavarogtak bennem. Azt hiszem te csak megerősítettél ebben. Köszönöm.
    Ez is egy megoldás @:o)
  • Gladiator
    köszépen. sajna 3d studiohoz nem értek, de majd benyalom magam vmi profinál, azt ő megcsinálja.
  • tsyl
    Én kipróbáltam a Sony Vegas Studiot (plus nélkülit). Végül is tetszetős program és szerintem elég sokat is tud (elég egyedi effektek vannak hozzá és a kezelő felülete is dizájnosabb) de valahogy nem tudtam átpártolni hozzá.
  • tsyl
    Egy lehetséges megoldás:
    A tmpgenc programmal /project wizard (4/5) expert módban, mpeg settingnél az advenced menü alatt a video arrange method-nál full screen (keep aspect ratio)-t választasz akkor 720x576-ban tökéletes, keretmentes képet kell kapnod.
    Ne szomorkodj :) én a 7 pro-ban jártam így egy wmv felvétellel. Az én felvételem Windows Mowie Maker-ben lett felvéve digitális kameráról 720 x 576 felbontásban. A felbontást növelve ugyan úgy mint te én is egy fekete keretet kapok. Biztosan van rá megoldás, csak nem néztünk még eléggé utána.

Más:
    Mi a véleményetek a SONY VEGAS MOVIE STUDIO V4.0 PLUS-ról??? A Premierhez képest milyen a program? Érdemes foglalkozni vele?

előre is thx